Skocz do zawartości
IGNORED

Czerwona burżuazja.

wa-lo-dia

Rekomendowane odpowiedzi

brak elementarnej wiedzy z zakresu historii współczesnej i chyba nie tylko . Zazwyczaj osoby z znikomą wiedzą najgłośniej krzyczą o dekomunizacji .

a co mam na myśli , dla przykładu zaproszenia dla byłych komunistycznych działaczy na narodowe wiece .

numerek za PRL siusiałeś na stojąco po piwie czy mamusia pieluchy zmieniała a może nawet w planach nie byłeś .Opowiedz jak za komuny żyłeś skoro tak kategorycznie pieprzysz nie wiadomo o czym . Jaka komuna tutaj rządzi .Zadałem pytanie jak takie coś jak ty sobie wytłumaczy wygrane wybory przez PiS i Lecha Kaczyńskiego . jak to było możliwe w tym zniewolonym kraju .... potrafisz z sensem odpowiedzieć ?

Panie Wladz , jeszcze raz podkreślę , nie dyskutuję o tym , czy mamy teraz komunę , czy demokrację lecz dlaczego nie odsunięto od władzy najwyższych rangą komunistycznych polityków ?

brak elementarnej wiedzy z zakresu historii współczesnej i chyba nie tylko . Zazwyczaj osoby z znikomą wiedzą najgłośniej krzyczą o dekomunizacji .

a co mam na myśli , dla przykładu zaproszenia dla byłych komunistycznych działaczy na narodowe wiece .

Czyli , jeśli dobrze pana rozumiem , to Ci , którzy walczyli pierwotnie z komunistami po upadku komuny zapraszali ich na narodowe wiece ?

Piotr

a ja powtarzam , pan kolega nie żyje w totalitarnym systemie i wyborcy decydują kto rządzi .Też krzyczałeś o układzie gdy wyborcy PiS i Lecha Kaczyńskiego wybrali . Powiedz jak to było możliwe , dlaczego uszanowali wolę wyborców i pogratulowali zwycięstwa zamiast pogonić . ponownie poproszę o wytłumaczenie jak sobie sprzeczność tłumaczysz . A może ty jeszcze mniej wiesz o historii współczesnej i nie wiesz , że PiS już rządził i jakoś nie przekonał do siebie dostając kopniaka od wyborców.

To że papież mianował Wielgusa na arcybiskupa nie oznacza , że był bez skazy .

Kto? Polszczyzna trudna języka być.

Nie oznacza, że JPII był komuchem.

Nie oznacza, że abp. Wielgus jest komuchem.

Panie Wladz , jeszcze raz podkreślę , nie dyskutuję o tym , czy mamy teraz komunę , czy demokrację lecz dlaczego nie odsunięto od władzy najwyższych rangą komunistycznych polityków ?

Czyli , jeśli dobrze pana rozumiem , to Ci , którzy walczyli pierwotnie z komunistami po upadku komuny zapraszali ich na narodowe wiece ?

nie ci co walczyli tylko ci którzy wmawiają takim jak ty , że trzeba walczyć z komuną .

" "Na kongres Ruchu Narodowego zaproszeni zostali byli działacze komunistyczni wysokiego szczebla" - ocenia serwis Niezalezna.pl, jako jedyny przykład podając obecność na spotkaniu Poręby."

ocenia portal finansowany i kontrolowany przez PiS .... jeżeli pan kolego nie rozumie , że ten fakt dyskredytuje " niezależnych " to pan kolega pozbawiony krytycznego myślenia i wszystko połknie co napiszą

Też krzyczałeś o układzie gdy wyborcy PiS i Lecha Kaczyńskiego wybrali .

Panie Wladz , najwidoczniej mnie pan z kimś pomylił , NIGDY NIE MÓWIŁEM I NIE KRZYCZAŁEM O ŻADNYM UKŁADZIE , NIGDY NIE PRZYKLASKIWAŁEM ŻADNEJ PARTII I POLITYKOWI !

Piotr

Top , gdyby komuniści nie mogli pełnić żadnej funkcji państwowej przez np. 30 lat , wówczas Kwaśniewski , Miller nawet by nie mogli startować w wyborach , wyborcy nie byli by skazani na w/w polityków .

Zamiast nich miałbyś samych Kaczyńskich i Macierewiczów.

Zobacz, jak postąapił Mandela w RPA, a tam zaszłości było znacznie więcej.

postać typowego , otumanionego przez partię działacza PZPR

NIGDY NIE NALEŻAŁEM DO ŻADNEJ PARTII !

Zamiast nich miałbyś samych Kaczyńskich i Macierewiczów.

Zobacz, jak postąapił Mandela w RPA, a tam zaszłości było znacznie więcej.

Nie daj Boże !

Piotr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a może pan kolega powiedzieć skąd bezmyślne nawoływanie do dekomunizacji i wyrażona opinia o wszechmocnych byłych czerwonych . Już trochę lat upłynęło a z okrągłego stołu skorzystali wszyscy , również krzykacze o zdradzie. Spółka telegraf jednym z głośniejszych przykładów. Pan kolega zna historię ?

i czekam na odpowiedz dlaczego PiS i Lech Kaczyński wygrali . Przecież nie mogli bez pomocy czerwonych. Taki wniosek z wpisów pana kolegi wynika

Ukryta Zawartość

przecież krzyczysz jak Kaczyński karze . O jakiej swojej niezależności wypisujesz. Ćwierkasz jak każą media sterowane przez partię a właściwie jednego człowieka

Panie Wladz w swoim życiu brałem udział tylko w referendum dotyczącym naszego wejścia do UE i przy okazji dodam , że zagłosowałem za wejściem do Unii oraz pierwszy i ostatni raz i jedyny raz w swoim życiu wziąłem udział w wyborach , głosując na Tuska i nie dlatego , że podzielam jego stanowisko , lecz tylko i wyłącznie dlatego , że miałem dość niekończących się kłótni i awantur braci Kaczyńskich - po prostu na przekór , a nie z ideologicznych przyczyn .

Piotr

a może pan kolega powiedzieć skąd bezmyślne nawoływanie do dekomunizacji i wyrażona opinia o wszechmocnych byłych czerwonych

Po pierwsze nie nawołuję i nie nawoływałem do dekomunizacji , lecz pytam , dlaczego jej nie wdrożono w życie , a pytam dlatego , ponieważ komuna upadła (sprawca wszelakiego zła) , a w naszym kraju nadal przeciętny Kowalski pracuje na umowy śmieciowe , czeka miesiącami na wizytę do lekarza specjalisty , młodych ludzi nie stać na mieszkanie , itd., itp .

fajnie , niemniej ciekawsze jak sobie pan kolega tłumaczy wygraną PiS w parlamentarnych i prezydenckich wyborach .

tak zdecydowali wyborcy .

Piotr

tak sami , nie zmanipulowani PiS wybrali . jakim cudem udało się w totalitarnym państwie zorganizować uczciwe wybory ?

Po pierwsze nie nawołuję i nie nawoływałem do dekomunizacji , lecz pytam , dlaczego jej nie wdrożono w życie , a pytam dlatego , ponieważ komuna upadła (sprawca wszelakiego zła) , a w naszym kraju nadal przeciętny Kowalski pracuje na umowy śmieciowe , czeka miesiącami na wizytę do lekarza specjalisty , młodych ludzi nie stać na mieszkanie , itd., itp .

kto miałby dekomunizować , nieurodzone w PRL dzieci czy szaleńcy pokroju Macierewicza ?. Reszta prawie w całości w PRL wychowana .

P.S.

panie kolego dekomunizacja służy tylko do likwidacji politycznej konkurencji . W demokracji obowiązują inne zasady ale pan kolega po uszy w totalitarnym amoku i nie wie , że obalenie komuny miało oznaczać równe prawa dla wszystkich a nie tylko samozwańczych patriotów

obalenie komuny miało oznaczać równe prawa dla wszystkich

i teraz odpowiedz władek , czy wszyscy mamy równe prawa , czy w sądzie wszyscy są równi , czy w skarbówce wszyscy są równi , czy wszyscy mają swobodny dostęp do publicznych mediów , czy armia urzędników traktuje nas jak swoich pracodawców ....czy masz jako obywatel swobodny dostęp do dokumentacji urzędniczej , państwowej , czy możesz liczyć na referendum pomimo zebranych podpisów ...

takiej Polski chcesz ? Polski z niewolniczą pensją 1200zł na łapę i masowym transferem majątku za granicę , Polski bezbronnej bo cóż można zrobić z naszą armią,z zerową polityką prorodzinną , z mediami będącymi praktycznie w obcych rękach ,w 85% obcym kapitałem bankowym , tysiącami zagranicznych marketów zwolnionych z płacenia podatków ....dodać do tego należy swobodne ruchy obcych wywiadów (Polsza nie ptica...)...można tak bez końca , ale po co ...za 20 - 30 lat nie będzie nas , Polaków...chyba , że nagle cały naród się ocknie i zapragnie wolnej Polski...

władek , jeżeli uważasz Polskę za wolny kraj to nie mieszkamy w tym samym kraju...

w łbie powietrze wymień , wietrzenie dobrze zrobi ale najważniejsze . poszedł won . Tylko najgorsze wspomnienia z PRL przywołujesz.

już pisałem z lustrem porozmawiaj . .. poszło won

co mnie obchodzi referendum w stolicy ale takie coś jak ty i tak nie zrozumie

P.S.

patrz jakie wspaniałe polskie nazwisko Samuel Pereira z "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) " kształtuje twój światopogląd

Ukryta Zawartość

władek , jeżeli uważasz Polskę za wolny kraj to nie mieszkamy w tym samym kraju...

Ty debilu mieszkasz w Wolsce, nibykraju nibypolityków.

Rozpędź się i walnij baranim łbem w jakiś blok wybudowany za PRL przez ciemiężonych robotników to może coś zrozumiesz.

Jestem Europejczykiem.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Skończ z tym beznadziejnym, żenującym neologizmem.

Wolność jest niewymierna. Gdy widzę mordercę, który chadza na fety, a nie jest w stanie przyjść na proces lub świnię, wyrażającą opinie we wszystkich programach, to mam wątpliwości.

Dla mnie kraj, w którym pielęgnuje się zdrajców, agentów NKWD i podobne kreatury, nie jest wolnym krajem.

Jedno jest tylko pozytywne - zdechną do końca dekady.

Nie mniej pogrobowcy tatusiów i dziadziów z GPU, Bezpieki nigdy się nie poddadzą. Świnia nie spłodzi orła.

Ty debilu mieszkasz w Wolsce, nibykraju nibypolityków.

Rozpędź się i walnij baranim łbem w jakiś blok wybudowany za PRL przez ciemiężonych robotników to może coś zrozumiesz.

jełopie , spróbuj wyjść ze swojej budy i zerwać ten ciasny łańcuch z ciasnego psiego łba....
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.