Skocz do zawartości
IGNORED

jak uzdrowic biedne panstwa w tym polske?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

kredyty trzeba bedzie splacac. a dzieci sie nie rodza. dochodowe przedsiebiorstwa nie sa polskie lub nie przynosza polsce dochodu.

matematyki nie da sie ot tak po prostu nagiac do swoje nawet najlepszej woli

Proste.Nie będzie żadnej spłaty. Kredyt to pusty pieniądz.

co to obchodzi greka zatrudniongo na przyklad w szkole czy innym panstwowym urzedzie ktoremu panstwo czyli pracodawca zabral wlasnie polowe wyplaty?

to ze o tym w rezimowych polskich mediach nie mowia to nie oznacza ze tak sie nie stalo

halooo, pobudka!!

wiesz gdzie ja mam narodowosc? no! wlasnie tam

mysisz ze jak polsze dosiegnie splacanie odsetek to tez zaspiewasz ze kaska nie ma pokrycia?

chcialbym to zobaczyc...

To zobaczysz.

Arton pytam się kolejny raz brać ten kredyt czy nie ?

Co radzisz?

Myślę że można Ci bardziej zaufać niż bankowcom w Polsce.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

.........................

Dlaczego tak sie wszyscy boicie pozytywnego myslenia ?

.........................

bilde.jpg

Ten bunkier jest największą turystyczna atrakcją Ziemi Międzyrzeckiej - przekonuje Grzegorz Urbanek z muzeum fortyfikacji i nietoperzy w Pniewie. (fot. Dariusz Brożek)

Jak można myśleć pozytywnie.

Faktycznie nic bardziej atrakcyjnego w tej okolicy nie ma, a bezmózgi ......

Bunkier przyobrać wilkiną!!!!!!

Eeeech- szkoda pisać.

Grecy od dekad nie placili podatkow i okradali sie wzajemnie.

Zyli jak paczki w masle. W ogole w krajach srodziemnomorskich panowalo poluzowanie ekonomicznych obyczajow.

Dzisiaj ich kryzys wcale nie jest taki sam jak nasz.

Wynajdujecie panowie mase pretekstow, zeby tylko nic nie robic.

Jestesmy "Piątą władzą"

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Wynajdujecie panowie mase pretekstow, zeby tylko nic nie robic.

Czekamy na zbawiciela! Jesteś nim??

Jak nie to przestań pier**lić i weź sie do roboty!!!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Czekamy na zbawiciela! Jesteś nim??

Jak nie to przestań pier**lić i weź sie do roboty!!!

Mozesz czekac na zbawiciela, Twoj wybor.

Wlasnie zasiewam.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Takze i Ty.

Rafał Ziemkiewicz "Polska dla Polaków ... wszystkich"

-----------------------------------------------------------------------

"Dlaczego tak trudno zrozumieć że jest się gospodarzem tylko we własnym domu? U Niemców jesteś Polakiem w ich domu, u Francuzów jesteś goście we francuskim domu, w Anglii jwesteś gościem u Anglików. Czy Anglik da sobie przestawiać meble w swoim własnym domu??? A czy TY w swoim wlasnym domu pozwolisz sobie by Anglig, Żyd, Szwed, Rosjanin ustawiał ci meble, mówił tobie co masz mu gotować na obiad i kiedy masz sprzątać i że on będzie mieszkał w stołowym a ty powinieneś zamieszkać w suterynie??? Zastanów się gdzie jest twój dom!???? Nigdy i nigdzie nie było i nie będzie narodu europejskiego. Taka jest prawda! Używajcie własnego rozumu bo inaczej rozum wkopią wam do dupy obcy!"

Grecy od dekad nie placili podatkow i okradali sie wzajemnie.

Zyli jak paczki w masle. W ogole w krajach srodziemnomorskich panowalo poluzowanie ekonomicznych obyczajow.

Dzisiaj ich kryzys wcale nie jest taki sam jak nasz.

bredzisz

znasz jakiegos greka albo masz tam rodzine?

skad czerpiesz swoje dane? z tvp? przyswoiles sobie propagande banksterow i rzucasz slepo sloganami

poluzowanie mieli i jakos sobie zyli bez probemow

weszla unia i maja prze.....ne

zazdroscisz im?

Arton pytam się kolejny raz brać ten kredyt czy nie ?

Co radzisz?

Myślę że można Ci bardziej zaufać niż bankowcom w Polsce.

Pochlebiasz mi ale ja nie jestem od decydowania za kogoś. Każdy z nas pracuje na własne konto. Wprowadzaniu nowego systemu finansowego będzie towarzyszył reset czyli umorzenie wszelkich długów. Ci co spłacają mieszkania staną się ich właścicielami itp. Osobiście nie mam żadnych długów z wyjatkiem posługiwania się kartą kredytową.

Jak można być winnym więcej pieniędzy niż wydrukowano banknotów?

Można - powiedzmy że pożyczam od kogoś 100 PLN. Następnie płacę mu tym samym banknotem za usługę - powiedzmy że drobną naprawę samochodu. Potem znowu pożyczam od niego 100PLN w postaci tego samego banknotu. Jeden banknot 100PLN "obsłużył" dług w wysokości 200PLN.

Można - powiedzmy że pożyczam od kogoś 100 PLN. Następnie płacę mu tym samym banknotem za usługę - powiedzmy że drobną naprawę samochodu. Potem znowu pożyczam od niego 100PLN w postaci tego samego banknotu. Jeden banknot 100PLN "obsłużył" dług w wysokości 200PLN.

Może Arton poda bardziej poprawne objaśnienie posługując się mechanizmem bankowym kreowania pieniądza ... ? Mam nadzieję, że jako specjalista "resetu" i zadłużania państw oraz ludzi, ma jakieś pojęcie o tym.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Takie pożyczanie wiąże się z kreacją pieniądza pustego a więc bez pokrycia . Czy to jest niezrozumiałe?

Polecam wszystkim. Potem pogadamy.

DNA Cywilizacji

>missiomor

Z dedykacją dla ciebie. W szkole tego nie miałeś tu masz szczęście nabyć trochę wiedzy.

KTO KONTROLUJE PIENIĄDZE, TEN KONTROLUJE LUDZI

arnton

wyjasnij mi jeden problem ktory mnie nurtuje

twierdzisz bowiem ze utopijna sprawa umorzenia dlugow zadziala w polszy a nie dziala w grecji

ja nie rozumiem czemu grecy daja sie skubac a polacy nie beda sie dawac?

Nie o to chodzi. Musi być wprowadzany nowy światowy system finansowy. Obecnie mamy stary, którego agonia jest tylko przedłużana. Powyższe materiały filmowe wskazują na podstawowe błędy w modelu finansowym na końcu którego jest bankructwo wszystkich.

Takie pożyczanie wiąże się z kreacją pieniądza pustego a więc bez pokrycia . Czy to jest niezrozumiałe?

Nie bardziej pustego niż dzisiejszy pieniądz fiducjarny (owe wydrukowane banknoty). Pokryciem tego kredytowego pieniądza (z mojego przykładu) jest majątek bądź zobowiązanie do pracy ze strony biorącego kredyt. W sumie lepsze niż "pieniądz" fiducjarny.

Na tej zasadzie w dawnych czasach wykopanie złota też było kreacją pustego pieniądza, bo złoto nie miało zastosowań poza ozdobnymi, a od kopania złota nie przybywało bezpośrednio zboża, mięsa, oliwy, płótna czy narzędzi.

Niezła szkoła. To właśnie złoto było pokryciem pieniędzy a obecnie nie. Teraz znów wrócimy do waluty mającej pokrycie. Oczywiście nie jest to jedyny element nowego systemu finansowego. Widać lekcji z zamieszczonych materiałów filmowych nie odrobiłeś. Dalsza dyskusja jest bezcelowa.

Problem nie w pieniądzu.

Jego można zawsze wydrukować tyle ile potrzeba.

Tu chyba się zgodzimy...?

Problem współczesności to spekulacja. Domy spekulantów nazywa się giełdami...

I jest sobie jakaś spółka, która nagle zaczyna mieć dużą wartość wynikającą z niczego; ani nie wzrosły jej ma zasoby, narzędzia pracy, ...

Spółka rośnie gigantycznie na giełdach, potem krach, akcjonariusze zostali z papierami bez pieniędzy...

Ale co tam spekulacyjne bańki giełdowe.

Ludzie nabrali się na kredyty. Zapłacili realne pieniądze bo muszą je fizycznie spłacać.

Gra spekulacyjna napędziła cenę m2 mieszkań. Kosztowały wielokrotność ich rzeczywistej wartości mierzalnej w kosztach materiałów, narzędzi pracy, sile roboczej *...

Ludzie kupowali te dobra i popłynęli gdy bańka strzeliła. Ale spokojnie; są próby ponownego pompowania cen...

W tej całej zabawie tracą obywatele.

Bank jest dofinansowywany prze tych... obywateli!

I nie ma tu mechanizmów hamujących spekulację.

Bankom na rękę dmuchać bańki (większy obrót). Zresztą to one obłowią się w razie kryzysu. Rządy je dofinansowują a nie obywateli...

Ciekawe...

Widać lekcji z zamieszczonych materiałów filmowych nie odrobiłeś.

Żebym obejrzał jakieś propagandowe agitki, muszę zobaczyć że proponujący mi je jest w stanie logicznie myśleć i dyskutować, a nie tylko podawać linki do gotowców.

Problem współczesności to spekulacja. Domy spekulantów nazywa się giełdami...

I jest sobie jakaś spółka, która nagle zaczyna mieć dużą wartość wynikającą z niczego; ani nie wzrosły jej ma zasoby, narzędzia pracy, ...

Spółka rośnie gigantycznie na giełdach, potem krach, akcjonariusze zostali z papierami bez pieniędzy...

To rzeczywiście jest problem - spółki akcyjne bez odpowiedzialności (nawet nie zoo) - ich dominacja na rynku, łącznie z totalnym rozdzieleniem własności od zarządzania, to dobrych rezultatów dać nie może. Z drugiej strony niestety większość produktów jest robiona przez molochy, drobny ciułacz choćby bardzo chciał, nie uruchomi konkurencyjnej względem molocha działalności. Więc może co najwyżej inwestować w owego molocha, czasem przez bank, a tam cała zgraja "młodych wykształconych" w garniturkach już czeka na jego $. Biednemu zawsze wiatr w oczy i ... wiadomo co.

Żebym obejrzał jakieś propagandowe agitki, muszę zobaczyć że proponujący mi je jest w stanie logicznie myśleć i dyskutować, a nie tylko podawać linki do gotowców.

I tu się kończy z tobą dyskusja. A ja powtarzam waluta musi być oparta na parytecie złota i innych rzadkich metali. To są podstawy, które trzeba znać.

Arton - jesteś jak linkomat :) ... Czasami zastanawiam się, czy za twoją postacią siedzi człowiek czy maszyna do podawania linków, ponieważ od siebie nic ciekawego nigdy nic nie mówisz. Nie jest to żaden zarzut ale jakaś obserwacja. jeśli chodzi o link do tego rozczochranego faceta co podałeś ..... to mniej więcej dobrze wyjaśnia kreację "pustego" pieniądza i konsekwencje ale gość gada za dużo i czasami jak dla przygłupów. Pomijam pozostałe jego fantazje, do których mam umiarkowanie podejrzliwy stosunek. Jeśli nie jesteś człowiekiem-robotem - to wytłumacz dlaczego pieniądz powinien być oparty o złoto i wytłumacz, przy okazji, kolegom ile wydobywa się złota i czy ma to jakiś związek i z czym.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Czy jesteś kaleką? Trzeba cie wyręczać? To i ja sobie pozwolę na uwagę. Większość twoich wpisów nie zawiera treści. Jak będziesz trollował to skończysz jak missiomor.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.