Skocz do zawartości
IGNORED

Aurender W20

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem za ile kupiłeś.

Nie-jesteśmy z tego samego roku AD.

Napisz nam lepiej czy warto było pakować tyle forsy w ten server?

Czy okablowanie masz dopracowane na maxa?

Zapraszasz Masze do słuchania?.............ja tam żony sie nie boję i uzywam ustrojów akustycznych ile wlezie.

Nie mam kota ani balkonu ,a kolumny se odsuwam od ściany ile chce.

Ide z kobita posłuchac włoszczyzny!!))

Dobry rocznik:)

Zony sie nie boisz ? Ja az taki odwazny nie jestem:) Adamek tez sie zony boi, chociaz wazy polowe tego co on:)

Napisze pod koniec wrzesnia, na razie poczytaj o wrazeniach z testow, musi Ci poki co wystarczyc.

Konto w trakcie usuwania

• Użytkownicy+

Do mnie pijesz?.........nic takiego nie napisze aby Cie obrazić,a Ty juz powyższym wpisem po mnie pojechałeś po swojemu.

Daj mi przycisk)).....albo pozwól pisać prawdę moją-bo Twoja prawda prawda nie jest-dziekuje za przyjacielski dialog.

Odpoczynek....i dalsze spostrzeżenia.

Panie moderatorze i recenzencie w jednym-daj juz spokój idż na piwo-bo zaraz mecz.

A tak swoja drogą 72000 pln to mozna dac za coś sprawdzonego,a nie kupować dla eksperymentu-głośno se myslę tylko.

Ok. Piotrek, masz rację, Szymon również... Można przecież pisać o pokoju paltona, Heńka, czy innego Janka. Można też wspomnieć o kanapach "wysysających" bas, pokazać, że ma się dłuższego ... transparenta. A wszystko jedynie po to żeby "przykryć niewygodny fakt, że wypowiadasz się autorytarnie o rzeczach, które znasz jedynie z obrazków. Teraz póki co, to pozostaje posłuchać autora wątku:

na razie poczytaj o wrazeniach z testow, musi Ci poki co wystarczyc.

Ile się czeka na W20 ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Detaliczne czy do zapłacenia ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jaki jest progres to widać,ale poczekajmy i poobserwujmy co bedzie sie działo z W20.

Myślę ,ze za 40000 pln spokojnie na gwiazdkę będzie można go sobie kupić...........przekonacie się sami.

Aktualnie cena zalecana S10 to 6250 euro wyjściowo, cena wyjsciowa W20 to 16800 euro.

Realnie w UE to ok 6000 euro wyjściowo za S10 i ok 16000 wyjściowo za W20.

I targuj się kto może :)

Konto w trakcie usuwania

Czy ktoś słyszał S10 odtwarzajacego DSD dzięki MPD?

Z tego co czytałem to jest taka możliwość.... ale nie wiem czy już ktoś ma z tym doświadczenie.

Tak wiem, że to jest wątek poświęcony W20 ale wydał mi się najlepszym miejscem do zadania tego pytania.

Mam S10 od ponad roku, a nawet nie wiedziałem , ze jest taka możliwość:)

Ale do tego potrzebny jest DAC, który czyta natywne DSD , prawda?

Mój nie ma tej opcji, dlatego się nie interesowalem.

Miejsce do dyskusji o tym jest imo jak najbardziej wlasciwe.

Oczywiście , watek jest o W20 , ale każdy post o hiendowym serwerze może tu zostać umieszczony. Trudno , aby watek odnosil się stricte do jednego urządzenia - nie byłoby o czym gadac:)

Konto w trakcie usuwania

Aurender S10 nie ma natywnej obsługi dla DSD... ale na kilku forach zauważyłem, że możnato zrobic przez MPD.

Pachnie to DIY ale w końcu to tylko software.

Tak jak już pisałem aurender to nic innego jak MPD z kilkoma wtyczkami i klientem na Ipada :)

Mpd obsługuje DSD

Kolejna ciekawa opcja dla posiadaczy Aurendera W20:

We have started shipping a new clock adapter, (picture attached). It can be plugged in either the PRO I2S or the older MSB Network connection on any DAC 4 or DAC 4 plus. It converts that output to a 512x MASTER CLOCK input or output.

This is particularly interesting for use with servers. We have just had the operation of this clock link verified by Aurender on their server. With this clock link attached this very popular server will run in sync with the very low jitter clock of the MSB DAC IV. It is a very sweet upgrade. The clock link is $199 retail.

We will be bringing out a clock adapter module for the Analog DAC soon.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Panowie, wyjaśnienie dla laika - MPD, co to jest , z czym się je ?

Kolejna ciekawa opcja dla posiadaczy Aurendera W20:

We have started shipping a new clock adapter, (picture attached). It can be plugged in either the PRO I2S or the older MSB Network connection on any DAC 4 or DAC 4 plus. It converts that output to a 512x MASTER CLOCK input or output.

This is particularly interesting for use with servers. We have just had the operation of this clock link verified by Aurender on their server. With this clock link attached this very popular server will run in sync with the very low jitter clock of the MSB DAC IV. It is a very sweet upgrade. The clock link is $199 retail.

We will be bringing out a clock adapter module for the Analog DAC soon.

Widze Elb, ze wyraźnie i skutecznie szukasz powodow, aby się wygiąć na W20 :)

Konto w trakcie usuwania

Na razie szczęśliwie mi to nie grozi :) - finanse.

Ukryta Zawartość

To jest aurender czyli player ,klijent aplikacja na ipada :)

Ukryta Zawartość

Marcin,

Dla mnie klient to jest w sklepie, jak bulki kupuje :)

Mi musisz jasniej , ja jestem rocznik 59 , choc lubie komputery , pady i inne wynalazki.

Znaczy co , ten MPD to jest soft, ktory mozne gdzies kupic, wgrac na klucz usb i przegrac do Aurendera ?

Czy jakos inaczej?

Konto w trakcie usuwania

Dla mnie grzech ten jest powszedni :) Odmow zdrowaske do swietej nirwany i możesz grzeszyć dalej:)

Swoja droga jak DAC Stasia ( ani nic innego ) go nie pobije to mam w planie popelnic ten sam grzech na wiosne 2014.

No i na koniec gratulacje:)

Konto w trakcie usuwania

Dam Wam powód do używania :) Zamówiłem DCSa Vivaldi. Zapomniałem dodać, że przepłaciłem i czekam na lincz...

Piszesz powaznie? Jesli tak to co sie stalo ze taka zmiana frontu? Jeszcze nie tak dawno pisales ze roznice sa male. Czyzbys go dobrze posluchal? :) Ale jesli jest tak faktycznie ze go wziales to szczerze gratuluje wyboru.

Kupiles tylko DAC-a, czy caly set?

I dobrze Szymon zrobiłeś jeśli pasuje tobie do systemu.

Poza tym teraz to ostatni dzwonek żeby jeszcze przyzwoicie sprzedać Scarlattiego, który jest już dość leciwy i Design też ma co najmniej dyskusyjny.

Vivaldi to dobry DAC i widać a raczej słuchać, że powoli dCS odchodzi od chudego, sterylnego grania. Idąc dalej tym torem następca Vivaldiego pewnie za kilka lat będzie jeszcze trochę cieplejszy z masywniejszym dźwiękiem.

Nie zdziwiłbym się teź gdyby za rok wypuścili zupełnie nowego Scarlatti.

Przypuszczam, że podobnie będzie z MSB. Od kilku lat mają DAC IV i czas na DAC V.

Nie zdziwiłbym się gdyby w 2014r była premiera MSB DAC V.

I myśle, że będzie znacząco lepszy niż obecny. Będą chcieli pokonać Vivaldiego, co zrozumiałe.

USB będzie jeszcze lepsze i zegar Femto pewnie w standardzie.

Inne firmy też szykują nowości. Za 2 lata pomyślę czy wymienię Metronome i na co?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.