Skocz do zawartości
IGNORED

Aurender W20

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam b. dobra listwe Acoustic Revive Ultimate, mozesz poczytac test w highidelity u Paculy.

To Reimyo to jest zamiast czy oprocz ?

Przemyslalem temat u Ciebie Reimyo moze nie byc optymalnym jednak wyborem, z uwagi ze grasz z plikow. Ale i tak bym go sprobowal jesli bedziesz mial okazje

Strzelasz, czy masz wiedzę ?

Widac na zdjeciach

Na filmie jest wyraznie powiedziane ze sa 3 sekcje zasilania aurendera W20, jedna sluzy do potrzymywania napiecia podczas awarii, to moze byc taki back-ups dla plyty glownej i dyskow na pare sekund. Zreszta odlacz kabel zasilania podczas grania zobaczymy ile i czy wogole bez kabla Aurender zagra.

BoDeX,

Nie chodzi o HDD tylko prawidlowe wylaczenie urzadzenia podobnie jak Komputera z Systemem Win czy OSX.

Przeciez Aurender pracuje z Linuxem na pokladzie.Trzy sekcje bateryjne,jedna sie laduje druga obsluguje stopnie wyjsciowe sygnalu(analog),trzecia zabezpiecza (System) na wypadek zaniku napiecia.Te informacje pochodza od Dystrybutora Aurendera w Niemczech.

Przeciez sygnal zanim trafi do wyjsc S/PDIF, AES/EBU, Toslink czy Usb jest w jakis sposob wzmacniany,stabilizowany

czy co tam jeszcze,chyba to maja na mysli nazywajac to Sekcja Analogowa...

Przeciez sygnal zanim trafi do wyjsc S/PDIF, AES/EBU, Toslink czy Usb jest w jakis sposob wzmacniany,stabilizowany

czy co tam jeszcze,chyba to maja na mysli nazywajac to Sekcja Analogowa...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Test W20 w ostatnim numerze Audio Video.

Konkluzja Filipa Kulpy:

"W20 sprawia, ze bez względu na to, jaki przetwornik ostatecznie kupimy, dostanie on najlepszy możliwy sygnal .Tylko tyle i az tyle "

Konto w trakcie usuwania

A ja slyszalem opinie na AS2013 dwoch panow ktorzy obcowali z Aurenderem W20 ze to nie jest zadna rewelacja i CD-playery graja duzo lepiej. Ale sam chcialbym sie o tym przekonac...juz dwa razy bylo blisko ale zawsze tylko stal na polce niewlaczony, albo ja nie mialem plikow albo W20 nie byl podlaczony :( pech!

Ja chciałem posluchac W20 z d'Agostino z Zeta Zero , wracałem dwa razy do pokoju Pana Tomasza, a tam ciagle Accu :(

Mysle, ze W20 to jest rewelacja , opieram to na porównaniu dzwieku , jaki mam w domu do tego co slyszalem na AS . Moje kolumny i wzmak nie sa z ultra heindu, za to jakość dzwieku mojego systemu zbliza się imo do tej grupy wlasnie dzięki zrodlu : W20 plus La Fontaine po usb polaczone Entreqiem z Minimusem. Kable do Dac - Acro 9500 , do W20 - 7300 . Jestem ze szkoły , ze " najpierw zrodlo ".

Oczywiście, gusta i oczekiwania sa rozne, pytanie w jakiej konfiguracji mieli ci panowie W20, jak wiadomo gra caly system.

Konto w trakcie usuwania

Mysle, ze W20 to jest rewelacja , opieram to na porównaniu dzwieku , jaki mam w domu do tego co slyszalem na AS .

Przecież to żaden wyznacznik. Moja taniocha w moim pokoju gra mi lepiej niż 90% systemów na AS2013. Przecież swój system masz dopieszczony tak jak każdy z nas. Wydajesz kasę na różne ustrojstwa, które wiele poprawiają. Testujesz i zmieniasz. Trudno aby ten dźwięk nie był lepszy od tego co na AS. Poza tym Twój sprzęt kosztuje masę kasy, więc ma prawo kasować to co na AS stoi w źle przygotowanych systemach... Na AS prawie nikomu z wystawców nie chce się bawić w wyciąganie maksimum z tego co tam stoi. Większość marzy aby był już niedzielny wieczór i aby uciekać do domu. Chwalebne wyjątki jakie się zdarzają tylko potwierdzają regułę...

Po części się zgadzam , ale dla mnie jest jeszcze cos takiego jak klasa dzwieku.

Może grac dobrze z zestawu za 10 k pln , ale takiej klasy jak dobrze grający zestaw za setki k pln się nie na tym nie usłyszy.

Te klasy to tak jak w niektórych pismach branżowych, ot choćby Audio Video. Przykladowo ta najwyzsza klasa to A+, a już " zwykly " hiend to A.

Konto w trakcie usuwania

Jak uslyszalem w tamtym roku Rege oraz glosniczki Guru to sie nad tym mocno zastanowilem czy faktycznie ta duza kasa w przypadku innych systemow jest tego warta? Ale na najwyzszych poziomach to taka Rega czy tez takie glosniczki Guru nie maja juz szans! I tu sie zgodze z Marslo. Ale sa sprzety za ogromne pieniadze gdzie taka Rega kasuje wielu drogich przeciwnikow...;)

News ze strony Aurendera :

"Emilai Incorporated, the Aurender distributor in Japan, announced that both the S10 and W20 won Audio Excellence Awards in the Product Development category. The W20 also won an Audio Excellence Award in the Network Player category. The Audio Excellence Award was founded in 1978 in order to foster the audio culture and market in Japan."

Z tego samego zrodla

"Emilai Incorporated, the exclusive distributor for Aurender in Japan, recently announced that both the Aurender W20 and S10 received the coveted Visual Grand Prix Award for 2014 in the HDD Player category. The Visual Grand Prix Award is one of the most respected prizes for consumer electronics in the highly competitive Japanese market."

W Japonii jest swietnie oceniany i sie podoba . A u nas - jakos zachwytow ani widu, ani slychu. Raczej wprost przeciwnie . Lepiej sie znamy :)?

Konto w trakcie usuwania

News ze strony Aurendera :

"Emilai Incorporated, the Aurender distributor in Japan, announced that both the S10 and W20 won Audio Excellence Awards in the Product Development category. The W20 also won an Audio Excellence Award in the Network Player category. The Audio Excellence Award was founded in 1978 in order to foster the audio culture and market in Japan."

Z tego samego zrodla

"Emilai Incorporated, the exclusive distributor for Aurender in Japan, recently announced that both the Aurender W20 and S10 received the coveted Visual Grand Prix Award for 2014 in the HDD Player category. The Visual Grand Prix Award is one of the most respected prizes for consumer electronics in the highly competitive Japanese market."

W Japonii jest swietnie oceniany i sie podoba . A u nas - jakos zachwytow ani widu, ani slychu. Raczej wprost przeciwnie . Lepiej sie znamy :)?

Marslo,

Z całą sympatią stwierdzam, że powinieneś pracować dla Aurender'a. Wierzysz w ten produkt jak mało kto!

:)

Marslo, a ty ? :)

Na forum jest zaledwie kilka osób które stać na W-20. Jedna kupiła, i jest zachwycona. To mało ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

MSP,

Moglbys puscic do nich krotkiego maila z taka sugestia?:)

Elb,

Chyba nie doceniasz wyraznie naszych kolegow, te newsy byly przeciez o S10 i W20 . Na S10 stac calkiem sporo grono forumowiczow, jak sadze, szczegolnie tych z zakladki hiend.

W20 rzeczywiscie ma wysoka cene wyjsciowa, ale jak zaczne liczyc, to spokojnie 10 osob wymienie z pamieci z tego forum , ktore stac na W20 z marszu. Elb, jestes wysoko w tej dziesiatce:)

Konto w trakcie usuwania

• 1 miesiąc później...

W ostatniej wersji oprogramowania dodano w ramach prezentu gwiazdkowego w W20 mozliwosc grania natywnego DSD .

Oto pelna tresc news'a :

Posted on December 16, 2013

Aurender App 1.7.29 & System Software 3.4.65

Version Release Notes

Details on the new Aurender App and System Software versions released on December 18, 2013 are as follows:

DSD playback support

DFF/DSF 64x and 128x (DSD only, does not support DST)

New DSD filter button

When copying the DSD ISO to Aurender, ISO will be extracted to DFF and removed. If ISO extraction fails, “failed” will be added to the end of the filename.

Please keep a copy of the DSD ISO in a safe placed or backed up on another device.

Extracting ISO files to DFF files is the part of the scanning process and is automatic. We recommend not playing music during scanning. If music is played during scanning, there might be some noise or slight distortion during playback.

To check if scanning is in progress, please check the Scanner tab in the Settings menu of the Aurender App.

Improved updating of music library database. Now, will not reset contents while updating rating information.

Fixed compatibility issue with adaptive USB DACs

Support for Mytek DAC USB 2.0 mode. (1.0 mode is not suported). The USB Hot plug is not supported. If something goes wrong, Mytek DAC needs to be manually turned off and on.

In the W20, the power to the USB Audio Class 2.0 port can be turned off using the iPad App. If turned off, the Aurender will automatically reboot. We do not recomend using this function, unless you really want to disconnect the power of the USB Audio output port for a specific reason.

Fixed occasional problem with registration failing.

Fixed occasional problem with iPad registration.

Fixed the queue and progress information not being updated in certain instances.

When there is only one Aurender connected, it will be connected automatically and not appear in the server list window.

There is a new tab for Disc Informatjon in Settings of the iPad App.

Improved Clone feature for copying contents from one Aurender to another.

Now shows the result on a target’s AMOLED when cloning is finished.

Reduced overall size of the music library information database.

Fixed search feature not working when the keyword contains ‘

Fixed occasional problems related to Save Playlist.

Fixed other minor issues and improved stability.

For your reference, below is a list of DSD capable DACs that we and our partners found worked with the Aurender. A specific version of the firmware might have to be downloaded and installed, even though the DAC model is listed below.

dCS : Vivaldi, Debussy

MSB : DAC IV, Analog DAC

Weiss : DAC202DSD, Medea+DSD, Medusa

Auralic : Vega

Bricasti : M1

Chord : Chordette quteHD

B.M.C : DAC-1

Luxman

Lumin Audio

Mytek : Stereo 192-DSD DAC

The list is for just your reference only. We cannot guarantee compatibility with the above listed DACs and it is not the complete list of DSD capable DACs that are compatible with the Aurender. Many DACs not listed above work flawlessly with Aurender digital music players.

This entry was posted in Uncategorized and tagged Release Notes by Aurenderphile.

Mam ochote wesprzec polska mysl inzynierska oraz polska produkcje i kupic Mytek DSD 192 DAC zeby sprobowac grania z Aurendera natywnego DSD. To chyba dobre i stosunkowo niedrogie rozwiazanie sprzetowe pozwalajace wyrobic sobie zdanie o ewentualnej i kontrowersyjnej wyzszosci DSD nad PCM w plikach. Nie dojrzalem jeszcze do wymiany mojego La Fontaine na Vivaldiego, za duzo sie dzieje na rynku topowych Dac'ow i zal mi troche napedu , ktory nieraz sie przydaje, choby jak wysiadzie siec w domu.

Ktos z kolegow ma lepszy pomysl ?

No i jeszcze jedna nowa wiadomosc nt W20 - Srajan Ebaen rozpoczal test W20 na lamach 6 moons. Poki co jest sceptyczny, bo nie lubi wifi w domu i jego Mac kosztuje 5 razy mniej od Aurendera W20.

Link tu :

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam kolegow Swiatecznie z wnuczka plasajaca w rytm " My Slowianie" :)

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Mam ochote wesprzec polska mysl inzynierska oraz polska produkcje i kupic Mytek DSD 92 DAC zeby sprobowac grania z Aurendera natywnego DSD. To chyba dobre i stosunkowo niedrogie rozwiazanie sprzetowe pozwalajace wyrobic sobie zdanie o ewentualnej i kontrowersyjnej wyzszosci DSD nad PCM w plikach.

Nie sadze abys na Mytku to uslyszal...

Wiesz Stasiu , on ma byc przejsciowo do czasu kupna nastepcy La Fontaine. Spodziewam sie , ze glowna przewaga DSD tzn przestrzen , szczegolnie w klasyce, bedzie latwo ropoznawalna. Jakas inna sugestia niedrogiego dac'a grajacego natywne dsd?

Jak chodzi o Mytka, to nawet jak strace 50 % przez rok , to bedzie nie za wielka suma w porownaniu chocby z ostanim nabytkiem, Acro 9500:)

Poza tym tego Mytka mozna chyba wypozyczyc na 30 dni , nie ma jak polska obsluga:)

Konto w trakcie usuwania

Tu nawet moim zdaniem nie chodzi o pieniadze tylko o strate czasu roznice pomiedzye DSD a PCM oczywiscie istenieja ale na dobrych DAC-ach. Sluchalem Mytka kilka sekund wystarczylo aby wiedziec...

Gość intenser

(Konto usunięte)

Sluchalem Mytka kilka sekund wystarczylo aby wiedziec...

Mistrz , prawdziwy Mistrz

kilka sek i już wie wszystko

szczery podziw

element zazdrości również się w me uczucia wkradł ; że też ja nie mam takiego daru :)

W ostatniej wersji oprogramowania dodano w ramach prezentu gwiazdkowego w W20 mozliwosc grania natywnego DSD .

Oto pelna tresc news'a :

Posted on December 16, 2013

Aurender App 1.7.29 & System Software 3.4.65

Version Release Notes

Details on the new Aurender App and System Software versions released on December 18, 2013 are as follows:

DSD playback support

DFF/DSF 64x and 128x (DSD only, does not support DST)

New DSD filter button

When copying the DSD ISO to Aurender, ISO will be extracted to DFF and removed. If ISO extraction fails, “failed” will be added to the end of the filename.

Please keep a copy of the DSD ISO in a safe placed or backed up on another device.

Extracting ISO files to DFF files is the part of the scanning process and is automatic. We recommend not playing music during scanning. If music is played during scanning, there might be some noise or slight distortion during playback.

To check if scanning is in progress, please check the Scanner tab in the Settings menu of the Aurender App.

Improved updating of music library database. Now, will not reset contents while updating rating information.

Fixed compatibility issue with adaptive USB DACs

Support for Mytek DAC USB 2.0 mode. (1.0 mode is not suported). The USB Hot plug is not supported. If something goes wrong, Mytek DAC needs to be manually turned off and on.

In the W20, the power to the USB Audio Class 2.0 port can be turned off using the iPad App. If turned off, the Aurender will automatically reboot. We do not recomend using this function, unless you really want to disconnect the power of the USB Audio output port for a specific reason.

Fixed occasional problem with registration failing.

Fixed occasional problem with iPad registration.

Fixed the queue and progress information not being updated in certain instances.

When there is only one Aurender connected, it will be connected automatically and not appear in the server list window.

There is a new tab for Disc Informatjon in Settings of the iPad App.

Improved Clone feature for copying contents from one Aurender to another.

Now shows the result on a target’s AMOLED when cloning is finished.

Reduced overall size of the music library information database.

Fixed search feature not working when the keyword contains ‘

Fixed occasional problems related to Save Playlist.

Fixed other minor issues and improved stability.

For your reference, below is a list of DSD capable DACs that we and our partners found worked with the Aurender. A specific version of the firmware might have to be downloaded and installed, even though the DAC model is listed below.

dCS : Vivaldi, Debussy

MSB : DAC IV, Analog DAC

Weiss : DAC202DSD, Medea+DSD, Medusa

Auralic : Vega

Bricasti : M1

Chord : Chordette quteHD

B.M.C : DAC-1

Luxman

Lumin Audio

Mytek : Stereo 192-DSD DAC

The list is for just your reference only. We cannot guarantee compatibility with the above listed DACs and it is not the complete list of DSD capable DACs that are compatible with the Aurender. Many DACs not listed above work flawlessly with Aurender digital music players.

This entry was posted in Uncategorized and tagged Release Notes by Aurenderphile.

Mam ochote wesprzec polska mysl inzynierska oraz polska produkcje i kupic Mytek DSD 192 DAC zeby sprobowac grania z Aurendera natywnego DSD. To chyba dobre i stosunkowo niedrogie rozwiazanie sprzetowe pozwalajace wyrobic sobie zdanie o ewentualnej i kontrowersyjnej wyzszosci DSD nad PCM w plikach. Nie dojrzalem jeszcze do wymiany mojego La Fontaine na Vivaldiego, za duzo sie dzieje na rynku topowych Dac'ow i zal mi troche napedu , ktory nieraz sie przydaje, choby jak wysiadzie siec w domu.

Ktos z kolegow ma lepszy pomysl ?

No i jeszcze jedna nowa wiadomosc nt W20 - Srajan Ebaen rozpoczal test W20 na lamach 6 moons. Poki co jest sceptyczny, bo nie lubi wifi w domu i jego Mac kosztuje 5 razy mniej od Aurendera W20.

Link tu :

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam kolegow Swiatecznie z wnuczka plasajaca w rytm " My Slowianie" :)

Witam,

nie tylko aurender czyta dsd lada dzień Amare Musica Diamond audiophile music server

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No no no , Marcin, idziecie jak burza :)

Wygląd b. Ładny.Napisz coś więcej

tu troszkę opisałem

Ukryta Zawartość

czekam na obudowy wtedy będę mógł finalnie zaprezentować , demo już gra u mnie w domu

dodam że sercem głownym jest płyta pc zaprojektowana specjalnie dla nas

łącznie z usb dla audio z separacją galwaniczną i rozbudowanym zasilaczem

901236_632428210153606_1190879522_o.jpg

Ukryta Zawartość

Mi się podoba jakość dźwięku uzyskiwana z wykorzystaniem plików DSD. Moim zdaniem jednak najtańszym rozwiązaniem, które może zaoferować Tobie szansę na spodobanie się to podłączenie Auralic Vega. Jest w Polsce w końcu dystrybutor tej firmy. Na wielu zagranicznych forach ten DAC ma bardzo dobre opinie. Łączy się go często z dużo droższą elektroniką. Co w Twoim przypadku właśnie ma znaczenie.

Dzięki Moreno, pogadam z Marcinem GPS.

Jeśli będziesz miał u siebie Vegę to proszę napisz co o nim sądzisz?...To dość tania zabawka (14 tyś PLN) jak na sprzęt jaki posiadasz ale ma kilka interesujących rozwiązań i sporo dobrych opinii. Mi się też podoba jakość wykonania tego sprzętu. Miły w dotyku;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.