Skocz do zawartości
IGNORED

Aurender W20

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Stasiu a dlaczego uważa się powszechnie że Sabre to najlepsza kość do DAC-a?

Czy to standard że w każdej kości Sabre jest 8 przetworników D/A?

W opisie DAC-a Gryphon Kalliope piszą że jest dual mono, oddzielny Sabre na kanał ale

w każdym 8 przetworników D/A.

A skąd bierze się też dość częsta opinia że jednak na Sabre to nie gra fajnie, nie jest muzykalnie

a jedynie sucho i analitycznie?

Jak może się mieć ten nowy Gryphon na podwójnym Sabre do Vivaldiego?

Problemem jest tarnsmisjia i zwiazany z tym jakby jitter

Jitter to Cię zrobił :) Już większej pierdy nie mogłeś wymyślić.

Mowa jest o porównaniu za buforem w odbiorniku - gdybyś z jakiegoś powodu zapomniał .

Zresztą Twoja chęć do konstruktywnej dyskusji jest żadna, tak zapewne jak i ta ekskluzywna wiedza z Matrixa. :)

Stasiu a dlaczego uważa się powszechnie że Sabre to najlepsza kość do DAC-a?

Bo pomiarowo wg standartowych pomiarow jest najlepsza.

Czy to standard że w każdej kości Sabre jest 8 przetworników D/A?

Tak, tak zbudowany jest ten uklad scalony.

W opisie DAC-a Gryphon Kalliope piszą że jest dual mono, oddzielny Sabre na kanał ale

w każdym 8 przetworników D/A.

Czyli wynika z tego ze jest dwa scalaki, kazdy na kanal.

A skąd bierze się też dość częsta opinia że jednak na Sabre to nie gra fajnie, nie jest muzykalnie

a jedynie sucho i analitycznie?

Tak to jest ze uklady bardzo dobre pomiarowo sa skrajnie trudne w aplikacjach, Wlasciwie 90% takich DAC-ow w oparciu o takie dobre pomiarowo (standartowo pomiarowo) dobre DACi sa nieudane.

Jak może się mieć ten nowy Gryphon na podwójnym Sabre do Vivaldiego?

Ciezko powiedziec sam scalak to moze 20% jakosci, reszta to inne sprawy. Pelny set Vivaldiego to bardzo wysoki poziom - raczej Vivaldi nie ma konkurencji ( ale to tylko domysly) trzeba posluchac ;)

Czyli jakaś inna fizyczna wielkość, na którą nie ma nazwy? Skoro nie jitter?

Raczej kilka pewnych fizycznych wielkosci razem wzietych

Zresztą Twoja chęć do konstruktywnej dyskusji jest żadna, tak zapewne jak i ta ekskluzywna wiedza z Matrixa. :)

Ponoc jestem Neo? A tak na marginesie to moj ulubiony film S/F :)

Ponoc jestem Neo?

Tak, jesteś NEO, ale NEO-nówka, kabareciarz z Ciebie - taki śmieszny człowiek - gdzie nie pójdziesz, to Cię wyśmieją. :)

BTW : Sabre jest już nowa, mocniejsza (poprawiona?) rewizja.

Tak, jesteś NEO, ale NEO-nówka, kabareciarz z Ciebie - taki śmieszny człowiek - gdzie nie pójdziesz, to Cię wyśmieją. :)

Smiech to zdrowie :) smiej sie razem z nimi :)

BTW : Sabre jest już nowa, mocniejsza (poprawiona?) rewizja.

Najwyzszy model jest ten sam co byl, ciezko juz zrobic lepszy ;)

Mało wiesz, w nogach śpisz .... :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stasiop nawet jak się nie zna, to napisze jakby się znał. Też tak czasami robiłem jak potrzebowałem nasciemniać ludziom, klientom ze Np. Tak musi być etc. Programistę może zweryfikować tylko inny programista. Tak samo Stasiop może pisać tutaj wszystko, bo kto go zweryfikuje. Poza tymi co mają polewkę z tego, co wymyśli tym razem, by napisać wykręt na argument, ale tak by przypadkiem się nie ośmieszyć. Stąd tajemna wiedza, nowe zjawiska fizyczne, nowe wielkości JAKBY fizyczne... Czarna Magia! I jeszcze pomiary SNR na wyjściu USB.

System gra dobrze, albo nie....

No i dobrze mowilem ES9018K2M to ekonomiczna wersja w porownaniu do ES9018. Dostaje updaty z firmy...Nie zrobili lepszego;)

A kolega jakis agresywny w rozmowie?;)

Mało wiesz, w nogach śpisz .... :)

Oj chyba z kolega juz nie bede rozmawial, przykro mi :(

Ale najwyższy jest ten 9018 a on chyba jest od dawna.

Od bardzo dawna, ale są jego nowe rewizje 2M , K2M .... i nie wymyślono ich ze względów ekonomicznych,

ale jako efekt progresu ... sama kość to promile w stosunku do wartości klocka.

Stasiop nawet jak się nie zna, to napisze jakby się znał. Też tak czasami robiłem jak potrzebowałem nasciemniać ludziom, klientom ze Np. Tak musi być etc. Programistę może zweryfikować tylko inny programista. Tak samo Stasiop może pisać tutaj wszystko, bo kto go zweryfikuje. Poza tymi co mają polewkę z tego, co wymyśli tym razem, by napisać wykręt na argument, ale tak by przypadkiem się nie ośmieszyć. Stąd tajemna wiedza, nowe zjawiska fizyczne, nowe wielkości JAKBY fizyczne... Czarna Magia! I jeszcze pomiary SNR na wyjściu USB.

No coz przyznam ze o pewnych rzeczach nie mam ochoty sie wypowiadac, w kazdym badz razie zjawisko istnieje, jest wytlumaczalne i mierzalne. Z mojej strony zamykam temat.

Od bardzo dawna, ale są jego nowe rewizje 2M , K2M .... i nie wymyślono ich ze względów ekonomicznych,

ale jako efekt progresu

A z jakiego powodu? Te nowe wersje sa oszczednosciowe. Skad takie dane?

To są wersję dla urządzeń przenośnych. Zwykle takie urządzenia mają bajery w stylu tryb czuwania i generalnie obniżony poziom poboru energii. Ale nie wiem czy tak jest i tutaj bo nie mam kart katalogowych...

System gra dobrze, albo nie....

Nie bardzo jestem na biezaco z tymi nowymi skrotami ale jesli to cos obrazliwego to prosze kolege Bodexa o usuniecie tego wpisu, jesli nie mozna tego zrobic, prosze o to moderacje.

Na szczescie jest google, nie jest tak zle, moze zostac:)

Konto w trakcie usuwania

Nie przeczytałeś uważnie. Z ich wypowiedzi ( brzydzących się Windą i Linuxem ) wynika, że zaadoptowali jakiś SOC,

który ( z ich softem) brzydzi się wielozadaniowością - jest maksymalnym golasem i daje rewelacyjne rezultaty.

Na ile to czcze gadanie, nie mi oceniać,ale myślę, że ktoś taki jak Ty mógłby się przyjrzeć bliżej temu produktowi i

pobieżnie ocenić czy to ma szansę na wzorowy transport danych ... Ciekawi mnie Twoja opinia.

Tu urządzenie :

Ukryta Zawartość

a tutaj fotki bebechów

Ukryta Zawartość

Ale taki wybór ma bardzo konkretne skutki. To cudo nie obsługuje NAS. To powoduje, że jest to odtwarzacz cd na sterydach. Musisz muzykę sobie na kartę ssd wgrywać. Bez sensu. NAS 1TB pozwala przechowywać około 2500 płyt w formacie flac czy ape. Mówimy zatem o ograniczonej funkcjonalności.

Jitter w pcaudio nie powstaje w chwili dekodowania flac/ape do pcm ale tam gdzie jest to przetwarzane w sygnał spdif/iis. Wskazałem co działa w systemie embedded. Jeśli ktoś bardzo chce to może z tego zbudować system real-time.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Ale taki wybór ma bardzo konkretne skutki. To cudo nie obsługuje NAS. To powoduje, że jest to odtwarzacz cd na sterydach. Musisz muzykę sobie na kartę ssd wgrywać. Bez sensu. NAS 1TB pozwala przechowywać około 2500 płyt w formacie flac czy ape. Mówimy zatem o ograniczonej funkcjonalności.

Jitter w pcaudio nie powstaje w chwili dekodowania flac/ape do pcm ale tam gdzie jest to przetwarzane w sygnał spdif/iis. Wskazałem co działa w systemie embedded. Jeśli ktoś bardzo chce to może z tego zbudować system real-time.

Wejscie na USB jest tylko do przyszlych aplikacji,teraz nie dziala,podstawa jest teraz zbudowanie sprzetu z super dzialajacym USB!!!

Według mnie NAS to podstawa. Nie kupuję troski o jitter przy dozwoleniu na szum dysku usb.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Oczywiście to co napisałem nie dotyczy dysków ssd i pendrive. 500GB ssd to około 1300 zł. Nie wiem czy są 1TB. Bawiłem się w ciche dyski i jeśli były ciche partie to słychać było lekkie skrobnięcie głowicy. Zatem dysk twardy odpada z definicji. SSD/pendrive nie.

Musisz muzykę sobie na kartę ssd wgrywać.

A na HDD masz od razu po zakupie ? :) To nie jest argument.

Brak jakichkolwiek połączeń zewnętrznych, brak HDD, nie potrzebny do działania kłopotliwy i prądożerny NAS.

Karta SD 64GB to 69 pln. = 100-150 WAV CD lub 200-300 Flac CD. Co przeszkadza aby mieć kilka(naście) kart ?

Ale ja nie o tym ...

Chodzi jedynie o JAKOŚĆ jaką można osiągnąć dzięki temu urządzeniu i jak ma się ona do bohatera wątku - nic więcej.

Ortodoksi z punktu go wyśmieją, bo ... to przecież świętokradztwo porównywać te urządzenia. :)

Ukryta Zawartość

Według mnie NAS to podstawa. Nie kupuję troski o jitter przy dozwoleniu na szum dysku usb.

Tutaj także musisz być uważny, bo nie wszystkie NAS-y "grają", tak jak i nie wszystkie dyski ... :):):)

Ukryta Zawartość

Dyski twarde grają. W decybelach. Obejrzyj sobie specyfikacje dysków twardych to zobaczysz. Według mnie pchanie się w takie "cudo" techniki jest bez sensu. Nie widzę powodu dla którego to by miało grać lepiej. Co do kilku kart. A co przeszkadza mieć płyty cd. Według mnie dostęp bezpośredni do CAŁEJ kolekcji muzyki to rewolucja.

Nie widzę powodu dla którego to by miało grać lepiej.

Lepiej nie - wystarczy , że zagra tak samo, a to ... 70Kpln. w kieszeni.

Co do reszty wypowiedzi, to dzięki - już zbudowałem sobie opinię.

Lumin ma już dystrybucję w PL - zajęło się tym Moje Audio. Pierwsze egzemplarze już za tydzień powinny być na półkach.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 tygodnie później...

Wycieczka po Aurenderze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wycieczka po Aurenderze

Ukryta Zawartość

Te chlopaki jeszcze wycwicza cos dobrego w przyszlosci:-)

W ich systemie odsluchowym widze S5,monosy od Spectrala,a to pre od kogo jest?

Elb,

Probowales S5 ze Spectralem?

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.