Skocz do zawartości
IGNORED

Optymalne źródło dźwięku do 20 tyś PLN

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czy Ty jesteś drogi Szymonie klonem Starego Audiofila?? Bo nawet zwrotów używacie podobnych, to odnośnie tych poluzowanych majt.

Dzięki za Twoje rekomendacje, ale nie skorzystam.

Czy Ty jesteś drogi Szymonie klonem Starego Audiofila?? Bo nawet zwrotów używacie podobnych, to odnośnie tych poluzowanych majt.

Dzięki za Twoje rekomendacje, ale nie skorzystam.

Już pisałem jestem klonem Elba.

Zawsze jesteś miłe widziany! Jeśli nie będzie dzieła Pana Piwowarczyka to na samo....Piwo.....zawsze możesz liczyć... :-).... Ot taka namiastka.... :-)

To bez ściemy-tez mam fajowe gm-y))

pozdr.

piwożłop

Nie przesadzaj z tym Ayonem:-) To nie jest może największa zdobycz lampowej techniki, ale jakiś tam poziom prezentuje. Ja bym się prędzej pozbył jednak sieciówek TA niż Ayona:-)

Dystrybutor główny AYONA ostatnio sie rozkraczył na autobanie w drodze do WIEDNIA-normalnie przyczepa mu sie prawie urwała-była taka

przeciązona,teraz podobno zamówil dwuosiową i nie jechał wcale do swojej zony-miał na przyczepce same AYONY.))

Trase zna na pamieć dwa razy w miesiącu musi tam dymać-ze wzgledu na te psujony!!

Na tym poziomie nie ma lepszych kabli. Jedne lepiej wpasują się w system inne gorzej. 1.5m Acrolink PC9500 ma cenę 20 tys a nie 28 tys. To nadal kosmos i z tym nie ma co dyskutować.

Jest o czy gadać-bierzesz Ayony Vulcany,Acrolinki za 20000 koła i słuchasz jak pierdoła))

Dystrybutor główny AYONA ostatnio sie rozkraczył na autobanie w drodze do WIEDNIA-normalnie przyczepa mu sie prawie urwała-była taka

przeciązona,teraz podobno zamówil dwuosiową i nie jechał wcale do swojej zony-miał na przyczepce same AYONY.))

Trase zna na pamieć dwa razy w miesiącu musi tam dymać-ze wzgledu na te psujony!!

Dojeżdża zmordowany pod siedzibę Ayona z przyczepą wyładowaną sprzętem do naprawy a tam napis:

Dystrybutorów informuje się, iż najbliższy serwis przyjmujący sprzęt do naprawy jest w Pekinie 4000km na wschód, życzymy udanej podróży.

P.S. proszę omijać Krym

Jak wywalisz Ayona to się zamulenie skończy i koc spadnie z kolumn, będziesz mógł w spokoju podpiąć Transparenta i spać spokojnie :)

Ode mnie dostaniesz wybraną płytę w nagrodę i flaszkę wódki byle byś się pozbył tego Psujona...

Żonka nie pozwoli wywalić-Szymon nie zamulaj przekazu.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Widzę, że niektórym Ayon spędza sen z powiek:-) Nie powiem, żebym był jakimś wielkim miłośnikiem tej marki, ale uważam, że te żarty za dość niewybredne. A te drobne złośliwości są ewidentnie dowodem wielkiej frustracji ich autorów. Ciekawe co jest tego powodem....

GM-70 to fajna lampa, ma jednak pewną "zaletę" - wzmaczki na niej powinny być sprzedawane z klimatyzacją w pakiecie.

Proszę też zorientować się w poborze mocy piecyków, bo biorąc pod uwagę możliwe zawirowania na rynku energetycznym zabawa "gieemką"

może okazać się wyznacznikiem zamożności. Należy pamiętać o zrobieniu zapasów baniek, bo zimna wojna z głównym dostawcą idzie, ale przynajmniej w domciu zawsze będzie ciepło.

Cóż, nie chcę być defetystą, zawsze można zrobić stock tych lamp, bo cena pewnie skoczy. Zresztą, co nie skacze.......

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W każdym razie z chwilą pojawienia się w wątku kolegi Szymona stracił on wcześniejszy merytoryczny charakter a stał się sceną dość żenującego spektaklu megalomanii i wątpliwego poczucia humoru. Od dziś Szymon dołącza na listę moich ulubieńców, obok Kosmana, Zizizeno i kilku podobnej proweniencji dżentelmenów.

W każdym razie z chwilą pojawienia się w wątku kolegi Szymona stracił on wcześniejszy merytoryczny charakter a stał się sceną dość żenującego spektaklu megalomanii i wątpliwego poczucia humoru. Od dziś Szymon dołącza na listę moich ulubieńców, obok Kosmana, Zizizeno i kilku podobnej proweniencji dżentelmenów.

Cieszę się,że nie jestem dzentelmenem.

MIT ZIII ma fatalne wtyki ale z dobrymi wtykami Furutecha jest o klasę lepszy i wart zachodu.

Może warto napisać że nowe Oracle ZIII można kupić za 2500 PLN i w tej cenie są to świetne sieciówki. Taki kabel podłącza się do prezentacji topowych urządzeń podczas Audio Show w Las Vegas.

MAGICO:Speaker Cables: MIT Cables Oracle MA-X SHD Speaker Interfaces

Interconnects: MIT Cables Oracle MA-X2 Audio Interconnects

Power: MIT Cables Z Powerbar

MIT Cables Oracle ZIII Power Cords

Loudspeakers: Magico S5

Amplifiers: Soulution 700

Preamp: Soulution 720

Digital Source: Magico Music Server

DAC: Pacific Microsonics

CARY AUDIO:

Speaker Cables: MIT Cables Oracle Matrix 120 SHD Speaker Interfaces

Interconnects: MIT Cables Oracle MA-X2 Audio Interconnects

Power: MIT Cables Z Powerbar

MIT Cables Oracle ZIII Power Cords

Amplifiers: Cary Audio SA-500.1

Preamp: Cary Audio SLP-05

Digital Source: Cary Audio CD-303T

Loudspeakers: TAD Compact Reference 1

Constellation Audio:

Speaker Cables: MIT Cables (2) Oracle MA-X SHD (45" Custom output tails)

(2) MA-X SHD 25' Couplers

Interconnects: MIT Cables (3) Oracle MA-X SHD PRO Interconnects

Oracle MA-X SHD PRO - 2m

Oracle MA-X SHD PRO - 1.5m

Power: MIT Cables Oracle ZIII Power Cords

Amplifiers: (1) Centaur & (2) Centaur Mono

Preamp: Virgo or Altair

Digital Source: Cygnus media player

Loudspeakers: Magico Q7

...i to są Oracle ZIII z ,,beznadziejnymi" wtykami! To jak to zabrzmiałoby po wymianie wtyków! Napiszę do tych durnowatych amerykańskich wystawców, może z wdzięczności przyślą zaproszenie na kolejne AS w Vegas;-)

Cieszę się,że nie jestem dzentelmenem.

Nie daj się przerobić na jakieś angielskiego mena;-)

Bo z Ciebie to swojski chłop. I obyś taki był jak najdłużej!

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Moreno, ja cenię firmę MIT, ale nie przekonasz mnie;-) Miałem ZIII u siebie w domu i nie jest to sieciówka, którą rekomendowałbym do tak poważnych systemów jak wymieniłeś. Sądzę, że w przypadku powyżej wymienionych zestawień rolę odgrywają względy biznesowe. Jak głośnikowe i XLRy zapewnia MITa to nie wypada żeby sieciówki były od innego producenta:-) Za te same pieniądze co za ZIII znajdziesz; zwłaszcza na rynku USA; lepsze produkty zasilające od specjalistów.

Lubię brzmienie możliwie analogowe, gładkie, płynne i przestrzenne. Wolę zbyt ciemne aniżeli ma siepać po uszach.

Podobnie grają kable Purista, pięknie wyciągają muzykę, ceny tych wyższych modeli Conorus i ltd oczywiście z kosmosu, wtyki Oyide 079 i F1/M1.

zastanawia mnie zawsze spor o kable high end, przeciez i tak wszystko zalezy od systemu, sa takie na ktore wplyw jest wiekszy, sredni lub znikowmy, poza tym przy jasniejszym sytemie sprawdzi sie inny niz przy ciemniejszym, dochodzi do tego jeszcze kwestia preferencji/pradu etc, takze nie rozumiem tych uogolnien, ze jeden dobry, drugi do dupy

ps w szczegolnosci chodzi o sieciowki, ale nie tylko

poza wszystkim, ze slabego lub zle zlozonego systemu zaden kabel cudow nie zrobi, jest to element koncowy decydujacy bardziej o charakterze niz jakosci calosci, no chyba, ze sie myle

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pewne sieciówki są po prostu średnio udane, niezależnie od aplikacji:-) Niestety w większości przypadków nie sprawdza się naiwna wiara, że jak się wyłoży na stół 60 tys. zł i kupi topowy komplet okablowania sieciowego to dźwięk z definicji MUSI być topowy. A potem pojawiają się frustracje, jeśli okazuje się że jest inaczej:-) Bo przecież firma X to legenda hi-end i jej kable MUSZĄ być z definicji najlepsze;-) Spór dotyczy więc raczej poziomu dyskusji, tak jak napisałem w poprzednim poście.

kablem który potrafi dać po uszach jest Nordost a przy tym szczuplutko prezentuje się na średnicy

miałem przez tydzień Valkirye....powrót do mojego Purista był bardzo przyjemny

słyszałem opinie że Nordost dobrze sprawdza sią z lampą dlatego wziąłem na przesłuchanie....

to jest kabel który może się korzystnie zaprezentować (ale nie koniecznie) w całkowicie zamulonym i ciemnym systemie

Mirek, zawsze to pisałem. Podzielam twój pogląd. Valhalla jest lepsza ale nadal ma ten sam charakter. Wg mnie idealny np do transportów CD.

A jakiego masz Purista? Masz AC czy np IC też?

zastanawia mnie zawsze spor o kable high end, przeciez i tak wszystko zalezy od systemu, sa takie na ktore wplyw jest wiekszy, sredni lub znikowmy, poza tym przy jasniejszym sytemie sprawdzi sie inny niz przy ciemniejszym, dochodzi do tego jeszcze kwestia preferencji/pradu etc, takze nie rozumiem tych uogolnien, ze jeden dobry, drugi do dupy

ps w szczegolnosci chodzi o sieciowki, ale nie tylko

poza wszystkim, ze slabego lub zle zlozonego systemu zaden kabel cudow nie zrobi, jest to element koncowy decydujacy bardziej o charakterze niz jakosci calosci, no chyba, ze sie myle

To jest oczywiście trafne spostrzeżenie. Ja nie odważyłbym się oceniać ludzi czy są dżentelmenami czy chamami na podstawie kilku wpisów w temacie kabli. To jest forum audio i patrzymy na Siebie przez ów pryzmat. Tomkly nie znam, zapewne w realnym świecie byśmy się dogadali i poszli na piwo. Jedyne co podważam to wiarygodność jego osądów. Po tych wszystkich opisach i porównaniach ponoć słuchanych topowych kabli za dziesiątki tysięcy wybiera do własnego systemu… wyrób Bazodrutopodobny nie znając nawet słynnej historii tej marki. Do tego porównania wykonuje na jakże referencyjnych zestawach Harpii z kopułką za całe 180PLN. Rozumiem, że na niej usłyszał te wszystkie różnice i niezwykły plankton. Czy kolega tomkly stosował jakiekolwiek uznane kondycjonery lub pełne sety okablowania z najwyższej półki czy używał jedynie miszmasz kablowy? Czy zadbał o właściwe ustawienie i adaptację akustyczną? To są podstawy i od tego bym zaczął.

Lubię humorystyczne podejście i bawię się z Wami od 11 lat. Zawsze jednak zapala mi się czerwona lampa jak czytam popisowe wpisy próbujących na chwilę zabłysnąć.

Forum służy do wymiany poglądów, często krytycznych ale ma też swoje granice. Wiele rzeczy może nam się nie podobać ale uznane wyroby w świecie audio i stojący za nimi doświadczeni twórcy zasługują przynajmniej na minimum sprawiedliwej oceny. Porównywanie topowych produktów z podwórkową garmażerką po prostu nie przystoi i wystawia negatywną ocenę piszącemu.

Proszę o mniej napinania i luźne podejście do tematu. Marslo, Sly, Stary, Bubusia, Moreno i wielu innych ma ten wielce potrzebny dystans.

Odnośnie Ayona to piszemy pół żartem pół serio bo znamy szczegóły wprowadzenia tej marki na rynek Polski i wiele ciekawych perypetii właścicieli owych urządzeń. Lubimy też podnieść ciśnienie Marslo ale On już się na to nie da nabrać :)

Pewne sieciówki są po prostu średnio udane, niezależnie od aplikacji:-) Niestety w większości przypadków nie sprawdza się naiwna wiara, że jak się wyłoży na stół 60 tys. zł i kupi topowy komplet okablowania sieciowego to dźwięk z definicji MUSI być topowy. A potem pojawiają się frustracje, jeśli okazuje się że jest inaczej:-) Bo przecież firma X to legenda hi-end i jej kable MUSZĄ być z definicji najlepsze;-) Spór dotyczy więc raczej poziomu dyskusji, tak jak napisałem w poprzednim poście.

Nasz świetny powiem wiecej najświetniejszy recenzent Wojciech P chciał wlasnie na testy wziąć od Pana Kazuyo od reimyo topowy kabel

zasilajacy za 60000 pln.Przed chęcią pozyczenia popisał się jedna świetną recenzją na temat wyrobu koncernu Combak Corporation-za taką

ocenę Pan Kazuyo zaproponował naszemu recenzentowi aby sobie ten zasilajacy za 60000 pln kupił.

Moim zdaniem bał się,wręcz przestraszył tego aby Pan P nie puścił go w skarpetkach-----zdjęcie było wielokrotnie tu prezentowane.

Takze Panowie o czym tu mowa o jakichś taniznach za 3000-5000..))

<br /> Lubimy też podnieść ciśnienie Marslo ale On już się na to nie da nabrać :) <br />

Ja moja kase zarobilem w latach dziwiecdziesiatych na kawie, wiec jestem przyzwyczajony do podwyzszonego cisnienia i mnie Wasze- tj Starego i Twoje -zlosliwosci tetna nie podnosza :) Ayon do Avantgardow dobry jest i basta :)

Gra z nimi lepiej od szeregu wzmakow , chocby od koncowki ARC ref 150 , co moglem u siebie nausznie stwierdzic.

Z tymi naprawami cos musi byc jednak na rzeczy, nie wiem czy przyczepka co tydzien woza z Krakowa , ale jednak do Austrii , a nie do Chin. Mowi Ci to cos ?:)

Konto w trakcie usuwania

Ja moja kase zarobilem w latach dziwiecdziesiatych na kawie, wiec jestem przyzwyczajony do podwyzszonego cisnienia i mnie Wasze- tj Starego i Twoje -zlosliwosci tetna nie podnosza :) Ayon do Avantgardow dobry jest i basta :)

Gra z nimi lepiej od szeregu wzmakow , chocby od koncowki ARC ref 150 , co moglem u siebie nausznie stwierdzic.

Z tymi naprawami cos musi byc jednak na rzeczy, nie wiem czy przyczepka co tydzien woza z Krakowa , ale jednak do Austrii , a nie do Chin. Mowi Ci to cos ?:)

Od ARC ref 150 gra lepiej bo to jest zabawkowa koncóweczka dla amerykańskich studentów cena ok 10-12k$, chińskie lampki KT120 i tandetne kondensatory sprzęgające MultiCapa za 10 dolców niestety szału zrobić nie mogą. W stosunku do topowych końcówek opartych o znamienite lampy NOS i wyborne komponenty jak Dueulnd, Vcap oraz wspomniane GM70 to nie ma o czym mówić. Przerabiałem KT88, KT120, 6550 i wiele innych zdobyczy dzisiejszej techniki lampowej. Oczywiście kluczowy jest układ i wszystkie elementy składowe ale i tak cudów z tych klocków się nie osiągnie. AR cenię głownie za bardzo udane preampy i godne uwagi cd playery, siedzą tam cenione 6n30p, które czym prędzej trzeba wymienić na lampki NOS. Odnośnie wzmocnienia to znam dużo lepsze typy.

Tu są realne ceny, w PL to dystrybutor lekko oszalał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.