Skocz do zawartości
IGNORED

Dobrej jakosci opakowania CD

Zloty

Rekomendowane odpowiedzi

Czy znacie jakies zrodło dobrej jakosci opakowan CD? Niektore moje opakowania sa popekane lub mocno porysowane. W sklepie niestety widziałem tylko bardzo kiepskiej jakosci opakowania. Czy nie produkuje sie juz takich pudełek jak przy oryginałach z lat 90-tych?

https://www.audiostereo.pl/topic/105199-dobrej-jakosci-opakowania-cd/

Jak to, widziałem w sklepie nie dla idiotów lub Saturnie....... Ewentualnie można kupić jakies, gówniane płyty Elvisa Presleya (nówki tanio w MM), wypieprzyć zawartość i mieć nowe pudełeczka :)

Gość

(Konto usunięte)

Ja kupuję u nich:

- http://www.takt.eu/opakowania/standardowe-opakowania-na-plyty/

- http://takt24.pl/muzyka-opakowania-c-267.html

Nie są tanie, ale są to dokładnie takie opakowania, w jakie pakują oryginalnie płyty do sklepów (Takt jest tłocznią CD).

Raz na jakiś czas uzupełnię zapasy, jeśli jest potrzeba - jednorazowa opłata za przesyłkę, a zawsze jeszcze telefonicznie lub mailowo podaję, ile ma być czarnych podstawek (bo z takimi nie są wyszczególnione, ale są dostępne - cena ta sama).

Poza tym na Allegro można jeszcze spotkać płyty CD-R/RW, DVD-R/RW np. firm TDK, Verbatim, które nie są pakowane w slim case, tylko w standardowe jewel case - super jakości.

Ceny ok. 3 - 4,- zł i do dyspozycji pozostaje Ci czysta płyta :)

Gość

(Konto usunięte)

Miałeś może te pudełka?

To są ze sztywnego plastiku, konkretne, czy taki szajs, jak sprzedają np. w Tesco, pakowane po 5 szt.

Bo cena jest niska - 0,70 zł/szt. :)

Też mnie ten temat interesuje. Dużo jest na rynku tego szajsu z cienkiego plastiku.To się samo wygina w rękach.

Ale są też te porządne z grubego, sztywnego plastiku ale ze zdjęć w necie trudno poznać które są które?

No to mamy nisze na rynku. Musze zaprojektowac audiofilskie pudelka wyscielane atlasem, ktore przy okazji demagnetyzuja plyte i chronia ja przed 3 wojna swiatowa :) Mysle, ze poszlyby za 200 spokojnie. Osoby chetne prosze zglaszac sie na priv :) Cena do uzgodnienia, przy 100 pudelkach rabat.

Gość

(Konto usunięte)

Też mnie ten temat interesuje. Dużo jest na rynku tego szajsu z cienkiego plastiku.To się samo wygina w rękach.

Ale są też te porządne z grubego, sztywnego plastiku ale ze zdjęć w necie trudno poznać które są które?

Te, o których napisałem w pierwszym moim poście, są "oryginalnymi". Takt tłoczy płyty i to są właśnie takie same pudełka, w które je potem pakuje i przekazuje do dystrybucji, a które można nabyć potem w sklepach płytowych nie tylko w Polsce - "Polska płyta - zagraniczna cena" ;)

etam wszystkie to szajs te starsze niby lepsze ale i tak łamały się na zawiasach i ząbki na które wciskało się płytę.

Co do pytania czy miałem je trudno powiedzieć, dziś sprzedawca ma takie jutro siakie.

Ja takie niezłe kupuje w sklepie komputerowym

skk

Jak ten temat podejrzy branża to niedługo pojawią się opakowania Furutecha z kosmicznej technologii z nienatarczywa górą i z punktowym ale nisko schodzącym dołem. Myślę że chętnych nie braknie

Marketowe pudełka można sobie w buty wsadzić ...

A i tak się powyginają :)

Czasem ktoś na znanym portalu sprzedaje pudełka po płytach CDR . Sam tak kupiłem nieużywane po CDR Emtec - 100sztuk za jakieś 60zł i temat zamknięty .

Żadnych nowych !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.