Skocz do zawartości
IGNORED

PC AUDIO VOODOO STRIKE BACK

rambo54

Rekomendowane odpowiedzi

Może masz coś źle ustawione z trybem wyłączności.

Nie. W foobarze nie ma innych możliwości.

EDIT

WASAPI - Windows Audio Session Application Programming Interface czyli w momencie wyłączenia usługi Windows Audio każde WASAPI powinno się wyłączyć.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Ja widzę, że jest taka opcja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja widzę, że jest taka opcja

Ukryta Zawartość

Ale jaka opcja, bo nie rozumiem :)

Event Style jest tylko w jRiver, w foobarze nie ma.

EDIT.

Już chyba rozumiem nieporozumienie.

Event Style to tylko taka nazwa. W foobarze się jej nie stosuje. Skraca się do Event, a to to samo. Ale żadne WASAPI nie omija miksera. Jedynie przejmuje nad nim kontrolę, ale nie omija. Jak pisałem wcześniej wystarczy wyłączyć usługę Windows Audio żeby się o tym przekonać.

Ukryta Zawartość

Szkoda, że w PL nie ma grupowych doktoratów bo już byście mieli z windziarstwa :D

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Jeśli chodzi Moje ustawienia Jriver to wasapi było ustawione w trybie wyłączności. Sterownik w Jriver ładnie omija mikser ale tak jak koledzy pisali to nie wszystko. Każdy sterownik można napisać dobrze lub nie, to żadna tajemnica. Tak samo nie sądzę by było problemem napisać program do odtwarzania, który ma zaszyty DSP "poprawiający" dźwięk.

Mi już bawić się nie chce z windozą po to by mieć BP jak można mieć system bez tej całej zabawy.

Ja sporadycznie używam normalnie DS i też wychodzi na to że jest bitperfect.

Testy z DTS przechodzi, tylko wtedy trzeba pamiętać by wszędzie była ustawiona ta sama częstotliwość próbkowania, bo inaczej mixer windy przelicza a to często słychać

Już chyba rozumiem nieporozumienie.

Event Style to tylko taka nazwa. W foobarze się jej nie stosuje. Skraca się do Event, a to to samo. Ale żadne WASAPI nie omija miksera. Jedynie przejmuje nad nim kontrolę, ale nie omija. Jak pisałem wcześniej wystarczy wyłączyć usługę Windows Audio żeby się o tym przekonać.

No to wszystko jasne. WASAPI-Event nie omija miksera wyłączając go na stałe - nie pozwala jedynie na odtwarzanie innych dźwięków, czyli miksowania, więc nie ma potrzeby ingerencji w dane audio i jest BP.

WASAPI-Event nie omija miksera wyłączając go na stałe - nie pozwala jedynie na odtwarzanie innych dźwięków, czyli miksowania, więc nie ma potrzeby ingerencji w dane audio i jest BP.

Nie. Mikser windowsowy działa, tylko WASAPI przejęło kontrolę nad nim, czyli nie pozwala np. na regulację głośności, nie pozwala na zmianę częstotliwości próbkowania, nie pozwala na "wmiksowanie się" strumienia z innej aplikacji. Mikser musi działać w takich przypadkach bo za to jest odpowiedzialny.

Niestety, WASAPI nie zawsze jest bitperfect bo samemu, ręcznie trzeba kontrolować głębię bitową. WASAPI sam tego nie potrafi. Jak będziemy pamiętać o ręcznej zmianie głębi to wtedy może być bitperfect. Nie jest, nie musi, ale może być bitperfect.

Głębi bitowej czy częstotliwości próbkowania..?

Po ustawieniu w foobarze na wyjściu trybu WASAPI, niżej pojawia mi się opcja ręcznego wyboru głębi bitowej. Mam do wyboru 8, 16, 24, 32 bity.

Częstotliwości próbkowania WASAPI "pilnuje" automatycznie.

Tak jest u mnie.

W potplayer jest tak samo - głębię bitową ustawia się ręcznie, a częstotliwość próbkowania - automatycznie.

Wszystko na WASAPI.

Mam ustawione w ten sposób i uważam, że jakość dźwięku jest zachowana, jak i bit-perfect. Dodanie bitów nie zwiększa, ani nie zmniejsza zawartości przy głośności playera na 100%. Przy tłumieniu jakość powinna być lepsza mając 24 bity, niż przy 16

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Co siedzi w tym dacu?

Ukryta Zawartość

Ja mam wersję w czerwonym laminacie podobnie jak w polski "konstruktor" daca.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bezczelne typy mogli chociaż odlutować gniazda i diody.

Nie mogę uwierzyć że można być aż tak naiwnym by wdepnąć w taką kupę.

No kolejna sprawa dystrybucja takiego kloca to też bajką pewnie nie jest.

Polecam recenzje tego czegoś na HiFi i muzyka (1) 2015 do poczytania też na stronie "producenta".

Jest ze zdjęciami co też zastanawiające że żaden z recenzujących nie zwrócił uwagi na budowę tego przekładańca.

Hm... Nazwa firmy wielce wskazuje...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bezczelne typy mogli chociaż odlutować gniazda i diody.

Nie mogę uwierzyć że można być aż tak naiwnym by wdepnąć w taką kupę.

No kolejna sprawa dystrybucja takiego kloca to też bajką pewnie nie jest.

Polecam recenzje tego czegoś na HiFi i muzyka (1) 2015 do poczytania też na stronie "producenta".

Jest ze zdjęciami co też zastanawiające że żaden z recenzujących nie zwrócił uwagi na budowę tego przekładańca.

poczekaj, poczekaj, zaraz ci dyzman wszystko wyjasni i tak zakreci, ze kredyty ludzie na ten sprzet beda brac

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

poczekaj, poczekaj, zaraz ci dyzman wszystko wyjasni i tak zakreci, ze kredyty ludzie na ten sprzet beda brac

Szczerze to liczę na odzew producenta czy też dystrybutora takiego przekładańca. Chciałbym się dowiedzieć czym kierowali się dobierając serce do swojego nietaniego produktu.

Ukryta Zawartość

Kolejne voodoo.

PioNokio pewnie bedzie w wątkach dla początkujących wypisywać swoje złudzenia o czarnyn tle w modowanyn pc ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolejne voodoo.

PioNokio pewnie bedzie w wątkach dla początkujących wypisywać swoje złudzenia o czarnyn tle w modowanyn pc ;)

Już przewija się ta kosteczka w wątkach na HiFi ale jeszcze mało zadowolonych naganiaczy. Pewnie za jakiś czas się to zmieni.;)

Ps.

Coś ostatnio mało widać naszego ulubionego czarodzieja od PuPa USB. Czyżby szykował nowe rewolucyjne rozwiązania.

Ukryta Zawartość

Co siedzi w tym dacu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mam wersję w czerwonym laminacie podobnie jak w polski "konstruktor" daca.

Ukryta Zawartość

A napisz to w zakładce Hi-End, to dostaniesz bana na wątek i punkty karne za trolling.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A napisz to w zakładce Hi-End, to dostaniesz bana na wątek i punkty karne za trolling.

Hi end jest już stracony ale na strony hifi i pc audio zaglądają jeszcze ludzie, którzy chcą się czegoś dowiedzieć i warto pokazywać takie przekręty. No i branżowcy też niech wiedzą że nie sami idioci interesują się audio no bo chyba za takich ich uważają robiąc takie wałki.

Ja pewnie bym się obraził gdyby ktoś nazwał mnie teraz audiofilem. Ale ja kocham muzykę a nie masturbuje się przy tylko perfekcyjnie nagranych płytach dosłuchując się szelestu majtek wokalistki.

Trochę więcej przełomowych wynalazków pana od kultowej PPA USB.

Ukryta Zawartość

Poziom profesjonalizmu utrzymany jak zwykle na najwyższym poziomie ;)

Ukryta Zawartość

Pan "poprawiacz" już chyba wszystko ulepszył poza chyba samym procesorem ale i na niego przyjdzie pora. ;)

Jestem trochę zaniepokojony bo sprawdzając co dzieje się u naszej awangardy pc audio zauważyłem nie działającą stronę jednego z jej piewców. Mam nadzieje że świadczy to tylko o wprowadzeniu nowych jeszcze bardziej rewolucyjnych rozwiązań.

Viva la revolución

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.