Skocz do zawartości
IGNORED

Klub winylowej płyty wolny od banów.

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

No ja bym się z Tobą nie ożenił ;)

Ale Frywolny to już chyba zajęty jest, więc i tak nie masz szans : )

Przy okazji dzięki za spostowanie (chyba w tym wątku) Philipa Glassa. Faktycznie tego wydania CD nigdzie nie ma, więc musiałem kupić coś innego. Padło na wersję SACD Metamorphosis & the Hours ...na harfę. Zapowiada się ciekawie.

Andropauzę.

Może niech kupi sobie motor ?

Sporo młodsza kochanka ma lepsze działanie terapeutyczne. No, ale ten motor to można potem sprzeać, a z kochanka to różnie bywa ;-).

Ale Frywolny to już chyba zajęty jest, więc i tak nie masz szans : )

Przy okazji dzięki za spostowanie (chyba w tym wątku) Philipa Glassa. Faktycznie tego wydania CD nigdzie nie ma, więc musiałem kupić coś innego. Padło na wersję SACD Metamorphosis & the Hours ...na harfę. Zapowiada się ciekawie.

Moim zdaniem Branka Parlic gra to najlepiej.

Xniwax znalazł skąd można ściągnąć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W międzyczasie otrzymałem wersję na harfę SACD. Cała płyta zagrana i nagrana bardzo subtelenie (jest i trochę fortepianu), co mi osobiście się podoba, chociaż faktycznie, fortepian w wersji jak wyżej wypada lepiej. Za ok. 50 PLN za ten SACD w każdym razie super. Wygląda po zdjęciach, że Glass z Lavinią się dobrze dogadywali, a na tylnej okładce logo VdH : ) Być może dostarczali okablowanie.

Ukryta Zawartość

Słuchał ktoś? Warte uwagi?

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Warte. Bardzo dobry mastering i tłoczenie. Mam porównanie z wydaniem US, które posiadam oraz z Japan, które miałem kiedyś.... Nie ma się czego wstydzić to nowe wydanie.

A to wznowienie ktos posiada..?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Warte. Bardzo dobry mastering i tłoczenie. Mam porównanie z wydaniem US, które posiadam oraz z Japan, które miałem kiedyś.... Nie ma się czego wstydzić to nowe wydanie.

W rockserwis.pl najtaniej 76,99 pln :-) jakby co. nie żebym ich reklamował ale akurat King Crimson te reedycje maja najtaniej w całym internecie chyba :-D

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

W rockserwis.pl najtaniej 76,99 pln :-) jakby co. nie żebym ich reklamował ale akurat King Crimson te reedycje maja najtaniej w całym internecie chyba :-D

To prawda, najtaniej, nie ma co szukac i błądzic gdzie indziej :)

To prawda, najtaniej, nie ma co szukac i błądzic gdzie indziej :)

No i jak ktoś nie ma kolejnych wznowień na winylu to warto wziąć bundla :-) Ja wrzucam sobie do koszyka kilka tych Crimsonów ale jak dochodzi do checkout to mi ręka mięknie :-))) pewnie któregoś dnia po większym winku ciapnę całą pakę i będzie po krzyku :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Wieczorem troche z tasmy szpulowej. Boubacar Traoré "Sa Golo". Pieknosci chyba z Mali. Oczywiscie mowie o muzyce -)

Z tego co wiem, bylo wydane tylko na cd. Ale...moze ktos widzial winyl..?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzisiaj piątek... to może byc ten dzień :)

Za bardzo poleciałem po bandzie z w listopadzie, grudniu i w styczniu też już trochę :-)

Dzisiejsze zakupy na spacerze :-) skręciło się delikatnie z Nowego Światu w Tamkę i srruuu do "Music Fan"super-happy-dance-smiley-emoticon.gif

Mike Metheny czekał na mnie od Audioshow, wtedy nie kupiłem, teraz się poprawiłem. Ma fajowską naklejkę audiophile virgin vinyl :-)

Ukryta Zawartość

post-19326-0-32274300-1390060633_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Dzisiejsze zakupy na spacerze :-) skręciło się delikatnie z Nowego Światu w Tamkę i srruuu do "Music Fan"super-happy-dance-smiley-emoticon.gif

Mike Metheny czekał na mnie od Audioshow, wtedy nie kupiłem, teraz się poprawiłem. Ma fajowską naklejkę audiophile virgin vinyl :-)

Mniam :)

Mniam :)

Nooo :-) na tego Chicka polowałem od jakiegoś czasu i w końcuuu :-) we folijkach te Chicki jeszcze :-) stan mięta emoticons-yes.gif

Ja dziś winnie :-) Bulgaria rulez, rewalacyjna relacja jakości do ceny, chociaż sommelierem nie jestem, więc pewnie znawcy pojadą mi po rajtach że to tani szczoch :-) btw na bbc hd leci koncert Blur z Hyde Park 2009

3800006901953-labyrinth-750ml-wino-bulgarskie.jpg

A ja stwierdzam Panowie ze De Iksy są zacne z drinkiem :)

Wysłane przy użyciu wibratora do betonu z Gwiazdy Śmierci

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Bo Jazz fajny jest.

Bo Jazz podlewany, suto jak ktoś lubi, belgijskim piwkiem bardzo fajny jest, a jak zostanie jeszcze podany na winylu, to już bajka.

Tak było wczoraj, a dziś rano zaniosłem phono pre na pocztę, o dziwo, sprzedał się na alledrogo w ciągu 20 min, za, uważam, przyzwoitą kwotę 600 zł (Cambridge Audio Azur 651P). Robię sobie teraz ok. 2. tygodniową przerwę od muzyki, aby wybrać następcę. Na polu bitwy zostały Lehmann BlackCube oraz Linear Audio Research LPS-1. Rozglądam się jeszcze za używkami, może uda się trochę zaoszczędzić. Ktoś mi proszę powie, jeśli wie, ile było wersji LPS-1 ? Dziękuję z góry.

Wkładka również w lutym pójdzie do wymiany, tu sprawa ma się lepiej, padło na Ortofon 2M Bronze. W przedbiegach odpadły ClearAudio Performer V2 oraz Nagaoka MP-200. Przyjdzie nowe pre pobawię się interkonektami ; Albedo Blue RCA lub Equilibrium Stage RCA.

Ukryta Zawartość

post-43720-0-13873300-1390495376_thumb.jpg

post-43720-0-42466200-1390495436_thumb.jpg

post-43720-0-44434400-1390495629_thumb.jpg

post-43720-0-04398500-1390495650_thumb.jpg

post-43720-0-28856600-1390495652_thumb.jpg

post-43720-0-03405800-1390495656_thumb.jpg

post-43720-0-35065400-1390495705_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O, Birka, rzadkość:) Znam ich z jakiegoś jazz jamboree, chyba 77' albo 78', pamiętam, że kiedyś ich płyta pojawiła się na alledrogo i cena była dość pokaźna. Jaka muzyka?

pzdr

Tak, Birka :)

Znalazłem sztukę na discogsie NM-, za 7 eur, przesyłka ze Szwecji wyszła dwukrotnie droższa :)

Muzycznie, mnie bardzo odpowiada, ale niech każdy sam sobie odp. czy to dla niego.

Super gitara (Anders' Vals) oraz sekcja rytmiczna (Song For Bass)

"So Many Things" brzmi bardzo czarno, jakby to był kwartet jazzowy z NY, a mój aktualny faworyt po wczorajszej nocy to Sketch in blue

Fajnie nagrane, duża scena, gitara śmiga między kanałami, często nakładając się na siebie. Jedyne małe "ale" to takie, że dosyć głośno szumi, ale może jest to efekt tego, że płyta grała zaraz po Japończyku.

jeśli komuś się spodoba, to u właściciela tego filmiku znajdzie całą płytę.

ps. Jazz Jamboree '78

Ukryta Zawartość

Tak, pamiętam ten kawałek, dużo razy to u mnie leciało. No i nasz tam był na basie, Bronisław Suchanek. I perkusista od Komedy, Rune Carlsson. Bardzo dobra epoka europejskiego jazzu.

Swoją drogą ktoś tu ma fatalnie azymut ustawiony:)

Ukryta Zawartość

No to ja znowu z innej beczki...

Udało mi się zdobyć

mb953_DSC03434.JPG

:D

pt61_DSC03423.JPG

au586_DSC03426.JPG

Niemieckie wydanie. Podobno pierwsze tłoczenie ale na Discogs tej wersji akurat nie ma.

Gdzie szukać jeszcze informacji na temat płyt? Może ktoś wie dokładnie, które to wydanie?

Pozdrawiam.

A do mnie właśnie przyszły Możdżery!:))) Flaszka się mrozi, kobita w delegacji - zacny wieczór się zapowiada ;) Swoją drogą : Kraków - Paryż w trzy dni! Naprawdę nieźle. Pozdro - Jacek .

Najlepiej do poszukiwań motywuje brak odpowiedzi na forum.

;)

Znalazłem, jednak trafiło mi się pierwsze tłoczenie.

W takim razie może podpowiecie odnośnie alternatywy dla discogs.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.