Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Krzysztof jestem Ci dozgonnie wdzięczny za okazaną pomoc ale po tym co przeczytałem powyżej nie napiszę że plazma to gówno.

Już chyba wiem dlaczego ten typ matrycy masz w głębokim poważaniu.

Jeśli w/g Ciebie plazma jest zła ponieważ nie wyswietla cukierkowatych kolorów no to ja nie mam już wicej pytań.

Jeszcze raz przepraszam za to gówno. Uniosłem się.

Albo mówimy o klasie jakości albo indywidualnych upodobaniach. Ktoś tu miesza jedno z drugim. Powstaje bełkot trudny do rozszyfrowania.

Niech ktoś kto ma Youtube na telewizorze włączy ten film i powie ARTONowi że jakość jest dobra bo mi ARTON nie wierzy.

Albo ten.

Ten też jest całkiem przyzwoity

To nawet na komputerze wygląda całkiem przyzwoicie. Pod warunkiem oczywiście jak komputer pociągnie takie rozdzielczości. Mi uciągnie 1080p.

No i oczywiście jeżeli komuś Internet uciągnie takie rozdzielczości.

Chyba zbliża się czas na zakup Oled TV. W saturnach nowy model LG 55EC930V debiutuję w cenie 9,9 tyś zł więc w wyprzedaży po świętach będzie po 6 lub 7 tyś zł a to już cena do przetrawienia. Na forum zagranicznym użytkownik z Norwegii dostał info od LG Norway że będzie na dniach dostępny płaski 55EA870 (wersja płaskiego 55EA880 ale z wbudowanymi głośnikami czyli bez tej art frame ) w tej samej cenie co 55EC930 więc myślę że i w Polsce się ten płaski pojawi za około miesiąc w cenie 9.9 tyś i wtedy zacznę czekać na poświąteczne wyprzedaże.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mógł bym czekać na 4k Oleda ale ani płaskiego nie widać , ani stacji nadającej materiały w 4k też więc zanim to się zmieni to już zakupiony wkrótce oled się zdąży zestarzeć i zużyć.

Ukryta Zawartość

Chyba zbliża się czas na zakup Oled TV. W saturnach nowy model LG 55EC930V debiutuję w cenie 9,9 tyś zł więc w wyprzedaży po świętach będzie po 6 lub 7 tyś zł a to już cena do przetrawienia. Na forum zagranicznym użytkownik z Norwegii dostał info od LG Norway że będzie na dniach dostępny płaski 55EA870 (wersja płaskiego 55EA880 ale z wbudowanymi głośnikami czyli bez tej art frame ) w tej samej cenie co 55EC930 więc myślę że i w Polsce się ten płaski pojawi za około miesiąc w cenie 9.9 tyś i wtedy zacznę czekać na poświąteczne wyprzedaże.

Ukryta Zawartość

Mógł bym czekać na 4k Oleda ale ani płaskiego nie widać , ani stacji nadającej materiały w 4k też więc zanim to się zmieni to już zakupiony wkrótce oled się zdąży zestarzeć i zużyć.

tylko pytyanie jaka jakość bedize miał taki OLED żeby się nie okazało ze LED w tej cenie ma lepszy obraz...

Obym się mylil...

Jeszcze raz przepraszam za to gówno. Uniosłem się.

Niech ktoś kto ma Youtube na telewizorze włączy ten film i powie ARTONowi że jakość jest dobra bo mi ARTON nie wierzy.

Albo ten.

Ten też jest całkiem przyzwoity

To nawet na komputerze wygląda całkiem przyzwoicie. Pod warunkiem oczywiście jak komputer pociągnie takie rozdzielczości. Mi uciągnie 1080p.

No i oczywiście jeżeli komuś Internet uciągnie takie rozdzielczości.

czemu wy chcecie porownywac TV na materiałach reklamowych, najlepszy test to na TV oraz filmach - tutaj widzimy prawdziwe możliwości, na materiałach reklamowych wszystkie TV ladnie się prezentują taki cel tych materiałów

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Nowy ;-) OLED LG. Recenzja.

Ukryta Zawartość

W USA bardzo interesująca cena.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Masz jakieś fobie?

No to może jeszcze raz powtórzę. Już raz plazmowe gówno miałem i więcej tego błędu nie popełnię.

Porównywania jakości plazmy do OLEDa nie można brać na poważnie.

KrzysiuA już wiem dlaczego czerń swojego sony odbierasz jako bardzo czarną i nie potrafisz znaleźć swojego tv włączonego w ciemnym pokoju....

Zdjęcie z Twojego avatara to pewnie Ty w komplecie do oglądania tv.... chodzi głównie o okulary... jest to bardzo dobry sposób na uzyskanie smolistej czerni w panelach lcd... powinieneś to opatentować... ;) :)....

Krzysiu A tylko się nie obraź ten post to tak na rozluźnienie atmosfery bo znowu pachnie wojną.... lcd vs plazma

Pozdrawiam wszystkich czekających na idealną technologię wyświetlania obrazu.....

No to może jeszcze raz powtórzę. Już raz plazmowe gówno miałem i więcej tego błędu nie popełnię.

Krzysztof co się z Tobą dzieje złego, jakieś problemy życiowe....przepraszasz by za chwilę ...znów to samo.

Jak zwykle - prowokacja za prowokacją, kolejna święta wojna oraz wciąż te same argumenty, rzygać się chce od tego, w każdym wątku w tym dziale wcześniej czy później dzieje się to samo!!!

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Jak zwykle - prowokacja za prowokacją, kolejna święta wojna oraz wciąż te same argumenty, rzygać się chce od tego, w każdym wątku w tym dziale wcześniej czy później dzieje się to samo!!!

Nie tylko w tym dziale. Na to forum chyba wchodzą sami osobnicy z problemami życiowymi.

Dlatego radziłbym wrócić do tematu.

Chciałbym też zauważyć że to nie ja proponowałem zakup plazmy zamiast OLEDa.

Innymi słowy to nie ja prowokowałem.

KrzysiuA już wiem dlaczego czerń swojego sony odbierasz jako bardzo czarną i nie potrafisz znaleźć swojego tv włączonego w ciemnym pokoju....

Tak wygląda czerń na Sony. Wprawdzie przy świetle ale można sobie wyrobić jakiekolwiek pojęcie. Ekran jest czarniejszy niż czarna ramka telewizora.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

KrzysiuA doskonale wiem jaka jest ta czerń na tym modelu... pisałem już o tym... moje zdanie jest takie.... jak na lcd to jest czym się zachwycać .... ale porównując do...(czego? wszyscy wiemy).... niestety jest przeciętna....

I nie jestem ortodoksem czy fanatykiem....

A dlatego że ciągle dąże do skończenia mojego 25 metrowego pokoiku na poddaszu w którym to zamieszka projektor.... a że to jeszcze "troszke"potrwa to projektor (4k sony vpl-vw500es) w którym się zakochałem stanieje za jakiś rok , półtora( mam nadzieje) do akceptowalnej dla mnie ceny 20 tysi złotych polskich. ... jestem w stanie poczekać aby nabyć coś co będzie powodowało szybsze bicie serca....

I nawet najlepsze oledy w rozmiarze do 80 cali nie dadzą takich emocji jak ten projektor na 120 calowym Stewart-cie...

Ale to już moje zdanie :)

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

A czy pisanie o LCD Sony w wątku o OLED-ach jest na temat? Swoją drogą to moja plazma ma po kalibracji kontrast 22800/1 a ekran nie zawsze zlewa sie z ramką (zależy to od sceny i oświetlenia w pokoju). To jaki kontrast ma to LCD? :)

To zdjęcie może rozwieje wątpliwości. Głośniki zrobione są z czarnego plastiku. Faktycznie ekran jest jeszcze czarniejszy tylko odbija się biała ściana na przeciwko. Nawet widać moje odbicie jak robię zdjęcie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie. Ten wyświetlacz uzyskał w testach kontrast 5000:1 i chodzi tu o kontrast statyczny. I jest to tyle samo co w plazmach. Do tego dochodzi podświetlenie strefowe.

Ale schodzimy z tematu.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

W ogóle nie jesteśmy w temacie. To po pierwsze. Po drugie to NIE JEST tyle samo co w plazmach tylko kilka razy mniej ale śnij dalej. Po trzecie to ciekawe ile by wyszło jakbyś pomierzył konkretnie swój egzemplarz tak jak ja to zrobiłem a nie kierował się testami. Ale łatwiej wklejać zdjęcia i podniecać się ramką.

W ogóle nie jesteśmy w temacie. To po pierwsze. Po drugie to NIE JEST tyle samo co w plazmach tylko kilka razy mniej ale śnij dalej. Po trzecie to ciekawe ile by wyszło jakbyś pomierzył konkretnie swój egzemplarz tak jak ja to zrobiłem a nie kierował się testami. Ale łatwiej wklejać zdjęcia i podniecać się ramką.

Panowie to wy możecie marzyć o Bóg wie jakiej jakości telewizorów plazmowych. Plazmy były może najlepsze ale jakieś dziesięć lat temu. Technologia poszła do przodu a plazmy stanęły. Zresztą nie bez powodu coraz trudniej kupić telewizor plazmowy mimo niskich cen. Jeżeli chodzi o wyświetlacz to jest to wyświetlacz AMVA6 firmy AUO. Wiem że wyświetlacz AMVA5 tej firmy miał kontrast statyczny 1:15000 według danych producenta. Wiem też że w wyświetlaczu AMVA6 kontrast poprawiono. Za bardzo nie wierzę w te liczby ale ponieważ w jednym z testów pomierzono 5000:1 to tą wartość podaje. I żeby nie było że coś kombinuję to jeszcze jedno zdjęcie.

Dodam tylko że niezależnie od tego czy podświetlenie strefowe jest włączone czy nie to czarny jest zawsze tak samo dobry. Włączam jedynie dlatego że telewizor ma dwa razy mniejsze zużycie prądu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.