Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

No też szanuję...ale nie chodzi o to co mi się podoba a co nie. LED-a 2 letniego w cenie nowego też bym nie kupił. Przecież to ekonomiczny non sens. Musiałbym na głowę upaść. Taki TV po 2 latach to ma spadek wartości ok 70%.

No też szanuję...ale nie chodzi o to co mi się podoba a co nie. LED-a 2 letniego w cenie nowego też bym nie kupił. Przecież to ekonomiczny non sens. Musiałbym na głowę upaść. Taki TV po 2 latach to ma spadek wartości ok 70%.

Ale nie białe kruki..... ;) :)....

W sumie to miałem czterech kupców.... najniższą ofertę jaką dostałem to 7k....a sprzedałem za 7.5k albo 7.8k dokładnie nie pamiętam. .....

Dany produkt, towar jest tyle warty, ile w stanie jest ktoś za niego zapłacić.....

Tak, niski model Panasa to faktycznie biały kruk...bo przecież ST to niższa seria niź VT. A nawet VT nie była najwyższa tylko Z...coś tam.

"Tak niski model" ,napisałeś.... oj Ty Złośliwcu ;)......Gdybyś choć troszkę znał się na tych plazmach to wiedziałbyś że różnice w obrazie między st a vt były bardzo małe i może do wychwycenia przy bezpośrednim porównaniu przez wprawne oko....

Niestety model Z był tylko w 60 calach....

Jakby nie było to ST była niższą serią i tańszą niź VT. Jakiż to biały kruk. Poza tym miałem 65 cali VT, więc jakieś pojęcie mam.

Ale z tego co pamiętam to Twoje vt to seria 20..... a to już mega przepaść w jakości między vt20 i st60.....

A kruk dlatego że nikt nie chce go odsprzedawać w tym rozmiarze....bo ma naprawdę świetny obraz za tą cenę....

Plany produkcyjne LG OLED:

UHD OLED TV - w 2014 roku wyjechało tylko 14.000 szt. 4K OLED.

Będzie 514,000 (2015),

1.293 mln (2016),

2.886 mln (2017),

5.070 mln(2018),

7.949 mln (2019),

12,1 mln(2020).

Produkcja właśnie sięga 65% planowanej zdolności.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

LG planuje również dostarczać innym producentom panele OLED do końca 2015 roku.

Tak trzymać.

Ukryta Zawartość

Dziś odbył się Festiwal Koreański zorganizowany przez prezesów firm. Myślicie , że LG wystawiło OLEDa? Przykro mi. Oni się go wstydzą. To nie jest sztandarowy produkt. Raczej TV jako monitory do gier i symulatorów. Najlepsze co mieli to micha! smiley-cool.gif

2cy1ojo.jpg14bhw5i.jpge69ik3.jpgm9yc6o.jpg2h5rvw0.jpg15yd66q.jpg

LG redukuje cenę o 1000 usd na 55" UHD OLED.

Obecna cena to 4 499 usd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

65" też zredukowali ::))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

LG redukuje cenę o 1000 usd na 55" UHD OLED.

Obecna cena to 4 499 usd.

Ukryta Zawartość

TV to nie samochód.

Ukryta Zawartość

Krótko i na temat - mam oled-a ok 3 miesięcy model 930V

Jak na razie wszystko OK - ostatnie aktualizacje znacznie ale to znacznie poprawiły ruch - również delikatnie "rozjaśniły" ciemne przejścia tonalne - nie widzę absolutnie na razie problemów z gubieniem szczegółów w czerni - ale to może być subiektywne odczucie bo się być może przyzwyczaiłem. Wszystkich którzy myślą o zakupie naprawdę fajnego TV z ceną jeszcze akceptowalną (ja płaciłem lekko ponad 8 tys) zachęcam gorąco - do zapoznania się z TV. Jak dla mnie w tej cenie ten TV nie ma konkurencji - mimo że nowe samsungi z serii J9 to fajne TV - pierwsze dobre LCD jakie widziałem - tylko mam na myśli 9500 - bo J9000 w obecnej cenie to marny żart w wykonaniu samsunga - za 5 - 6 tys byłby jakąś konkurencją - cenową dla Oled-a. J9500 też pod tym względem nie zachwyca. 4K - no cóż... może za kilka lat... coś z tego będzie... oprócz dem

bo ja na razie zachwycam się na Oledzie filmami 720p z torrentów...

Do nie dawna były drobne problemy z ruchem - o czym wspominało wielu recenzentów, i moja skromna osoba też ale aktualizacja z końcówką 39 wyeliminowała ten problem praktyczne całkowicie! - więc jedyna "wada" jaka była została wyeliminowana - więc jak ktoś testując w domu będzie widział delikatne smużenie w dynamicznych scenach niech ściągnie aktualizację, w sklepie zaś niech - niech ma na uwadze powyższą aktualizację.

janunio - aby nie było tak różowo - to ostatnia aktualizacja bodajże z końcówką 42 zdrowo popieprzyła kolory - które w trybach ISF expert 1 i ISF expert 2 wyglądały do tej pory znakomicie i wymagały tylko drobnej korekty aby efekt był niezły to teraz się w... pi... rozjechały i głębsza kalibracja jest potrzebna lub powrót do łatki 39- co nie wiem czy jest możliwe bo chętnie bym został przy wersji oprogramowania 39 (muszę napisać do LG...)

A tak po za tym to właśnie obejrzałem Kill Bill z... uwaga... DVB-T na Tvp 1 Hd ... nie mam pytań Panowie - po prostu bajka

Sami zrobiliście ze mnie LG PROMO.

OLED w EURO jest stale wyłączony a jak już działa to tnie się straszliwie.

Całkowity brak opieki producenta nad ich ekspozycją (EURO Malborska Wawa).

Wniosek taki, że żadnego promowania w Polsce OLED TV nie ma.

A o linii 2015 całkowite milczenie.

Adamo D dzięki za ciekawe informacje !

janunio - a dziwisz się??? przecież samsung 4 x razy tyle kasy zostawia w promocji niż LG - to przecież trzeba oleda wyłączyć...

a aktualizacja softu w marketach - to raczej nie możliwe - za dużo TV mają aby bawić się takie pierdoły

a tak z małych ciekawostek to w połowie 2015 ma ukazać się nowy smart od LG - który będzie dostępny dla wszystkich TV wyprodukowanych w 2014 .. mam nadzieję że będzie znacznie szybszy bo obecny jest strasznie mułowaty!

Bardzo dziwne ...

Niemiecki Saturn wprowadził właśnie nowy model 55" 940V !!!

Droższy o 420 euro od 930. A miały być w 2015 tylko UHD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Plazmowi fanatycy pisali, że plazma jest jak wino, im starsza tym lepsza. Po latach nawet lepszej jakości obraz niż wcześniej! To dopiero.

No to Cię zaskoczę.

Rok temu moja plazma miała około 5th pracy za sobą. Miała trzy lata. Był u mnie najlepszy w kraju spec od kalibracji obrazu. Z profesjonalna aparaturą za grubą kasę. To zresztą nasz forumowy kolega MaciejKoper to możesz go sam o to zapytać. I kalibrował mi Panasa VT30. Sam był zaskoczony jak małe różnice były w obrazie przed i po kalibracji.

I to on mi właśnie mówił, że fabryczna plazma jak moja ma przesunięty kolor na plus chyba zielony( ale tu gwarancji nie daję, że o ten chodzi bo już nie pamiętam na 100%) i z czasem jego intensywaność trochę maleje. I własnie u mnie po paru latach pracy obraz był w takim razie lepszy od sklepowego:-)

Nawet nie skorzystałem z kalibracji, bo nie widziałem sensu.

I tak uważam, że Oled TV są najtańszą z najlepszych technologii ( wliczając również przekątną ) w historii telewizorów.

Ukryta Zawartość

Nigdy w historii tak dobry telewizor, nie był tak tani.

Ukryta Zawartość

W dniu 26.06.2015 o 12:42, gość napisał:

Podałeś link do swojego forum a on niestety jak zwykle nie działa.

U mnie działa.

W dniu 26.06.2015 o 12:42, gość napisał:

Niech tylko bolączki wieku dziecięcego znikną.

Zniknąć to raczej nie znikną ale penie zmniejszenie ich wpływu będzie postępować wraz z nowymi modelami. Najbardziej jednak liczyłbym na nacisk konkurencji. Może już niedługo.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W dniu 26.06.2015 o 13:31, gość napisał:

U mnie przekierowuje do jakichś kolumn:-)

Z tym problemem hdtv.com.pl boryka się od lat.

Też mam czasem problemy z linkami z forum po bezpośrednim kliknięciu na nie. Jak coś nie działa to najczęściej skuteczne jest skopiowanie i wklejenie do przeglądarki. Czasem za linkiem załapie się jakiś znak np. kropka z dalszej części tekstu i wtedy link bezpośrednio nie działa. Spotkałem już takie przypadki.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.