Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Zupełnie nie rozumiem sensu podniecania się modelami ze szczytów technologicznych (a co za tym idzie również cenowych). Wiadomo, że każdy parametr będzie na najwyższym poziomie, niejako z definicji. Cena również.

Moim zdaniem bardziej wiarygodną oceną danej technologii jest jaką jakość są w stanie zaoferować modele ze średniej półki. No, powiedzmy: średnio-wyższej.

Miarą jakości w motoryzacji nie jest co sobą przedstawia samochód Lamborghini czy Rolls Royce, ale Honda Civic czy VW Passat.

ZD9 SONY - mi wystarczyło jedno spojrzenie bo zauważyć efekt cloudingu. To dyskryminuje LED LCD.

ANDROID TV jest już sprawny i stabilny. Wersja 6.00 to tylko zmiana jądra dla piszących apki.

Wersja 7.0 z deklaracji Google ma być istotnym krokiem do przodu.

Jednak ostatnio SONY jak i Philips mają nowe TV bez Androida !!!

Dla mnie oznacza to, że Google chce teraz dużą kasę za system 7.00.

Widać także rosnącą w narodzie akceptację dla Android TV. Głównie za sprawą KODI, który odpali każdy plik i zagra film bezpośrednio z torrentów.

Czy jest KODI na foxa / iOS / operę ?

Bo jak nie ma to szkoda prądu na dyskusję.

Pokaz Oleda Philipsa z Ambilightem na AudioShow w Warszawie.

Stadion PGE Narodowy, sala Platynowa 1

Loewe – debiut telewizora OLED

A telewizor przepadnie jako narzędzie przestępstwa.

To jest możliwe ;-). Kraj się zmienia.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A telewizor przepadnie jako narzędzie przestępstwa.

O komputerkach nie wspomnę, stacjonarny, laptop, smartfony, wszystko zabiorą.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Moim zdaniem telewizory OLED od LG to obecnie najlepsza propozycja na rynku. Jakość obrazu i dźwięku jest naprawdę dobra, kolory żywe, cenowo nie jest też to jakieś rujnowanie kieszeni. Miałam okazję oglądać film na jednym z większych ekranów tego typu - i moim zdaniem zdecydowanie się na zakup tego modelu jest ok. Tym bardziej, że nawet fachowe opinie o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) są pozytywne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety clouding to zmora telewizorów Led, nawet tych wysokich modeli, przez to zraziłem się do Sony.

Ale już po fakcie, ponieważ przeszedłem z 6- letniej plazmy Samsunga na leda Sony W755c i ten prawie czarny z chmurkami wygląda beznadziejnie :-\

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Co do cloudingu, wszystko zalezy jak sie trafi, wiadomo ze prawie wszystkie marki na rynku to masowka. Jedyne B&O czy Lowe robi reczna selekcje paneli i tam nie przechodzi cos takiego jak clouding. Ja w swoim W829B mam go na minimalnym poziomie, jak ogladam film to nie mam z nim zadnych wad zwiazanych, pasy sa czarne etc. Widac dobrze trafilem, ale zdaje sobie sprawe ze moze wystepowac.

Co do KODI, w dobie czasow ze mozemy sobie podpiac USB dongle z calym pakietem SMART TV czy opartym na raspberry pi, to nie jest zadna dyskusja, wiec janunio dosc solidnie sie tu mylisz. Poza tym jest cos takiego jak "screen mirroring czy miracast" ew. PLEX. Mozliwosci jest multum.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jakby się uprzeć to każde ściąganie filmu (odtwarzanie) poza oficjalna dystrybucją jest nielegalne.

To że nic nie wysyłamy, nie udostępniamy tak naprawdę jest tylko okolicznością łagodzącą, przesłanką aby nie podejmować żadnych czynności, jednakże każdy przypadek, jeżeli stosowny wniosek zostanie złożony, podlega ściganiu.

I to dopiero w zależności od nastawienia prokuratury, albo dalej- w gestii sądu będzie, czy wyjdziemy jako niewinni, czy nie.

Nie do końca, ustawodawca faktycznie wskazał wyjątek, tj. gdy zakres dozwolonego użytku dotyczy wyłącznie korzystania z pojedynczych utworów przez "krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego". Niestety jak to w praktyce bywa, gdy sprawa jednocześnie obejmuje wielu użytkowników, taką zależność trzeba jednoznacznie wyjaśnić. I wtedy się zaczyna, dla niektórych piekło.

A w jaki sposób? Bardzo prosto.

Osobę taką bez względu na wszystko zatrzymuje się, w trakcie przeszukania mieszkania zabezpiecza się sprzęt mogący służyć do popełnienia czynu zabronionego, przekazuje się biegłemu, osoba ta jest przesłuchiwana i ustala się czy faktycznie spełnia warunki niekaralności. Ale jak widać machina rusza i to z wszelkimi konsekwencjami. Na długie tygodnie, miesiące, czasami lata.

A jak to w praktyce bywa, w czasie przeszukania w rękę zazwyczaj wpadają inne przedmioty, nie zawsze legalne, jakiś program w komputerze bez licencji, nagrana i skopiowana na dysk muzyka w większych ilościach, płyty CD, itp. I wtedy mamy problem.

Wszystko to zabezpiecza się i wyjaśnia. Oczywiście jeśli nie powinie się po drodze noga, zarzutów nie ma, ale ile ma strachu i dymu, to już każdy doskonale wie sam. Poza tym jeśli składający wniosek jest uparty, to ciągnie wszystkie ofiary do końca, bo prawnicy narzucili odpowiedni sposób rozwiązania sprawy. Ma być głośno, medialnie, i im więcej ma w sieci potencjalnych ofiar, tym na większe odszkodowanie może w procesie adhezyjnym liczyć. Życie jest brutalne, bo zazwyczaj liczy się kasa. Wielka kasa.

Tak więc nie jest tak słodko jakby się co niektórym wydawało.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Po raz kolejny nieprawda.

,,Zgodnie z obowiązującym polskim prawem, a konkretnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawach autorskich i pokrewnych, pobranie z Internetu muzyki, e-booków, filmu, a nawet seriali nie jest zabronione. Na gruncie powyższej ustawy została bowiem wprowadzona tzw. instytucja dozwolonego użytku prawnego. Dzięki niej jeśli jakikolwiek ze wskazanych powyżej utworów został już rozpowszechniony (czyli krótko mówiąc miał swoją oficjalną premierę) wolno nam z niego korzystać bez zgody jego twórcy. Możemy go w tym przypadku pobrać, nie łamiąc przy tym prawa. Należy jednakże zaznaczyć, że tak pozyskany plik możemy jedynie wykorzystać na własne potrzeby oraz udostępnić go tylko osobom z naszej rodziny lub kręgu najbliższych znajomych.''

To o czym piszesz Ty, tyczy się udostępnienia już pobranego materiału osobom ,, z kręgu osób bliskich''.

Natomiast samo pobieranie tylko na nasz użytek osobisty, jest całkowicie legalne.

Poczytaj więcej na ten temat bo wprowadzasz niepotrzebną dezinformację do dyskusji.

„Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać

z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego”

– Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych, art. 23, pkt. 1

Zobacz więcej: http://www.chip.pl/news/wydarzenia/prawo-i-polityka/2013/04/sprawdz-co-mozesz-legalnie-sciagnac-z-sieci#ixzz4ONb85Vpf

Po raz kolejny racja, ale nie do końca. Jak piszę jak jest w praktyce, a nie w internecie.

Dzieje się to stosunkowo rzadko, ale jeśli już to ma się pecha.

Jeżeli twój IP pojawi się w wykazie osób które pobierały pliki od osoby której przedstawiono zarzut, masz problem. To że czujesz się niewinny, nie ma znaczenia, procedura ruszyć musi. Będziesz albo tylko świadkiem, będziesz może też przesłuchiwany w tzw. trybie ( możesz odmówić składania zeznań, jeśli naraziłyby ciebie lub najbliższe dla ciebie osoby na odpowiedzialność karną- a to już jest krok do postawienia zarzutów, albo stawiane są od razu zarzuty. Bo film, który masz nie był publikowany w sieci, nie miał oficjalnej premiery, bo pochodził z nielegalnego źródła, które musi być poddane szczegółowej weryfikacji, itp.

I tak jak pisałem, w tym przypadku nie ma znaczenia czy ściągnąłeś raz, czy masz go w domu na dysku czy innym zewnętrznym nośniku- machina rusza. Cały sprzęt masz na bank zabezpieczony, zostaje ci tylko pokwitowanie.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jeżeli twój IP pojawi się w wykazie osób które pobierały pliki od osoby której przedstawiono zarzut, masz problem.

Nieprawda.

„Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać

z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego”

– Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych, art. 23, pkt. 1

Ukryta Zawartość

przeczytaj sobie dokładnie od art. 115 UoPAiPP

I powtórzę jeszcze raz, teoria i praktyka w takich sprawach często rozjeżdża się.

Poczytaj sobie o niedawnej akcji zachodniopomorskiej prokuratury, krypt. Wkręceni.

Zatrzymują każdego, bez względu na to czy udostępniał, czy nie.

Czynności wyjaśniające trwają.

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Poczytaj sobie o niedawnej akcji zachodniopomorskiej prokuratury, krypt. Wkręceni.

Zatrzymują każdego, bez względu na to czy udostępniał, czy nie.

Czynności wyjaśniające trwają.

Bzdura.

Nikogo nie zatrzymują, rekwirują tylko sprzęty osób z których IP następowało UDOSTĘPNIANIE.

Tu masz artykuł na który się powołujesz:

,,

Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do

autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do

lat 3.

2. Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia bez podania nazwiska lub

pseudonimu twórcy cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania,

artystyczne wykonanie albo publicznie zniekształca taki utwór, artystyczne

wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie.

3. Kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej w inny sposób niż określony w

ust. 1 lub 2 narusza cudze prawa autorskie lub prawa pokrewne określone w art. 16,

art. 17, art. 18, art. 19 ust. 1, art. 191

, art. 86, art. 94 ust. 4 lub art. 97, albo nie

wykonuje obowiązków określonych w art. 193 ust. 2 lub art. 20 ust. 1–4,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do

roku.''

Bądź uprzejmy napisać gdzie jest w nim mowa o pobieraniu?

Nie ma czegoś takiego w polskim prawie jak rekwirowanie.

Poza tym bez przesłuchania nie ma zatrzymania przedmiotów.

Na słowo na pewno nie wierzą :-)

HQ150, spokojnie, pół Polski nie zatrzymają, ale jeśli ktoś ma pecha, to nic na to się nie poradzi.

Nie piszę tego aby straszyć, tylko aby uczulić co niektórych.

czuwaj!

Nie jest to zly wynik.

Moj ma taki wynik, TV bez androida:

Jeśli chodzi o input lag poniżej 35 ms to 10 czy nawet 15 milisekund mniej nie są warte świeczki. Nie sposób zauważyć grając różnicy.

Zgoda, ale wartosc musi byc do 30-35ms, pamietaj ze konsola tez przekazuje sygnal, wiele zalezy do czego podlaczasz telewizor. Np. podlaczajac w tym samym trybie tv np. do PC ta wartosc moze skoczyc w gore dwukrotnie. To samo dzieje jesli np. podlaczymy tv do konsoli i chcemy odpalic tryb HDR, tu rowniez wartosc bedzie inna. Przed kupnem warto sie dwa razy upewnic.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

LG panoramę i tam mam tryby gra,fps,rts i rpg i nawet poszerzenie czerni gdzie niby wroga lepiej widać jest tryb i gówno to daję jadę na własnym manualnym wtedy jest git i gra a nie na dziadoskich profilach fabrycznych nawet certyfikat dostałem kalibracji od LG przy zakupie we wszystkich trybach i nie sa idealne do gry.Lag mam na DS porcie jakieś 3-5ms

przy 75Hz

Tu masz artykuł na który się powołujesz:

,,

Art. 115. 1.

Bądź uprzejmy napisać gdzie jest w nim mowa o pobieraniu?

Napisałem wyraźnie : "przeczytaj sobie dokładnie od art. 115 UoPAiPP"

Dokładnie chodzi o art.117 UoPAiPP tj, :

Art. 117. 1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom w celu rozpowszechnienia utrwala lub zwielokrotnia cudzy utwór w wersji oryginalnej lub w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Tak jak napisałem wcześniej zatrzymania i przesłuchania dotyczą wszystkich osób występujących w sprawie, dopiero w trakcie postępowania przygotowawczego ustala się czy dana osoba utrwaliła cudzy utwór w celu jego rozpowszechniania.

LG panoramę i tam mam tryby gra,fps,rts i rpg i nawet poszerzenie czerni gdzie niby wroga lepiej widać jest tryb i gówno to daję jadę na własnym manualnym wtedy jest git i gra a nie na dziadoskich profilach fabrycznych nawet certyfikat dostałem kalibracji od LG przy zakupie we wszystkich trybach i nie sa idealne do gry.Lag mam na DS porcie jakieś 3-5ms

przy 75Hz

Jaka firma takie tryby fabryczne ;)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tak jak napisałem wcześniej zatrzymania i przesłuchania dotyczą wszystkich osób występujących w sprawie, dopiero w trakcie postępowania przygotowawczego ustala się czy dana osoba utrwaliła cudzy utwór w celu jego rozpowszechniania.

Głupoty piszesz.

To dokładnie tak jakby osobę która kupiła siekierę zatrzymać, zabrać jej potencjalne narzędzie zbrodni i dopiero później szukać dowodów czy przypadkiem nie chciała nią kogoś zabić.

Absurd w Twojej wypowiedzi goni absurd. Gdyby któryś prokurator czy policjant sobie na coś takiego pozwolił dosyć szybko naraził by swoją jednostkę na duże odszkodowania.

Zresztą nie bądź teoretyk-gawędziarz i podaj linka do takiej sytuacji w praktyce.

Jaka firma takie tryby fabryczne ;)

Ale akutrat inne firmy nie robią panoram a wiesz mi że lepiej sie gra i ogląda filmy na 21:9 niż 16:9 już nigdy nie przejdę na ten drugi format

wiesz mi że lepiej sie gra i ogląda filmy na 21:9 niż 16:9 już nigdy nie przejdę na ten drugi format

To chyba nie kwestia "wiary", tylko materiałów - co najmniej 40% pozycji na BD na mojej półce ma proporcje 1,85:1 lub węższe, a moje oko jest jednak przyzwyczajone do czarnych pasów na górze i na dole, a nie po bokach, więc łatwiej mi przełknąć ponad połowę filmów z pasami dół/góra niż niemal połowę z pasami prawo/lewo. Dla mnie więc zdecydowanie nie jest to czas na przejście na 21:9. Do pogrania jakimiś autkami szersze pole widzenia zza kierownicy - tutaj ewidentny plus, ale już w RTS-ach raczej minus względem 16:9, więc też - kwestia wykorzystania.

ja gram dużo w RTSy Starcrafta 2,Warhammer,WOC jak gra wykorzystuje 21:9 to jeszt szersze pole widzenia jak w FPS i gra sie lepiej.Jak gra nie wykorzystuję a jest skalowanie to wygląda paskudnie np.Fifa15,16 a 17 już ma ten tryb i miodzio się gra.Co do filmów mam podłaczone 2 BD playery pod panoramę i jak zapodam film to mam na całym ekranie i jest super nie wiem czy player rozciąga bo nie które filmy porównywałem na PC w PowerDVD16 i tam mam pasy a na playerach pełny obraz i jest żyleta niż na płatnym PowerDVD.A prawie już każda gra korzysta z 21:9 nowa.Podobnie lepiej pracuje mi się na programch jak i samym windowsie.

Dodam że ultrapanorama ma więcej niż FHD

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.