Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Stać cię na kamerę profesionalną?

Po co mi kamera profesjonalna ?

Czy niebo w nocy jest 100% czrne? NIE!

W kosmosie jest w atmosferze ziemskiej nie jest.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Lechu nie byles, wiec nie wiesz. Zas zdjecia NASA nie maja certyfikatu autenetycznosci. Tylko jedno zdjecie kuli ziemskiej ma taki certyfikat, a i tak jest wypatrzone..

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość A&T

(Konto usunięte)

Po co mi kamera profesjonalna ?

W kosmosie jest w atmosferze ziemskiej nie jest.

Co do kamery to było z mej strony porównanie. Szkoda, że tego nie rozumiesz. Widać inne szkoły kończyliśmy.

Co do nieba miałem namyśli maszą sytuację czyli ziemski punkt odniesienia bo takie są dema. Nie zrozumiałeś nic zt ego co pisałem o skali gradacji poziomów czerni czy bieli bo to analogiczne zjawisko. Tyle, że z poziomu maksymalnych amplitud sygnału wizji. Pozdrawiam

Szkoda, że tego nie rozumiesz.

Szkoda ;-).

Co do nieba miałem namyśli maszą sytuację czyli ziemski punkt odniesienia bo takie są dema. Nie zrozumiałeś nic zt ego co pisałem o skali gradacji poziomów czerni czy bieli bo to analogiczne zjawisko. Tyle, że z poziomu maksymalnych amplitud sygnału wizji. Pozdrawiam

Dobrze że jest ktoś co to rozumie :-).

Lechu nie byles, wiec nie wiesz.

A to trzeba tam być żeby wiedzieć ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Yhm. Skad wiesz ze to co Ci pokazuja to prawda?

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

NIe o to chodzi. ;)

Ps. W lot na ksiezyc niewierze.

Ps2. Nie smiecmy w tym temacie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysmienity TV, niemniej do Panasonic DX900 troche brakuje. Ciekawe co u nich dostanie Sony XD94.

Ukryta Zawartość

To bardzo dobry wynik, niemniej Panas to referencja i ciekaw jestem czy Sony XD94 to zmieni, raczej watpie i Sony dolaczy jako rywal do Samsunga. Tylko powiedzmy sobie szczerze te wszystkie TV to bardzo wysoki poziom obrazu. Ot, taka inwestycja na lata dla zamoznych.

Choc dobrze, ze srednia polka od paru lat potrafi dac bardzo fajny obraz, dla wiekszosci wystarczajacy. ;)

LG wprowadzi pełną serię 2016 na polski rynek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszedłem dziś na Allegro z czystej ciekawości, zerknąć jak wyglądają ceny OLED'ów i trochę byłem zaskoczony...

Ukryta Zawartość

Jeszcze chwila i zacznie kusić ;)

Ukryta Zawartość

Witam, przepraszam za nieobecnosc...i chcialem wszystkim podziekowac za podpowiedzi co do tv.

Ogolnie po kilku testach, opiniach i obejrzeniu kilku materialow hd i 4k wybor padl na DX900 58' . Tego jak swieci ten ty nie da sie opowiedziec to trzeba zobaczyc....

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam serdecznie.

Czyli mialem racje. Co prawda tylko testowalem w sklepie, ale juz i tam robil wrazenie. Szkoda ze taki drogi.. :(

Generalnie dla mnie to lepszy wybor niz OLED. Ktore czesto gesto ma problem z kolorami oraz dziwnymi odcieniami czerni. Jesli ktos ma gorke pieniedzy przeznaczana na TV, to mozna brac w ciemno.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Panas DX900 to Twoja nadzieja. :P

Oczywiscie ze tak. Miejmy nadzieje ze do roku cena spadnie o 1/3. :)

Choc nowe Sony XD94 tez otrzymuje swietne noty, tylko rozmiarowo jest ogromne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W przerwie meczu FRA-GER jestem równie zachwycony grą jak i jakścią przekazu skutkującą brzytwa obrazem. :)

Też tak macie?

Niemcy nie zasłuzyli na ten karny swoją grą, ale ręka ewidentna.

Zadnego dx-a w ciemno bym nie kupił po plazmie bez prezentacji w domu.. Pamiętam jak ktoś kupił nas avs forum ax900 i byl wręcz zdruzgotany jakością, względem plazmy. A w sklepie raczej się nie da podejść obiektywnie.. Uważam że dx900 za 58cali za 12 tys to nawet akceptowalne jeśli jest naprawde dobry

AX900 a DX900 to zupelnie inna liga. Dosc powiedziec ze srednia polka DX (np. 750) ma lepszy obraz niz AX900.

DX900 to jest referencja na ten rok, nie ma nic lepszego. Minus to wymiary oraz cena.

Jesli ktos nie chce 4K to jedyne wyjscie to Sony z serii 8 ktory ma panel FHD i swietny obraz, po drobnej kalibracji. Oczywiscie w kieszeni zostanie 1/4 ceny wartosci TV 4K.

Niemcy nie zasłuzyli na ten karny swoją grą, ale ręka ewidentna.

Zadnego dx-a w ciemno bym nie kupił po plazmie bez prezentacji w domu.. Pamiętam jak ktoś kupił nas avs forum ax900 i byl wręcz zdruzgotany jakością, względem plazmy. A w sklepie raczej się nie da podejść obiektywnie.. Uważam że dx900 za 58cali za 12 tys to nawet akceptowalne jeśli jest naprawde dobry

Tu sie nie do konca zgodze mam plasne V20 szwagier ma V30 narazie nie zamienil bym tego tv na zaden inny piza ax900 badz dx900 ktore posiadalem i posiadam i wspomniana plasme.

Widzialem tez jilka sams.sonowek, lgkow, sharpow i innych w sklepie gdzie ustawialem po swojemu badz u znajomych zawsze ustawialem obraz po swojemu. Nie mowie ze nie ma dobrych tanscych lcd ale kazdemu co nie do maga, a to czern ato kolory a to biel ( plasma ) zawsze cos... Teraz wiem ze jak bede kupywal to dx900...bez reklamy..

AX900 a DX900 to zupelnie inna liga. Dosc powiedziec ze srednia polka DX (np. 750) ma lepszy obraz niz AX900.

DX900 to jest referencja na ten rok, nie ma nic lepszego. Minus to wymiary oraz cena.

Jesli ktos nie chce 4K to jedyne wyjscie to Sony z serii 8 ktory ma panel FHD i swietny obraz, po drobnej kalibracji. Oczywiscie w kieszeni zostanie 1/4 ceny wartosci TV 4K.

Jako posiadac dx, a wczesniej ax stwierdzam ze az takiej druzdoczacej roznicy w obrazie nie ma ( moja subiektywna ocena ) tak sa pewne roznice ale zeby sikac to nie bardzo...

Przepraszam za bledy ortogra. ale wracam z meczu no i ....

Pozdrawiam.

Tu sie nie do konca zgodze mam plasne V20 szwagier ma V30 narazie nie zamienil bym tego tv na zaden inny piza ax900 badz dx900 ktore posiadalem i posiadam i wspomniana plasme.

Widzialem tez jilka sams.sonowek, lgkow, sharpow i innych w sklepie gdzie ustawialem po swojemu badz u znajomych zawsze ustawialem obraz po swojemu. Nie mowie ze nie ma dobrych tanscych lcd ale kazdemu co nie do maga, a to czern ato kolory a to biel ( plasma ) zawsze cos... Teraz wiem ze jak bede kupywal to dx900...bez reklamy..

Jako posiadac dx, a wczesniej ax stwierdzam ze az takiej druzdoczacej roznicy w obrazie nie ma ( moja subiektywna ocena ) tak sa pewne roznice ale zeby sikac to nie bardzo...

Przepraszam za bledy ortogra. ale wracam z meczu no i ....

Pozdrawiam.

Czy wszystko jest na plus w dx900 wzgledem plazmy?? mogłbyś skrobnąc jakies porównanie ..?? czy testowaleś już hdr??jak z efektem halo z podswietleniem na full ??jak pracuje podswietlenie w całkowitej ciemnosci ??500 stref powinno lepiej dzialac niz 150np

ps brackiemu padł dwu miesieczny k8500 ohh ten samsung.:)

Najwieksze wrazenie tam robi odwzorowanie kolorow. Niemal wszystkie sa w punkt. Generalnie w tym aspekcie to jak studyjny monitor ktory kosztuje podobne pieniadze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.