Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie tu wymieniane wady wskazują , że konstrukcje te są podobnie nieudane jak większość LCD.

Wszystko wskazuje na to, że to LCD będzie przez najbliższe lata technologią dominującą. Chyba. Pozostałe okazały się nieudane.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ja uważam , że CRT było technologią udaną. To samo PLAZMA / w wykonaniu PANASONIC/.

Też tak uważam. W końcu parę lat przetrwała (CRT). Niestety teraz są lepsze a przede wszystkim bardziej rozwojowe.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

W dniu 17.10.2014 o 14:57, gość napisał:

Naprawdę sprawia Ci jakąś szczególną przyjemność ...

Absolutnie nie - ale czytając to, co niektórzy tutaj wypisują, czasami wprowadzając w błąd, lub wcielając

swoje bzdurne teorie, chciałoby się grzmotnąć piorunem ! Nie ma w tym nic osobistego, to tylko głos

zdrowego rozsądku ... nic więcej.

Odpowiedz sobie sam na pytanie - po co producenci LED-ów zakrzywiają swoje ekrany ?

Bo tak maskują wady paneli, bo jest to łatwiejsze w produkcji ?

Niestety nie podzielam zdania. Współczesny niedorozwój nie jest lepszy. Wymyślono i wyprodukowano lepsze kamery i całą infrastrukturę do rejestracji i przesyłu HD. Ale z wyświetlaniem czyli telewizorami to porażka na całej linii.

Odpowiedz sobie sam na pytanie - po co producenci LED-ów zakrzywiają swoje ekrany ?

Bo tak maskują wady paneli, bo jest to łatwiejsze w produkcji ?

Coś pomyliłeś. Pisałem o OLED.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

BoDeX.

No tego właśnie nie potrafię zrozumieć. Popatrz na fora. Nawet na HDTV czarnym jest specjalna ankieta, czy wybrałbyś zakrzywiony ekran i dlaczego. Znakomita większość forumowiczów jest zdecydowanie przeciw. A marketingowcy są innego zdania i klepią tą bzdurę.

Moim zdaniem, to jest trochę tak, że w przypadku OLED z wady starali się zrobić zaletę. I rynek to łyknął.

A skoro tak, to poszli za ciosem i teraz próbują też sprzedać trochę LCD bo są zakrzywione.

Czymś się wyróżniają. Skoro nie jakością obrazu, to chociaż zakrzywieniem.

Zakrzywione OLED to wymóg technologiczny. Jeśli się chce aby miały kilka milimetrów - muszą być takie. Kwestia wytrzymałości materiału. Bez tego byłby wiotki i się odkształcał. Płaskie musiały by być sporo grubsze.

Zakrzywione OLED to wymóg technologiczny.

Yhy - tak, tak ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie.. nie ma co się podniecać technologią oled która wymaga jeszcze wiele poprawek... Lcd jest już tyle na rynku i w końcu panasonic modelem AX900 pokazał coś czym się powinniśmy zachwycać... bo to jest skok milowy w przód technologii lcd... oled ciągle choruje... a tu mamy lcd jak marzenie, tylko ta cena ..... ;)

Lcd jest już tyle na rynku i w końcu panasonic modelem AX900 pokazał coś czym się powinniśmy zachwycać... bo to jest skok milowy w przód technologii lcd... oled ciągle choruje... a tu mamy lcd jak marzenie, tylko ta cena

Panasonic znowu zastosował sprytny chwyt marketingowy. Takie TV a nawet bardziej zaawansowane były już wcześniej produkowane tylko wtedy nie były trendy bo się nie nazywały Panasonic.

Panasonic znowu zastosował sprytny chwyt marketingowy. Takie TV a nawet bardziej zaawansowane były już wcześniej produkowane tylko wtedy nie były trendy bo się nie nazywały Panasonic.

Lechu ty chyba masz jakiś problem :) ;)

... to uważasz że panasonic był trendy ze swoimi plazmami ze znikomym udziałem w rynku?

.... jak coś jest trendy czyli modne to wszyscy to chcą produkować i zarobić na tym krocie.... i raczej jest tego dużo u Kowalskich..a czego jest dużo? No właśnie Led tv..

Jak kogoś znajomego pytam co tam ma to mówi dumnie leda, a ja mu mówie że ma lcdeka a on na to , nie lcdeka tylko leda... nawet nie mają pojęcia co tam u nich gra ( przeważnie ch...wo)... a jak odpowidam że mam plazme to zaraz jest pytanie , ile prądu żre i napewno dużo... No ręce i gacie opadają. . ;) :)

Jak pisze źle o lcd to jestem fanatykiem plazmy ( wg.posiadaczy lcd) jak napisałem pozytywnie to też źle.... może ty Lechu poprostu nie trawisz nazwy panasonic :) ;)....Masz jakiś uraz do tej marki....?

Bo ja np.mam bo mnie wku...li że wycofali się z PDP.. :) ;)

I podaj nazwe i model lcd który ma takie "osiągi" jak AX900. Interesuje mnie jakość obrazu a nie pierdoły czyli fajerwerki dla ślepych.... :)

Myślę, że Panasonic mając w zanadrzu takie opracowanie jak AX900 i w obliczu faktycznego zamknięcia się technologii PDP na 4K łatwiej podjął decyzję z wycofania się z niej. Po prostu uznali , że już pora. Świadczy to potencjale tej firmy. Zwróćmy uwagę, że taki potentat w produkcji wysokiej jakości CRT jak Sony do tej pory nie może odzyskać palmy pierwszeństwa a z OLED się wycofali.

.. to uważasz że panasonic był trendy ze swoimi plazmami ze znikomym udziałem w rynku?

Tu na tym forum był zdecydowanie trendy :-).

Jak pisze źle o lcd to jestem fanatykiem plazmy ( wg.posiadaczy lcd) jak napisałem pozytywnie to też źle.... może ty Lechu poprostu nie trawisz nazwy panasonic

Jak prześledzisz wątki o TV to zapewne znajdziesz moje wpisy stwierdzające że niektóre modele plazm tej firmy to w danym czasie były jedne z najlepszych TV na świecie. To raczej nie świadczy o moim braku obiektywności. Z drugiej strony zawsze było dużo gorzej o obiektywność.

W systemach Media-Markt mają już Panasa Hi-END UHD LCD AX900 wpisane cenami:

- 55 cali 16 399 PLN, czyli o 6 400 zł drożej niż FHD OLED 55" LG.

- 65 cali 22 950 PLN, czyli o 7000 zł drożej niż konkurent Philips 65PUS9809.

Dostępny w cenie 15 999 zł (sklep internetowy RTV-EURO-AGD).

Dla odnienień trzeba poczekać na OLED-y 4k/UHD.

Wkrótce.

Jeśli przyjąć podobne tempo wprowadzania materiałów i nadawania w 4K jak do tej pory HD. To za 15 lat będzie sporo TV jakości tego Panasonica AX900 w cenach poniżej 5 tyś. zł.

Pojawił się i w Polsce płaski OLED TV LG 55EA880V + rama Canvas Speaker OFC100 za 11999zł i powinienem kupić bo to już płaski więc nie powinno być już wymówek ale ta cena blokuję i może na szczęście.

Ukryta Zawartość

Pewnie nie długo pojawi się tańsza wersja 55EA870 bez ramki.

Ukryta Zawartość

Tu macie troche ciekawych informacji na temat preferencji klientów kupujących telewizory, wiele wam to wyjaśni :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to macie płaskiego OLEDa ...

Ramka bardzo fajna rzecz.

55EA870 bez ramki już także w sprzedaży i super cenie.

Pokazany jest tu:

Ukryta Zawartość

Więc pewnia na dniach i u nas.

Robi się gorąco bardzo ...

No i MADE IN POLAND !!!

Ukryta Zawartość

Poddałem analizie dostępność płaskich OLED LG na świecie.

Model na który większość fanów się jara, czyli 55EA870V jest obecnie dostępny w Skandynawi oraz Holandia/Belgia.

Czyli na małych rynkach.

W Polsce (główna montownia na EU) jest już oferta 55EA880V czyli w stylizowanej art-ramce.

Wnioskuję, że mamy obecnie do czynienia z małą podażą a skandynawię puścili dla testu

.

To sytuacja przejściowa i pokazuje jak duże jest "ciśnienie" na OLED TV !

Sądzę, że LG wzmacnia obecnie stany magazynowe, by wejść na rynek europejski w listopadzie.

To najważniejszy okres (czwarty kwartał) sprzedażowy dla każdego producenta.

Nowy TV w domu na święta.

W modelu 880V (ten z Art ramką) kryje się Canvas Speaker OFC100.

To system głośników !!!

Tłumaczenie by google z norweskiego opisu producenta:

" Ukryty sekret Art Ramy ujawnia się po włączeniu audio w TV.

Za ramą jest potężny system głośników, który zapewnia mocny i wyrafinowany dźwięk z dwóch zestawów głośników i dwóch głośników."

Może więc warto ...

Miałe3m kiedyś LCD SAMSUNG LW46G15W z dobudowanymi głośnikami JBL.

Grało to znakomicie. Ale wyglądało brzydko.

LG powraca w tym modelu do koncepcji dobrego audio z TV.

Dobre audio z TV. Nie wiem ile % osób kupujących taki telewizor słucha tych plastikowych głośników.

Do słuchania z programów TV mi wystarcza. Oczywiście materiałów z BD czy DVD słucham (dźwięku) w inny sposób.

Oto oficjalne ceny LED PANASONIC 4K:

- AX900 55″ – 20699 zł

- AX900 65″ – 26990 zł

- AX900 85″ – 68990 zł

Żródło: wczorajsza, warszawska prezentacja.

LED TV 55" dwa razy droższy od 55" płaskich OLED-ów LG !

To są jakieś jaja !

Dzięki,

bardzo mnie uspokoiłeś.

To i tak taniej niż dałem w promocji za 46" w roku 2005.

Porównanie dwóch pierwszych HD LCD 1080i:

Ukryta Zawartość

Chodzi o Samsung lw46g15w - pierwszy full HD na rynku za 24 999 pln.

Strach jednak pomyśleć ile będą chcieli za "bardzo dobre" telewizory LED skoro "w miarę dobry" 55" kosztuje 20 700 zł.

Wzruszająca dyskusja bo plazm Full HD jeszcze nie było:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.