Skocz do zawartości
IGNORED

Czy i jaki rozgałęźnik hdmi prześle sygnał full hd 3d i dts-hd ma?

liban

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam taki problemik. Mój zestaw kina domowego to : panasonic st60 65 cali, harman-kardon avr 255,ps3 i zestaw jbl es. Ponieważ mój ampli nie obsługuje formatu 3d, a chciałbym oglądać filmy 3d full hd i słuchać ścieżki dźwiękowej bezstratnej jednocześnie (dts-hd ma lub dolby true-hd), czy istnieje taki rozgałęźnik hdmi który mi to wszystko obsłuży BEZ JAKIEJKOLWIEK STRATY JAKOŚCI DŹWIĘKU I OBRAZU? Teraz mam wybór albo oglądam 3d bez extra ścieżki ( ps3 podłączone do tv za pomocą hdmi 1.4a i PS3 - ampli kabel optyczny (niestety nie przenoszący tych bezstratnych ścieżek) , albo 2d i extra ściezka ( ps3 połączone hdmi do ampli a z ampli dalej hdmi do panasa). Nie chcę zmieniać harmana tylko po to by obsłużył 3d. Gdyby taki rozgałężnik istniał to bym go podłączył w taki sposób: Do PS3 podłączony rozgałęźnik, z rozgałęźnika kabel hdmi 1.4a do panasa (obraz 3d full hd) i także z rozgałęźnika kablem hdmi 1.3a do avr 255 ( dźwięk dts-hd ma i dolby true hd). CZY TO ZADZIAŁA I CZY ISTNIEJE TAKI CUDOWNY ROZGAŁĘŹNIK? PROSZĘ O POMOC I RADĘ. Pozdrawiam

Grom wie , czy to będzie działało , bo jeśli podłączysz jednocześnie do TV i do amplitunera to w amplitunerze uzyskasz " najlepszy " sygnał jaki jest w TV , po prostu zostanie zdegradowany do niższego " poziomu " . System zabezpieczeń HDCP HDMI kłania się .

Czytaj na forach zagranicznych .

Nie wiem czy dźwięk przy podłączeniu będzie OK , ale tu jest taki rysunek do tego wyrobu i na nim nie ma podłączenia do ampli .

Wskazuję tylko na " zagrożenia " związane z trafnym wydatkiem kasy .

2.jpg

Tu jest taki , ale nie urządza :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Coś czytałem na HDTV Polska , że jest taki rozgałęziacz który nie zdegraduje Audio , ale taniej kupić amplituner .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Raczej nie będę próbował z niepewnymi splitterami. Kupię panasa DMP-BDT500EG , ma dwa wyjścia hdmi, jednym puszcze 3d na plazme, drugim dts hd ma lub dolby truehd na harmana. Tak będzie najlepiej i najbezpieczniej. Co o tym sądzicie? Tego blu raya można kupić już za 1200 zl. i nie będę już tyrał mojego ps3, a lubię swojego Fata 80 gb bo jest nie do zdarcia i nigdy nie sprawiał mi kłopotów., a poza tym napewno lepiej wygląda niż te slimy przypominające mante. Takiego slima musiał bym chować do szafki bo by mi zepsuł wygląd mojej salki kinowej :).... Nie będę zmieniał ampli na 270 bo gorzej zapodaje stereo niż 255 Coś tam zmienili w zasilaniu i jest kaszana. Wszystko robią coraz gorsze. mam nadzieje że moja plazma technicznie wytrzyma parę lat, bo chociaz obraz jest extra ( jak za te pieniądze) to ta ekologia wykończy wszystkie dobre produkty :)

Gość Gość

(Konto usunięte)

To chyba nie chodzi o to, że nie degraduje bo z takimi nie problem. To się da np. w N-splitterze zaprogramować jaki dźwięk ma wypuszczać.

Chyba większy problem w tym, że jak masz dwa urządzenia i chcesz na obu uzyskać inny sygnał, to tu jest problem. Bo na wyjściu N-splittera będziesz miał sygnał 3D na obu wyjściach.. I w przypadku Twojego TV to bęzdie to co chcesz, ale jak Twój ampli dostanie sygnał z 3D, to może być głuchy bo go nie odczyta, skoro nie ma takich dekoderów.

U nas w dziale kino domowe była już dyskusja na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.