Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto je kupić do muzyki elektronicznej i nie tylko,jakość/cena?

cepiano

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm. Trudno powiedzieć.

Z jednej strony warto.

Z drugiej strony nie wiadomo jak wpasuje się w resztę systemu i jak zagra daną muzykę w Twoim pomieszczeniu ... :-)

Na tym forum jest wiele osób które potrafią naprawdę dużo i mają sporą wiedzę.

Ale wydaje mi sie, że nie ma nikogo kto potrafi wróżyć.

Kolumny same nie zagrają!

Słucham muzyki - nie sprzętu.

No nic,już można temat zamknać,chodziło mi o kolumny bo były tańsze o 1500 z ekspozycji a wzmacniacz to swoją drogą pod nie by się dobrało,ok

• 3 lata później...

Chciałbym dołączyć do tematu (żeby nie zakładać nowego) bo stałem się posiadaczem tych kolumn w wersji Black piano i nie wiem z czym to może przyzwoicie zagrać, teraz aktualnie gra z nadem c340 ale nie jest to dobry duet. Myślałem coś ze stajni rotela może być dobrym wyborem (miałem jakiś starszy model bez ustawień barwy i z B&W Matrix2 była za ostra góra) dodam tylko że kolumny mają potężny dźwięk i sporo basu (nad też ma go sporo i dla tego jest tego za wiele ;) Słucham głównie hh, trip hop, acid jazz, żona głównie pop pokój odsłuchowy ma 15mkw i jest otwarty z kuchnią czyli razem koło 25mkw. Czy ma ktoś jakieś propozycje co do wzmacniacza do nich? z góry dzięki.

To może spróbuj Cambridge albo audiolab, nie oswoisz basy, staną się bardziej kontrolowane a ozywisz górę pasma

Popieram

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

To może spróbuj Cambridge albo audiolab, nie oswoisz basy, staną się bardziej kontrolowane a ozywisz górę pasma.

Pozdrawiam

A może jakaś podpowiedź dobrego (niedrogiego;) modelu Cambridge audio bo miałem kiedyś topaz 10 i to bardzo kiepskie urządzenie (moje odczucie) tylko wtedy były kolumny B&W Matrix Pozdrawiam

No nie seria topaz. To taka podstawowa linia dla poznajacych rynek.

Z Cambridge masz na Allegro w dobrej cenie obecnie 640av2, no chyba że wynegocjujesz tego 851 :)

Pozdrawiam

No nie seria topaz. To taka podstawowa linia dla poznajacych rynek.

Z Cambridge masz na Allegro w dobrej cenie obecnie 640av2, no chyba że wynegocjujesz tego 851 :)

Pozdrawiam

Ja z chęcią bym kupił tego 851 ale mam małą blokadę (żona;) która i tak już miała problem że nabyłem swansy hehe więc wolę już jej nie drażnić więcej. Dzięki za podpowiedź i zainteresowanie, pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.