Skocz do zawartości
IGNORED

Phonostage Bakoon EQA12

dino

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem przyjemność testować ostatnio ciekawy phonostage japońskiej (koreańskiej) firmy Bakoon.

Jest to nowy model EQA12 (link do poprzedniego modelu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Wyglądem zewnętrznym się nie różnią. Aluminiowa obudowa z małym przełącznikiem z boku.

Pre jest zgrabne i bardziej mi się kojarzy z produktami spod znaku nadgryzionego jabłka niż z analogiem :)

Zasilanie bateryjne. Katowałem go przez tydzień, żeby się rozładowało.

Pierwsze wrażanie oprócz bardzo ciekawego i energetycznego dźwięku (i powód katowania) to stosunkowo wysoki poziom szumów. Na szczęście po rozładowaniu i naładowaniu coś się poukładało i szumy zniknęły.

Zabawka jest intrygująca i wzbudziła we mnie sporo rozterek. Gram na pre lampowym MC z wejściem na JFET-ach.

EQA12 w pierwszym momencie mnie (pozytywnie) zaskoczył. Dobrze kontrolowany bas, sporo szczegółów i energii.

Po wygrzaniu scena się pięknie poukładała i pojawiło się więcej detali. Właściwie nie było się do czego czego czepić.

Jedyne zastrzeżenia ma mam do trochę "technicznego" sposobu grania. Rebecca Pidgeon - Retrospective zabrzmiało inaczej (wszystko było ale nie takie do jakiego przywykłem). Po kilkunastu płytach odniosłem wrażenie, że znacznie lepiej są prezentowane nowsze nagrania i mużyka rockowa.

Ciekawi mnie czy ktoś już tego (albo poprzedniego) pre słuchał i jakie były wrażenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/106649-phonostage-bakoon-eqa12/
Gość vasa

(Konto usunięte)

Słuchałem 12-ki razem z Dino.

Jest to najbardziej zdumiewający preamp jakiego kiedykolwiek słuchałem.

Takiej precyzji, detalu, cyzelowanego szczegółu i rewelacyjnej sceny wcześniej nie spotkałem w jednym urządzeniu.

Nie wiem jakimi metodami zostało to osiągnięte ale jest.

Z drugiej strony preamp przekazuje znacznie mniej harmonicznych niż inne a jego precyzja na dłuższą metę może męczyć.

Zdecydowanie warto posłuchać, nie tylko przed zakupem, tak w ogóle, w celach poznawczych.

• Redaktorzy

Rzeczywiście plotka z moich ust jak nic. Nie było tematu. Nie słyszałem jak gra, to oceniać nie mogę.

Wygląda jak router lub dekoder TV.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Dino -> a TelluriumQ słuchałeś? Jeśli tak, to jak wypada porównanie?

Niestety nie miałem kontaktu z tym sprzętem. Może będzie na AS 2013 ?

Też maleństwo ale zasilane jak widzę z sieci.

• Redaktorzy

A gdzie się pochwalił?

Jeżeli na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to u mnie nie działa :(

Wbij się na profil Jacka, albo mój. Potem pójdzie już z górki ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Niestety nie miałem kontaktu z tym sprzętem. Może będzie na AS 2013 ?

Też maleństwo ale zasilane jak widzę z sieci.

Myślłem, że skoro Krzysiek dał Ci Bakoona do wygrzewania to może i Tellurium dorzucił :) A Tellurium jak najbardziej na AS ma być.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.