Skocz do zawartości
IGNORED

Ostro na fortepianie - Victoria Yermolyeva (vkgoeswild)

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Koledzy i Koleżanki, nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam poczuć czasami powiew świeżości w muzyce, odkryć i poczuć muzyczną bryzę. Czasami muzyka wali nas obuchem między oczy. Coś takiego się stało dzisiaj wieczorem. Przeczytałem artykuł w 'Polityce' o Victorii Yermolyevej, pseudonim artystyczny na YT 'vkgoeswild', doskonale zapowiadającej się ukraińskiej pianistce klasycznej, utytułowanej już mimo młodego wieku, która porzuciła Mozarta i klasykę na rzecz mocniejszych brzmień na fortepianie.

Gra Metalikę, Gunsów - pisze własne aranżacje i daje nieźle czadu na instrumencie, który uchodzi za nietykalny Święty Graal klasyki - fortepianie, na którym grać należy z namaszczeniem i szacunkiem. Ona wyłamuje się z tego konwenansu.

Swoją karierą przypomina mi trochę woltę jakiej dokonali Rodrigo y Gabriela - mam nadzieję, że jej kariera będzie się rozwijać i oprócz coverów usłyszymy stopniowo jej wlasne kompozycje.

Ktoś powie, że to tylko covery. Jasne, można i tak przejść nad tym do porządku dziennego. Można jednak dostrzec ten pazur i jej naturę eksploratorki, poszukiwaczki nowego brzmienia, nowego powiewu, swojego wyrazu artystycznego.

Dość gadania, posłuchajcie sami. Ja tak zamierzam spędzić wieczór ;)

Smeels like Teen Spirit

System of a Down 'Lonely Day'

Toxicity

Niesamowite jak ten repertuar brzmi na fortepianie.

Powrót po dłuższej przerwie...

Jakoś mnie to nie przekonuje.Walenie w klawiaturę jako jedyny środek wyrazu to za mało.Niemniej jest to unikalne.Przed nią robił to Medesky i nasz Możdżer.Ale wolę oryginał.

Drodzy Koledzy i Koleżanki, nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam poczuć czasami powiew świeżości w muzyce, odkryć i poczuć muzyczną bryzę. Czasami muzyka wali nas obuchem między oczy. Coś takiego się stało dzisiaj wieczorem.

Dość gadania, posłuchajcie sami. Ja tak zamierzam spędzić wieczór ;)

Po wysłuchaniu utworów chciałbym, żeby Victoria odbyła tak długie i dalekie tournee, aby poczuła dreszcz emocji przed nadchodzącą podróżą ;)

Jakoś mnie to nie przekonuje.Walenie w klawiaturę jako jedyny środek wyrazu to za mało.Niemniej jest to unikalne.Przed nią robił to Medesky i nasz Możdżer.Ale wolę oryginał.

Wydaje mi się, że jest tam więcej niż tylko walenie w klawiaturę. Choć rozumiem, że nie musi to trafiać do Ciebie.

Możdżer i jego krytyka widzę znowu wraca... Cóż, to nie ten wątek i każdy ma prawo do swojego zdania.

Widziałem już to jakiś czas temu. Vika była też w Polsce i grała numery Republiki.

Zgadza się, w Poznaniu zdaje się.

Po wysłuchaniu utworów chciałbym, żeby Victoria odbyła tak długie i dalekie tournee, aby poczuła dreszcz emocji przed nadchodzącą podróżą ;)

Złośliwcze! ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nooo, jest ogień, choć na jazzowo. Ja to kupuję.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powrót po dłuższej przerwie...

romekjagoda

Akurat wersja Możdżera Metaliki dosyć mi sie podobala.Tak więc to nie oto chodzi.Podejrzewam,że taki godzinny set Victorii może być monotonny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.