Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz strumieniowy Pioneer n-50 - jaki dysk zewnętrzny na magazyn muzyki

Glili

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Mój pierwszy post i od razu prośba do wyjadaczy, proszę o podpowiedź jaki cechy przy wyborze dysku jak w temacie brać pod uwagę, i o konkretne wskazanie proponowanego dysku.

Z góry dziękuję.

Chodzi Ci o zwykły dysk zewnętrzny podłączony po USB czy serwer NAS?

Pierwszy parametr to - pojemność.

Drugi to - trwałość, ja do NAS'a kupiłem WD RED i bynajmniej nie chodzi tu o kolor obudowy jak niektórzy myślą:)

Trzeci to - jeśli ma być po USB to 2,5 albo 3,5 cala - kwestia zasilania. 2,5 będzie zasilany z strumieniowca 3,5 cala zasilanie oddzielne.

I to tyle. Pozostaje jeszcze kwestia kopii zapasowej.

Dyski WD są bardzo ciche i model RED jest właśnie dedykowany jako NAS. Można też podłączyć gotowe urządzenie jak WD Live Book.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Podpinam się pod wątek z pytaniem...

Również planuję zakup dysku zewnętrznego ale do CA NP 30. Pytanie - lepiej 2,5 cala zasilany z USB czy może 3,5 cala z własnym zasilaniem? Czy sposób zasilania będzie miał wpływ na jakość dźwięku, no i również zapytam o trwałość samego dysku. Nie mam doświadczeń w tym temacie, a kusi mnie, żeby w końcu uporządkować pliki w jednym urządzeniu, a nie paprać się ciągle z penami.

Połączenie po USB.

Pozdrawiam.

Podpinam się pod wątek z pytaniem...

Ten Cambridge ma port Ethernet więc po skrętce dźwięk będzie lecieć prawie z prędkością światła :-)

Polecam więc podpięcie dysku NAS. Ja mam WD My Book LIve 2 TB z własnym zasilaniem- i jestem z niego strasznie zadowolony. Jeżeli nie masz skopanego zasilania w obu urządzeniach zastosowany sposób nie powinien mieć wpływu na jakość dźwięku.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ja także proponuję postawienie serwera NAS. Obecnie mam Synology spięty razem z CA SM6 i też jestem bardzo zadowolony. Właśnie leci Monty Alexander Calypso Blues: The Songs of Nat King Cole 24/96 i jest pięknie:)

Pozdrawiam.

Początkowo myślałem o wpięciu bezpośrednio w USB. Ale z NASa będą mogły skorzystać jeszcze dwa komputery w domu. No i nie muszę formatować dysku do fat32. Niech się więc tak stanie ;))

Dzięki za pomoc :)

Dzień dobry

Mój pierwszy post i od razu prośba do wyjadaczy, proszę o podpowiedź jaki cechy przy wyborze dysku jak w temacie brać pod uwagę, i o konkretne wskazanie proponowanego dysku.

Z góry dziękuję.

P O J E M N Y

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.