Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

Dlaczego nie Harbeth 40.1 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość LTD12

(Konto usunięte)

No to wygrałeś ..poddaję się ;))

Ha!

Lampy też mam! Zapakowane, ale są :) wiekowe! Jedna para to coś koło 70 lat .... i działa.

Sorry M, już się zmywam. Ten Diogenes ciągle się chwali(pięta) ;).

....słuchałeś takie zestawienie ?

Słuchalem z Air Tight ATM2 który jest mocniejszy i lepszy od Lebena. Fajnie grało ale i tak brakowało pełnej kontroli. ATM2 ma 2 x 80W a nie 2 x 40.
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Słuchalem z Air Tight ATM2 który jest mocniejszy i lepszy od Lebena. Fajnie grało ale i tak brakowało pełnej kontroli. ATM2 ma 2 x 80W a nie 2 x 40.

Waty nie grajom...

Zależy kiedy. 40.1 to spore kolumny i jeśli chcemy nad nimi w pełni panować i słuchać różnorodnej i wymagającej muzyki to nie może ich napędzać "bździdło". Po za tym przy A.T. ATM2, Leben to wzmacniaczyk. Miałem go kiedyś. Zły nie jest ale to nie klasa Air Tight.

Edytowane przez jello

pewnie że napiszemy kilka zdań po odsłuchu i fotki też będą ;-)

jakbym nie robił akustyki to m40.2 stałyby już u mnie....myslę że przyszłym roku tą zmianę zrobię

rozmawiałem z gościem który porównywał m40.1 z m40.2....powiedział że nie dopłaciłby do m40.2

usłyszałem dwie istotne sprawy

m40.2 są łatwiejsze do wysterowania, więc mój wzmacniacz jeszcze się rozwinie.....

i że są łatwiejsze do ogarnięcia w mniejszym pomieszczeniu...

m40.2 są łatwiejsze do wysterowania, więc mój wzmacniacz jeszcze się rozwinie.....

i że są łatwiejsze do ogarnięcia w mniejszym pomieszczeniu..

Czyli miód na Twoje uszy;-)

i warunki;-)

Czyli miód na Twoje uszy;-)

i warunki;-)

....Witek wpadnij do nas jutro - zapraszam, posłuchamy Lebena

wstępnie jesteśmy umówieni na 16, Yoa ma jeszcze potwierdzić....

odnośnie tego miodu....zaraz złośliwiec Diogenes napisze że moje granie

to połączenie cukru z miodem i polane syropem ;-)

ale poważnie.....u mnie cudów się nie zrobi za mały pokój ale dobre granie można osiągnąć

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

....Witek wpadnij do nas jutro - zapraszam, posłuchamy Lebena

wstępnie jesteśmy umówieni na 16, Yoa ma jeszcze potwierdzić....

odnośnie tego miodu....zaraz złośliwiec Diogenes napisze że moje granie

to połączenie cukru z miodem i polane syropem ;-)

ale poważnie.....u mnie cudów się nie zrobi za mały pokój ale dobre granie można osiągnąć

Cium , cium ;))

Diogenes nie napisze , bo Ciebie lubi :))

Niezależnie od wielkości pomieszczenia to nasz wybór miód czy np. chili. :)

Polecam czekoladę z chili;-)

...Witek wpadnij do nas jutro - zapraszam

Bardzo bym chciał, ale niestety ostatnio strasznie zapiepszam i nie mam kiedy się podrapać po ... w sumie niczym....

.zaraz złośliwiec Diogenes

Jakby Ci podprowadzili taką high-endową beczkę, też byś pewnie miał traumę;-)

wczoraj zrobiliśmy odsłuch Lebena z preampem Yamamoto...podziękowania dla Yoachima że przytargał...

tym bardziej że to już drugi raz dane mi było u siebie posłuchać Lebena 660p

kilka lat temu Lebena 660p podłączyliśmy do Dynaudio S25se i na tyle fajnie to zagrało że

zainteresowałem się lampą co w konsekwencji spowodowało przesiadkę z Accu na Jadisa......

jakby wczorajszy odsłuch odbył się kilka lat temu to z całą pewnością takiej zmiany bym nie dokonał

nie przesiadł bym się na lampę i nie kupił Harbetha.......

po prostu ten wzmacniacz nie zgrywa się z tymi kolumnami....jest to już drugi wzmak który nie dał rady 40tką

wcześniej poległ Hegel H300

przez godzinę słuchaliśmy Jadisa a następne 3godz Lebena

o ile Jadis moim zdaniem całkowicie zdominował m40.1 o tyle Leben nie był w stanie tego zrobić

było to ponad jego siły.....pewnie Yoachim napisze podobnie

kurcze przepraszam, muszę zakończyć pisanie....niespodziewani goście ;-)

....Leben zagrał zbyt dużym i obszernym basem nad którym nie zapanował, zdominował cały przekaz

na niektórych płytach nie dało się tego słuchać, cholernie męczące to było jakby popisywał się tym

a wychodziło to z marnym skutkiem... jedynie na płycie Jopkowej mogliśmy dłużej posłuchać, chociaż było trochę za grubo jak na muj gust

lubię brzmienie dociążone ale w tym przypadku było tego za dużo

ewidentnie było słychać że 40tki nie zgrywają się z Lebenem....

to jest fajny wzmacniacz ale nie do tych kolumn....jeżeli ktoś potrzebuje brzmienie bardziej dociążone

lub ma deficyt basu a przy tym kolumny nie za trudne do wysterowanie to Leben z pewnością stanie

na wysokości zadania....zawsze będę pamiętał że to dzięki Lebenowi zainteresowałem się lampą ;-)

powiem jeszcze że Yoachim był mile zaskoczony zmianą i poprawą brzmienia którą usłyszał u mnie

a tym samym docenił moją pracę włożoną w akustykę....naprawdę było warto ;-)

Interesujące co piszecie o Lebenie, że nie dał rady napędzić Harbetów. Wiele osób twierdzi, że są super łatwe do napędzenia nawet nastoma watami :).

Edytowane przez SVART

To dociążenie a nawet przeciążenie i gruby bas to objawy zmęczenia Lebena zbyt trudnym obciążeniem.

...masz rację....

Interesujące co piszecie o Lebenie, że nie dał rady napędzić Harbetów. Wiele osób twierdzi, że są super łatwe do napędzenia nawet nastoma watami :).

Lebenem 660p z pewnością napędzisz Harbethy p3, m30.1 i shl5

wielokrotnie można było przeczytać że ludziska robią takie połączenie i są z tego zadowoleni

natomiast m40.1 nie napędzisz Lebenem 660p

...czy jest możliwe żeby Leben 660p lepiej się zaprezentował z 40ami ale we większym pokoju ?

Panowie leben i spendor oraz harbeth to moim zdaniem nędzne połączenie,nie wiem dlaczego powstał jakiś kult tego połączenia!

Jak coś to zapraszam do siebie,mozna posłuchać Lebena z dobrymi kolumnami.

Dzięki Mirek za kolejne miłe spotkanie.

Generalnie nie będę wiele dodawał. Opowieści o 660P napędzającym 40.1 były grubo przesadzone. Niestety nie grało to tak jak się przyzwyczaiłem. Z moimi kolumnami, które są podobnej wielkości, Leben grał doskonale. Nie zgodzę się natomiast, że Leben pogrubia przekaz tylko wtedy gdy nie daje sobie rady z trudniejszym obciążeniem, on po prostu gra grubszym dźwiękiem, taki jest właśnie jego charakter. U Mirka system jest tak skonfigurowany, że gra sam z siebie dość ciemno, aksamitnie, dlatego to było niefortunne połączenie. Wyobrażam sobie 660P połączoną z moimi ulubionymi Harbs z nowej serii, czyli P3ESR... ;)

Muszę jeszcze pogratulować adaptacji akustycznych, poprawa jest kolosalna. Przekaz znacząco się poukładał i uszlachetnił.

Pozdr.

Joa.

...i jeszcze jedno foto.

post-30954-0-77423900-1477292890_thumb.jpg

post-30954-0-71216700-1477293331_thumb.jpg

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Panowie leben i spendor oraz harbeth to moim zdaniem nędzne połączenie,nie wiem dlaczego powstał jakiś kult tego połączenia!

Jak coś to zapraszam do siebie,mozna posłuchać Lebena z dobrymi kolumnami.

Kolumny są b.dobre. Ostatnio obowiązujący kult to koniecznie wzmacniacz lampowy. ;)

Dzięki Mirek za kolejne miłe spotkanie.

Generalnie nie będę wiele dodawał. Opowieści o 660P napędzającym 40.1 były grubo przesadzone. Niestety nie grało to tak jak się przyzwyczaiłem. Z moimi kolumnami, które są podobnej wielkości, Leben grał doskonale. Nie zgodzę się natomiast, że Leben pogrubia przekaz tylko wtedy gdy nie daje sobie rady z trudniejszym obciążeniem, on po prostu gra grubszym dźwiękiem, taki jest właśnie jego charakter. U Mirka system jest tak skonfigurowany, że gra sam z siebie dość ciemno, aksamitnie, dlatego to było niefortunne połączenie. Wyobrażam sobie 660P połączoną z moimi ulubionymi Harbs z nowej serii, czyli P3ESR... ;)

Muszę jeszcze pogratulować adaptacji akustycznych, poprawa jest kolosalna. Przekaz znacząco się poukładał i uszlachetnił.

Pozdr.

Joa.

...i jeszcze jedno foto.

gratuluję Właścicielowi takiego zestawu. Profesjonalne podejście. Teraz rozumiem że w takim pokoju nic nie musi dudnić i się wzbudzać z basem.

Inni piszą o problemach w mniejszym metrażu pewnie i owszem ale w nie zaadaptowanym akustycznie może być kiepsko

Jeszcze raz gratuluję całej koncepcji w tym standy podstawki docisk itp.

Piękny zestawik i pokoik ..tylko płytek coś mało ..;))

Do Chochli troszkę brakuje ..płyt oczywiście ;))

Młody jest i ma czas nakupować. W tym miesiącu przybyło tylko 24 z Col legno z zamówionych 35, w poprzednim tylko 29 z Kairosa z zamówionych 40. Muza nie dla popowców oczywiście bo to muzyka współczesna czyli awangarda w klasyce, głównie bruityzm, spektralizm ,aleatoryzm ,serializm, nowa złożoność, punktualizm, muzyka stochastyczna itp. To prawdziwa rozkosz katować się takim dźwiękiem:) Było by więcej ale zamówiłem za fortunę jeszcze więcej Duelundów RS do zwrotnicy więc trzeba było trochę przystopować:)

post-18481-0-63307000-1477634990_thumb.jpg

Edytowane przez chochla
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.