Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Już nie chciałem nic pisać, bo nasz Meguś wrażliwy bywa:))

Nie będę jednak poruszał tego tematu bo nie ma osłuchanych partnerów do dyskusji .

Oj,

no masz Ci los...

:):):)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Rafaello nie dokazuj , sprawa klawesynu i jego brzmienia jest zamknięta !!! Dlaczego ? bo jesteście głusi nie słysząc

różnic pomiędzy nimi oraz beznadziejnych realizacji tego instrumentu.. EOT.

Magnepello jak byś czytał moje stare wpisy to jak bym był głuchy to nie zastanawiał bym się dla czego na koncertach klawesyn to taki uroczy instrument a na nagraniach jakis x-wesyn i kaszanka, słuchany nie tylko w moim systemie ale paru różnych i także na słuchawkach elektrostatycznych za pierdylion złotych które lepiej graja od tych Twoich parawanów.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Magnepello jak byś czytał moje stare wpisy to jak bym był głuchy to nie zastanawiał bym się dla czego na koncertach klawesyn to taki uroczy instrument a na nagraniach jakis x-wesyn i kaszanka, słuchany nie tylko w moim systemie ale paru różnych i także na słuchawkach elektrostatycznych za pierdylion złotych które lepiej graja od tych Twoich parawanów.

Możliwe Rafaello że Staxy to jest ten gral którego szukamy a Ty już go osiodłałeś !?! Skup się teraz na słuchaniu i na

swoich produktach.Ale żeby jedno i drugie przyniosło pozytywny efekt to musisz wrzucić w siebie pudełeczko czekoladek

Rafaello przed każdą sesją . Pozdrawiam.

Możliwe Rafaello że Staxy to jest ten gral którego szukamy a Ty już go osiodłałeś !?! Skup się teraz na słuchaniu i na

swoich produktach.Ale żeby jedno i drugie przyniosło pozytywny efekt to musisz wrzucić w siebie pudełeczko czekoladek

Rafaello przed każdą sesją . Pozdrawiam.

No widzisz żebyś chociaż był trochę inteligentnie złośliwy to bym Cię polubił.

Rafaello nie dokazuj , sprawa klawesynu i jego brzmienia jest zamknięta !!! Dlaczego ? bo jesteście głusi nie słysząc

różnic pomiędzy nimi oraz beznadziejnych realizacji tego instrumentu..

A co ma sprawa złych realizacji do brzmienia samego instrumentu (piszę o klawesynie, nie klawikordzie;-)....Bo mam wrażenie, że dla Ciebie to ten sam typ instrumentu....

I żeby nie było - nie jestem "znafcom" ani wielbicielem tego instrumentu - ma zbyt wiele ułomności - dlatego odszedł do lamusa. I strasznie podoba mi się stwierdzenie jednego z b. znanych dyrygentów, chociaż nie jest całkiem prawdziwe, że dxwięk klawesynu przypomina mu "odgłos kościotrupów kopulujących na blaszanym dachu"

Ja postrzegam w tym dojrzałość nie starzenie:-D

A to tylko model 111F

101 są sporo lepsze.

Kolumny kolumnami ale reszta też istotna. W sobotę słuchałem na cebulkach płyty przy której realizacji byłem.

Głos kobiecy o wybitnym zakresie +8 oktaw, Wokalistka polonistka uważna na dykcję (pewne fragmenty z racji trudności tekstu były powtarzane przez parę razy).

Mikrofony Neumann KU87 (w środowisku realizatorów uważane za bardzo dobre) z specjalną specjalna siateczką przed żeby nie było słychać głosek wybuchowych i szeleszczących. Pre lampowe Millennia (naprawdę górna pólka)

Słyszalny efekt na cebulkach szeleszczące głoski :)

Ponieważ wyjechałem w sobotę ale został kolega i słuchał następnego dnia i pyta się prezentera co zmienili? Ten na początku nie chciał powiedzieć ale się przyznał; w napędzie wymienili sieciówkę na lepszą. Uspokoiła się góra było mniej spektakularnie ale też dobrze.

I tak to jest z tym graniem coś za coś :)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Rafaell galopuje z tymi oktawami jak suchoty,

drogi rafaellu całe pasmo akustyczne począwszy od 20 Hz do 20 kHz zawiera w sobie zaledwie 10 oktaw tak więc głos kobiecy o wybitnym zakresie +8 oktaw to chyba tylko w koszmarnym śnie Ci się przyśnił (no jest też brana ewentualnie pod uwagę okoliczność, że czegoś się nawąchałeś i Cię jeszcze trzyma ... ;-))

A któż to taki????

Godzilla ( hmm... a może to jednak Hedora)

A któż to taki????

Poszło na PW

drogi rafaellu całe pasmo akustyczne począwszy od 20 Hz do 20 kHz zawiera w sobie zaledwie 10 oktaw tak więc głos kobiecy o wybitnym zakresie +8 oktaw to chyba tylko w koszmarnym śnie Ci się przyśnił (no jest też brana ewentualnie pod uwagę okoliczność, że czegoś się nawąchałeś i Cię jeszcze trzyma ... ;-))

Realizator Olek Wilk pokazywał mi w Protoolsie jak leci z głosem jej pasmo i dla tego był ten + bo leci do 20kHz

Tak że cebulki mogły nie wyrobić ;)

Godzilla ( hmm... a może to jednak Hedora)

O infradźwięki i kinowy bas surround kobitkę podejrzewać wstydżcie się Panowie.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Rafaellu drogi, jak by Ci to wytłumaczyć,

wyobraż sobie, że ta wokalistka ryknęła do mikrofonu na częstotliwości podstawowej 80 Hz tylko w takim przypadku mogła by osiągnąć widmo o rozpiętości 8 oktaw (co daje dokładnie 80Hz - 20480Hz),

co tylko potwierdza moją tezę, że to była raczej jednak Hedora (albo dalej Cię trzyma to co wąchałeś).

Swoją drogą, to gdzie kupujesz taki dobry towar ?

Swoją drogą, to gdzie kupujesz taki dobry towar ?

U nas nic z towaru nie trzeba kupować poza biletem wstępu przyjedź do loch Camelot do Krakowa i posłuchaj :)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

????, kurde rawsze byłem zdania, że nie należało przenosić stolicy do Warszawy (cholera jasna).

Wyobrażam sobie to Audio Show w Krakowie, publika słyszy od infradźwięków po ultradźwięki,

zaproszone wokalistki normalnie ryczą w paśmie od 20 do 80 Hz ( a czasem nawet niżej),

sensacja na nieznaną dotychczas skalę to by było wydarzenie, a nie jakieś marne AS 2014 w Warszawie.

A ja wyjeżdżając z Warszawy nocą popatrzyłem na kolorki pokrywające Pałac Kultury i pomyślałem sobie ech w tej Warszawie to się porobiło Ewropa a u nas w Krakowie dalej jakiś Szpilka leje mordę temu drugiemu i patrzy na to 18000 gapiów, co za czasy.

Ni chodziło mu o zakres ośmiu oktaw, tylko, że głos dochodzi do 20kHz i to miało być to nieszczęsne 8+

Tak mniemam..

Zdarza mu się nie pierwszy raz.

No przeca mówię, że go trzyma (a nie chce świńtuszek przyznać się gdzie kupuje) a jakimś loch Camelot nam oczy mydli, co my w Szkocji jesteśmy czy co ?

.

Rafael chyba się niefortunnie wyraził.

Ni chodziło mu o zakres ośmiu oktaw, tylko, że głos dochodzi do 20kHz i to miało być to nieszczęsne 8+

Tak mniemam..

Zdarza mu się nie po raz pierwszy ale niech mu będzie że słyszy te 8 oktaw.

Kolumny kolumnami ale reszta też istotna. W sobotę słuchałem na cebulkach płyty przy której realizacji byłem.

Pewnie, ze istotne. Nie tylko kobitę, ale kolumnę również, ocenia się po tym jak współpracuje z kablem:)))

Nawiasem, seria Corona imho, nie jest najlepszym partnerem do 111F, ale to osobny temat. No, ale.., czym chata bogata i napędza się tym co jest w stajni.

Megan,

Posłuchałem sobie dziś klawesynu. To tak trochę w kontekscie twoich przypuszczeń, ze 101 się wyłożą na tym instrumencie.

Drogi Jurgenku, wiem, że 101 nie równać się z Magnepanem 3.7 czy 20.1 :) mmimo tego spróbowałem.

Żem chłopak krewki, i łatwo skóry nie sprzedaje, to wrzuciłem płytę..., a jakże, lekką -jak sugerował Cybant:)

Zacząłem od płyty;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ( Harpichord)

Next;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ( Klarecin)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (Harpichord)

O ile w dwóch ost. pozycjach byłem spokojny, to przy pierwszej - pełen obaw, bo słuchałem tej płyty w paru systemach i rzeczywiście klawesyn potrafił .., zniechęcić!

Mimo pocżątkowych obaw, na 101 nic takiego( o czym pisałeś) nie miało miejsca. Myślę, ze to za sprawą nie tylko kolumn, ale również, a może przede wszystkim 9011, które są m.in. b. gładkie.

W sumie - jak powiadają kochane Chłopaki, które TU czasem wpadają :))- 101 nie mają góry, a Tweeter 101 HT 37, jest tylko dla ozdoby, wiec nie dziwota, ze przy słuchaniu klawesynu i Harpichorda nic nie dawało po uszach:))

Dla całkowitej pewnosci, specjalnie dla Ciebie, mój Drogi Jurgenku, posłucham jeszcze Locatelliego z Włoskiego Dynamic, a.

Żółwik, :) M.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Że jak, dobrze pod sufitem?!

Osoba z Twoją pozycją, winna mieć więcej szacunku dla kolegów, nawet jeśli się mylą!

No tak, tylko, że w twoim wieku ciężko już mówić o pozycjach:)

Używałem:)

Adagio Amp jest końcówką opracowaną przez naszego forumowego kolegę, fantastycznego człowieka, dobrego kumpla i wartościowego człowieka.

Takich ludzi mi brakuje na forum!

Nigdy nie szydzi z tych, którzy popełniają błędy, nie drwi z tych, którzy wiedzą mniej, a i w potrzebie pomoże i służy radą!

To zupełnie inna klasa niż bezklasowe 1187!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.