Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Święto a kobiety w pracy, co to za święto? wrzucajcie raczej facetów dla Naszych Pań :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ostatnia szansa na zakup dobrego prezentu, za propozycje nie dziękujcie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość cybant

(Konto usunięte)

Słodki psiak;-) Moja też często ze mną słucha...

Jak chodzi o EMM Labs to świetne źródło, gra bardziej pastelowo i ciepło niż dzielony DCS, jest jednak trochę mniej rozdzielczy. Mam na myśli poprzednią wersję, teraz jest na rynku nowy model, którego nie słuchałem. Podobno lepszy. Ja wybrałem ARC godząc się na jego ograniczenia, ponieważ reszta systemu niejako je kompensuje. Nie wyobrażam sobie u siebie źródła typu DCS czy Levinson. Nie dlatego, że są słabe, tylko u mnie reszta systemu jest zbyt przezroczysta i raczej chłodna. Muszę mieć maksymalnie ciepłe i muzykalne źródło.

Też sobie nie wyobrażam :))

Dzięki,

Poszukam o dzielonkach w tamtym wątku. Mnie najbardziej interesowałoby porównanie ARC 7/8 do ( z w/w) EMM np. XDS 1

Co by nie było, barwa ARC,a jest jego sporym atutem, więc nie dziwię się, ze orzesz jak możesz:)

Dałem ogłoszenie, ale nie jestem przekonany do sprzedaży mojego ARC,a. Przy odpowiednim zestawieniu i upgrade za parę złociszy, można z niego wycisnąć więcej, a przy tym korzystać z dobrodziejstw lamp.

Na te chwilę, gdybym miał w coś celować, to albo uderzyłbym w dzieloną firmówkę, alternatywnie w dzielonego Metronome. Jedno i drugie, wiąze się ze sporym wydatkiem nawet w s/h. O ile MBL 1621 A jest czasem do zgarnięcia, to już z Metronome gorzej. Robota dla kreta - trza kopać i kopać.., a i tak ciężko znaleźć.

:))

Tu jest MBL na 230V. Wygląda na zadbany. Blisko bo w Holandii.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tu jest MBL na 230V. Wygląda na zadbany. Blisko bo w Holandii.

Ukryta Zawartość

To jeden z lepszych transportów na planecie - pierwsza trójka w Hi Endzie i lepszy od Accustic Arts II, niestety tak.

Mówiąc najogólniej ten transport to najlepsze ze wszystkiego co udało się zrobić firmie MBL.

Ukryta Zawartość

To jeden z lepszych transportów na planecie - pierwsza trójka w Hi Endzie i lepszy od Accustic Arts II, niestety tak.

Magnepan coraz częściej się zgadzamy, niedobrze będzie trzeba drzec koty z józusiem :-)

Ja wole vrds neo albo jego starsze wydanie z P0 lub P70 ale muzykalnosci jak z metronome, CEC, audiomeca nie będzie. Reszta niestety moim zdaniem lepsza.

Zapomniałeś jeszcze o topowym pre MBLa kawał dobrej maszynki. Moim zdaniem bardziej kultowy od tego transportu i jedyny koleck tej firmy, który mnie zawsze kusił. Niestety do niczego by u mnie nie pasował :(

I tu się nie zgadzamy, chyba dawno słuchałeś tego vrds.Zrób ponowne testy i sam się przekonasz że VRDS to nieeee.

Niezbyt dawno maksymalnie z tydzień temu. Mam go "na stanie". Kocham te transporty nic na to nie poradzę, mam tak od kilkunastu lat odkąd zakupiłem pierwszego w mojej karierze Teaca VRDS 25.

Faktem jest, że wersja neo gra gorzej od wcześniej wymienionych tylko warstwę cd. Moim zdaniem pęd na SACD mogli sobie darować chociaż w 2 modelach z całej oferty.

Pasowało by zrobić spotkanie starcie Tytanów CD :) Albo przynajmniej założyc taki watek :)

I tak nie mają szans z kompem + chiński zasilaczyk lub skłizboks excalibur lampi reference.

Mam w chałupie sporo starego parkietu i zastanawiam się gdzie go sprzedać?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Zrób ponowne testy i sam się przekonasz że VRDS to nieeee.

Waldek, ja słuchałem kiedyś tylko nie w swoim systemie topowego Esoterica i generalnie grał bardzo dobrze. Problem w tym, że po doświadczeniach ze starym Teac VRDS oraz Wadią, w których to napędy rozsypały się w drobny mak mam alergię na wszystko co z tą marką związane. Być może nowe napędy Teac są pozbawione tych cholernych plastikowych kółek, ale dałem sobie spokój z tą marką.

Mam w chałupie sporo starego parkietu i zastanawiam się gdzie go sprzedać?

Jak to gdzie! Przecież znamy producenta audio który tylko na parkiecie przykleja glutownicą swoje konstrukcje.

Taki stary parkiet to nawet lepiej, można w gotowym produkcie go pchnąć jako Vintage PC-audio :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jak to gdzie! Przecież znamy producenta audio który tylko na parkiecie przykleja glutownicą swoje konstrukcje.

Taki stary parkiet to nawet lepiej, można w gotowym produkcie go pchnąć jako Vintage PC-audio :)

Mr. Farbowany łeb ostro diluje. Promocja idzie pełną parą również na zagranicznych stronach. Teraz czekamy na nowe odkrycie rynku. Strasznie obniżył loty i w systemie z hi-endu zostały jedynie platformy :)

Widać kryzys nie omija rudych. A jaki snafca lamp, tylko patrzeć jak kupi gramiaka!

Jurgen,

proszę nie pisz znów podobnych konfabulacji jak z klawesynem i graniem na skrzypcach...

Jestem po kilkugodzinnym odsłuchu, ale w całym systemie i brak mi odniesień.

Jakby ktoś miał z powyższym do czynienia, będę wdzięczny za opinie.

Specjalistom od modalnej mirimby z góry dziękuję.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Piano może być w podróży dlatego nie pisze. Jesli słucha i jest w Nirvanie to na pewno podzieliłby się takimi newsami.

Jestem po kilkugodzinnym odsłuchu, ale w całym systemie i brak mi odniesień.

Jak brak ci odniesienia co do brzmienia napędu AN w całym systemie to nie pytaj jak smakuje zupa bo każdy ma inne

poczucie smaku. Jesli sam nie jesteś w stanie odróżnić beeeee od aaaaach to czas pomysleć o innym hobby.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Piano może być w podróży dlatego nie pisze. Jesli słucha i jest w Nirvanie to na pewno podzieliłby się takimi newsami.

....jak jest zabuchany sziszą ,przepraszam miało być muzą to mocno wątpię....

Jesli sam nie jesteś w stanie odróżnić beeeee od aaaaach to czas pomysleć o innym hobby.

Widzisz Jurgen, ja go słuchałem. Ty, raczej na pewno nie, ineczej byś tak nie pisał i nie robił z siebie...

Odpuść Waść.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

piano ale tu u Ciebie cisza - faktycznie wstrzeliłeś się z tym MBL bo muza zastąpiła Ci to forum .

A miałeś kiedyś wrażenie, ze było inaczej?:)

Jesli słucha i jest w Nirvanie to na pewno podzieliłby się takimi newsami.

Panowie,

Nirvanki nie ma, bo być nie może, bo niby z czego?

Z pary kolumn i jednego monobloka w trybie stereo?!

Ręka w górę, kto jest do tego stopnia naiwny!?

Do nirvany niezbędny jest drugi monoblock, pre i równie dobre źródło.

ARC 7/8 jest OK, ale to nie jest równorzędny partner do tego systemu i tu nie ma się co oszukiwać.

Pre powinno być niebawem, ale z drugim monoblokiem, to już nie tak hop.

MBL 101, to imho, świetne kolumny, ale b. trudne zespoły i bez drugiego 9011 cudów nie należy ( nie można) się spodziewać. Owszem, gra to nieźle i można słuchać godzinami, ale do nirvany imho, jeszcze daleko.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

A miałeś kiedyś wrażenie, ze było inaczej?:)

Wybacz mi małej wiary byłem...ale mnie oświeciło.

ARC 7/8 jest OK, ale to nie jest równorzędny partner do tego systemu i tu nie ma się co oszukiwać.

Pre powinno być niebawem, ale z drugim monoblokiem, to już nie tak hop.

MBL 101, to imho, świetne kolumny, ale b. trudne zespoły i bez drugiego 9011 cudów nie należy ( nie można) się spodziewać.

Azymut wybrany , trajektoria obrana a reszta to już docelowo tylko...

jeszcze daleko

SUPERNOWA.....słyszałem,zakminiłem,pozdrawiam.

Konkretnie co? i na jakich kablach.

Materiał który znałem od momentu nagrania i słuchania na monitorach w studio poprzez wydanie i odsłuchiwanie CD w domu nagle na MBL-ach na AS dostał dużą ilość sybilantów na wokalu kobiecym? Pamiętam dokładnie jaki był w studio na to nacisk; mikrofony były wielko-membranowe za 2300EU sztuka uważane za jedne z najlepszych połączone moimi kablami z bardzo dobrym pre lampowym za 3500$. Prezenter wymienił następnego dnia kable i podobno sybilanty w MBL-ach zniknęły ale nie miałem okazji sprawdzić co w dźwięku otrzymano za co?

Który to rok wystawy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.