Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety zachowanie pewnych zasad kultury powoduje, że w oczach niektórych jestem wywyższającym się snobem;-)

Strasznym jesteś snobem nawet w Twoim avatarze pies siedzi na kanapie jak by nie mógł siedzieć obok ;)

Właściwy balans jest wskazany. Nie z każdym można grzecznie, tak przez bibułkę.

Ale my Piano chyba się tak po męsku lubimy :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Strasznym jesteś snobem nawet w Twoim avatarze pies siedzi na kanapie jak by nie mógł siedzieć obok ;)

A pies rasy szlacheckiej;-) Muszę zacząć pić hurtowo gorzałę i używać języka budowlanego, wtedy będę bardziej swój chłop;-)

Zawsze mi te dwa słowa obok siebie nie pasowały.

Tak to jakaś profanacja.

Muszę zacząć pić hurtowo gorzałę i używać języka budowlanego, wtedy będę bardziej swój chłop;-)

W szaleństwie jest metoda :)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Jakoś nie mogę nijak pojąć tego fenomenu że ktoś uważa że ma system high-endowy ale "rzecz" nie wychodzi poza linię kolumn. Mówię o tym że wszystko dzieje się pomiędzy kolumnami. Dla mnie znaczy to że system jest high-endowy tylko z nazwy. Inna sprawa że ja mam hopla na punkcie 3D i sceny. Ściana dźwięku ale dokładnie pomiędzy kolumnami ? Coś tu mocno nie tegos :>) Tłumaczenie tego szerokością samych głośników to bajki z mchu i paproci.

Długo dobierałem system , żeby grało ścianą dźwięku i płasko.

Nawet adaptacja była robiona pod kątem braku przestrzeni...tak lubię..

Bez niskiego basu , ale uwaźam , że mam hienda..:)))

no nie wyszedł Ci ten hajend ni cholery... :)

a i pamiętaj - przed włączeniem sprzęta zamykaj okno, to kilka metrów za kolumnami bo Ci wokalista przypadkiem wypadnie do ogródka jak się o kable potknie

----------------------------------------------------

Gość cybant

(Konto usunięte)

Fatality, nawet nie przesuwał mebli, fotel musiałem sam przesuwać... :)

Dobrze , że doradziliście żeby fotel postawić na środku ...myślałem , że powinienem siedzieć bliżej prawej kolumny...

Dzięki.

Dobrze , że doradziliście żeby fotel postawić na środku ...myślałem , że powinienem siedzieć bliżej prawej kolumny...

Dzięki.

Takie rzeczy to wiedzą tylko najwięksi audiofile ale nie dziękuj ;)

Gość jt211

(Konto usunięte)

Możesz rozwinąć powyższe...

Pzdr

M. przepraszam za OT ;-)

Pzdr

Chodzi o to zdanie ? " młodzi odkryli że najgłębszy bas i dynamika wcale nie występuje na ich metalu :>) " Miałem dwu gości młodych miłośników ciężkiego grania którzy przynieśli składankę Metalliki i jakiś polski metal.Bardzo się zdziwili że nie na ich płytach był najniżaszy bas i powalająca dynamika tylko na moich płytach Holly Cole czy Dhafer Youssef.Szczególnie 6 kawalek z płyty Youssefa "Electric Sufi" dał im do myślenia.Ogólnie uznali ze takiej Metalliki i Black Sabbath to jeszcze nie słyszeli. Wysłuchali całą "Touch Wood" Antonio Forcione co mnie zadziwiło.

Na pytanie co by wybrali SE211 czy Passa XA woleli nie odpowiadać :>)Jeden gra amatorsko na gitarze w jakimś zespole a dla obu był to pierwszy chyba kontakt z dobrym dźwiękiem.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Józek ma rację jak chodzi o realizację płyt Metalliki. Tam jest jeden wielki jazgot, niskiego basu tam nie uświadczysz. Dominuje przesterowana wyższa średnica. Realizator dźwięku powinien dostać dożywotniego bana;-)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Chodzi o to zdanie ? " młodzi odkryli że najgłębszy bas i dynamika wcale nie występuje na ich metalu :>) " Miałem dwu gości młodych miłośników ciężkiego grania którzy przynieśli składankę Metalliki i jakiś polski metal.Bardzo się zdziwili że nie na ich płytach był najniżaszy bas i powalająca dynamika tylko na moich płytach Holly Cole czy Dhafer Youssef.Szczególnie 6 kawalek z płyty Youssefa "Electric Sufi" dał im do myślenia.Ogólnie uznali ze takiej Metalliki i Black Sabbath to jeszcze nie słyszeli. Wysłuchali całą "Touch Wood" Antonio Forcione co mnie zadziwiło.

Na pytanie co by wybrali SE211 czy Passa XA woleli nie odpowiadać :>)Jeden gra amatorsko na gitarze w jakimś zespole a dla obu był to pierwszy chyba kontakt z dobrym dźwiękiem.

No jak gra na gitarze to ho, ho ...

No to znaczy masz hienda;))

Gość jt211

(Konto usunięte)

Cybant a kto powiedział że hiend to niski bas ? Ja u siebie sprzedałem niski bas za przestrzeń i średnicę co nie znaczy że basu nie mam.Posłuchaj np. Celso Fonseca "Natural" i wyobraz Sobie że nie jesteś ograniczony linią głośników.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Józek ma rację jak chodzi o realizację płyt Metalliki. Tam jest jeden wielki jazgot, niskiego basu tam nie uświadczysz. Dominuje przesterowana wyższa średnica. Realizator dźwięku powinien dostać dożywotniego bana;-)

Tak jest nagrywana większość " metalowych płyt " z lat 90 tych ...polski zresztą też ..

A jak " fajnie " grała w sobotę np. Nirvana;)) - ta prawdziwa .

Cybant a kto powiedział że hiend to niski bas ? Ja u siebie sprzedałem niski bas za przestrzeń i średnicę co nie znaczy że basu nie mam.Posłuchaj np. Celso Fonseca "Natural" i wyobraz Sobie że nie jesteś ograniczony linią głośników.

Józek , ale Ty dajesz się wkręcać;))))

Luzuj majty;)

Gość jt211

(Konto usunięte)

Ta z filharmonią SF jest niezła i mam jakiś 4 utworowy CD też jest super.

Tak jest nagrywana większość " metalowych płyt " z lat 90 tych ...polski zresztą też ..

A jak " fajnie " grała w sobotę np. Nirvana;)) - ta prawdziwa .

Józek , ale Ty dajesz się wkręcać;))))

Luzuj majty;)

Kurde lużno lataja jak scena :>) Nirvana czy Metallica to muza nie hiend !

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ta z filharmonią SF jest niezła i mam jakiś 4 utworowy CD też jest super.

Kurde lużno lataja jak scena :>) Nirvana czy Matallica to muza nie hiend !

No , a u mnie ściana jest ...znaczy nie mam hienda...:(( tylko ściema ...

Ale jak Tobie scena lata luźno ..to też hienda ni ma ...

Gość

(Konto usunięte)

...trzeba wiedzieć co i jak słuchać...muzyka jest bardzo zróżnicowana a niektórzy próbują jednak robić z niej jeden wielki monotonny bełkot...

Realizator dźwięku powinien dostać dożywotniego bana;-)

Dożywocie raczej..;-)

O jakich konkretnie płytach Metallic-i mowa, nie wszystkie są tak zrealizowane jak kolega pisze? Jazgot można rozumieć dwojako?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

O jakich konkretnie płytach Metallic-i mowa, nie wszystkie są tak zrealizowane jak kolega pisze? Jazgot można rozumieć dwojako?

Oczywiście tylko w sensie realizacyjnym, bo muzycznie jest to absolutna rewelacja. Niestety większość płyt, począwszy od Ride The Lightning a skończywszy na S&M. Wspaniała muza, słabe nagranie.

Co to się porobiło, proszę Towarzystwa. Kiedyś się radośnie nabywało vinyla Ride The Lighting

i grało na ZG 60. Tera nic nie gra. Kolumny jak dzwony, kable za trylion i dalej nie gra:)

.

Tomuś,

Nie znam wszystkich powodów decyzji. Być moze są na tyle poważne, ze skłoniły Cię do likwidacji konta. Wtedy wypada mi to uszanować.

Z drugiej str, litości.., Tomala, nie rób nam/ mi tego!:)))))

Już tęsknię !!!!! :))))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.