Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ trochę w przeszłości MBL z tymi kolumnami majstrował proponuję zrobić tą samą "profanację pomieszczenia" co oni i podzielić te kolumny wysokim na ok 2metry ekranem akustycznym wysuniętym 1,5 metra od nas, podobno dopiero wtedy spadają kapcie ze skarpetkami. Z wiadomych powodów estetycznych nikt sobie takiego parawanu na środek pokoju przed nosem nie postawi :)

Chyba Piano kombinuje parawan, dlatego taka cisza po Twojej propozycji ;)

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

:))

Mam wrażenie, że cebulki dobrze zagrałyby z monoblokami Krella, ale nikt takiego zestawienia dotychczas publicznie nie prezentował.

Z obserwacji użytkowników na zachodzi czy USA, Krell raczej nie wchodzi w grę.

101 dobrze współpracują z Karanem np. 2000 z Telosem...

Wyżej,czy mkII?

Pisałem w 2018:) nie MkI

Tych pieców to ja w ogóle nie kojarzę...

To popatrz na te monstra produkowane w Nowym Sadzie, Serbia. Moc 2000W/8

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To są piece dla szczególnie trudnych w napędzeniu kolumn. Ja nie mam w tym obszarze większych doświadczeń, zawsze starałem się dobierać łatwiejsze w wysterowaniu paczki pod kątem wzmacniaczy lampowych.

Bez sensu takie moce. Wzmacniacz grający na 2-4% swojej mocy, a tak byłby słuchany to nigdy nie gra optymalnie.

Monobloki Karan 2000 zostały zamówione przez filipinskiego miliardera i marszanda ( czytałem artykuł o nim ) który

jest muzykiem amatorem i gra na gitarze. Potrzebował tak mocnych wzmacniaczy o barwie Karana do swoich gigantycznych

kolumn i Milan z Karan Acoustic podjął się wyzwania skonstruował je.

To są piece dla szczególnie trudnych w napędzeniu kolumn. Ja nie mam w tym obszarze większych doświadczeń, zawsze starałem się dobierać łatwiejsze w wysterowaniu paczki pod kątem wzmacniaczy lampowych.

W tym salonie jest 6szt. x Karan 2000 które napędzają te dziwne kolumny. Mozliwe że jest to własnie pokój azjatyckiego marszanda.

12552848_1752532968308362_7771461090156333970_n.jpg?oh=be8653e2e611c85e47375d4f092252d4&oe=572FE97C

no to gitara:)

Czemu dziwne, wyglądają na te zza miedzy.

Cena detaliczna monoboków 135.000 euro - ale na pewno otrzymał niezły rabat. Cena za parkę 45.000 euro, dużo nizsza

porównując moc od konkurencji Vitusa czy chociażby Gryphona.

no to gitara:)

Czemu dziwne, wyglądają na te zza miedzy.

To ta podróbka MBL-a że też ją za miedzą tolerują ;)

Cena detaliczna monoboków 135.000 euro - ale na pewno otrzymał niezły rabat. Cena za parkę 45.000 euro, dużo nizsza

porównując moc od konkurencji Vitusa czy chociażby Gryphona.

Co Ty tak z tą mocą , będziesz orał? ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No tak, masz rację że nie ale damping factor w całej ciagłości pasma wynosi 10.000.

Robiono badania i sens z ciągnięciem DF do góry kończy się przy DF4000 i działa to tylko w zakresie od 500Hz do samego dołu, Tak że to całe pasmo to tak dla sportu podają ;)

Co Ty tak z tą mocą , będziesz orał? ;)

Fascynują mnie takie klocki i ich konstruktorzy jak Milan Karan. Na świecie tylko Boulder z USA może poszczycić się taką

mocą we wzmacniaczach audio - czyli Europa vs USA

Ewidentnie widać to we wzmacniaczach w klasie A gdzie świetnie się je aplikuje na średnicę i górę a DF mają nawet niższy od 100 i daje radę

Robiono badania i sens z ciągnięciem DF do góry kończy się przy DF4000 i działa to tylko w zakresie od 500Hz do samego dołu, Tak że to całe pasmo to tak dla sportu podają ;)

W przypadku Karan 2000 to było mierzone - 10.000 w całym paśmie - zobacz test w 6 moons - link na poprzedniej stronie.

Fascynują mnie takie klocki i ich konstruktorzy jak Milan Karan. Na świecie tylko Boulder z USA może poszczycić się taką

mocą we wzmacniaczach audio - czyli Europa vs USA

Ciebie powinno interesować poza pasmem które w takich klockach powinno sobie lecieć swobodnie do do ponad 1MHz THD które powinno być poniżej 0,002% DF=4000 szybkość narastania sygnału powyżej 100V/us i czas narastania sygnału poniżej 300ns.

To są takie ABC topu ale później i tak trzeba posłuchać bo jak wiemy papier przyjmie wszystko :)

Masz jeszcze ASI 2000 coś dla Magnepanów:) na s/h widziałem coś za 19k euro za parkę silver.

Rozmawiałem kilka lat temu z dystrybutorem Karana w Szwecji przez krótki czas i powiedział mi że już Karan 1200 pokazuje

miejsce w kącie najwyższym wzmacniaczom Gryphona. Dźwięk i charakter obydwu trochę zbliżony ale z przewagą dla Karana

w barwie i plastyce dźwięku.

Rozmawiałem kilka lat temu z dystrybutorem Karana w Szwecji

No ze Szwecji to bym go z wiadomych powodów nie ściągał :)

W sumie to pół roku temu przegapiłeś okazję ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.