Skocz do zawartości
IGNORED

Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo

barmanekm

Propozycje zmian w zasadach moderacji dyskusji na forum Audio Stereo.  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby nadrzędni moderatorzy Audio Stereo ingerowali w dykusję tylko wtedy gdy występuje naruszenie prawa lub zasad współżycia społecznego?

2. 2. Czy jesteś za tym aby to ZAŁOŻYCIELE tematów mieli nieograniczone prawo do ich moderacji i administracji?

3. 3. Czy jesteś za tym aby wszystkie działania moderatorów były jawne?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiecie jednej, podstawowj rzeczy. Wy nie macie prawa tego robić, bo post do momentu jego opublikowania na forum nie jest w waszej dyspozycji.

zauważyłem wielki plus tego wątku

odkąd trwa dyskusja w watku mamy brak zgloszen do moderacji z innych watków

czyli wszyscy maja zajęcie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

I wszyscy wiedzą, ze moderatorzy łamią regulamin forum :)

Tak jak policjanci, którzy łamiąc przepisy nie łamią prawa.

Nic w tym szczególnego.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość Gość

(Konto usunięte)

jar1, jak zwykle życzliwy i obiektywny. To, że obowiązują przepisy dotyczące np. jazdy samochodem, nie oznacza, że policjant nie ma swoich dotyczących postępowania w danej sytuacji.

Słabe porównanie.

Bo kierowca otrzymując prawko wie, jakie restrykcje go mogą spotkać za popełnienie konkretnego wykroczenia.

Następny który nie rozumie (albo udaje, że nie rozumie).

Ciekawe czy jestem jedyny który cię nie rozumie...

A co do banowania , jeszcze nikogo nie zbanowałem. Zakładanie tematu i banowanie jest tutaj powszechną praktyką i w większości wynika z tchórzostwa. Paru użytkowników zwracało ci uwagę że banujesz ich bo brakuje ci argumentów, nieprawdaż? Stąd to utyskiwanie o zwiększenie władzy? Jesteś tutaj , to nie piszcz że cię moderacja krzywdzi, zachowuj się jak facet. Banujesz co i rusz to nie płacz jak moderacja banuje.

W moim pierwszym wpisie tutaj napisałem , że na forum publicznym nie powinno być instytucji banowania przez założyciela wątku, tylko moderatora. Oceniam że wystarczyłoby obiektywizmu, a dlaczego? Pomijając kwestie "polityczno-biznesowe" które mnie średnio interesują, zresztą bycie troszkę dłużej na forum pozwala wyrobić pogląd na temat "zależności" lub ich braku. Ale większość pospolitych pyskówek /wiesz jak to działa , poczytaj swoje posty/ i tutaj wydaje mi się że moderatorzy mają w czterech daleko idące ideologie. Po prostu wciskali by guzik. Przecież ani Palton ani Cir nie jest debilem który nie rozumie czy "czerwona morda" to obraźliwe, czy pieszczotliwie o czerwonym kapturku. Albo k...wy i złodzieje, co często używasz.

I żadna kreatura nie banowała by profilaktycznie, w "trosce o ład i porządek".

Nadal podtrzymuje ze powinna być zakładka osobna dla grupy osobników, skoro poprzednio proponowana nazwa się nie spodobała to może "hall of fame" ?

Pomyśl np. nad blogiem, przecież idealnie się to tego nadaje, piszesz zawsze to samo. I nikt ci się nie będzie wcinał i nie trzeba będzie banowania.

Nie rozumiecie jednej, podstawowj rzeczy. Wy nie macie prawa tego robić, bo post do momentu jego opublikowania na forum nie jest w waszej dyspozycji.

jar nie ja to ustalam jak rownież innych zasad działalnosci forum

Tak jak policjanci, którzy łamiąc przepisy nie łamią prawa.

Nic w tym szczególnego.

Dopóki którys kolega nie chce szybciej awansować.... :)

Ja nie z pretensją do Ciebie, przecież. Piszę o zasadach.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ale jesteś wykonawcą tych zasad.

Nie drażni Cię to?

Może to zbyt górnolotne, ale w naszej historii aż gęsto jest od różnych kreatur którzy tłumaczyli się, że nie oni ustalali te zasady.

Dopóki którys kolega nie chce szybciej awansować.... :)

Chodziło mi raczej o ogólne zasady przyznawania uprawnień, a nie zwykłym lizaniu dupy.

na forum publicznym nie powinno być instytucji banowania przez założyciela wątku, tylko moderatora.

Też jestem za tym i jak na razie tylko tutaj z tym się spotkałem.

Ale jesteś wykonawcą tych zasad.

Nie drażni Cię to?

Może to zbyt górnolotne, ale w naszej historii aż gęsto jest od różnych kreatur którzy tłumaczyli się, że nie oni ustalali te zasady.

dlatego tobie odebrałbym prawo do banowania we własnych watkach

Wuelem, dostać dwie kolejki, za kropkę... jesteś mistrzem ;)

Tylko, że ja zdążyłem przeczytać wpis, zanim został edytowany i zmienił się w kropkę :)

Ja tez przeczytałem - było o moderacji oczywiście :)

Chłopaki, naprawdę bardzo dziękuję za Wasze kolejki :-)

PS. Było o tym, że wystarczy spojrzeć tylko w ten wątek i wiadomo, kto zmienia to forum w bagno. MODERACJA.

>> eMeReKo - pozdrawiam specjalnie!

Wystarczy spojrzeć tylko w ten wątek i wiadomo, kto zamienia to forum w bagno.

MODERACJA.

Na Was trzeba krzyżyk postawić, a nie kropkę.

Moje zgłoszenie postu z niedawna pozostało bez odpowiedzi. Nie płacą - nie robią. Tak jest?

Gość jt211

(Konto usunięte)

...palton i recenzje..................komedia...pomylek..

wiesz poszperałem i znalazłem ale wciąż "zauroczony" widokiem

pokoju odsłuchowego pana Wojtka z ostatniego HF postanowiłem

nie wnosić opłaty klubowej żeby Paltona poczytać

czytam za szybko albo za wolno .... Paltona miałem na myśli

Lepiej tego nie czytaj..............wpierw go zapytaj na jakiej referencji i w jakim pomieszczeniu testuje..........nie bedziesz chciał wtedy czytać

• Użytkownicy+

wiesz poszperałem i znalazłem ale wciąż "zauroczony" widokiem

pokoju odsłuchowego pana Wojtka z ostatniego HF postanowiłem

nie wnosić opłaty klubowej żeby Paltona poczytać

Nie mam pojęcia, co moje recenzje mają do tematu wątku, ale proszę bardzo, ostatnia jaką napisałem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A może Ci wszyscy, którym nie podoba się sposób działania moderacji i ch watpliwa jakosć pracy po prostu zaprzestaną pisać na forum np na okres 60 lub więcej dni i zobaczymy jaki będzie tego skutek. Skoro około 90% forumowiczom nie podoba się obecny profil forum to zróbmy sobie pauzę. Forum poddusi się we własnym sosie i moze troszkę skruszeje?

Taka luźna propozycja, bo to co przeczytałem do teraz to niewiele wrózy NOWEGO.

Pozdrawiam serdecznie Moderację :-)

opis wizyty zamieszczony w konkurencyjnym dla audiostereo periodyku, bez żadnego uzgodnienia tego faktu i postawienie przed faktem dokonanym.

Robert, po raz kolejny czytam podobną wypowiedź z Twojej strony i nie mogę nie zareagować. Od samego początku mówiłem wielokrotnie, że napiszę o tym spotkaniu. Ja ostrzegałem, że to będzie palec Boży ze strony forumowiczów, ale nalegałeś to przyjechałem. Przypomnij sobie ile czasu namawiałem Ciebie do rezygnacji z tego pomysłu. Poświęciłem weekend dla Ciebie, a Ty widzisz w tym jakiś spisek. Szkoda. Nie mam nic więcej do powiedzenia. Jeśli udasz, że tego nie pamiętasz, to kończymy znajomość, gdyż nie widzę się w takim układzie.

Jedyne co mogło Ciebie zaniepokoić to kwestia szwagra w moim tekście, którego już dwa razy przez Twoją osobę przepraszałem.

Przykro mi, że musiałem to napisać, bo obróci sie przeciwko Tobie, ale wciągasz mnie w coś czego nie było i nie ma z mojej strony.

pozdrawiam. Jacek.

...palton i recenzje..................komedia...pomylek..

Ale moderator fajny-sporo banuje-mnie lubi,prezia Skrzypczaka zna,Józwę- nauczyciela i z Elbem się przed Audio Show przywita i zadzwoni-ma chody.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.