Skocz do zawartości
IGNORED

Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo

barmanekm

Propozycje zmian w zasadach moderacji dyskusji na forum Audio Stereo.  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby nadrzędni moderatorzy Audio Stereo ingerowali w dykusję tylko wtedy gdy występuje naruszenie prawa lub zasad współżycia społecznego?

2. 2. Czy jesteś za tym aby to ZAŁOŻYCIELE tematów mieli nieograniczone prawo do ich moderacji i administracji?

3. 3. Czy jesteś za tym aby wszystkie działania moderatorów były jawne?

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

W tym momencie akurat nie rozumiem, o co czepiacie się paltona (celowo z małej litery)?

Również mam zasadę, że nicki piszę w niezmienionej formie i to jest chyba najbardziej poprawna pisownia, jaka może być! Nick jest nazwą obraną przez konkretnego użytkownika i to on dyktuje, co w tym nicku ma być pisane z wielkiej, a co z małej litery - to jest analogiczne do np. nazw firm.

Chodzi o to, że jak się kogoś nie lubi, to prawda ma drugorzędne znaczenie...

Oczywiście tak jak w zacytowanym moim wpisie sprzed kilku lat, Ty piszemy wielką literą, a nicki zachowują oryginalną pisownie.

Dobrze byłoby, gdyby przy kolejkach stawianych za wpis, było widać nicki osób je stawiających. Co jedno ma do drugiego? Ano choćby to, że wszyscy by widzieli, kto "postawił kolejkę", pod jakimś durnym wpisem. Wiadomo by było wtedy, że nie względy merytoryczne za tym przemawiały, tylko popieranie kogoś, kto nie nie miał racji, ale uprzykrzył życie innemu. Mam wrażenie, że są osoby, które widząc wpis kolegi, najpierw stawiają kolejkę, a później dopiero go czytają. Gdyby była możliwość stawiania negatywów, działało by to identycznie, tyle, że dawaliby je osobom nielubianym. Osobiście nie znoszę tego typu kolesiostwa. Jeśli przeciwnik w dyskusji użyje mądrego według mnie argumentu, sam daję pierwszy plusa. Kilka Twoich, masz zapewne z moje strony, grynio również...

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Przepraszam, może jeszcze pozwolę sobie wyrazić opinię na ten temat.

reguł niestety nieunikniemy bo forum jest prywatne

Podobnie jak każda Restauracja. Jest prywatną własnością, ale i jest publicznie dostępna.

• Użytkownicy+

Bardzo interesujący wątek - pozwolę sobie lekko się wtrącić ;-)

Czy Kolega byłby łaskaw wykazać ów błąd logiczny?

Ja go nie znajduję. Moderator, podobnie zresztą jak każdy użytkownik, jest Człowiekiem - jako całość - i fakt bycia Recenzentem dyskwalifikuje taką osobę z funkcji Moderatora - ponieważ Recenzent to jest Branża - czyli osoba potencjalnie nieobiektywna z samej funkcji wykonywanego zawodu.

To ja uciekam już dziś ;)

No to mamy kolejne nieporozumienie. Kolega mówi o łączeniu bądź nie, tych dwóch funkcji. We wpisie do którego się odniosłem, jest dyskredytacja na funkcji moderatora, ze względu na jakość recenzowania. Czyli dobry recenzent, "miałby papiery" na moderatora, a kiepski przeciwnie.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Cos Ci powiem ..palton....kontakty z dystrtybutorami nie sluza przyjazni....ponadto ograniczaja....sciezka audio to samotnosc i zaufanie do samego siebie ....i ocean muzyki nic wiecej...

Podobnie jak każda Restauracja. Jest prywatną własnością, ale i jest publicznie dostępna.

owszem dostepna w zakresie ogólnie przyjetych reguł

byl tu jeden user który pisał ze forum jest jak pub do ktorego można wejśc i sobie porozrabiać aby sie zabawić , owszem tez tak uważam ale jak dobrze wiemy reguly gry sa tam i tu

user ów pochodził z miasta Sieradza jak pisał, nie znasz go możę bo tez czesto porównywał forum do lokalu tak jak Ty :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jt211

(Konto usunięte)

No to mamy kolejne nieporozumienie. Kolega mówi o łączeniu bądź nie, tych dwóch funkcji. We wpisie do którego się odniosłem, jest dyskredytacja na funkcji moderatora, ze względu na jakość recenzowania. Czyli dobry recenzent, "miałby papiery" na moderatora, a kiepski przeciwnie.

Palton przekręcić można wszystko, jak u diaska wydedukowałeś takie

wnioski nie wiem chyba jesteśmy na jak mówisz innych poziomach ...

• Użytkownicy+

Otóż to. Pytanie tylko, jak dużą swobodę w niej mamy stosować. Czy "plucie pod stół", "puszczenie pawia", lub małą bijatykę z udziałem krzeseł mamy puszczać płazem, czy nie. Do tej pory staraliśmy się wybrać złoty środek, a więc pewien poziom kultury jest wymagany. Niestety, nie zawsze możemy go wyegzekwować, bo czasami nie zauważymy jakiegoś wybryku (moderujemy w wolnych chwilach). Dlatego też, prosimy o zgłaszanie nagannych zachowań do moderacji. Taka postawa w większości świata jest normą. Niestety, u nas skutkuje wciąż patologia donosicielstwa z czasów komuny. W błędnym rozumieniu, takie zachowanie zostaje więc ocenione pejoratywnie. Wielokrotnie moderacja została porównana do ormo itp. a osoby chcące pomóc zostały nazwane donosicielami, kapusiami itd... Oczywiście osoby które mają taki światopogląd, same mają kłopoty z kulturą wypowiedzi.

Cos Ci powiem ..palton....kontakty z dystrtybutorami nie sluza przyjazni....ponadto ograniczaja....sciezka audio to samotnosc i zaufanie do samego siebie ....i ocean muzyki nic wiecej...

Gorzka prawda jak się spoufalisz z dystrybutorami to guzik z uczciwych recenzji dla odmiany jak coś uczciwie ale źle napiszesz to ci już później nic nie pożyczą do recenzjowania.

Niezależność to samotność ale z własnego wyboru.

Ale nam się Moderatorzy dziś rozpisali :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Palton, mam nadzieję że zajęcie moderatora to bardzo popłatne zajęcie? nie chcę dowiedzieć ile zarabiasz nie moja sprawa ale...

.....za te nerwy to powinieneś mieć spore zarobki..

Porównując to forum do restauracji trzeba podnieść rolę "ochroniarzy".

W restauracji raczej nie spotkasz się z sytuacją wyproszenia z lokalu, jak rozmawiasz z biesiadnikami o tematach, które nie podobają się, nie są rozumiane, nie zgadzają się z poglądami(niepotrzebne skreślić) ochroniarza.

Tutaj natomiast nagminnie takie sytuacje maja miejsce i to jeszcze (porównując do restauracji) przez ochroniarza w kominiarce niekoniecznie trzeźwego.

Oczywiście są ochroniarze dyskretni, nie rzucający się w oczy jak i nabuzowani "dopalaczami" osiłki pokazujący wszem i wobec kto tu rządzi, wszystko zależy od właściciela restauracji.

Wątek założyłem z powodu wycinania wpisów "Nie na temat". Do czego powinien mieć prawo tylko założyciel danego tematu. W ogóle jestem za całkowitą wolnością. Klony to dla mnie głupota. Nawet zakładanie takiego konta do obrony po zbanowaniu. Jeżeli ktoś mnie zbanuje w swoim wątku to jego sprawa, nie będę się wpychał nieproszony. Tak jak z chodzeniem do kogoś w odwiedziny. Nie chcą mnie, to tam nie idę.

Nie podobało mi się natomiast, że w wątku o wzmacniaczach do jakiejś tam kwoty zablokował mnie moderator, na prośbę innego użytkownika i później ten użytkownik straszył mnie w innym wątku kolejnym banem. Owszem było tam sporo mocnych ataków, ale obustronnych i najmocniejsze nie z mojej strony. Ale zresztą to mnie nawet nie wkurzyło, było trochę emocji i tyle.

Wkurza mnie i piszę to po raz kolejny, wycinanie postów pod pretekstem, że dyskusja jest nie w temacie. To tak jak bym wchodził do kogoś do pokoju i na siłę za niego sprzątał, a ktoś właśnie lubi bałagan.

Nie jestem też za strajkiem, chociaż pewnie odniósłby skutek, ale forum jest fajne i dużo osób je lubi. Dlaczego więc mu szkodzić. Liczę, że moderacja odpuści, zlikwiduje kolejki moderacyjne dla WSZYSTKICH, przestanie się wcinać w cudze rozmowy i pokaże, że szanuje użytkowników. Gwarantuję, że wtedy skończą się ataki na moderatorów. Od użytkowników oczekiwałbym pousuwania klonów bo to jest nieco śmieszne i dziecinne.

Z ankiety najbardziej zależy mi na pkt 1 i trochę mniej na punkcie 3.

System gra dobrze, albo nie....

A mnie nie wkurza już mi przeszło i moderację mam dokładnie tam gdzie ona mnie.

• Użytkownicy+

Widzę, że mamy małe podsumowanie tematu.

Chciałbym więc ogłosić, że ze względu na święta i okres noworoczny, decyzją moderatorów jest warunkowe odblokowanie zatwierdzania wpisów starego audiofila.

Życzę wszystkim wesołych świąt.

Chciałbym więc ogłosić, że ze względu na święta i okres noworoczny, decyzją moderatorów jest warunkowe odblokowanie zatwierdzania wpisów starego audiofila.

Od ilu lat jest się starym audiofilem? może Rafaell jest już tak stary?

Tak gwoli ścisłości to forum wykończyło już nerwowo parę osób np. sympatycznego śp. Korwina i kontrowersyjnego śp. Senicza. Śp StefanB przestał tu pisać nie dla tego ze umarł.

Trochę fajnych gości tu jednak było.

Wesołych Świąt

Gość

(Konto usunięte)

decyzją moderatorów jest warunkowe odblokowanie zatwierdzania wpisów starego audiofila.

To po to był ten wątek?

A tak bardzo się starałem, by poprawną polszczyzną pisać (i nicków nie przekręcać, nie mieszać wielkich liter z małymi)...

;)

Od ilu lat jest się starym audiofilem?

By być w zgodzie z tak modną obecnie "poprawnością polityczną", postuluję, żeby raczej używać określenia vintage audiofil.

Śp StefanB przestał tu pisać nie dla tego ze umarł.

Rozumiem, że gdyby nie inny powód, to fakt, że "śp." nie przeszkadzałoby w pisaniu nadal? ;)

Uzytkownik albo ma bana albo nie. Jak ma bana, to nie ma prawa pisać.

W żadnym przypadku nie może mieć miejsca "warunkowe zatwierdzanie wpisów" . Bo to demoralizuje obie strony.

Wątek jest o tyle sensowny o ile faktycznie pozwala zabić nudę pisującym w nim.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W żadnym przypadku nie może mieć miejsca "warunkowe zatwierdzanie wpisów" . Bo to demoralizuje obie strony.

a słyszałeś o banie w afekcie ;)

Bo to demoralizuje obie strony.

Pod warunkiem, że nie są już zdemoralizowane.

Brawo, dziękujemy za pozytywne przychylenie się do naszych argumentów. Widać moderacja też ludzie.

Wypijmy za pomyślność i zgodę w nadchodzącym roku. Ode mnie szklaneczka dla "Paltoneczka" :)

Wątek jest o tyle sensowny o ile faktycznie pozwala zabić nudę pisującym w nim.

Tak on po prostu nie przeszkadza w słuchaniu muzyki, poza tym trochę ruchów przy klawiaturze wzmacnia kondycję :)

• Użytkownicy+

grynio, nagminnie, to padają na tym forum pomówienia, przemycane są różne insynuacje, a wszystko, żeby taką manipulacją zdyskredytować przeciwnika. Jest to praktyka wstrętna, jednak przyznaje - bardzo skuteczna. Można w ten sposób naprawdę uprzykrzyć komuś życie. Zapewne te słowa ucieszą Cię bardzo - udało Ci się wraz z kolegami, wielokrotnie sprawić mi w ten sposób przykrość. Przyznaje, moja działalność na forum, mogła niektórym osobom uprzykrzyć życie. Samo w sobie, nigdy nie było to moim celem, często nie ma po prostu dobrego wyjścia, więc kierowałem się swoimi przekonaniami, które wielokrotnie wypowiadałem. Zapewne moje tłumaczenia na nic się zdadzą, większość i tak pozostanie przy swoim zdaniu. Można się ze mną zgadzać, lub nie. To jednak nie jest w tym wpisie istotne, istotne są metody, jakimi nigdy się nie posłużę.

Obie strony powiadasz...........bardzo odważne i niezwykle ryzykowne stwierdzenie..........tak jak w monecie-w której jest orzeł i reszka.

Zawsze byłem orłem..........nawet czy juz w szkole-tzn.na prawie 1200 uczniow miałem brązowy medal,więc raczej nie jestem zdemoralizowany.

Święta sie zblizaja bardzo szybko-więc odpocznę ,podeżrę frykasów i zgłaszam swój akces na bycie moderatorem,powiem bez ogródek-chce być

takim de beściakiem wśród moderatorów.............czyli takim NAJWAŻNIEJSZYM!!............zdało by się zapytać..........Gulczas jak myślisz??

Co Szanowni koledzy znajomi przeciwnicy wrogowie moi na ten temat?

poza tym trochę ruchów przy klawiaturze wzmacnia kondycję

Jest wiele sposobów gwałcenia intelektów...i to w takiej liczbie w jednym miejscu.

Obie strony powiadasz...........bardzo odważne i niezwykle ryzykowne stwierdzenie..........tak jak w monecie-w której jest orzeł i reszka.

Zawsze byłem orłem..........nawet czy juz w szkole-tzn.na prawie 1200 uczniow miałem brązowy medal,więc raczej nie jestem zdemoralizowany.

Święta sie zblizaja bardzo szybko-więc odpocznę ,podeżrę frykasów i zgłaszam swój akces na bycie moderatorem,powiem bez ogródek-chce być

takim de beściakiem wśród moderatorów.............czyli takim NAJWAŻNIEJSZYM!!............zdało by się zapytać..........Gulczas jak myślisz??

Co Szanowni koledzy znajomi przeciwnicy wrogowie moi na ten temat?

Piotrek Ty też idziesz do moderacji bo ja już się zgłosiłem, ponoć jeszcze ma dołączyć Elb, Jurgen oraz BUM.

Piotrek Ty też idziesz do moderacji bo ja już się zgłosiłem, ponoć jeszcze ma dołączyć Elb, Jurgen oraz BUM.

Ha to jednak dowiedziałeś się ile płacą

Ha to jednak dowiedziałeś się ile płacą

Rafaell chodź z nami będzie skok na bank! Pensja prezesa ma być dla moderatorów, będzie na waciki :)

Pierwsze co zrobię jak zostanę modem to zakupię u Ciebie pełen set kabli.

Rafaell chodź z nami będzie skok na bank! Pensja prezesa ma być dla moderatorów, będzie na waciki :)

Dobra, dobra; jak tylu przyjmują to pewnie szukają kogoś jako kozła ofiarnego a prezes pewnie już na Bahamach.

a prezes pewnie już na Bahamach.

Lepszy taki jak Arłukowicz. Wyrzuca lepszych od siebie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.