Skocz do zawartości
IGNORED

Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo

barmanekm

Propozycje zmian w zasadach moderacji dyskusji na forum Audio Stereo.  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby nadrzędni moderatorzy Audio Stereo ingerowali w dykusję tylko wtedy gdy występuje naruszenie prawa lub zasad współżycia społecznego?

2. 2. Czy jesteś za tym aby to ZAŁOŻYCIELE tematów mieli nieograniczone prawo do ich moderacji i administracji?

3. 3. Czy jesteś za tym aby wszystkie działania moderatorów były jawne?

Rekomendowane odpowiedzi

Q21 bezczelnie uprawia handlowy trolling, więc skoro moderacja jest bezradna a posteriori z uwagi na brak zgłoszeń, to może faktycznie niech kontroluje ten sklep a priori, zatwierdzając wpisy, np. przez miesiąc. Tym bardziej że z góry wiadomo, że to będzie marketowy spam, bo Q21 nic innego nie produkuje, nie odpowiada na pytania, nie podejmuje tematu, tylko link do sklepu i "zaproszenie na odsłuchy"....

Fajnie że to piszesz - Ja czasem mam wrażenie, że ten cały portal jest własnością Q21. ;) i robią to o czym piszesz bo kto im zabroni. (Serio tak myślałem) Ja to przy nich jestem zwykłym leszczem, który coś tam od czasu do czasu opyli - ale do mnie przychodzi się pogadać, posłuchać muzy, a i czasem coś tam sprzedam. Nie robię takiego trollingu - i staram się uczestniczyć w dyskusjach więc taka ze mnie "BRANŻA" przez małe "b". Zgadzam się z tym co pisał Sittek i Palton, że nie powinno być wpisów ze strony branży typu: "ten wzmak jest dobry do tego co potrzebujesz i kup u mnie bo mi leży na półce"
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Można ewentualnie wykonać dość prostą czynność. Wystarczy w takim wątku "pseudo sponsorowanym", jakich pełno choćby tutaj:

http://www.audiostereo.pl/nowosci_k10.html

pokazać autorom, że skoro nie szanują użytkowników forum i ich lekceważą w tak jawny sposób, w żywe oczy łamiąc regulamin, to będą traktowani z równym poszanowaniem.

Skoro nie można liczyć na odgórną i konsekwentną reakcję moderatorów na takie zachowania, to w zasadzie nie ma innego wyjścia. Inaczej to całe to gadanie będzie wyłącznie przelewaniem z pustego w próżne.

fajny watek, taki o niczym... az sie lezka w oku kreci... o.. q21 mowicie... a tu trza miec "cohones"..... a przeciez moderacja sobie "kulki" na kolumny przerobila...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Tak czy inaczej , duskusję z Tobą kończę , tutaj i na całym forum.

Nie uciekaj, synek, nie uciekaj, tylko zaprezentuj publicznie, co zrobiłeś dla forum po 3 latach obecności tutaj, poza popychaniem rzewnych kawałków.

A jeśli jesteś bezwartościowy dla polskiej audio-społeczności, a jesteś, bo nie wpadły mi w oko żadne twoje recenzje, relacje z wystaw, porady techniczne ani JAKIEKOLWIEK RZECZOWE WPISY, to faktycznie - nie mamy o czym rozmawiać.

Wiem, że ciężko dyskutuje się w świetle faktów. Właśnie FAKTY ci zaprezentowałem o swojej bezinteresownej pracy dla forum. W zamian otrzymałem stek inwektyw.

Na każdym normalnym forum takie coś jak ty się banuje. Raz na zawsze.

Bo jaki z ciebie pożytek?

Co komu po trollu?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dobrze że święta za pasem, temat przycichł, przynajmniej nie dojdzie do eskalacji zbrojeń. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, nawet branżę. Wesołych Świąt.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

W pierwszych słowach mego listu... dziękuję jednemu z kolegów za podesłanie mi linków do tego bardzo zabawnego wątku...

Nie ma to, jak dobrze się czasem pośmiać, a że na forum rzadko zaglądam, to pewno bym przegapił.

Nie jestem dobrym moderatorem.

A dyżurny w II a i tak jest ważniejszy, gdy wygania wszystkich na przerwę. Za to palton z cirem robią to z większą gracją.

Nie mamy możliwości przeprowadzenia psychotestów i stwierdzenia, kto jest odpowiedzialny, a kto nie.

Ale za to mamy moderatorów omnipotentnych i niekontrolowanych przez nikogo.

To tyle w temacie. Przy okazji wigilii znów niektórzy mają nadzieję, że władcy forum odezwą się ludzkim głosem i wreszcie można tu będzie normalnie dyskutować. Otóż drodzy naiwniacy:

daremne żale próżny trud,

bezsilne złorzeczenia,

bo na forum nie zdarzy się żaden cud,

bo tu się nic nie zmienia.

A ja bym zaprosił do dyskusji kogoś z Administracji.

Hhaha! Akurat administrację to mało obchodzi, a pyskówy od czasu do czasu zwiększają liczbę wejść, więc jak dla nich jest ok.

Ale wigilijnie dedykuję ci piosenkę:

• 4 miesiące później...

Dziwne - do tej pory miałem moderatora paltona za normalnego człowieka, tymczasem ów wyjeżdża mi z groźbami dania ostrzeżenia za to że nazwałem wyjątkowo złośliwego trolla po imieniu.

Żenuła.

To forum schodzi na psy.

Palton - nie rozumiesz, że nie banując złośliwego trolla risto RAZ NA ZAWSZE WŁĄCZNIE Z BANEM NA IP działasz na szkodę forum?

A przecież świętym obowiązkiem moderatora winno być działanie dla dobra forum i jego normalnych użytkowników.

Chyba, że zależy wam na ilości a nie na jakości.

Każdy troll na wagę złota?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A się wszyscy zbudzili pół roku po fakcie...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Użytkownicy+

Standardzik w wydaniu paltonika.

Jak kulą w płot - to "standardzik" w wydaniu rafała735r. To nie ja dałem ostrzeżenie... Kolejny "standardzik", to złośliwe zdrabnianie, lub przekręcanie nicka.

"Standardzikiem" powinno być ostrzeżenie i kolejnym razem się tak stanie.

Dziwne - do tej pory miałem moderatora paltona za normalnego człowieka, tymczasem ów wyjeżdża mi z groźbami dania ostrzeżenia za to że nazwałem wyjątkowo złośliwego trolla po imieniu.

Żenuła.

To forum schodzi na psy.

Palton - nie rozumiesz, że nie banując złośliwego trolla risto RAZ NA ZAWSZE WŁĄCZNIE Z BANEM NA IP działasz na szkodę forum?

A przecież świętym obowiązkiem moderatora winno być działanie dla dobra forum i jego normalnych użytkowników.

Chyba, że zależy wam na ilości a nie na jakości.

Każdy troll na wagę złota?

Możesz mieć rację co do sedna sprawy i mogę się z Tobą zgadzać (nie mówię tu o jakimś konkretnym przypadku). Nie zmienia to faktu, że nadal obowiązuje Cie forma wypowiedzi. Tego dotyczył mój wpis.

Bo nie boję się nazywać spraw po imieniu.

Tego właśnie nie rozumiesz, nazwać sprawy po imieniu można w cywilizowany sposób i to dosadnie. Jednak nie trzeba do tego używać słownictwa, jakie czasami stosujesz. Nie tędy droga.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jak widzicie Panowie, łaska pana, na pstrym koniu jeździ. Staram się sprawiedliwie oceniać zarówno treść, jak i formę. Jeśli forma jest nieakceptowalna, trudno wnikać w sens.

Czy szanowna moderacja napisze, kogo zaatakowałem, lub ubliżyłem , lub ulubiony zwrot "atak personalny" że mój post wczorajszy wyleciał w kosmos? Jaki jest tego cel?

Dodatkowych punktów ostrzeżeń nie zauważyłem , więc co nie zasłużyłem a wycinacie?

I proszę mi nie pisać że coś prowokowałem , post prowokacyjny zdaje się został w tym wątku , mam podać numer? Czy napisać jeszcze raz to samo?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.