Skocz do zawartości
IGNORED

Bardzo dobry wzmacniacz stereo na pilot

mkondrat28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam stereo wzmacniacz Yamaha AX 700. Wiem, że jest to bardzo dobrej klasy sprzęt i chciałbym coś podobnego lub nawet lepszego. Powodem wymiany jest brak pilota, który od pewnego czasu zaczyna mi go brakować. Co możecie mi polecić?

Dobra zary zartami, ale ktos go musi uswiadomic :) bardzo dobrej klasy sprzet to jest: Hegel H300, Naim Supernait 2, Marantz PM-11S3, Nad Masters M3, Luxman L-505U, Vincent SV-238MK itp.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Gość

(Konto usunięte)

Dobra zary zartami, ale ktos go musi uswiadomic :) bardzo dobrej klasy sprzet to jest: Hegel H300, Naim Supernait 2, Marantz PM-11S3, Nad Masters M3, Luxman L-505U, Vincent SV-238MK itp.

A co niby w nich jest takiego dobrego i "lepszego" od wzmacniaczy z niższej półki cenowej, chyba cena...szczególnie Nad Masters, do którego elektronikę produkuje LG haha

szczególnie Nad Masters, do którego elektronikę produkuje LG haha

A co jest złego w koreańskiej produkcji? Yaquin to rasowy chińczyk a ma świetne wzmacniacze. Nie ważne gdzie, ważne jak - tego powinniśmy się trzymać

Gość

(Konto usunięte)

A co jest złego w koreańskiej produkcji? Yaquin to rasowy chińczyk a ma świetne wzmacniacze. Nie ważne gdzie, ważne jak - tego powinniśmy się trzymać

Właśnie o to chodzi, że nic złego ...

Potwierdzam, to bardzo dobre i mocne wzmacniacze. Lampa 2x40W generalnie nie odstaje mocą od Rotela RA-985BX, a tym bardziej słabszych 60W jednostek. Przestrzeń, zdecydowane plany oraz potęga brzmienia. Oby tylko długa niezawodność szła w parze z jakością.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

No to tak do 700zł. Przecież nie będę wydawał 17000zł na wyżej podane wzmacniacze. Wydaje mi się że yamahy z tych czasów to bardzo dobre sprzęty? A może zrobienie jakieś płytki i kupienie jakiegoś pilota zwykłego jeżeli w ogóle takie coś jest możliwe.

No to tak do 700zł. Przecież nie będę wydawał 17000zł na wyżej podane wzmacniacze. Wydaje mi się że yamahy z tych czasów to bardzo dobre sprzęty? A może zrobienie jakieś płytki i kupienie jakiegoś pilota zwykłego jeżeli w ogóle takie coś jest możliwe.

Możliwe jest tylko nie ma sensu. Lepiej kupić coś ze zdalnym sterowaniem. Za 700 zł spokojnie coś znajdziesz.

Proponuje tak :

dokup potencjometr z silnikiem, do tego sterowanie i po kłopocie.

np. to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

47 złociszy to chyba nie tak dużo... 5V tylko trzeba zorganizować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

i z takim chiński pilotem :)? No dobry pomysł. Ale jeżeli jakbym chciał kupić coś lepszego od tej yamaszki?

Pilota możesz użyć innego, każdego uczącego lub innego LG

To sterownie możesz użyć praktycznie do każdego potencjometru.

Ja tak zrobiłem. Odciąłem tylko kawałek płytki z kością i to użyłem do swojego potencjometru.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.