Skocz do zawartości
IGNORED

Okki Nokki...

Gość frywolny trucht

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Wujek Google poda swa dlon:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

ON ma obroty wsteczne (zgodne z kierunkiem zegara) i w sumie to jeszcze nie widziałem, aby ktoś na filmikach z ON na YT wykorzystywał to i wyjaśnił sensownie dlaczego. Macie jakieś wytłumaczenia po co myć płytę w tym kierunku obrotu, kiedy to stosować?

Co by nie mówić na aukcji sprzedający wyciągnął by więcej, ostatnio sprzedała się coś chyba grubo ponad 1K, o kilka stów mniej niż nowa, więc pytanie czy ten za 800zł to jakiś dziadek, co nie zna serwisów aukcyjnych :) czy jednak jakiś kombinator.

• 1 rok później...

Cieszę się, że jesteś zadowolony i nie marudzisz tak jak większość w tym wątku... Kilka razy już tu pisałem, że wyglądem to może ta myjka Mercedesem nie jest, ale robotę do której została stworzona robi świetnie. Ja do Konosti nie wrócę już nigdy...

Jedynie co mnie wkurza to to, że w przypadku nowych płyt płyn Okki nie daje rady zdejmuję z myjki płyty mniej, ale dalej naelektryzowane, z myjką kupiłem też niby super hiper płyn Art du Son, jutro go wypróbuje, chociaż zmartwił mnie Traum7 pisząc że jest gorszy od płynu Okki. W takim razie doradźcie jakim płynem myć na myjce Okki, nowe płyty żeby w 100% pozbyć się ładunków.

SVART, a ty swoją już uruchomiłeś, czy zwróciłeś?

watek jakos starawy, ale napisze i ja. niedawno udalo mi sie kupic taka myjke. uzywana, ale podobno niewiele. zreszta w stanie bdb. tak jak pisali poprzednicy, za ta kase mozna by chciec wiecej, ale robote swoja robi. po kilku probach i skrotowym przeczytaniu instrukcji myjka myje plyty ze hej. sa czyste i pachnace, na igle podczas odtwarzania nie zbieraja sie zadne syfy, artefaktow podczas sluchania tez jest mniej, czego chciec wiecej?

tak na prawde, jak sie to wszystko policzy, to inwestycja w takie urzadenie to mus. wkladki do tanich nie naleza, ceny plyt tez szybuja w kosmos, a dzieki takiej myjce oszczedzamy i jedne i drugie. bezcenne jest tez uczucie dobrze spelnionego obowiazku i trzymanie wszystkiego w nalezytej czystosci.

a teraz pytanie techniczne, jak dlugo suszycie plyte po umyciu w okki nokki?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Zrobiłem taką myjkę za deklarowaną wcześniej sumę.Dla znających temat lepszą od ON.Były podśmiechujki,że nie dam rady za wspomniany budżet, dałem, ale roboty z ustrojstwem trochę jest.Najważniejsze,że działa! Pozdrówka dla niedowiarków i szydzących ze wszystkiego, tak dla sportu :)

Zrobiłem taką myjkę za deklarowaną wcześniej sumę.Dla znających temat lepszą od ON.Były podśmiechujki,że nie dam rady za wspomniany budżet, dałem, ale roboty z ustrojstwem trochę jest.Najważniejsze,że działa! Pozdrówka dla niedowiarków i szydzących ze wszystkiego, tak dla sportu :)

to gratulacje, a czym sie ta lepszosc objawia?

mozna jakies zdjecia?

Jest wątek temu poświęcony na Audiomaniakach w dziale DIY.Tutaj nie chcę zaśmiecać.

szkoda, bo to przeciez temat o myjkach, wczesniejsze pisanie nie smiecilo? ;-)

tam trzeba sie logowac, zeby dotrzec do info itd. moze jednak wrzucisz opis, albo zalozysz nowy watek? mysle, ze to b. ciekawy temat, szczegolnie w dobie boomu winylowego z jakim niby mamy do czynienia.

Dział DIY i serwis jest dla wszystkich.

to moze tym cie sprowokuje do dyskusji ;-)

przeczytalem watek, ale chyba jest za wczesnie. nie za bardzo zrozmialem czym przejawia sie wyzszosc twojej myjki od on? (nie chodzi o cene).

Ja tutaj nie chcę się reklamować ze swoim produktem, zresztą i tak nie będę jej wykonywał komercyjnie, dlatego zaproponuję tylko abyś się przyjrzał chociażby budowie zewnętrznej bo o tym co w środku nie napiszę :)

Ja tutaj nie chcę się reklamować ze swoim produktem, zresztą i tak nie będę jej wykonywał komercyjnie, dlatego zaproponuję tylko abyś się przyjrzał chociażby budowie zewnętrznej bo o tym co w środku nie napiszę :)

no to powiem szczerze slepy jestem.

Wklej link Paul

chyba chodzi o ten link

Ukryta Zawartość

Trudno się mówi :)

bardzo lubie i cenie diy, stad moje pytania, na ktore niestety jakos nie moge wyciagnac odpowiedzi.

nie wiem czy i z jakimi modelami miales do czynienia jesli chodzi o myjki, nie uwazam jednak, ze okki nokki wykonana jest zle. moze ja mam dobry egzemplarz, moze mam mniejsze wymagania niz poprzedni uzytkownicy tak na ta myjke narzekajacy, ale obudowa tego sprzetu wykonana jest moim zdaniem poprawnie, metalowa, dosc dobre spasowanie. co do wykonczenia lakierem to sie nie wypowiem. w przypadku twojej pracy albo zdjecia sa jakies takie malo przekonujace albo tak jest w realu, ale twoja obudowa tez szalu nie robi, ale to przeciez kwestia gustu.

ramie ssace - w okki nokki jest plastikowe, u ciebie widze metal. nie wiem co powodowalo taki a nie inny wybor materialu. element ten nie jest zbytnio narazony na uszkodzenia, złamania czy cos w tym stylu. moim zdaniem duzo przyjemniej dotyka sie plastiku niz zimnego metalu. po 2gie nie wiem czy metalowe ramie rowniez przesuwa sie "automatycznie" w pozycje do odessania i odskakuje po wylaczeniu ssawki, czy jest na to za ciezkie?

talerz - tu tez nie widze plusow twojej myjki. w okki nokki jest to wykonane porzadnie, dodatkowo jest gumowa mata, docisk działa jak nalezy. plyta przy odsysaniu nie slizga sie ani nie zatrzymuje, wszystko dziala rowno i bezproblemowo.

przełączniki - kwestia gustu, moze wygodniej jest uzywac twoich hebelkowych niz tych w okki nokki, ale to na prawde jest drobiazg.

wszystko dziala jak nalezy, myje i odsysa porzadnie plyn z plyty.

o srodku sie nie chcesz wypowiadac.

Ukryta Zawartość

Nie rozumiem zbytnio fenementu tego ustrojstwa Okki Nokki. Obejrzałem film na youtube z tym urządzeniem. 1900zł za silnik do obracania płyty i szuszarke :)

fenomenu? to najtansza sensowna myjka. cena nieadekwatna do jakosci, ale wyboru wielkiego nie ma.

Zgadzam się, przeszło mi już przez ręce ze 3 tys. winyli i muszę przyznać, że po wszystkich wymyślnych eksperymentach - myjka z odsysaniem to konieczność, gdyż ostatecznie liczy się płyn (a raczej ich różna kombinacja) jaki używamy i myjka z odsysaniem to podstawa, aby się w to bawić. Ja obecnie jestem na etapie systemu z użyciem trzech różnych płynów do mycia jednorazowo każdej płyty i okki nokki zajmuję mi to z 3 minuty, bez niej to nie wiem gdzie bym się podział. Płytka wymyta w tym systemie jest totalnie optymalnie, po prostu pod mikroskopem zero brudu, po czymś takim na 100% wiem w jakim ona jest stanie i nie zastanawiam się czy jak umyję inaczej to lepiej zagra. Podsumowując bije pokłony Holendrom, że zaczęli produkować te okki nokki za pieniądze, które nie powalają jak inne audiofilskie ustrojstwa za ~5K w górę, bo podstawa to szybkie odsysanie, a nie czy to jest zrobione z metalu, czy z aluminium i dodane złocenia tu i ówdzie.

Myjka Project Vinyl Cleaner VC-S:

Ukryta Zawartość

Podobna cena ale lepiej się prezentuje wizualnie.

Ukryta Zawartość

Oczywiscie zamierzam kupic ON, ale w ramach poszukiwań i szukania dziury w całym... Czy ktoś próbował kiedykolwiek czymś takim? Wybór podobnych urządzeń w necie spory. Niby chodzi o to samo, a różnica w cenie wyraźna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiscie zamierzam kupic ON, ale w ramach poszukiwań i szukania dziury w całym... Czy ktoś próbował kiedykolwiek czymś takim? Wybór podobnych urządzeń w necie spory. Niby chodzi o to samo, a różnica w cenie wyraźna.

Ukryta Zawartość

Też swego czasu miałem zamiar użyć takiej myjki do okien ale jakoś nie po drodze mi było do sklepu żeby to obmacać czy guma nie za twarda aby. Jakby była taka z silikonowych delikatnych to może się sprawdzić. Jak kupisz i przetestujesz daj znać.

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.