Skocz do zawartości
IGNORED

profesjonalne obudowy kolumn

IIras

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zlecę profesjonalne wykonanie obudów wzorowanych na :

1. Dynaudio Sapphire 50 tys

2. Sonus Faber Aida 420 tys

3. Sonus Faber Elipsa 50 tys

4. Chario Academy Serendipity 92 tys

proszę o oferty takich obudów profesjonalnych stolarzy, parametry to lakier biały i czarny kilka warstw pełna profeska...

inny problem to dobór komponentów , I tu pole do popisu dla znawców tematu..

proszę o podpowiedź co w poszczególne obudowy wrzucić???

podkreślam chcę zrobić wszystkie konstrukcje..

zauważcie koszt zakupu oryginałów to ok 620 tyś zł ....

zrobimy to za :

1. obudowy ok 15 tyś

2. akcesoria 30 - 50 tyś .../?

da się ???

piszcie, podpowiadajcie , pomóżcie...

uważam że się da...

zróbmy to wspólnie..

mam tylko nadzieję że te koncerny nie będą nas blokować i lobbować.. cokolwiek to znaczy .. ha ha ..

do dzieła,...

pozdrawiam

Iras

https://www.audiostereo.pl/topic/108486-profesjonalne-obudowy-kolumn/

Marko3T - przysłali go z innej galaktyki żeby składał, fornirował i lakierował.

Normalnie wygląda jak człowiek, ONI dorobili mu legendę z domem, żoną i dzieckiem. Konto bankowe też mu założyli. Ale ja swoje wiem. Byłem, widziałem. Rozmawiałem. On oddycha, mówi jak my, po polsku bezbłędnie, odmienia, czasów nie myli...perfekcyjnie wyszkolony. Ale klei i prasuje i lakieruje nie jak my.

Nie wahaj się. Ale krawędzi nie znajdziesz. Łączeń też nie. Nie ma sensu lupy brać. On nie jest nasz. Jeśli Ci to nie przeszkadza...

Przecież to prowokacja. Człowiek zakłada nowe konto bo prawdopodobnie wcześniej dostał bana lub próbuje pytać niby anonimowo. Chce zbudować wszystkie obudowy za 15000zł? (śmieszna cena jeśli ma być jak w oryginale). Być może ma zamiar handlować podróbami na Ukrainie i Białorusi. Marzy mu się szybki milion lub łagry ;)

Oczywiście jest mniej niż 1% szansy, że to na poważnie dlatego oprócz Marka mogę polecić Binganta który w sonusowych kształtach jest mistrzem w Polsce. Pozdrawiam.

@IIras polecam wykonanie skrzynek przez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jego dzieła mówią same za siebie:

Ukryta Zawartość

A ostatnio miałem okazję zobaczyć i posłuchać u niego projektu ogromnych kolumn akustyk RR4 - i powiem że wykonanie skrzynek na poziomie Hi-End! Ponadto u Roberta możesz być pewien rzeczowego i profesjonalnego podejścia do tematu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@IIras polecam wykonanie skrzynek przez

Ukryta Zawartość

Jego dzieła mówią same za siebie:

Ukryta Zawartość

A ostatnio miałem okazję zobaczyć i posłuchać u niego projektu ogromnych kolumn akustyk RR4 - i powiem że wykonanie skrzynek na poziomie Hi-End! Ponadto u Roberta możesz być pewien rzeczowego i profesjonalnego podejścia do tematu.

Z całym szacunkiem ale z jakim zapleczem techniczno warsztatowym ma do tych skrzynek bingant podejść??? Tu nie chodzi tylko o wygląd i estetyke tylko o to jak to jest zrobione.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak widać po wypowiedziach, wiele osób podeszło do tematu poważnie, podpowiadając i polecając wykonawców. Bardzo dziękuję. Pozostałym pozostaje tylko czekać na zdjęcia gotowych konstrukcji.

Pozdrawiam

Dodaj do założonych kosztów obudów jedno 0 to może ktoś Cię poważnie potraktuje.

dokładnie zgadzam się w 100% z tym co pisze wyżej Yoshi ... znam dwóch stolarzy, obydwaj swoją robote wykonuja perfect - ale za 15 tys? ;-) wolne żarty ... nie sądzę żeby chciało im sie wstawac z łóżka ... w tej cenie to może (zaznaczam może) Sapphire i Chario Academy Serendipity ... ale Aida ? ;-))) to żart jakiś mam nadzieje tan wątek przy założeniu tych cen ...

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Hehe - ubawiłem się :)

Osiem obudów - "lakier biały i czarny kilka warstw pełna profeska..." za 15 tysi...

No cóż - czasem trafi się marzyciel bez kontaktu z Ziemią i buja w obłokach.

Pewnie że byłoby fajnie zamówić sobie kopie w cenie równej 10% ceny oryginałów - ale takie rzeczy tylko w ...

• 1 miesiąc później...

te uchodzą za oryginalne japońskie made in jarroo /

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1. obudowy ok 15 tyś

2. akcesoria 30 - 50 tyś .../?

da się ???

uważam że się da...

Nie da się.

.

zróbmy to wspólnie..

Zrób to sam!

Jak dla mnie ewidentna prowokacja.

Kuzyn murzyna

inny problem to dobór komponentów , I tu pole do popisu dla znawców tematu..

proszę o podpowiedź co w poszczególne obudowy wrzucić???

Jako znawca tematu w każdą obudowę proponuję wrzucić worek pyrów. W Sonus Fabery to może nawet dwa worki wejdą.

Jak dla mnie ewidentna prowokacja.

Albo zwykłe wzmacnianie i badziewny marketing. Jeden trzypostowiec zadaje pytanie w lekko oderwanym od rzeczywistości wątku bez większych konkretów. A zaraz za nim inny zarejestrowany wczoraj pokazuje zdjęcia do jakichś wykonanych przez siebie obudów.

Pomiędzy jednym a drugim postem autor nawet nie zająknął się na temat planów tych obudów, czy ma rysunki, czy wie jak są zbudowane a najciekawsze skąd ma dostęp do głośników Dynaudio na przykład. Nadaje tylko grepsem "co wrzucić do środka?" :-)

Jeden trzypostowiec zadaje pytanie w lekko oderwanym od rzeczywistości wątku bez większych konkretów. A zaraz za nim inny zarejestrowany wczoraj pokazuje zdjęcia do jakichś wykonanych przez siebie obudów.

Racja. Ja bym tylko napisał "do rzekomo wykonanych przez siebie obudów".

Kuzyn murzyna

Zwykle, proste obudowy do Hurricane zrobione fachowo wyniosą ponad 1500zl a Ty chcesz 8 skrzynek klasy o niebo przewyższajacej ww. pod względem trudności samego projektowania i wykonania, zrobić za 15 tys?

Nawet jeśli ktoś nie interesuje się tematem a zobaczy tylko jak wyglądają oryginały powie Ci żebyś dorzucił na końcu jedno zero a i to może nie wystarczyć jeśli by się mocno uprzeć ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.