Skocz do zawartości
IGNORED

MBL-nowa linia Noble a później….

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich fanów MBL. Ponad pół roku temu napisałem na forum, że wiem z pewnych źródeł iż MBL pracuje nad nową serią Noble którą ma pokazać na CES 2014 lub dopiero w Monachium 2014. Nasz dystrybutor o niczym nie widział ale grzecznie podziękował za info bo dawało mu to czas na wyprzedaż obecnych modeli.

Jarek&Ania też rozpoznawał temat i stwierdził, że z pewnością nad niczym nowym nie pracują ale czas pokazał iż pisałem prawdę. Najnowsza Linia Noble niebawem wejdzie na rynek a przypuszczalnie rok później wejdzie nowa, topowa linia Reference. To oczywiście są firmowe tajemnice ale…Mossad wie wszystko… :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ma to też dobre strony bo obecne modele powinny spaść z cen co normalnym mechanizmem rynkowym.Tym samym nasi audiofile będą mogli taniej kupić świetny sprzęt.

Ps…Jarku….pozdrawiam… :-)... i jestem ciekaw jak wypadną odsłuchy nowej serii Noble u ciebie bo starszych pewnie nie będziesz brał.Powinno być znacznie lepiej niż seria Corona którą miałeś u siebie.

Ukryta Zawartość

Wiesz to jest High End i do tego chory wzrost cen. Jestem pewien, że drożej niż poprzednia/obecna seria, ale też powinna być nieco lepsza. Wiem, że DAC z obecnej serii Noble ma detal ok 38000zł. Miałem go u siebie i nawet myślałem o kupnie ale nie zagrał lepiej niż te które mam. Dobrze grał, fajnym, soczystym i muzykalnym dźwiękiem ale jednak Esoteric K-01 czy Metronome C-8 zagrały znacznie lepiej, z większą szybkością i rozdzielczością.

Z drugiej strony pojedynek był trochę krzywdzący dla MBL bo konkurenci są 2x drożsi. Nowy DAC MBL z serii Noble powinien być lepszy i mieć detal ok 40-50 tys ale to tylko zgaduję. Pewnie dopiero DAC z nowej serii Reference będzie mógł stanąć do pojedynku z Esoteric K-01 i Matronome C-8. Czas pokaże.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A testowałeś u siebie Emm Labs SE DAC2? Pytałem o to w wątku o Metronomie i DCS, ale pytanie przeszło niezauważone na forum. Wszyscy tam dyskutowali w tym czasie o wynalazku StasioP :-)

Ja kiedyś tego słuchałem versus DCS, ale to było dawno temu. Dziś można nabyć cały wraz z transportem za rozsądne pieniądze. Mnie finezją dźwięku poraził Metronome, ale niestety nie słuchałem go u siebie na swoim repertuarze. A szczęśliwy posiadacz słucha zupełnie czego innego niż ja.

Przy czym DAC 2 a DAC-2X to jednak inne sprzęty. DAC-2X jest nowszy i lepszy ale też jest na rynku już kilka lat. Przypuszczam że za 1-2 lat pojawi się DAC 3.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To bardzo nieładnie z ich strony , że kłamali w rozmowie ze mną.

Rozmawiałem z sales managerem i on zaprzeczał w rozmowie ze mną ,że wchodzi nowa seria.

W takim razie należy mu się ewidentny wp***dol ;)

Jak będę z nim rozmawiał na dniach co do terminu odsłuchu to przytoczę te nowości prasowe.

Na razie w poniedziałek jest u mnie D'Agostino (nie osobiście) więc przyszły tydzień mam zajęcie.

pozdrawiam

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Na razie w poniedziałek jest u mnie D'Agostino (nie osobiście) więc przyszły tydzień mam zajęcie

Jarku, opisz później swoje wrażenia proszę. Ja Ci nic nie będę wstępnie sugerował;-)

To bardzo nieładnie z ich strony , że kłamali w rozmowie ze mną.

Rozmawiałem z sales managerem i on zaprzeczał w rozmowie ze mną ,że wchodzi nowa seria.

W takim razie należy mu się ewidentny wp***dol ;)

W sumie nie masz się co dziwić że nie powiedział. Zawsze mógł liczyć, że kupisz coś z obecnej serii. Wolą nie wypuścić klienta z ręki. Nowe modele będą dostępne dopiero w połowie roku. Takie tematy to zawsze tajemnica firmy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

W sumie nie masz się co dziwić że nie powiedział. Zawsze mógł liczyć, że kupisz coś z obecnej serii. Wolą nie wypuścić klienta z ręki.

No to kłania się Kodeks Karny art.286 par.1 "...Kto świadomie wprowadza w błąd w celu ...." ;)

A tak na poważnie zadzwonię do tego typka i zapytam wprost co on na to ,że mi naściemniał.

Jakoś tak mi "letko" przeszła ochota na kupowanie czegokolwiek od MBL-a jeżeli to co twierdzisz jest pewne na 100% i nie są to tylko plotki.

Niech zacytuję klasyka : " Nie ze mną te numery Bruner ..." ;)

Info o new Noble Line juz wisi u nich na stronie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.