Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Widze ze kolege przerasta wyobrazenie :D faktycznie, radze poogladac na Youtube jesli kolega ma tylko takie wyobrazenia, ja bywam live. ;)

regiony w sam raz dla Polaków więc się nie dziwię

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Fajnie się czyta takie dyskusje polegające na przytaczaniu opinii z netu i pisemek na temat sprzętów aby przekonać ,że "moje jest mojsze ".

Jarku nie rozumiesz normalnej dyskusji? Nie bylo tu nic typu moje jest mojsze, poczytaj watek ;)

Nie jest dziwne jak tu ciagle na siebie szczekacie to normalna dyskusja staje sie anormalna :/

no i wtedy będziesz się mogl wypowiedzieć, wiarygodnie wypowiedzieć, nie na odwrot:)

No nie koniecznie ...mozna tez domniemac, brac pod uwage prawdopodobienstwo, opierac sie an autorytetach jak i budowie technicznej. Wiec nie jest to regula tylko jedna z mozliwosci

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarku nie rozumiesz normalnej dyskusji?

Bardzo przepraszam , pomimo najszczerszych chęci nie rozumiem.

A o czym jest ta dyskusja konkretnie i jakie mają z niej płynąć wnioski?

Bo to ,że DSD jest najlepsze na świecie (ale tylko z Lampizatora) to już się dowiedziałem.

Ponadto teoretycznie rzecz ujmując PCM też jest najlepsze na świecie (ale tylko z Trinity) to już też odtrąbiono.

No to mamy Pat .

A gdzie podział się Pataszon ?

Oj Jarek, ty to nie umiesz oceniać sprzętów. Ciągle coś odsłuchujesz aż zgłupiałeś od tego wszystkiego. A jak się przed chwilą mogłeś dowiedzieć, wystarczy domniemywać lub zdać się na prawdopodobieństwo albo autorytety!

Ale trzeba Stasia docenić za szczerość i taki forumowy coming out, w którym przyznaje, że tak na prawdę nie słyszał nic a te jego oceny to domniemania!

Jarek,

Chyba wpadles miedzy kolejnymi drinkami :)

Lampizator nie jest najlepsszy na swiecie , podobnie jak dsd. Wiele razy pisalem , ze zarowno format , jak nosnik maja mniejsze znaczenie, niz jakosc nagrania. No i nasze prywatne preferencje.

Nie bede tego za kazdym razem powtarzal, ok ?:)

Zwracalem tylko uwage w kilku watkach na pojawienie sie nowego nurtu na rynku tj dakow do grania natywnego dsd.

Jakosc jest tak zachecajaca,ze warto zwrocic uwage kolegow, ze za stosunkowo niewielka kase moga doswiadczyc poziomu zblizonego do najdrozszych pcm dakow i wypasionych gramiakow, oczywiscie imo.

Poczytaj, co sadze userzy Lampi czy VAD 10 DAC na WBF , moze zrozumiesz, o co kaman.

Sa i tacy, dla ktorych plyta cd jest ciagle the best, wiem ze Ty tak uwazasz, zreszta podobnie Wojciech Pacula.

Nie zamierzam za kazdym razem sie o to spierac.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

zreszta podobnie Wojciech Pacula.

Nie znam typa.

WTF?

Czy to ten co twierdził ,że D'Agostino gra jak sprzęt lampowy a odsłuchy dokonywane są w obowiązkowym stroju wieczorowym tzn. skarpetkach? ;)

Eeeeeee ...... tam , idę pić dalej ;)

Jarus , WBF czyli whatsbestforum , cos dokladnie dla Ciebie, Ty tez chcesz tylko najlepsze:)

Poczytaj sobie synus jak wytrzezwiejesz :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Ale trzeba Stasia docenić za szczerość i taki forumowy coming out, w którym przyznaje, że tak na prawdę nie słyszał nic a te jego oceny to domniemania!

Mijasz sie celowo z prawda wiec stajesz sie osoba niewiarygodna! Ludzie to czytaja Sly i glupi nie sa, nie pograzaj sie do konca.

Napisalem tak:

Użytkownik bubusia dnia 24.06.2014 - 22:20 napisał

no i wtedy będziesz się mogl wypowiedzieć, wiarygodnie wypowiedzieć, nie na odwrot:)

No nie koniecznie ...mozna tez domniemac, brac pod uwage prawdopodobienstwo, opierac sie an autorytetach jak i budowie technicznej. Wiec nie jest to regula tylko jedna z mozliwosci

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Poczytaj sobie synus jak wytrzezwiejesz :)

Eeeeee.... tam, ja to wolę posłuchać.

Ale wymiana poglądów na tym forum w temacie "poczytaj mi mamo"jak widać jest b.popularna ;)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Informacja techniczna dla zainteresowanych, w związku ze zgłoszeniami na panel. To, że moderacja reaguje na ewidentne naruszenia zasad, nie oznacza, że damy się wkręcać i będziemy reagować ślepo na każde zgłoszenie na panel, nawet kompletnie pozbawione racjonalnych podstaw.

Informujemy, że czyjeś poglądy nas nie interesują. Na tym polega wolność słowa, aby każdy mógł wyrażać poglądy, nawet skrajnie idiotyczne i kontrowersyjne. Od tego jest dyskusja, żeby merytorycznie ścierały się różne poglądy na określone kwestię. Moderację za to zasadniczo interesuje forma wyrażania tychże poglądów, czy mieści się w granicach rozsądnej wymiany zdań i kultury dyskusji. Bo taka jest rola moderacji. I wyłącznie taka.

Więc jeśli ktoś zamierza się ośmieszać, wypisując farmazony na jakiś temat i głosząc dziwne teorie, prowokujące do gwałtownej polemiki. To niech robi to z pełną odpowiedzialnością, na własny rachunek i świadomością konsekwencji. Na przykład, że jego teorie nie znajdą akceptacji, a sam narazi się na śmieszność i dezaprobatę ze strony innych dyskutujących.

Uprzejmie więc prosimy nie próbować wciągać moderacji w tego typu rozgrywki o charakterze kabaretowym, za pomocą bezzasadnych zgłoszeń na panel. Bo nie damy się w to wkręcić. Takie działania są więc bezcelowe.

Jednocześnie ponownie przypominamy, że dyskusja powinna dotyczyć istoty tematyki wątku. I nie powinna być zastępowana prowokacyjną i obraźliwą dyskusją o dyskutujących i to niezależnie jak bardzo kontrowersyjne teorie ktoś by nie tworzył. Takie zachowania są niezgodne z regulaminem i netykietą i spotkają się z adekwatną reakcją. Ponownie prosimy więc trzymać się wyłącznie argumentacji merytorycznej.

Mijasz sie celowo z prawda wiec stajesz sie osoba niewiarygodna! Ludzie to czytaja Sly i glupi nie sa, nie pograzaj sie do konca.

Napisalem tak:

Użytkownik bubusia dnia 24.06.2014 - 22:20 napisał

Oj Stasiu Ty to sie w tej anglii nudzisz:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

SlawekR - dziesiec kolejek! :)))

A co się taki rozrzutny zrobiłeś?

Co za dużo to i ...... nie zje/wypije;-)

Weź się za młotek i dłuto i skończ tego DAC-a!

Ja go chętnie posłucham, jeśli dożyję....

pozdr!

A co się taki rozrzutny zrobiłeś?

Co za dużo to i ...... nie zje/wypije;-)

No fakt Slawkowi wystarczyloby 9 kolejek ale za tolerancje i trzezwe spojrzenie i tak zaproponowalbym pelnych 10 kielichow, nalezy mu sie za uczciwosc i odwage.

Weź się za młotek i dłuto i skończ tego DAC-a!

Rzezbie, rzezbie ale powoli i z rozwaga :) ma zagrac i nie spodobac sie Sly30 - to moj target :D

Ja go chętnie posłucham, jeśli dożyję....

No nie wiem kto pierwszy wpadnie w ten kociol nastepnych odrodzen? :D

Pozdr

A to cudo ktoś już pokazywał?,... rozsądne pieniądze i DSD, sabre,...Jak gra przetwornik Sabre?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

....i z taka nieśmiałością spytam,....czy coś rozsądnego za 4-5tyś zł, jest godnego brzmienia?.... stąd moje pytanie o to wyżej,....

Jakby to stunningowal to by mysle dalo rade tego sluchac

Jak gra przetwornik Sabre?

Sabre moze zagrac okropnie poprzez przecietnosc do nirvany, wszystko zalezne jest od aplikacji

....i z taka nieśmiałością spytam,....czy coś rozsądnego za 4-5tyś zł, jest godnego brzmienia?.... stąd moje pytanie o to wyżej,....

Dopiero co sprzedałem Eximusa DP-1 za bardzo zbliżone pieniądze. Do dostania w okolicach 6k z drugiej ręki. Bardzo dobry DAC, szczerze polecam.

Pozdrawiam

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Ukryta Zawartość

Z czystym [bo nieużywanym] sumieniem polecam najnowsza wersja 2014 obsługuje DSD

Ukryta Zawartość

Eximus bardzo ciekawy,....do gd, podchodzę z taką nie śmiałością,....chociaż, jakby zagrał?...to czemu nie, właśnie co do sabre, jedynie jaki opis to czysty, a zarazem ostry,... i ta ostrość jak w M2tech, ale nadal szukam do tej kwoty.

....a dodam, iż gd jet świetnie wykonany, i jest możliwość odsłuchu w swoim systemie.

Miałem DACa na sabre przez całe dwa miesiące i potem musiałem się z nim rozstać bo z muzyką to niewiele miało wspólnego. Później słuchałem jeszcze kilku DACów na tej kości i zawsze charakter kości był obecny w większym lub mniejszym stopniu.

Z tego co rozumiem nawet Vega choć bardzo dobrze trzyma tą kość pod kontrolą to nadal pewny cechy charakterystyczne dają się zauważyć.

Eximus to praktycznie identyczna sygnatura co Meitner MA-1. MA-1 zabiera pewne cechy na inny poziom ale to ta sama bardzo wciągająca muzykalność i ociekające barwą wypełnienie z potężną dawką detali, które nie przeszkadzają muzyce.

Pozdrawiam

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

A ty jaki lubisz DAC? Gryphon Kalliope też jest na Sabre i Meitner jest daleko w tyle. Miałem lepszą wersję MA-1 z lepszym zasilaniem i na lepszych podzespołach czyli EMM Labs DAC-2X i bardzo mi się podobał. Nawet chciałem go kupić, byłem blisko zakupu. Był pod każdym względem wyśmienity. Tyle, że Gryphon jest jeszcze o klasę lepszy w każdym aspekcie.

...a dodam, iż gd jet świetnie wykonany, i jest możliwość odsłuchu w swoim systemie.

Na zywo wygląda jeszcze lepiej .Dystrybutor też pozytywny[iMO],ale oczywiście spokojnie i nic na siłę,bo zaraz będzie że jestem naganiaczem,a nie jestem.Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.