Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Natarcie czyli atak to gładkość ?!!!!

nacierasz, nacierasz i z czasem zrobi się gładkie :)

Stasiop - zadziwiasz mnie, bo podajesz tak zróżnicowany materiał jako swoją inspirację (kiedyś dynamiczny, wręcz suchy i nawet ostry, teraz - totalnie nijaki i nieobecny, mdły i padnięty) - że nie wiem co o tym myśleć. Piszę to poważnie, bez podtekstów...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Natarcie uzylem jako synonimu ataku na klienta, audiofila, a nie w znaczenoiu muzycznym! ;)

I jak zwykle dyskusja idzie w bok :/ Oczywiscie to czysty przypadek? ;)

Stasiop - zadziwiasz mnie, bo podajesz tak zróżnicowany materiał jako swoją inspirację (kiedyś dynamiczny, wręcz suchy i nawet ostry, teraz - totalnie nijaki i nieobecny, mdły i padnięty) - że nie wiem co o tym myśleć. Piszę to poważnie, bez podtekstów...

Aspektow dobrego grania jest wiele, ale najtrudniejszym aspektem zrodel cyfrowych jest ultra dobra harmonicznosc w gestych utworach choralnych, fortepianowych symfonicznych taka ultra dobra harmonicznosc daja tylko bardzo gladkie zrodla. Taka gladkosc daje bardzo muzyczny bas nigdy nie gubiacy sie melodycznie w tlumie innych intsrumentow, to samo przy chorach jest czysto i przy roznych fortepianach ma byc czysto, a Trinity jest czysty bardzo czysty. Jest troche techniczny ale gladkosc ma WYBITNA z tego co to sluchalem na zywca. To jest aspekt niezmiernie ciezki do uzyskania.

Gość Maximus Aurelis

(Konto usunięte)

http://www.youtube.com/watch?v=WcrHSlCePd0

Trinity DAC w natarciu!

Tylko nie mowcie, ze z Youtuba nie slychac ;)

Jesli ktos zna utwory prezentowane na tym filmiku to prosze o info.

stasiop ja powiem więcej. Słychać i to jak !!!!!. Stereofonia u mnie taka że nie wiedziałem iż mój laptop potrafi zniknąć....ze stołu. Gładkość, muzykalność i ta "natarczywość" w przyjemności słuchania wręcz hi-endowa>>oczywiście to wszystko z yotuba na hapeku za 1500 zeta.

Na marginesie przebrnąłem przez ostatnie trzy strony wpisów i miszcza 747 uznaję za nieźle popapranego w swoich wywodach a Ty mu niestety prawie że dorównujesz. Ja pitole i w tym wątku udzielają się osoby które maja naprawdę zacne systemy i powinni sie skupić na słuchaniu muzyki ( a nie pięrdnięć w trzecim rzędzie) to dajecie się wciągać w takie kocopoły że aż żal...po prostu żal.

Ave Cesar !!

a może taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

No to popatrzcie jaka rewolucja się szykuje tu, oczywiście zobaczymy/posłuchamy

Ukryta Zawartość

Za jedyne 350$

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

a może taki

Ukryta Zawartość

Bardzo ciekawa koncepcja. Mola-Mola to firma ktora prawdziwie popycha rozwoj audio, oczywiscie moim zdaniem.

Jest tylko....w planach. Mola Mola ma wszystko... Na potem. Pierwsze miały być monobloki. Do teraz nie ma.

Bo to firma z ambicjami i jesli chce sie dobrze przygotowac produkt to potrzeba na to CZASU.

Ukryta Zawartość

czasu potrzebuja?, hmm, kogos mi to przypomina:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

nie czytałem całego wątku więc może już był wspomniany DAC który moim zdaniem zasługuje na wyjątkowe uznanie. Wiele DAC-ów współcześnie niczym szczególnym się nie wyróżnia, w zasadzie często różnice wynikają z części analogowej łańcucha D-A. Słuchałem, szukałem i moje poszukiwania naprowadziły mnie na NAD-a M51. I to było to. Analogowa gładkość, płynność, góra idealna, do samego "końca" i czystość, nieskrępowany strumień czystego dźwięku, holografia, bas i rytm. Klasa A+ w stereophile (lepszej nie ma). Świetna funkcjonalność.

Czy ja wiem czy Auralic to high-end.

Ja licytację zacząłbym od 20.000 ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Według jakiego "klucza" dokonałeś tak radykalnej oceny ? :) Mógłbyś zdefiniować pojęcie High End ?

Wg. takiej, że kilka razy była w zakładce mowa o M51 i M50 i zero odzewu, jakby ktoś bąka puścił:) Za to taki Auralic Aries potrafił rozpalić uwagę do czerwoności i wypieków:)

A to fakt, Nad kosztuje za malo, gdyby kosztowal ze 2x tyle(ten sam produkt) wtedy moze by sie zalapal na obrzeza high endu:)

ps swoja droga tez mnie zastanawiawa zero tematu w temacie Nad, ciekaw jestem porownania leb w leb z takim auralicem, ew luminem, moze ktos mial okazje?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jakby ktoś miał m51 na Śląsku to jestem chętny do porównania z moim Auralic VEGA.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ukryta Zawartość

Niemcy mieli okazję. Zestaw M50+M51 ocenili tak samo jak Lumina.

Jestem ciekaw Piopio jakby wypadł WIMP z Nada M50 w stosunku do komputera przygotowanego pod audio.

Ukryta Zawartość

Taka gladkosc daje bardzo muzyczny bas nigdy nie gubiacy sie melodycznie w tlumie innych intsrumentow, to samo przy chorach jest czysto i przy roznych fortepianach...

...taką gładkość to można uzyskać i w dużo tańszych DAC...tak gra np. wielolanałowy AKM ak4359...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To nie jest kwestia ceny a jakości dźwięku;-) Ja osobiście preferuję urządzenia oparte o lampy. We wspomnianym powyżej Auralicu trochę brakuje mi muzykalności. Jest bardzo rzetelny, pozbierany ale całościowo dość chłodny i raczej beznamiętny. Taki droższy Mytek... Na pewno to dobre urządzenie, ale .... można lepiej:-)

Upraszczając sprawę za dobry dźwięk trzeba dobrze zapłacić. Kwestia ile ... ;-)

W branży audio płaci się za dźwięk a nie za urządzenie ;-)

Nie zawsze. Czasem płaci się za markę, za prestiż, za pozycje firmy na rynku i nie koniecznie za dźwięk. Prawdą jest jednak, że sprzęty wybitne są bardzo drogie.

Czasem płaci się za markę, za prestiż, za pozycje firmy na rynku i nie koniecznie za dźwięk

I w takim przypadku kupujący jest frajerem. Bo przepłaca za dźwięk.

A potem się z niego "niesłyszący" śmieją ...

Bądź ostrożny z ocenianiem kto jest frajerem! To bardzo ryzykowne. Codziennie każdy z nas za coś przepłaca. Każdy z nas ma do czegoś słabość i też przepłaca. Dla ciebie ktoś kto wydał na coś pół bańki bedzie frajerem, bo ty masz prawie to samo za 1/5. Ale on może myślec, że to ty jesteś frajerem, bo on potrafi zarobić te pół bańki 3x szybciej, niż ty te 100 tys. I stać go by przepłacać i mieć trochę lepiej niź ty, nawet za nieracjonalny przyrost kosztów. Ty marzysz jeszcze o różnych rzeczach, a on już dawno to posiada. Wszystko jest względne, a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dlatego tak radykalne oceny osoby i systemu wartości innych jest ryzykowne. Nagle z cwaniaka za jakiego się uważasz, sam możesz stać się frajerem. Ja już się tak nadziałem w przeszłości. Dziwiłem się, że ktoś tyle wydaje na pierdoły i miałem go za jelenia. A potem dowiedziałem się, że gość jest mega dobry w tym co robi i zarabia tak z 10x wiecej niż ja i bawi go to, że ma gest, że imprezuje w większym gronie i mile spędza czas, tak jak lubi. A trumna nie ma kieszeni. Do grobu nikt nie zabierze.

Pzdr.S

Czy nie powinniśmy ograniczyć się do działki audio ? Po co to filozofowanie ogólnej natury.

A branży audio płaci się za dźwięk. A nie za wygląd. Bo są rzeczy znacznie ładniejsze niż sprzęt audio a do tego nie tracą na wartości ... ;-)

No cóż. Mam nieco inny pogląd... :-) w audio jak w każdej innej branży płaci się za różne aspekty i wiele z nich nie ma związku sensu stricte z dźwiękiem.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Spór jest raczej ideologiczny niż audiofilski;-) Na pewnym poziomie przyrost jakości dźwięku jest nieadekwatny do przyrostu ceny o czym wszyscy wiemy. Kwestia w tym na ile akceptujemy ową przepaść i w którym miejscu kończą się nasze nie tyle nawet zdolności płatnicze, co poczucie zdrowego rozsądku, czy też zdroworozsądkowej relacji jakość/cena. To jest bardzo indywidualne...

Na pewnym poziomie przyrost jakości dźwięku jest nieadekwatny do przyrostu ceny

Tak jest w każdej branży. Czy apartament 750m2 jest użytkowo dla właściciela lepszy 3x od takiego 250m2? Nie jest. Czy samochód za 800 tys.jest 4x lepszy od takiego za 200tys? W życiu, nigdy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.