Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

PS.

Wrzucę w przyszłym tygodniu granie you tuba z bumboxa z dźwiękiem lepszym niż Vivaldi plus cały MBL .....tylko muszę kolegę poprosić o zgranie i zmiksowanie w studio całości ....

No i takich nagrań szukamy od dobrych realizatorów, po co nam sprzęt za pierdylion który nie gra ;)

A Jak będzie zmiksowany na tego bumboxa w U czy w V :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Proszę wyzbyć się zazdrości wobec Kolegi Stasiopa, tego, że posiada determinację do budowy możliwie najdoskonalszego źródła.

Myślę sobie że Staszek lubi zadymy i posiada mimo wszystko dystans do AS

nie o zawiść i zazdrość tutaj chodzi moim zdaniem tylko o ten nieszczęsny YT dla mnie to nie jest autorytet też to straszliwie skompresowane jeszcze bardziej niż mp3

Nie wiem czy potrzebuje adwokata jak znowu się znudzi to nie licz na Jego wdzięczność.

potrzebuje adwokata

Kolega Stasiop posiada ważną zaletę, mianowicie odwagę aby zaatakować niby poważne realizacje.

Mało kto sobie na to pozwala, prawie nikt się nie wychyla, wszystko dla zdecydowanej większości niby gra, jedno tak, inne inaczej.

Jednak jak przychodzi wyłożyć danej osobie 30 000punktów na źródło, wtedy sytuacja się odwraca, okazuje się nagle, że prawie nic nie gra, a jak jest w miarę odpowiednie, to razem z kosztem.

Nie potrzeba lepszego dowodu na kłopoty z źródłami jak sytuacja Kolegi Elberotha, składającego samodzielnie serwer i obserwacje losu Trynity.

Wyraźnie swojego czasu dawałem do zrozumienia czytelnikom, że nowoczesne źródła typowo elektroniczne, wylądują w swoim czasie....tu można dopisać wedle własnej inwencji, gdzie..w najlepszym wypadku, u kolejnego właściciela..

Jego wdzięczność

Jestem spokojny o wdzięczność.

anielski glos

Tak, taki posiadam, kojący oraz pewny siebie w brzmieniu, kiedy tłumaczę osobie, że warto zainwestować, nawet znaczne środki w linię zasilającą całą aparaturę, zyskiem jest zakończenie większości kłopotów z niewystarczająco dobrym efektem działania całego systemu.

Parę złotych jednak trzeba zamurować..

Tak, taki posiadam, kojący oraz pewny siebie w brzmieniu, kiedy tłumaczę osobie, że warto zainwestować, nawet znaczne środki w linię zasilającą całą aparaturę, zyskiem jest zakończenie większości kłopotów z niewystarczająco dobrym efektem działania całego systemu.

Parę złotych jednak trzeba zamurować..

Co sądzisz w takim razie o zasilaniu bezpośrednio prądem stałym z akumulatora, zakładając że mamy lub mozemy przystosowac urzadzenia audio do takiego zasilania ?

Jak rozumiem Twoim zdaniem powinno to przynieść duże efekty ? a przy relatywnie niższych kosztach.

A co sądzicie o tym Dac-u jest już w sprzedaży Nagra HD DAC ; ktoś go słuchał?

Kondy robią wrażenie.

Ja tam widze lampę. Czyli lampowe wyjście? Ale tylko na jednej lampie wyjście symetryczne? A może lampa tylko na wyjście niesymetryczne? Ciekawe.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Tutaj coś więcej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Yes sir, z broszury:

Ukryta Zawartość

Ultra high performance drivers, hand-

wound transformers, and a tube driven output stage.

Symetryzacja na transformatorach.

Ciekawe jak to gra. ktoś to w Polsce dystrybuuje? Jest szansa na posłuchanie?

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

ktoś to w Polsce dystrybuuje?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Sluchalem troche tego DAC-a w Monachium, calkiem przyzwoity dzwiek, ale opadu szczeki u siebie nie zanotowalem.

Ukazalo sie w sieci bardziej rozdzielcze zdjecie DAC-a Gryphona - Kaliope, zdjecie dalej jest zbyt malo rozdzielcze aby sie glebiej wypowiadac, ale jedno mozna powiedziec z pelna swiadomoscia prawy kanal w tym DAC-u bedzie duzo bardziej suchy niz lewy, bedzie mial tez mniejsza muzykalnosc.

Budowa jest dosc oszczedna i bardziej to przypomina komputer niz DAC, wspolne zasilania dla sekcji analogowej i cyfrowej, z jednego trafa brane sa zasilania do analogowki i cyfrowki, troche to mezalians jak na klase i cene urzadzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stas, dawaj zdjęcia swojego dacza do oceny.

Pomożemy tobie, analizując ze zdjęcia popełnione błędy konstrukcyjne.

Oczywiście za darmo, po koleżeńsku.

ooo ni kuta - to Stas na forumie bryluje! - a kiedy się zesra to zależy już tylko od was... :-)))

Drogi Stanisławie! czy mógłbyś zamiast krytyki coś czasem polecić, pochwalić - co oczywiście Twoim zdaniem na to zasługuje...

No oczywiscie! Juz sporo nachwalilem sie Big7 lampizatora, co mam sie powtarzac? ;)

A jesli chodzi o Kaliope to nim dluzej przygladam sie temu zdjeciu tym bardziej doceniac bede Lampizatora.

Nie sluchalem Kaliope ale nie podoba mi sie w kilku aspektach ta konstrukcja, Lampizator wbrew pozorom zaszedl w cyfrze moim zdaniem dalej! Ale kto wie moze z Kaliope sie myle nie ma dokladnych zdjec nie mowie w tym wypadku ostatniego slowa.

Ale z tego co mi sie wydaje po tym zdjeciu to Kaliope to bedzie troche suchy DAC i sztucznie analityczny, z muzykalnoscia tez nie bedzie najlepiej.

No ale nie uważasz, że nie jest możliwe ocenienie jakości dźwięki tylko na podstawie widoku "bebechów" ???

Nawet mając wiedzę techniczną???

Chyba już wiesz, że w audio nie jest tak łatwo;-)

No ale nie uważasz, że nie jest możliwe ocenienie jakości dźwięki tylko na podstawie widoku "bebechów" ???

Jak najbardziej jest mozliwe, warunek jest jeden, trzeba znac bardzo dokladnie konstrukcje, wtedy wiecej wiadomo niz z recenzji z kolorowych 'obiektywnych' gazetek.

Nie sadzisz ze rozpoznanie sprzetu jak i logiczna analiza po konstrukcji, to wiecej niz zawsze subiektywne odsluchy, patrzac oczywiscie od strony logiki? ;) Ale ja lacze odsluch z rozpoznaniem konstrukcji, wiec takie wnioski chyba sie zgodzisz sa najbardziej racjonalne i prawdziwe! :) W tym wypadku uzylem stwierdzenia ze moge sie mylic, bo zdjec bardzo dokladnych mi brak no wiec...;)

Na recenzje spuśćmy zasłonę milczenia, tu zgoda;-)

Co do oceny "z konstrukcji"...

Jak sam piszesz jest możliwa (ja tego nie łapię) jeśli są dobre zdjęcia, a potem piszesz, że ich nie ma ;;--))

A co do odsłuchów - wydaje mi się, że to właśnie one są "wyznacznikiem ostatecznym", bo każdy system, pomieszczenie i gust słuchacza są inne!

Musisz koniecznie poprosić Sylwka o lepsze zdjęcia ,gwarancja już chyba się kończy :)))

Nie jest to z pewnoscia jakas wybitna konstrukcja nad ktora warto siedziec godzinami, sa ciekawsze DAC-i do analizy i jakas zawarta mysl techniczna. Naladowanie tony kondensatorow Silmic II to nie jest jakis specjalny technologiczny wyczyn...dodatkowo te trafa wspolne dla czesci analogowej i cyfrowej!!! KOSZMAR! Kto tak robi? Analogowka bez sprzezenia zwrotnego i klika kondensatorow Silver Mica, nie widze tutaj jakiegos przelomu. A w cyfrze powinien byc przelom, wszyscy wiemy jak jest wazna!

Jak sam piszesz jest możliwa (ja tego nie łapię) jeśli są dobre zdjęcia, a potem piszesz, że ich nie ma ;;--))

Juz z tego co jest, cos mozna powiedziec, Rasmussen na cyfrowce sie nie zna, jak mozna puscic kable zasilania wysokiego napiecia ( nie filtrowanego ) centymetr - dwa, od analogowki, ktora jest czula na wszystko, parodia poprostu! Rasmussen dobry jest we wzmakach przynajmniej kiedys byl dobry...

A co do odsłuchów - wydaje mi się, że to właśnie one są "wyznacznikiem ostatecznym", bo każdy system, pomieszczenie i gust słuchacza są inne!

Wit-told obiecuje ze przy najblizszym naszym spotkaniu wytlumacze Ci ( jesli zechcesz ) szczegolowo moje podejcie w tej sprawie.

stasiop nie sadzisz, ze jestes za maly jako konstruktor, zeby tak definitywne oceny wystawiac gryphonowi, ktorego nie sluchales i tak naprawde za bardzo nie widziales?

pokaz srodek swojego dacka, a zobaczysz jak inni, nie gorsi od ciebie konstruktorzy, ocenia go

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

stasiop nie sadzisz, ze jestes za maly jako konstruktor, zeby tak definitywne oceny wystawiac gryphonowi, ktorego nie sluchales i tak naprawde za bardzo nie widziales?

Sadze ze kazdy przecietny DIY-owiec ktory zaliczyl kilka konstrukcji audio nigdy nie poprowadzilby nieekranowanej sieci blisko analogowki, jeszcze ta analogowka nie ma sprzezenia zwrotnego co tym bardziej robi ja wrazliwa na takie wplywy. Dodatkowo ladowanie 'tony' kondensatorow Silmic II ( bo takie lubi Rassmusen ) ma swoj sens logiczny, chodzi o uzyskanie niskiego ESR kondensatorow, nie potrzeba do tego jakiejs wielkiej wiedzy, wystarczy zwykly pomiar np. tu:

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem jesli chce sie uzyskac bardzo niskie ESR kondensatora to wcale nie trzeba ladowac ich tone, wystarczy zastosowac takie ktore maja ultra niskie ESR, np sa specjalne kondensatory polimerowe tego typu, wiec...?

Dodatkowo zasilanie analogowki z tego samego trafa z ktorego jest mocno zaklocony prad z czesci cyfrowej zakrawa na mocna parodie konstrukcyjna. I jest jeszcze kilka takich 'kwiatkow'

Zreszta zapytajcie doswiadczonych konstruktorow, sadze ze odpowiedza to samo. ;)

pokaz srodek swojego dacka, a zobaczysz jak inni, nie gorsi od ciebie konstruktorzy, ocenia go

Przyjdzie czas to pokaze.

Ukryta Zawartość

Rasmussen na cyfrowce sie nie zna, jak mozna puscic kable zasilania wysokiego napiecia ( nie filtrowanego ) centymetr - dwa, od analogowki, ktora jest czula na wszystko, parodia poprostu! Rasmussen dobry jest we wzmakach przynajmniej kiedys byl dobry...

Stasiop co w tej "branży" robisz. Pytam bardzo poważnie. Wygłaszasz teorie na temat różnych sprzętów. Teoretyków od oceniania wnętrz urzadzeń nam nie potrzeba.

Przyjdzie czas to pokaze.

Bardzo wątpię.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

No cóż mogłem spodziewać się takiej odpowiedzi. Może odpowiedz mi konkretnie na pytanie. Co robisz w tej branży ?

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.