Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo mnie cieszy dobry humor Stanisława.

Proszę kolegę o napisanie listy przetworników, których jest i/lub był właścicielem. Chciałbym się dowiedzieć z czym realnie porównywałeś swój niedoszły produkt.

Dziwi mnie Twój obecny zachwyt nad analogiem i magnetofonem przecież sam niegdyś psy na nich wieszałeś jako stare, szumiące i mało rozdzielcze. Coś się zmieniło?

Dziwi mnie Twój obecny zachwyt nad analogiem i magnetofonem przecież sam niegdyś psy na nich wieszałeś jako stare, szumiące i mało rozdzielcze. Coś się zmieniło?

Nie przesadzaj, nie wieszalem psow a to ze szumia czy trzeszcza to sprawa oczywista! Moim zdaniem z cyfry moze byc wszystko to co w analogu, a nawet sporo wiecej bez ich wad.

Nie przesadzaj, nie wieszalem psow a to ze szumia czy trzeszcza to sprawa oczywista! Moim zdaniem z cyfry moze byc wszystko to co w analogu, a nawet sporo wiecej bez ich wad.

Magnetofon szumi, a gramofon trzeszczy ???

Widocznie masz ZK140 i Bambino :).

Dobry magnetofon z taśmy matki nie ma prawa szumieć. Niejeden CD-ek szumi bardziej.

A winyle trzeszczą jak są zjechane i grane na nieskalibrowanym systemie za pińć zyla. Trzeba kupować nówki sztuki z epoki. Wiem ... drogie są. Tak po 40 - 100 USD.

Ale skoro można wydać na transport CD i DAC powiedzmy 80 tysięcy, płyt nie liczę, to dlaczego nie wydać 10 tys na magnetofon i płacić po 1000 zł za taśmę?

Typowe stereotypy przeciwników analogu.

pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

OMG. Dyskusja buma, 747, Stasiopa o magnetofonach w wątku o DACach Hiend ??!!!??. Rozumiem, że Szymon to jedyna osoba która z osób mających cokolwiek wspólnego z Hi-Endem została na forum?

Masakra jakaś...

OMG. Dyskusja buma, 747, Stasiopa o magnetofonach w wątku o DACach Hiend ??!!!??. Rozumiem, że Szymon to jedyna osoba która z osób mających cokolwiek wspólnego z Hi-Endem została na forum?

Masakra jakaś...

No sypie się nawet to.....

A ten co ma i wie, to zamiast działać pozytywnie, to też się dziwnie zachowuje...

Ten klocek pojawia się na eBayu mniej więcej dwa razy na rok:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Klikać i kupować, dobra cena.

Pozdro

Ukryta Zawartość

No oczywiscie! :) Tylko jesli koreluje sie teoria razem z odsluchem plus pomiar w stopniu niebywalym, to jakie jest prawdopodobienstwo pomylki? ;)

Masz pomiary kabli USB w stopniu niebywałym?

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

o magnetofonach

Azorsky, przypomnij mi mój wpis na temat magnetofonów, bardzo proszę, może napisałem coś o czym sam nie wiem.

Zacznij czytać forum, albo poproś kogoś starszego, aby uczynił to za Ciebie, będziesz mógł wtedy odnosić się do rzeczywistości.

Azorski, z jakiego poziomu wartościujesz czyjeś znawstwo przedmiotowe zagadnień audio hi end?

Potrzebujesz pozdrowienia.

Pozdrawiam.

Ten klocek pojawia się na eBayu mniej więcej dwa razy na rok:

Ukryta Zawartość

Klikać i kupować, dobra cena.

Pozdro

No epidemia normalnie.

Tego to tylko klikać:

Ukryta Zawartość

Gdybym nie miał Audio Nota juz bym klikał.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiem. Moim zdaniem i tak warto.

Przesyłka wyjdzie 100 dolarów. Zarówno z Kanady jak i z USA.

Ja nie kupię bo już kupiłem Audio Note DAC4. Ale gdybym nie kupił to kupiłbym tą BADAę.

Pozdro

Jaka jest sygnatura brzmienia Berkeley Audio, tzn w ktora strone idzie-cieplo, naszycenie, wypelnienie, czy moze szczegolowosc, analiza, a moze gdzies po srodku?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ukryta Zawartość

Poczytaj tamże o innych DACach czy klockach, poznasz gust autora.

Pozdo

Ukryta Zawartość

747 w momencie kiedy wartość odsłuchowa twojego sprzętu osiągnie 10% mojego możemy zacząć rozmawiać

Na razie jestes smutnym trollem który jako referencji używa płyt Budgie i sprzętów sprzed 30 lat

747 w momencie kiedy wartość odsłuchowa twojego sprzętu osiągnie 10% mojego możemy zacząć rozmawiać

Na razie jestes smutnym trollem który jako referencji używa płyt Budgie i sprzętów sprzed 30 lat

Hmmm, nie wiem jak płyty Budgie ale sprzęt sprzed 30-u lat rozjedzie jak walec niejedą ałdjofilską konstrukcje z dzisiejszych czasów za pierdyliony złotych.

Jako przykład podam kolumny, które kiedyś były duzo lepsze niż dzisiaj. Kolejny to lampowe wzmacniacze.

O tym, że najlepszym żródłem jest studyjny magnetofon i odtwarzanie z taśm matek to już nie trzeba nikomu wspominać.

Tak więc lepiej ostrożnie z tymi rozmowami, szczególnie w wartościach pieniężnych bo tu mógłbyś się niebywale zdziwić.

Więcej szacunku dla "starej" mysli technicznej audio. Oprócz zapisu cyfrowego jak na razie nic mądrego w tej materii od lat nie wymyślono.

Pozdro

No i po wystawie w Monachium. Co nowego w dziedzinie DAC-ow? Jest kilka nowosci...ale niestety, dzwiekowo to moim zdaniem muzyka w tym wszystkim sie bardziej zwija niz rozwija.;)

Sluchalem nowego Soulution DAC-a 760

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Mial rozkrecona gorna pokrywe mozna wiec bylo sie tez temu dokladniej przygladnac...Generalnie bitwa na bity, jittery i cyferki w katalogu. System skladal sie z elektroniki Soulution oraz glosnikow Magico. Dzwiekowo nic specjalnego a bas to porazka jak na ta cene. Podczas prezentacji The Wall nie wytrzymalem opuscilem pokoj.

Nowy DAC Select

Ukryta Zawartość

Muzyka w pokoju ze mozna zasnac, sluchalem czterech utworow kazdy podobny...dzwiekowo? No wlasnie pomijajac muzyke mozna przy tym DAC-u usnac - to tyle. Elektronika towarzyszaca MSB oraz jakies elektrostaty...Szkoda bylo czasu.

Nowe C8+ Metronome

Ukryta Zawartość

Jest juz znacznie lepiej, wkladam swoja testowa plyte, wszystko jest OK sprzet nie kleka przed nagraniem jak bylo to w wypadku C8, jest wszystko jak trzeba postep duzy w stosunku do C8 ale sprzet nie porywa jak n.p. robia to drogie gramiaki jak n.p. TechDAS-a Air Force One czy two

Ypsilon

Ukryta Zawartość

Tutaj gra calkiem fajnie, siedze pol godziny jest wszystko jak trzeba, ale znowu jak przechodza na gramofon analogowy, pojawia sie czar muzyki z cyfry tego brak chociaz nie jest zle.

PSaudio DSD DAC

Porazka nuda! Ale stereofonia wybitna lepsza anizeli cokolwiek innego. Ale to wynik stosowania DSD-tak mi sie zdaje.

DCS Vivaldi

Moje zaskoczenie, duzo lepiej skonfigurowali system, zamiast wzmakow Dagostino dano dobrze pasujace VTL, okablowanie calosci Nordost, caly stack okablowany jest tak na oko, okolo 20-30 kablami, dobra platanina z tylu, wraz z gosnikami Wilsona, zagralo inspirujaco, sluchalem godzine, jest wejscie w nagranie, klasyka z cyfry gra najlepiej niz kazda inna cyfra. Niestety wystepuje spora suchosc i brak polotu muzycznego, niestety drogie gramiaki w stylu Air Force One, maja duzo wiecej do powiedzenia w zakresie dynamiki, muzykalnosci i muzycznej aury

Moje zaskoczenie i absolutny numer jeden - Audio Tekne roznica pomiedzy kazdym innym systemem - PRZEPASC!

pozdr Stasiop

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest juz znacznie lepiej, wkladam swoja testowa plyte, wszystko jest OK sprzet nie kleka przed nagraniem jak bylo to w wypadku C8, jest wszystko jak trzeba postep duzy w stosunku do C8 ale sprzet nie porywa jak n.p. robia to drogie gramiaki jak n.p. TechDAS-a Air Force One czy two

Ależ CD i Vinyl to inne byty, kiedy Ty StasioP to zrozumiesz?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nigdy! Cyfra powinna grac lepiej niz gramiak. ;) Kiedys tak sie stanie, wiem to! ;)

Posłuchaj kiedyś na spokojnie Nagry CDC różnica się zaciera a ten napęd jest robiony już około 10 lat. Cyfra z CD zawsze będzie grała ciut inaczej. Na nowe technologie które będą tanie i dobre dalej bym nie liczył bo na to nie ma parcia rynku, ludzie w industrialnym głośnym świecie trochę przygłusi są.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Posłuchaj kiedyś na spokojnie Nagry CDC

Sluchalem! Ostatnio rowniez, jak dla mnie poprawny dzwiek ale bez polotu i plaski, DCS duzo lepszy.

Cyfra z CD zawsze będzie grała ciut inaczej.

To ciut, to ciut za male slowo ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.