Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

I nastepne zdjecia...

Czasami i trolle sa uzyteczni, moglem szybko wkleic 3 galerie, tak musialbym czekac spory czas no kolejne mozliwe sesje ;)

Dzieki! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31719-0-50532500-1449653348_thumb.jpg

post-31719-0-76099000-1449653364_thumb.jpg

post-31719-0-07681300-1449653373_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze samo przepiekne, urokliwe i przesycone atmosfera nauki Cambridge.

Z ciekawostek moge powiedziec ze 5 minut drogi piechota od centrum plynie wiejska rzeczka, gdzie pasa sie krowy i kaczki, stara zabytkowa zabudowa polaczona z wiejskimi klimatami. ;)

Mozna poplynac lodzia wsrod starej zabudowy i wiejskich klimatow uczac sie n.p. do egzaminu, atmosfera stworzona typowo pod nauke i studia.

Ukryta Zawartość

post-31719-0-36966900-1449654915_thumb.jpg

post-31719-0-36686200-1449654924_thumb.jpg

post-31719-0-45344700-1449654931_thumb.jpg

post-31719-0-31967100-1449654944_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolega Marslo dzisiaj w watku o DAC-ach i plikach tak napisal:

cyt:

Dlatego sprzety o najlepszych pomiarach wcale nie graja najlepiej dla duzej czesci audiofili.

Jakie sa fakty pomiarowe dotyczace sprzetow ktore maja dobry, lub bardzo dobry pomiar:

dcs - wyniki pomiarowe wybitne

MBL - wyniki pomiarowe wybitne

Focal - wyniki pomiarowe wybitne/ bardzo dobre

Magico - wyniki pomiarowe wybitne

Metronome - wyniki pomiarowe bardzo dobre/dobre

Soulution - wyniki pomiarowe wybitne

Pass - wyniki pomiarowe bardzo dobre/dobre

T+A - wyniki pomiarowe wybitne

i wiele wiele innych

Czy koledzy zgadzaja sie z ta opinia i te sprzety nie graja najlepiej dla duzej czesci audiofilii? ;)

Stasiu wklej coś Ayona ..........najlepiej z fabryki z Austrii),i jeszcze Ciebie poproszę o wyniki pomiarowe dotyczace Ayona-bardzo proszę.

Czy jest szansa jakaś aby były wybitne?

A jaką ocenę otrzyma Amare?........czy jest poza klasyfikacją-też mnie to ciekawi,zresztą nie tylko mnie.

Dziękuję za foty z fabryki DCS-a............sam je robiłeś?

T+A - wyniki pomiarowe wybitne

i wiele wiele innych

Czy koledzy zgadzaja sie z ta opinia i te sprzety nie graja najlepiej dla duzej czesci audiofilii?

Audio Note ma słabiuteńkie wyniki pomiarowe.

i tak też gra...

... ale ile radochy dostarcza takie słabe granie ... to powiedziałem i doceniłem ja Jarząbek, audiofil trzeciej kategorii :)))

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

... ale ile radochy dostarcza takie słabe granie ... to powiedziałem i doceniłem ja Jarząbek, audiofil trzeciej kategorii :)))

Z Ciebie taki audiofil trzeciej kategorii jak ch***we granie z AN ;)

----------------------------------------------------

Sly30 w innym watku o DAC-ach napisal:

'Słyszę wszystko, ale trzaski przeszkadzają słuchać i dyskredytują ten nośnik. Same gramofony są fajne. Szczególnie podoba mi się design Kuzmy XXL. Ale nie wydam 100 tys.za dekoracje... :-) A vinyle to jest szrot, a nie poważny nośnik.'

Ukryta Zawartość

Proponowalbym napisac to zdanie na jakims powaznym forum High-endowym, albo jeszcze lepiej, wyglosic taka opinie na forum n.p. w jakims dobrym salonie z High-endem kolo Londynu :D

Ukryta Zawartość

I co z tego? Salony audio szukają kasy i klient wpuszczony w Vinyl to najlepszy klient! Można go doić z kasy bez końca. Gramofon, ramię, wkładki, myjki, regulacje, a to nowe ramię, a to nowa wkładka, stojaki, folie i szczotki do płyt. I to wszystko się zużywa. I jeszcze płyty które też się zużywają. W dobie kryzysu w branży audio najlepiej namówić kilkaset osób na gramofony i można z nich żyć do śmierci w duchu śmiejąc się z tego całego analogu... :-) Swoją opinię wygłaszam wszędzie. W USA też puszczono mi Vinyl. Po kilku trzaskach poprosiłem gościa żeby już dał sobie spokój z tym szajsem.

Tylko vinyl i najdrozsze najlepsze gramiaki maja taki dzwiek ze kazdy KAZDY dac wymiekka w kategorii muzykalnosci i barwy.

Sly30, to zdanie nie jest powazne dla powaznego audiofila, ludzie ktorzy przesluchali tony sprzetu i ktorzy maja ogromne doswiadczenie w High-endzie nie lekcewaza vinylu. Dodatkowo jak vinyl sie dobrze wyczysci wcale nie trzeszczy...

Prędzej czy później każdy Vinyl trzeszczy. Moźna kombinować i leczyć syfa pudrem ale na dłuższą metę wychodzi i tak na to samo, bo nie zmieni się natury vinyla. Idea rylca w plastikowym rowku zawsze daje z czasem trzaski, pykania itd. A co myślą poważni audiofile to ich sprawa. Niech myślą co chcą. Ja jestem niepoważny i co mi zrobisz?... :-) Vinyl ma sens sentymentalny. I gdy ktoś ma z dawnych lat kilka tysięcy vinyli i ma też dobre źródło cyfrowe to jest sens posiadania też gramofonu. Inne przypadki są bez sensu. Żal mi dziś ludzi, którzy nie mają kasy na dobre wzmacniacze, kolumny itd, ale wyładowali się w vinyle i tracą kasę w komisach na szroty. Bez sensu.

Sa ludzie ktorzy maja tysiace vinyli, mieli rozne napedy CD i DAC-i i dalej nie chca slyszec o cyfrze. Znam jednego takiego pana, uwazam ze ma racje. Oczywiscie slucha tez z cyfry ale tak tylko do kotleta prawdziwa uczta jest z vinyla i basta!

Mysle Sly ze co innego cenisz w dzwieku i inna masz zakodowana estetyke grania.

Vinyl niewątpliwie jest urokliwy, ale mnie też denerwują trzaski i pyknięcia, poza tym natura zniekształceń vinylu jest łatwiej akceptowalna niż "zniekształcenia" cyfrowe.

Poza tym +1 dla Sly

Żal mi dziś ludzi, którzy nie mają kasy na dobre wzmacniacze, kolumny itd, ale wyładowali się w vinyle i tracą kasę w komisach na szroty. Bez sensu.

no nie wiem, mi ich zupełnie nie żal, zresztą nie znam takich :-)

sly30 po co cały czas, nieustająco obrzydzasz żałosnym ludziom winyl?

ps

i w ogóle to nie wiem kogo dzisiaj stać na te "dobre wzmacniacze", też nie znam :-)

To jest trochę jak z moją herbatą. Niektórzy u mnie pili. Przepis jest prosty. Herbata z owoców leśnych Lipton, duźo świeżej cytryny i 2 soki tzn Kiwi i malina. Super smakuje, tyle że z prawdziwą herbatą ma już mało wspólnego. Z vinylem jest podobnie tyle, że gorzej smakuje przez trzaski i pykania. Ale nikomu nie zabraniam. Jeśli ktoś tak lubi to ok.

no nie wiem, mi ich zupełnie nie żal, zresztą nie znam takich :-)

sly30 po co cały czas, nieustająco obrzydzasz żałosnym ludziom winyl?

ps

i w ogóle to nie wiem kogo dzisiaj stać na te "dobre wzmacniacze", też nie znam :-)

Zapytano mnie dlaczego nie wziąłem na testy gramofonu, to odpowiedziałem. Poza tym nigdzie nie napisałem, że ktoś jest żałosny.

To jest trochę jak z moją herbatą. Niektórzy u mnie pili. Przepis jest prosty. Herbata z owoców leśnych Lipton, duźo świeżej cytryny i 2 soki tzn Kiwi i malina. Super smakuje, tyle że z prawdziwą herbatą ma już mało wspólnego. Z vinylem jest podobnie tyle, że gorzej smakuje przez trzaski i pykania. Ale nikomu nie zabraniam. Jeśli ktoś tak lubi to ok.

Prawda jest taka ze to cyfra kazda dodaje, latwo sie o tym przekonac chodzac czesto na koncerty.

Oczywiscie vinyl tez swoje dodaje i ma ogromne wady, ale muzykalnosc i barwa jest tylko lepsza juz ze szpulaka, cyfra nawet najdrozsza w mojej ocenie dalej obecnie nie ma na to SZANS!

Jak do tej pory nie słyszałem lepszego vinyla niż dobra cyfra. Owa muzykalność to fajny termin, który trudno określić. Za to dynamika, mikrodynamika i budowanie przestrzeni dalszych planów w vinylu wypada gorzej niź w cyfrze. Jeśli usłyszę lepszy analog niż mam cyfrę, to napiszę o tym na forum. Nie mam z tym problemu.

W swoim DAC-u bede probowal to uzyskac, mam na to duzy apetyt.

a takie brednie to jak najbardziej należy ośmieszać, można kpić sobie z tych kocopołków ile wlezie ;-) - ... o i to jest właśnie żałość, i żal do Staszka...

Zapytano mnie dlaczego nie wziąłem na testy gramofonu, to odpowiedziałem. Poza tym nigdzie nie napisałem, że ktoś jest żałosny.

wiesz żal, żałość, żałosny, jakoś tak ;-)

Nic sie nie zmienilo. Ja ciagle jestem po stronie maksymalnej wiernosci, ale wlasnie pewne aspekty wiernosci sa wlasnie na vinylu. Cyfra nie moze tego przeniesc po prostu.

W kazdej szkole sluchania i konstrukcji jest jakas prawda, ja staralem sie wybrac to co najlepsze z roznych szkol konstrukcyjnych jak i szkol podejscia do samej wiernosci. Wystarczy duzo sluchac najlepszych gramiakow, aby sie przekonac ze w vinylu dalej jest wiecej muzyki.

Mysle ze na cyfrze jest to samo zapisane, tylko w dalszym ciagu sprzety nawet te najlepsze, nie potrafia tego wiernie odtworzyc.

Ja mam ochote zmierzyc sie wlasnie z tym problemem i nie tylko z tym. ;)

Źle pomyślałeś. Żałosny to nie to samo, gdy jest mi kogoś żal. Pisałem o tym swego czasu. Byłem w poznańskim sklepie Multikulti z płytami. Brałem kolejne kilkanaście nowości na CD. I wszedł młody meloman, który dopiero co nabył gramofon. Zaczął pytać o różne vinyle w tym Możdżera ale nie tylko. W zasadzie odpowiedz na każde pytanie było....tak, ale na CD. Na vinylu nie! Po chwili widać było zalamkę na twarzy młodzieńca. I wtedy pomyślałem, że powinien dać w pysk temu, kto namówił go na zabawę w vinyle.

Źle pomyślałeś. Żałosny to nie to samo, gdy jest mi kogoś żal. Pisałem o tym swego czasu. Byłem w poznańskim sklepie Multikulti z płytami. Brałem kolejne kilkanaście nowości na CD. I wszedł młody meloman, który dopiero co nabył gramofon. Zaczął pytać o różne vinyle w tym Możdżera ale nie tylko. W zasadzie odpowiedz na każde pytanie było....tak, ale na CD. Na vinylu nie! Po chwili widać było zalamkę na twarzy młodzieńca. I wtedy pomyślałem, że powinien dać w pysk temu, kto namówił go na zabawę w vinyle.

A nie pomyslales czasami Sly ze sa ludzie ktorzy slysza inaczej niz ty i moim zdaniem slysza lepiej?

Ja nie jestem po stronie ani vinylu ani cyfry, ja jestem po stronie wiernosci, oczywiscie to jest moj gust i moja wiernosc.

I wtedy pomyślałem, że powinien dać w pysk temu, kto namówił go na zabawę w vinyle.

a to on nie ma odtwarzacza CDP?

Wątek jest o kasie, której nikt nie ma oprócz slaja i Jarka i nigdzie nie gra tak dobrze jak u Staszka z tuby i starego audiofila, który jest boski - idę pobiegać z psem, nara ;-)

Ok, jeśli słyszą lepiej to szacun. Tylko, że ja słyszę trzaski i pykania na ich vinylach, a oni ich nie słyszą, wiec pytanie...kto tu słyszy lepiej?

Tu nie chodzi o trzaski, chodzi o MUZYKE! A ta, slucha sie sercem ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.