Skocz do zawartości
IGNORED

Gender - o co chodzi?

Peter75

Rekomendowane odpowiedzi

Gówno jest gównem, za przeproszeniem i płeć nie ma tu znaczenia.

A pedalstwo jest pedalstwem.Zboczeń na tle seksualnym jest więcej,ciekawe czy wojtuś popiera je również.

Ja tam ich toleruje.....wykastrowanych.

Kiedyś mówiono o pewnych rzeczach wprost, ale szkoda, że my przestaliśmy te rzeczy rozumieć. Dam przykłady.

W języku angielskim określa się człowieka obłąkanego słowem insane. Ale to słowo miało również podobne znaczenie, jak w języku polskim - nieczysty. Ponieważ rzeczy trzeba rozumieć wprost, to "nieczysty" oznacza osobę, która nie jest czysta. A trzeba wiedzieć, że bardzo duży odsetek osób chorych umysłowo ma skłonność do zadowalania się analnego. Tego typu praktykom towarzyszy w sposób nieunikniony "nieczystość" polegająca na upapraniu się własnym gównem.

Nieczystości - sprawa prosta. To w zasadzie zawartość nocnika.

Zachować czystość oznaczało nie tyle zachowanie dziewictwa, ale powstrzymanie się od praktyk powodujących powalanie się nieczystościami.

Osoba praktykująca uwalanie się kałem była traktowana jako nienormalna, gdyż tego typu praktyki przyczyniały się do wywoływania i przenoszenia wielu chorób, że wspomnę tylko o chorobach brudnych rąk.

Homoseksualiści uważają, że mydło załatwi sprawę. No w pewnym sensie nie będą już śmierdzieć gównem. Ale problem jest bardziej poważny.

Piotr91

Nie oczekiwałem spójności i konsekwencji myślenia.I...nie zawiodłem się!

modrzew

Tak samo popieram jak ty przemoc w rodzinie,pedofilię,mobbing i molestowanie w pracy.

Piotruś Bredzisz!Stosunki analne są również u osobników heteroseksualnych.Natomiast w jednym muszę się z tobą zgodzić.Ręce należy myć.Przed ,w czasie i po stosunku.A nawet zamiast!

Nie wiem czemu utożsamiacie gender z mniejszościami seksualnymi.Każdy to słowo inaczej rozumie.Dla mnie to współczesna forma walki o równouprawnienie,np. kobiet.Bo formalnie niby to równouprawnienie jest ale de facto nie zawsze.Przepisy sobie a praktyka sobie.Prawo zwyczajowe jest silniejsze.Życie społeczne kształtowane jest przez system wychowawczy,obyczaje,religię,tradycję a to sprzyja umacnianiu dominującej roli mężczyzn.Dlatego w feminizmie widzę wiele słusznych postulatów choć nie wszystkie.Jestem przeciw parytetom.

Zresztą ten czarny i krwiożerczy obraz gender jaki funkcjonuje w świadomości głównie gawiedzi to twór KK,który nie radząc sobie z wyzwaniami współczesności kreuje i potrzebuje wroga.Bo jak jest wróg to łatwiej zapędzić owieczki do stajenki.

Feminizm nie ma sensu.

Świat jest po prostu tak skonstruowany, że to kobieta się oddaje a mężczyzna ją bierze.

Obrażanie się na konstrukcję świata prowadzi donikąd.

Brak akceptacji dla swojej społecznej roli i pozycji jest tylko i wyłącznie źródłem nieszczęść, frustracji a nawet choroby wrzodowej żołądka.

Jestem za tym, by kobiety miały prawo do głosowania, by miały dostęp do każdego stanowiska ale - w granicach rozsądku!

Jest taka seria dokumentów do obejrzenia na YT "Maszyny Wojenne". Traktuje ona o różnych rodzajach broni, m. in. o samolotach.

I tam można sobie obejrzeć miłe i ładne panie w eleganckich mundurach, które pilotują niszczyciele czołgów Thunderbolt A-10 czy nawet niewidzialne bombowce B-2.

Elita. Nie mam wątpliwości że każda z tych pań to najwyższej klasy wojskowy pilot i żaden polski pilot nie ma nawet połowy ich umiejętności i doświadczenia bojowego.

Jednak wysłuchiwanie jak ładna, miła i inteligentna pani z przejęciem opowiada jak to jej uranowe pociski zmieniały na miazgę iracki T-72, czy jak to jej bomby precyzyjnie spadały na cele w Serbii mnie osobiście przeraża.

Zakładam, że ta pani jest matką, wychowuje dzieci, nie poświęca się wyłącznie wojskowej karierze. W skrócie - jest normalna.

I o ile rozumiem sytuację, że ojciec tłumaczy dzieciom, że musi je zostawić na pół roku pod wyłączną opieką mamusi, bo ojczyzna kazała mu właśnie zabić kilku gości na drugim końcu świata, to matki tłumaczącej to samo dzieciom jakoś nie jestem sobie w stanie wyobrazić.

A przecież kobiety służą nie tylko w lotnictwie. Armia USA wciska je praktycznie wszędzie.

Nie łapię tego.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No tak bo P.Bóg był przecież facetem!

doktorku

Jeszcze 120 lat temu z tych samych powodów o których piszesz kobieta nie mogła być np. lekarzem,nie mogła mieć konta w banku i nie mogła głosować.Świat się zmienia.

A co do spraw męsko-damskich to już dawno zostało dowiedzione,że to kobieta wybiera faceta o czym on oczywiście nie wie.

Zresztą sam niedawno przyznałeś,że z demografią się nie wygra.A kobiet jest więcej tak więc jeśli tylko zechcą i się odpowiednio zorganizują to przegłosują co tylko będą chciały.

Nie wiem czemu utożsamiacie gender z mniejszościami seksualnymi.Każdy to słowo inaczej rozumie.Dla mnie to współczesna forma walki o równouprawnienie,np. kobiet.

Taką ściemę możesz serwować w domu.To początek a jak nazwą to bardziej dosadnie i po imieniu,to z Gender zostanie...gówno.

Tak samo popieram jak ty przemoc w rodzinie,pedofilię,mobbing i molestowanie w pracy

Kto ci powiedział,że popieram przemoc w rodzinie?To,że uważam zboczenia za coś nienormalnego nie oznacza jeszcze automatycznie-popierania przemocy.To taka dygresja na zasadzie"Tam biją murzynów...

Jeszcze 120 lat temu z tych samych powodów o których piszesz kobieta nie mogła być np. lekarzem,nie mogła mieć konta w banku i nie mogła głosować.Świat się zmienia.

Kobieta może być lekarzem i to doskonałym.

Ale znów - dlaczego w takim razie na znanych mi dermatologiach 100% kadry stanowią kobiety a na znanych mi neurochirurgiach 100% operatorów to faceci?

Tu działa jakiś instynktowny podział, "samo" się to robi i nikt nie ma z tym problemu.

Po prostu tak jest.

I wszystko fajnie.

Ja kocham kobiety, żeby nie było, iż jestem jakiś mizogin.

Ale dobrze jest jeśli każdy z nas robi coś do czego predestynowała go natura.

I o ile nie mam żadnego problemu z kobietą - profesorem medycyny, to kobieta - dowódca czołgu jakoś mi nie pasuje.

Mamy kręcić wersję gender "Czterech Pancernych"? Tam też były laski w armii ale robiły rzeczy dla kobiet naturalne: sanitariuszka, telefonistka w sztabie... i jakoś przyjemnie to się oglądało. :)

1329297704_by_Marcinoo666_600.jpg

963_342_500.jpg

e8d84223670cc200c28486e43f629add.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 5 miesięcy później...

Love me gender ;-)

Love me sweet,

Never let me go

[...]

etc.

;-)

A jeśli chodzi o kobiety w wojsku to mi się tu nie śmiać! Sama swego czasu, chciałam być w armii ;-) Chciałam być też rycerzem i samurajem, ale co tam ;-)

Jestem wielkim fanem gender! Możecie mi teraz nabluzgać ;-)

Jak widzę moich kolegów, z których spora część to &*^%$ i słabeusze to nawet dobrze, że nie muszą iść do wojska... Już takich widzę z wielkim pistoletem maszynowym :-D Przecież taki większy pistolet maszynowy waży tyle, że gdy wystrzela się magazynek jest maczuga ;-)

A spora część Waszych tekstów, memów etc. to czysty prymitywizm i albo brak zrozumienia tematu, albo czyste chamstwo i powtarzanie zasłyszanych prawicowych tekstów.

W skrócie niektórzy nie mają pojęcia o czym piszą.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

W skrócie niektórzy nie mają pojęcia o czym piszą.

Oby tylko nie było tak, że załapiesz pojęcie kiedy będzie za późno ale co tam, większości z nas już tutaj nie będzie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Badania i statystyka dowodzi że śmiertelność wśród osób nierozumiejących wszystkich znaczeń słowa PŁEĆ jest 100%. Po was przyjdą kolejni którzy to w końcu pojmą :)

A w teleturnieju "1 z 10" kobiety prawie nie biorą udziału.

I na nartach chyba też nie skaczą.

Hmmm...

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Znam się na broni białej z palnej się trochę orientuje, a ten fragment to był żart. Ten znak: ";-)" powinien to zasugerować.

Co najmniej 4 - wielki pistolet maszynowy, ciężki pistolet maszynowy, użycie współczesnej broni wojskowej z jej składanymi / lekkimi kolbami jako maczugi, pistolet maszynowy jako podstawowa broń wojskowa.

Jak brakuje amunicji to Brytyjczycy jeszcze potrafią walczyć na bagnety. 2 razy w ciągu ostatnich 40 lat im się to przydarzyło, raz na Falklandach, raz w Iraku. Nie słyszałem o udziale gendera w tych potyczkach.

Zaznaczam, że wszystko tyczy się masy, a pisząc o pistolecie maszynowym miałam na myśli coś większego niż Scorpion ;-)

Jutrzejsze WSieci ma opublikować sensacyjny materiał o osobie posługującej się dokumentami wystawionymi na nazwisko Anna Grodzka.

Otóż osoba ta chodzi po domu w męskich ciuchach i mieszka z heteroseksualną kobietą. :)

Czyżby damskie fatałaszki były tylko sprytnym sposobem Krzyśka na zdobycie głosów wyborców? :)

67e9608da547c1c93a25fb8a94ef832d,641,0,0,0.jpg

Takie wytyczne z USraela- poprawność polityczna. Grodzka może być tylko aktorem.

I jest - świetnie odgrywa swoją rolę, jednak dziennikarze są dociekliwi! :)

8767bf5bec50.jpg

przypomnji sobie jakubek czy sam na to wpadles w dziecinstwie czy moze ktos jednak podsunal ci te idiotyzmy.Tak dla poprawnosci dyskusji..

I jest - świetnie odgrywa swoją rolę, jednak dziennikarze są dociekliwi! :)

8767bf5bec50.jpg

a jeszcze lepiej ze ty jestes i mam wrazenie zes wyslannik alkaidy.

doktorku.

Skąd ? Z Ciemnogrodu ...

Ta obelga z kręgu GWna jest już passe. :)

Wysiłki Cejrowskiego sprawiły, że bycie Ciemnogrodzianinem to dziś powód do dumy a nie do wstydu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

17473717013904967554248.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak jest a nawet warto byc glupim bo zawsze sie TYM mozna wytlumaczyc.Generalnie dobrze jest miec zólte papiery..doktorku.Bycie glupim to jest TO!!!

<br />Ta obelga z kręgu GWna jest już passe. :)<br />
rozumiem ze ty to ustaliłes bo ta obelga cie jednak GNIOTŁA cós troche.A tu cejrowski cie uratował od zgryzoty.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.