Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana Denona PMA 700 ae na nad 356

Rafalczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym zamienić obecny wzmacniacz denon pma 700 ae na nada 356 przy kolumnach canton ergo 607. Chciałbym ocieplić dżwięk zestawu. Czy ten Nad to będzie właściwy wybór? zastanawiałem się również na Cambridge Audio 651 A. Proszę o ewentualne sugestie.

Rafał

https://www.audiostereo.pl/topic/108829-zamiana-denona-pma-700-ae-na-nad-356/

Cambridge robi średnie wzmacniacze, przynajmniej te budżetowe, Nad 356 jest zdecydowanie lepszy, nawet 326 byłby lepszym wyborem. Nad nie jest jasnym wzmacniaczem wiec powinien spełnić rownież oczekiwania co do barwy.

Dzięki za obie sugestie. Co do Baltlaba to na allegro są dwa egzemplarze choć wersja epoca 1.3., a recenzja dość obiecująca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zamiana integry Denon na NAD C356BEE w Twojej konfiguracji jest bardzo dobrym pomysłem, biorąc pod uwagę Twoje sugestie. CA jest wyraźnie jaśniejszy brzmieniowo, może być zbyt ostro z Cantonem.

Jeśli Twoje pomieszczenie nie jest zbyt duże i nie potrzebujesz bardzo mocnego wzmacniacza, posłuchałbym jeszcze integrę Arcam FMJ A19.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Czyli Nad :-)

Słucham dość zróżnicowanej muzyki, od współczesnej poprzez klasyczną, jazz, muzykę filmową do dość ciężkiego grania. Mam nadzieję że nad się w tym wszystkim odnajdzie. Denon zachowuje się w porządku z cantonami, choć nie miałem za wiele doświadczenia ze wzmacniaczami innych firm. Po 5 latach chciałbym jednak ocieplić dźwięk, powiększyć scenę.

Rafał

Posłuchaj Audiolaba 8000

za późno, zamówiłem nada :-), choć może kiedyś

Ponownie witam

zastanawiam się na cd do nada 356. Czy warto dopłacić do 546 czy 516 nie będzie za bardzo odbiegać od tego pierwszego?

rafał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.