Skocz do zawartości
IGNORED

Słowniczek audio - poradnik kupującego

justas32

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Emereko , zwróciłeś uwagę na hiendowy kabel zasilający. :)

rydz

Kabel zawsze można wymienić, ale najważniejsze, że jest karton;)

No ba! Przygotowany do wpięcia we wtyk Furutecha, a długość zoptymalizowana, by nie degradował dźwięku! ;)

Mam dali 450 kuione od kolegi z tego forum ,jedna kolumna ma lekko uszczerbiony narożnik maskownicy,kolumny są super,zawieszenia głośników w idealnym stanie..i co spadły ze śmieciarki? i uszkodził sie narożnik maskownicy>?. Wiem że są handlarze na allegro ale nie można wszystkich wrzucać do jednego worka,.

Cieszy mnie fakt, że jesteś zadowolony, ale dzisiejsze czasy to nie komuna, nie kupujemy w sklepie dla MM, każdy nowy nabywca oczekuje dobre zadbane i tanie.

Pozdrawiam

Tomasz

No ba! Przygotowany do wpięcia we wtyk Furutecha, a długość zoptymalizowana, by nie degradował dźwięku! ;)

chiba wejdę w licytację, a jak wygram to wymiana kabli podtynkowych murowana ;)

Pozdrawiam

Tomasz

NO i????? gzie kupić używany sprzęt w stanie sklepowym......I tanio jeszcze..

Nie byłeś już zbanowany na forum AS??

Kupno zadbanego sprzętu to jak los na loterii, zazwyczaj jak ktoś ma zadbany i od nowości swoje klocki, a jest zdecydowany odsprzedać, to komu je sprzeda??

Pozdrawiam

Tomasz

Gość

(Konto usunięte)

chiba wejdę w licytację, a jak wygram to wymiana kabli podtynkowych murowana ;)

Kiedy już będziesz wymieniał instalację, to nawet nie musisz folią przykrywać tego sprzętu! ;)

Nie byłeś już zbanowany na forum AS??

nie od Ciebie to zależy ....Na szczęście.. Naprawde jak na tym forum się zagłębić to jest porażka..Niech mnie autor banuje ale to już nie forum...tylko ukraina.

To ich prawo, tutaj mamy trochę swobody, aż ktoś nie uzna, że przeginasz, ja osobiście szanuje sobie wolność słowa, ale nie każdy to akceptuje, a bana to chiba jeszcze nikt nie dostał ode mnie.

Pozdrawiam

Tomasz

aż ktoś nie uzna, że przeginasz

Aż tak przeginam? obraziłem kogoś? ... Patefon jest tyle warty ile ktoś za niego da.I tu nic nie zmienimy rynek jest rynkiem i to forum ten rynek napędza.Nie jestem handlarzem na allegro ,ale to rynek dyktuje to co ile kosztuje.

rynek jest rynkiem i to forum ten rynek napędza

A skąd takie wnioski? rejestracja 2013r. czy ty....a co mi po tym

masz ode mnie dwa plusiki;)

Pozdrawiam

Tomasz

...to rynek dyktuje to co ile kosztuje.

Jest też wiele dziwnych sprzedawców którzy całymi latami prawie nic nie sprzedają bo mają chore ceny przy szerokiej ofercie modeli.

Jest też wiele dziwnych sprzedawców którzy całymi latami prawie nic nie sprzedają bo mają chore ceny przy szerokiej ofercie modeli.

Oczywiście broń boże żebym ja tu bronił handlarzy z allegro ..Cały czas piszę o zwykłych posiadaczach sprzętu rtv których wrzuca się do jednego worka ze śmieciarką w niemczech..

Ciekawe ile bys dal gwarancji jak bys zenil swoje klamoty, stare sprzety maja to do siebie ze moga sie wysypac w kazdej chwili

Ty, caleb - gdzie się odezwiesz- ręce opadają...

Czemu to ma służyć? Bo na pewno nie intencji podanej przez autora wątku.

Pi***niu w bambus.

Sprzedawałem swoje stare Luxmany wciąż w idealnym stanie, wzmacniacz po pełnym przeglądzie i renowacji w londyńskiej Sound Clinic. Sprzęt grający świetnie w idealnym stanie optycznym, założę się o każde pieniądze, że przeżyje większość z produkowanego obecnie chłamu.

Także jest vintage i vintage.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tak sobie poczytałem te 3 strony - bo na początku zabierałem głos i jakoś tak najbardziej "wierzą" i i kupili masę okazji Koledzy których nicki z nam z innych wątków i albo sami się przyznali do mniej, lub bardziej czynnego handlu na Allegro, bądź ktoś z forumowiczów im to brutalnie wytknął.

Będę litościwy i nie pojadę nickami - acz kusi.............

Ale to oczywiście przypadek, przypadkowy ;P

Ale już poważniejąc, nie chodzi o to iż 100% sprzedających na Polskim rynku to oszuści i nie chodzi o to żeby każdy sprzedający wężykiem podkreślał wady !!!

Chodzi o elementarną uczciwość w opisach (prywatna kolekcja - obcięty kabel, itd) I o swoiste narzecze sprzedawców i jak go czytać - czasami się mocno śmiejąc...

Jak sam pisałem można kupić używane klocki na Allegro i działające, ale nie liczmy na cud cenowy i mega okazję.

Owszem nie bronię nikomu zakładać iż sprzedający to blondyna z dowcipu, święty Franciszek, czy idiota, ale później nie oczekujcie współczucia, a co najwyżej kpiny z pazerności i bycia sprytnym inaczej ;P

I sprzęt 20 letni może się popsuć, albo po prawnie wyłączony nie włączyć - podobnie jak kupiony wczoraj w sklepie. I nie zawsze stoi za tym UFO, lub nieuczciwy sprzedawca (tak na marginesie jest tez pokaźna grupa nieuczciwych kupujących) czasami się popsuł i już ;)

Będę litościwy i nie pojadę nickami - acz kusi.............

Czemu!?

Jeśli powiedziałeś A to i powiedz B, co masz do stracenia?

Pozdrawiam

Tomasz

Widze mentalosc ubeka u co poniektorych moderatorow jest mocno zakorzeniona, usuwanie moich wpisow a pozostawianie wpisow obrazajacych mnie to podla manipilacja, wiec nie pozostaje mi nic innego niz powidziec temu co je usunal wielki ch*j ci w dupe

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.