Skocz do zawartości
IGNORED

ISLANDIA - czy można się wyrwać ze szpon MFW ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się doda kłamstwo do kłamstwa popędzone lękiem to efekt rozumowania wychodzi jaki wychodzi.

Przekichane być słowianinem.

No coz widac Twe geny inne sa...to sa geny slepaka albo celowego agitatora.

Nie wiem co gorsze.

Prowadzisz w PL jakis biznes? Czy masz pensje z budzetówki?

Siedzi Merkelowa z Obamą i Putinem w Knesecie i razem knują jakby tu Polskę do końca pognębić. Jest to przecież cel ich wszystkich wysiłków. A taka np. Gwatemala nie przykłada swoich brudnych łapsk to tego czynu? Pewnie, że tak. Wespół z Gwineą Równikową. Należy natychmiast wystąpić z UE, NATO, WTO, WHO, itp. Zamknąć granice. Sprawdzić pochodzenie do siódmego pokolenia wstecz. Nienaszych powiesić. Naszym powierzyć przemysł (produkcja kapci z łyka, dymarki, wozy drabiniaste). Straszne jest życie w poczuciu, że cały świat chcę się na nas rzucić i pożreć. W medycynie nazywa się zespół paranoidalny.

A co jeśli debile politycy biorą kredyty a normalni ludzie muszą je później spłacać

Ale dlaczego debile ? - dostajesz kilka baniek prowizji i wszystko przepchasz .... jebać to co będzie później !!!!

nie masz możliwości spłaty - to nie bierz kredytu !

A jak wziąłeś kredyt - to pamiętaj że będziesz go musiał oddać wraz z odsetkami !

A pomyśl, że ktoś w Twoim imieniu zaciąga właśnie taki kredyt, następny i następny i następny.

Nie masz kasy na rozwój, na inwestycje - masz tylko na koryto i podstawowe opłaty .... gdzie jest miejsce na progres ?

W dupie ... stajesz się ekonomicznym niewolnikiem ... spłacasz odsetki i leżysz ... tak to wymyślono !

Jak się doda kłamstwo do kłamstwa popędzone lękiem to efekt rozumowania wychodzi jaki wychodzi.

Przekichane być słowianinem.

Jeżeli czyta to forum ktoś młody to dobrze radzę : zabierajcie swoje geny z tego kraju !

Z wariatami nie warto się mieszać.

Zróbcie to dla własnych potomków - żeby pozostali nie zarazili ich "chorobą polską" !

a może justas to po prostu jakiś mosiek :)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Czyli co - nawołujesz do partyzantki w Polsce, powstania i samosądów? A Ty będziesz organizował prawdziwy rząd na uchodźstwie w Irlandii tym razem? Irak i Afganistan faktycznie jest dla Ciebie wzorem tego, jak kraj powinien dążyć do niepodległości? Talibowie naszym wzorem?!

I wyjaśnij może kto to jest 'megaszczur korporacyjny'?

Pisząc o policjantach, prawnikach, komornikach zapomniałeś chyba o lekarzach-łapówkarzach pastwiących się ludzkim nieszczęściem. Czemu ich pominąłeś?!

Rozumiem, że zalecasz ataki na polskie władze będące na smyczy MFW? Czy na samo MFW od razu? Jeśli to drugie, to konkretnie - jak?

Już wyjaśniam: do niczego nie nawołuję, niczego nie zalecam.

Tak tylko sobie snuję teoretyczne rozważania.

Brunobomber zalecał i nawoływał (oraz organizował - w bandzie poza nim byli sami agenci ABW hehehehhehe) i teraz ma proces w Krakowie. Zresztą cała ta historia jest od d*** strony, bo to przecież nie Sejm jest REALNYM ośrodkiem władzy w Polsce. To tylko przechowalnia dla partyjnych darmozjadów z dostępem do mediów, by zatruwać ludziom umysły.

Społeczeństwo polskie jest tak bierne, że nawet za najgorszej komuny NIKT nie walczył z sowiecką okupacją zbrojnie od czasu gdy ostatni Żołnierze Wyklęci polegli w walce z komuną.

Więc tylko teoretyzuję.

Bo gdyby nagle ludziom zechciało się kraju wolnego od terroru banksterów, jak Islandia, to naprzeciw nich stanie nie kilku trzęsących portkami stójkowych, tylko wypasione byki, świetnie uzbrojone i wyposażone (włącznie z bronią akustyczną o której wiemy i z mikrofalową, o której nie wiemy).

Za Hitlera w Generalnej Guberni siły okupacyjne Orpo w GG liczyły w 1940 r. 26 tysięcy funkcjonariuszy, łącznie z granatową policją. Natomiast Sipo i SD miało 2 tysiące policjantów na etatach. (za "Wielka historia Polski" autorstwa Sowy i Brzozy, tom V,).

A jak jest dzisiaj? O czym wiemy oficjalnie?

"W razie zbiorowych naruszeń prawa główny ciężar spoczywa na barkach Oddziałów Prewencji Policji (OPP) i Samodzielnych Pododdziałów Prewencji (SPP) oraz Nieetatowych Oddziałów Prewencji (NOP) i Nieetatowych Pododdziałów Prewencji (NPP). Te pierwsze stacjonują na stałe w miastach wojewódzkich i w kilku innych wybranych większych ośrodkach; liczą 6 699 etatów (zgodnie z Decyzja Nr 225 Komendanta Głównego Policji z dnia 13 lipca 2012). Dla przykładu, oddział w Warszawie liczy prawie 1300 funkcjonariuszy, ale już samodzielny pododdział w Zielonej Górze – tylko 118. Z kolei w skład NOP i NPP powoływani są pracownicy komórek prewencji, patrolowej, interwencyjnej, dzielnicowych, itp. z komend i komisariatów danego województwa. Ich koncentracja następuje dopiero w razie spodziewanej konieczności użycia oddziałów nieetatowych. Liczebność NOP i NPP określają poszczególni komendanci wojewódzcy. I tak np. w Poznaniu (gdzie OPP liczy 472 policjantów) NOP tworzy siedem kompani, a więc 665 funkcjonariuszy."

Czyli razem oficjalnie mówi się o 14-15 tys uzbrojonych i gotowych na wszystko bykoli, posiadających w dodatku środki techniczne o jakich normalnemu człowiekowi się nie śniło (broń infradźwiękowa/ultradźwiękowa/mikrofalowa). Hitler miał w Polsce ponad 20 tysięcy odpowiedników ZOMO-wców, ale - na litość Boską - to była OKUPACJA!

A jak w takim razie nazwać stan dzisiejszy? Po co Tuskowi prawie tyle samo funkcjonariuszy, co Hitlerowi? Nie zastanawia Was ta analogia?

Bohaterowie ci wsławili się w najnowszej historii Polski m. in. następującymi akcjami:

24 czerwca 1999 w Warszawie miała miejsce demonstracja związkowców z radomskiego Łucznika. Podczas użycia przez policję kul gumowych relacjonujący wydarzenia fotoreporter stracił oko. Z kolei w nocy z 8 na 9 maja 2004, w trakcie łódzkich juwenaliów, policja tłumiąc zamieszki "omyłkowo" użyła ostrej amunicji zamiast pocisków gumowych. Raniono trzy osoby, dwie z nich zmarły.

ROZUMIECIE COŚ Z TEGO? PODCZAS STUDENCKIEGO ŚWIĘTA WALI SIĘ DO STUDENTÓW JAK DO KACZEK Z OSTREJ AMUNICJI!

Przecież szturm na kopalnię Wujek jest całkiem porównywalny z łódzkimi juwenaliami w 2004!

Wiecie jaki wyrok dostał policjant, który w Słupsku zakatował na śmierć 13-letnie dziecko, co stało się przyczyną zamieszek w 1998? 8 lat!!!

Odsiedział... 4 za zatłuczenie trzynastolatka pałką na śmierć. PRZECIEŻ ZA ZABICIE PSA CZY KOTA DAJĄ WIĘCEJ!

Przytaczam te przerażające dane, aby uzmysłowić Wam, że w Polsce klasyczny wariant islandzki nie przejdzie. Tłum - nieważne jak liczny, ale nieuzbrojony - nie ma szans ze wspaniale wyszkolonymi, zorganizowanymi i uzbrojonymi ludźmi, którzy nie zawahają się zabić dziecka!!! Tak ich wyszkolono, właśnie w tym celu! W dodatku wiedzą, że cokolwiek się stanie, nieważne ilu ludzi zabiją - państwo zapewni im praktyczną bezkarność.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To jest niezłe...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Każdy obywatel nosi na garbie 28 000 pln. długu, od którego corocznie musi zapłacić odsetki (1 400)

1 400 x 37 000 000 = 51 mld 800 mln. Czy to nie przemawia do wyobraźni ? !!!

Ukryta Zawartość

Od przemian ustrojowych dług wzrósł 10 krotnie !!!! Czy wiesz, że mieszkasz w kraju, który żyje na kredyt ???

KONIECZNIE ZOBACZ !!! -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ta ułomność psychiczna musi być jednak w plemionach słowiańskich przenoszona genetycznie. To niemożliwe żeby ktoś tak bardzo niczego nie rozumiał !!!

Każdy obywatel nosi na garbie 28 000 pln. długu, od którego corocznie musi zapłacić odsetki (1 400)

1 400 x 37 000 000 = 51 mld 800 mln. Czy to nie przemawia do wyobraźni ? !!!

Ukryta Zawartość

Od przemian ustrojowych dług wzrósł 10 krotnie !!!! Czy wiesz, że mieszkasz w kraju, który żyje na kredyt ???

KONIECZNIE ZOBACZ !!! -

Ukryta Zawartość

Przemawia ale zawsze znajdzie się taki justas, co nie widzi dalej niż koniec własnego nosa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Ta ułomność psychiczna musi być jednak w plemionach słowiańskich przenoszona genetycznie. To niemożliwe żeby ktoś tak bardzo niczego nie rozumiał !!!

A rozumiesz, że jako bywatel Polski masz długi do spłacenia? Co ty na to?

A rozumiesz, że jako bywatel Polski masz długi do spłacenia? Co ty na to?

On mysli, że to Tusk ze Szczurkiem spłacą ten dług skoro teraz go zaciągają... :)

Oj, naiwny! Nie!

Ci panowie tylko pakują ciebie w długi a ty będziesz je spłacał. I twoje dzieci ( o ile masz jakieś) i dzieci twoich dzieci...

POWODZENIA! :)

A największy paradoks jest taki, że te długi Tusk i spółka zaciąga m. in. po to, żeby mieć na wysokie pensje dla policjantów, którzy w razie czego bez skrupułów pozabijają Polaków protestujących przeciw terrorowi banksterów! :)

GENIALNE! I ci sami ludzie będą spłacać te długi które poszły na aparat opresji! :)

Sam diabeł tego by lepiej nie wymyślił! :)

marsz2011-3.jpg

Dottore, obie Twoje wypowiedzi są wytworem przaśnej rodzimej pisowskiej retoryki i fascynacji NWO i artonowskimi doniesieniami o UFO. Nie ma o czym dyskutować.

Dodam tylko prewencyjnie, że wobec poczynań MFW jestem b. krytyczny, ale nie w taki sposób, jak Ty.

Powrót po dłuższej przerwie...

Dottore, obie Twoje wypowiedzi są wytworem przaśnej rodzimej pisowskiej retoryki i fascynacji NWO i artonowskimi doniesieniami o UFO. Nie ma o czym dyskutować.

Dodam tylko prewencyjnie, że wobec poczynań MFW jestem b. krytyczny, ale nie w taki sposób, jak Ty.

Pewno że ma o czym dyskutować. JAK ZAPRZECZYSZ FAKTOM?

A to jest fakt, że aparat przemocy wobec społeczeństwa jest dziś w Polsce niemal tak samo liczny jak za okupacji hitlerowskiej!

W rzekomo "wolnym" kraju!!!

Człowieku! Obudź się! Wyjdź z Matrixa!

Pewno że ma o czym dyskutować. JAK ZAPRZECZYSZ FAKTOM?

A to jest fakt, że aparat przemocy wobec społeczeństwa jest dziś w Polsce niemal tak samo liczny jak za okupacji hitlerowskiej!

Doktorek, Ciebie w tej Irlandii jeszcze mocniej zadłużyli ;)

Doktorek, Ciebie w tej Irlandii jeszcze mocniej zadłużyli ;)

Mylisz się.

Suma moich aktywów przewyższa pasywa, zatem nie mam długów.

I to w ujęciu księgowości klasycznej a nie kreatywnej! :)

Mało tego! Właśnie dostałem wydruk p-60, coś jak roczne rozliczenie ze skarbówką, i wychodzi, że w 2013 zarobiłem 15% więcej niż w 2012 i nie pracowałem ani jednej godziny więcej, po prostu staranniej dobierałem kontrahentów, unikając pracy dla byle kogo. Trzeba się cenić! :)

Tak wygląda IRL pogrążona w kryzysie. W poniedziałek idę do mojego księgowego i zobaczymy co się jeszcze da ze skarbówki wycisnąć. ;)

Zwykle wystarcza na piękne wakacje dla całej rodziny.

Bardzo piękne wakacje.

Nie nalezy rozpatrywac dzialanosci bankow jako abstrakcyjnych tworow zyjacych wlasnym zyciem. Banki sa tworem ludzi i maja tym ludziom przynosic korzysci. Aby im przynosily potrzebuja odpowiedniego prawodawstwa i organow przymusu wcielajacych i narzucajacych to prawodawstwo reszcie mieszkancow. Oczywiscie nie tylko wlasciciele bankow wplywaja i ksztaltuja prawodawstwo. Wiekszosc ludzi niestety ma mentalnosc niewolnika i nie potrafi sie organizowac wiec mniejszosci moga spokojnie rzadzic.

W amerykanskiej konstytucji do dzis jest paragraf mowiacy, ze kazdy obywatel ma prawo posiadania i noszenia broni. Oczywiscie rozne poprawki w znacznym stopniu zmienily orginalna konstytucje i prawodawstwo z niej wynikajace wprowadzajac powazne ograniczenia swobod obywatelskich. Przyslowiowego kona z rzedem temu kto wie jaki byl glowny cel tego prawa do posidania broni przez obywateli. Dzis ogromna wiekszosc rozumie to jako prawo do obrony osobistej przed bandytami i oczywiscie to tez jest i bylo motywem tego pragrafu ale nie glownym. Prawo posiadania broni przez obywateli mialo za glowny cel pilnowanie aby rzadzacy nie zpomnieli, ze maja sluzyc interesowi wiekszosci obywateli. Milicja obywatelska miala rowniez podobne cele.

pozdrawiam,

To jest argumentacja na poziomie: ogórek jest podłużny, banan jest podłużny, i penis jest podłużny, zbliżony kształtem do ogórka. Wniosek wg logiki Dottore? --> penis jest warzywem, a niemal owocem.

Oczywiście Ty wyszedłeś dzięki komunikatom od Drużyny Ashtari, czy jak tam się nazywają wojownicy światła z wątku Artona.

Skoro wyszedłeś z Matrixa to dlaczego w nim tkwisz? A jeśli nie tkwisz, to czym to sie przejawia? Czy to tylko jest stan 'wyższej świadomości'? Bo jeśli to ostatnie to rozczaruję Cię - wg badań 90% populacji światowej uważa się za kogoś wyjątkowego. Więc nie jesteś sam... :)

Mało tego! Właśnie dostałem wydruk p-60, coś jak roczne rozliczenie ze skarbówką, i wychodzi, że w 2013 zarobiłem 15% więcej niż w 2012 i nie pracowałem ani jednej godziny więcej, po prostu staranniej dobierałem kontrahentów, unikając pracy dla byle kogo. Trzeba się cenić! :)

Tak wygląda IRL pogrążona w kryzysie. W poniedziałek idę do mojego księgowego i zobaczymy co się jeszcze da ze skarbówki wycisnąć. ;)

Bardzo piękne wakacje.

A jaki to ma związek z wątkiem?

Powrót po dłuższej przerwie...

Mylisz się.

Suma moich aktywów przewyższa pasywa, zatem nie mam długów.

I to w ujęciu księgowości klasycznej a nie kreatywnej! :)

Bardzo piękne wakacje.

Doktorek, trzymajmy się faktów. Gadają, że dług publiczny na jednego obywatela Irlandii wynosi grubo ponad 36 tys. EUR .... czyli chyba nieco więcej. A co do zarobków, to nie ładnie się chwalić. Może mam większe, skąd wiesz? To przypomina chwalenie się małych chłopców - kto ma większego siusiaka. Wydoroślej!

Doktorek, trzymajmy się faktów. Gadają, że dług publiczny na jednego obywatela Irlandii wynosi grubo ponad 36 tys. EUR .... czyli chyba nieco więcej. A co do zarobków, to nie ładnie się chwalić. Może mam większe, skąd wiesz? To przypomina chwalenie się małych chłopców - kto ma większego siusiaka. Wydoroślej!

A skąd wiesz, ze on ma siusiaka? :)

Gwoli scislosci to Il Dottore nie pisal ile zarabia tylko, ze jego zarobki wzrosly o 15% w stosunku do poprzedniego roku mimo kryzysu w Irlandii. Oczywiscie w kryzysie tez mozna dobrze zarabiac.

Dlug publiczny w Irlandii to okolo 118% GDP, w USA 70% a w Japonii 220%. W Polsce zbliza sie do GDP albo juz go przekraczyl. Zalezy jak sie go liczy. Tylko jakie wnioski z tego? Dlaczego Japonia jeszcze istnieje?

pozdrawiam,

Nie nalezy rozpatrywac dzialanosci bankow jako abstrakcyjnych tworow zyjacych wlasnym zyciem.

Nie należy ? A to niby dlaczego ? Mało Ci przykładów kto tym wszystkim kręci ?

Nie należy ? A to niby dlaczego ? Mało Ci przykładów kto tym wszystkim kręci ?

Tu nie chodzi tylko o to kto tym kreci ale o to, ze wiekszosc pozwala krecic mniejszosci. Jesli chodzi o banki poki co tylko w Islandii wiekszosc sie zbuntowala i choc latarni winnymi nie udekorowala to obciazenia sie pozbyla.

pozdrawiam,

Kreacja pustego pieniądza jest błędem. Pożycza się pieniądze, których faktycznie niema. Każąc zwrócić więcej niż jest!. Wystarczy to zroazumieć, ale jak widać ta prosta matematyka jest dla wielu nie do przeskoczenia.

Ja do dziś pamiętam jaw w Polsce wprowadzano reklamy. Tłumaczono ich potrzebę tym, że będziemy mieć lepszą wiedzę o produktach. A czym okazała się reklama i komu służy?

Może mam większe, skąd wiesz?

Może masz, życzę Ci jak najlepiej.

Co w tym byłoby złego, gdybyś miał?

Dla mnie - nic, dla Ciebie: tym bardziej!

Więc miej, czemu nie?

Może masz, życzę Ci jak najlepiej.

Co w tym byłoby złego, gdybyś miał?

Dla mnie - nic, dla Ciebie: tym bardziej!

Więc miej, czemu nie?

Nie o to chodzi .... może nie zrozumiałeś. Po prostu, przestań wychwalać jak masz tam dobrze a jak tu jest źle. Tylko tyle. Jeszcze jedna sprawa - jeśli to nie tajemnica - jaki zawód wykonujesz w Irlandii?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.