Skocz do zawartości
IGNORED

współpraca z marko3t - ku przestrodze

EMiL

Rekomendowane odpowiedzi

Moderacja, ani nikt innych na forum, nie ma mechanizmów do oceny tego kto ma rację, kto mówi prawdę, a kto nie.

przenosząc jednak post na bocznicę moderacja dokonuje oceny. Autor uzyskał informację na temat wykonawcy na tym forum i w tym samym miejscu umieścił post ku przestrodze. Wydaje się to być logiczne.

Przenoszenie na bocznicę to inne działanie niż czyszczenie wątku.

Zresztą myślę, że nie doceniacie Panowie kwot jakie zapomocą referencji na waszym forum wchodzą w grę.

. Dobra, to chyba tyle byłoby już ode mnie :-) Jeszcze tylko słowo do chłopaków - nie czujcie się urażeni tylko postarajcie się dogadać. Pozdrawiam.

rozumiem że taki był cel , zrobić z Emila kanciarza i wypakować wątek na bocznicę aby nie straszył klientów ?

rozumiem że taki był cel , zrobić z Emila kanciarza i wypakować wątek na bocznicę aby nie straszył klientów ?

ArtDeco - znowu odjechałeś. Tak jak z tym rzekomym uszkodzeniem membrany. Tym wpisem udowodniłeś, że decyzja moderatora był słuszna.

Kuzyn murzyna

ArtDeco pewie sam chce odkupić te kolumny i tak rozpoczął negocjacje :)

czekaj, zniżę się do twojego poziomu prowadzenia dyskusji :

A ty masz pewnie dolę od marko za połozenie tematu.

czekaj, zniżę się do twojego poziomu prowadzenia dyskusji :

A ty masz pewnie dolę od marko za połozenie tematu.

Weż sobie coś na wstrzymanie. Wszystko, co istotne już tu dawno zostało napisane. Twoja egzaltacja nic nie wnosi. Nawet śmieszna nie jest.

Weż sobie coś na wstrzymanie. Wszystko, co istotne już tu dawno zostało napisane. Twoje egzaltacja nic nie wnosi. Nawet śmieszna nie jest.

odniosłem się jedynie do twoich słów, o co więc ten dym ?

EOT

Wniosek z wątków o marku, o kuleszy, o mcgywerze i tym podobnych jest jeden. Zlecanie wykonania czegokolwiek forumowym sławom audio wiąże się z ryzykiem i kupujący w razie problemów nie może na forum szukać wsparcia tak jak je otrzymywał w momencie poszukiwania wykonawcy.

A kończac to nadal uważam ,że jeśli w zakładce DIY znajdziemy przykłady wykonań kolegi Marka ( z których jasno wynika ,że wykonuje on sprzęt na zamówienie) to opis jego niesolidności powinien byc w tym samym poddziale.

pozdrawiam

hehe rury od bas reflexu se przycial :) dobre,to juz hiendu nie bedzie

pan stolarz bez dwoch zdan powinien szkode naprawic,tu nie ma zadnego tlumaczenia,fuszerka partactwo jest nie do przyjecia,osobiscie sie brzydze partaczami,mialem ostatnio podobna przygode ,wymienialem u siebie drzwi wejsciowe,pierwszego dnia przyjechali panowie fachowcy z drzwiami ale zapomnieli narzedzi :)wiec wizyte trzeba bylo przelozyc,na drugi dzien juz z narzedziami wzieli sie ostro do roboty,wiekszy pan chyba szef mniejszego :) zapewnial o swojej fachowosci i wogole co to nie on,panowie drzwi zamontowali,posprzatali po sobie i kase oczywiscie wzieli,jak sie pozniej okazalo,bo na poczatku nie zwrocilem na to uwagi,drzwi zostaly obciete o poltora cm za krotko i zeby tego nie bylo widac panowie podniesli prog,reklamacje zlozylem na drugi dzien zostala przyjeta,czekalem chyba ze trzy miesiace na wymiane drzwi,ale sie doczekalem,fuszerka zostala naprawiona i nie ma sprawy,z nowych drzwi jestem zadowolony.

pozadna firma dba o klienta moze czasami kaze czekac ale szkode naprawia

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

przenosząc jednak post na bocznicę moderacja dokonuje oceny. Autor uzyskał informację na temat wykonawcy na tym forum i w tym samym miejscu umieścił post ku przestrodze. Wydaje się to być logiczne.

Przenosząc wątek na bocznicę moderacja chroni wszystkich użytkowników forum przed zachowaniami niezgodnymi z regulaminem, netykietą i dobrymi obyczajami. A wybitnie obelżywy język jaki został użyty w dyskusji, tylko potwierdzał słuszność tej decyzji, że wątek w takim charakterze nie służy rozwiązaniu jakiegokolwiek sporu, a tylko antagonizuje forumowiczów.

Powtórzę jeszcze raz. Czym innym jest post informacyjny i ewentualnie odpowiedź drugiej strony zainteresowanej. I na tym koniec. Chociaż i to w formie publicznej jest co najmniej dyskusyjne. A czym innym jest samosąd osób postronnych, wydanie przez nich wyroku i jego natychmiastowe wykonanie pod postacią linczu słownego. A dokładnie z tym mieliśmy tutaj do czynienia.

Przenoszenie na bocznicę to inne działanie niż czyszczenie wątku.

Gdybyśmy dokonali wybiórczej edycji i usuwania postów, to wtedy dopiero by się raban podniósł.

...

A kończac to nadal uważam ,że jeśli w zakładce DIY znajdziemy przykłady wykonań kolegi Marka ( z których jasno wynika ,że wykonuje on sprzęt na zamówienie) to opis jego niesolidności powinien byc w tym samym poddziale.

...

I ja również, po raz ostatni przypomnę, że w dziale DIY pozostał post przekierowujący do obecnej dyskusji. Więc każdy, kto tylko będzie chciał wątek przeczytać, to go przeczyta.

Jeśli strony mają wątpliwości istnieje droga prawna. Pisać w tym temacie powinny osoby potencjalnie poszkodowane i Marko3T. Proponuję usunięcie przez moderację wpisów osób postronnych.

Jeśli strony mają wątpliwości istnieje droga prawna. Pisać w tym temacie powinny osoby potencjalnie poszkodowane i Marko3T. Proponuję usunięcie przez moderację wpisów osób postronnych.

Zgadzam się w pełni z powyższą opinią.

Kuzyn murzyna

obejrzałem zdjęcia tych zestawów głośnikowych . Fakt są niedociągnięcia a sposób obciecia terminali to lekka farsa . Natomiast reszta tych niedociągnięc jest poprostu ...śmieszna . Kiedys oglądałem z bardzo bliska kilka egzamplarzy ProAc-ów w salonie TopHi-Fi w Warszawie . To dopiero była fuszerka. Myślę ,że emil poprostu spodziewał sie zbyt wysokiej jakosci - nieosiąganej nawet przez producentów renomowanych marek .

...there is no spoon...

Skoro się zgadzasz tak jak i ja, to polej BB84 jak i ja to zrobiłem

No i polałem :)

Fakt są niedociągnięcia a sposób obciecia terminali to lekka farsa

Jak już pisałem, ten element portu kosztuje 11 pln sztuka.

Kuzyn murzyna

To ja w takim razie proponuję usunięcie przez moderację wpisów z całego forum wszystkich tych pseudo diyowców

i przeniesienie ich do zakładki SPONSOROWANE gdzie oficjalnie i za opłatą będą sobie szukać i naganiać klientów.

Jak reklamkę któremuś majsterklepce robić za darmoszkę, to wpisy osób postronnych nikomu nie przeszkadzają,

ale jak tylko syfy jakieś publicznie wypłyną, to zaraz się zlatują obrońcy czci biednych i bezbronnych ofiar nagonki.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość stary bej

(Konto usunięte)

To ja w takim razie proponuję usunięcie przez moderację wpisów z całego forum wszystkich tych pseudo diyowców

i przeniesienie ich do zakładki SPONSOROWANE gdzie oficjalnie i za opłatą będą sobie szukać i naganiać klientów.

Jak reklamkę któremuś majsterklepce robić za darmoszkę, to wpisy osób postronnych nikomu nie przeszkadzają,

ale jak tylko syfy jakieś publicznie wypłyną, to zaraz się zlatują obrońcy czci biednych i bezbronnych ofiar nagonki.

Takim wpisem podpadasz pod kopa w dupę przez morderację, z resztą nie tylko Ty.

ArtDeco już chyba wyeliminowali z dyskusji.

Kto jest tą biedną i bezbronną ofiarą nagonki ? Emil czy Marko3T ? Czytając komentarze mam wątpliwości. Od wyrokowania są sądy, a wnioski z wypowiedzi obu stron każdy wyciągnie.

Czytając komentarze mam wątpliwości. Od wyrokowania są sądy, a wnioski z wypowiedzi obu stron każdy wyciągnie.

zanim to by trafiło do sądu to długa droga. Sądzę ,że wątpię aby tam była jakaś umowa i faktury. Jeszcze Marko3T niedźwiedzią przysługę zrobisz.

Interesująca była dyskusja na temat tolerancji wymiarów frezowania w MDFie. Ciekawe czy któryś z piszących na temat robienia wymiaru z dokładnością 0,37mm kiedykolwiek trzymał frezarkę w ręku. Taką precyzje to na CNC można uzyskać, tylko jest jeszcze precyzja producenta głośników podawana z taką tolerancją. Jak będzie o 0,1mm za mało pod kosz to się go walnie gumowym młotkiem i też wejdzie a jak będzie za dużo to pozostanie szpara grubości paznokcia trudna nawet do zaszpachlowania.

Jeśli ktoś wysyła głośniki do stolarza powinien sobie zdawać sprawę, że zakład stolarski to nie apteka, bo potem spodziewa się dokładności większej niż w obróbce CNC i czystości jak przy produkcji monokryształów.

Jeśli ktoś wysyła głośniki do stolarza powinien sobie zdawać sprawę, że zakład stolarski to nie apteka, bo potem spodziewa się dokładności większej niż w obróbce CNC i czystości jak przy produkcji monokryształów.

Ten kto wysyła wiedzy fachowej nie ma . Dlatego własnie wysyła komuś a nie robi sam.

Fachowiec mówi co zrobi i jaki będzie efekt końcowy.

Oczekiwanie od klienta ,że będzie miał wiedzę równą wykonawcy jest dyskusyjne.

Ja się na stolarce nie znam, ale jakbym dostał głośniki za 1000PLN do wyfrezowania otworów - to bym w testowym MDFie frezarką i 10 próbnych dziur zrobi zanim bym w docelowym materiale rzeźbił...ale ja się nie znam...

pewnie inaczej fachowcy robią.

O czym koledzy pierdzielicie??? Bo chodziło o mały odprysk farby pod wkrętem wywołany dokręceniem go do kosza głośnika.

Ja natomiast pisze o tym, że głosniki z zakładu stolarskiego moga wrócić zakurzone, bo takie jest prawo technologii stosowanych w stolarce. Jesli ktoś o tym nie wie to nie powinien się brać za DIY. Wtedy uniknie rozczarowania i nie będzie miał potrzeby zakładania wątków, w których banda internetowych idiotów może uprawiać zawody w rzucaniu gównem.

Głośniki z zakładu stolarskiego powinny być wyniesione z pomieszczenia gdzie się frezuje. Albo przynajmniej przykryte szmatką, a Illuminatory to i dwiema. Bez jaj, napieprzasz frezarką i kurzysz przetworniki po kilkaset złotych sztuka? Elementarna przyzwoitość się kłania.

A jak przymierzam, to ręce w szmacianych rękawiczkach, odmuchanie obudów sprężonym powietrzem - jak nie instalacja to w sprayu - i ostrożnie, bardzo ostrożnie. No proszę Was, czy to coś przerastającego zwykłego stolarza?

Kto jest tą biedną i bezbronną ofiarą nagonki ? Emil czy Marko3T ? Czytając komentarze mam wątpliwości. Od wyrokowania są sądy, a wnioski z wypowiedzi obu stron każdy wyciągnie.

Od wyrokowania sady sa ale nie u nas, kolega chyba za dlugo na obczyznie siedzi,

U nas waly i przekrety to norma, kazdy tylko ukrasc cos za***ac,temu wcisne to tamto sie podmieni i kasa wpadnie, u nas klient nie jest pan

Bez jaj, napieprzasz frezarką i kurzysz przetworniki po kilkaset złotych sztuka?

Co ty pier**lisz misiu???

Jakieś problemy z czytaniem masz, to poproś kogoś starszego niech ci wytłumaczy o czym było napisane w tym wątku.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

A to się garażowi klepacze hajendu obrazili, że ktoś od nich estetyki wymaga :) Będzie pan zadowolony :)

Gratuluje panu co widział większe knoty u Pro Ac'a :) Ja na przykład nigdy wad szlifowania jak u domorosłego szlifierza strucli samochodowych nie widziałem u żadnego producenta. Co dopiero Pro-Ac'a.

Ojciec Pio co twierdzi, że w necie wszyscy twardzi, a w realu to dupy rzuca bluzgami na priv bije jednak pana co widział knoty u Pro-Ac'a

Ludzie, przecież tutaj już wszysko zostało napisane.

Ten wątek ma 7 stron i już niczego nowego nikt nie wniesie.

EMIL chciał ostrzec innych i ostrzegł. Każdy może wyciągnąć wnioski, czy taka jakość jemu odpowiada i zamawiać u Marka lub szukać innego stolarza.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Iceman, podoba mi się twoje bagatelizowanie wad szlifowania, także to, że podobają ci się te tunele BR wygryzione przez świnki morskie i tłumaczenie, że pomimo iz producent obiecał top jakość jest wytłumaczony, bo Emil powinien dać 100 tys, a dopiero potem wymagać :)

Powinien wiedzieć, że zamiast okazji będzie kaszanka, więc omijamy Panowie dział DIY bo to sami oszuśći wciskający kit.

Taki jest wniosek na zakończenie tematu?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.