Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

U Putina;)

Mój kolega ma taką brykę sprawną, ale jako wyciągarka.

Trochę sobie pojeździliśmy kiedyś, ale beczka ropy to

nawet przy ekonomicznej jeździe na niewiele starczy. :)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Te gwarancje są warte dokładnie tyle co w 1939 roku. I co z tego ? Czułbyś się bezpieczniejszy bez nich ???

justa, nie opieram się na gwarancjach, nasza historia mówi wszystko..

Mój kolega ma taką brykę sprawną, ale jako wyciągarka.

Trochę sobie pojeździliśmy kiedyś, ale beczka ropy to

nawet przy ekonomicznej jeździe na niewiele starczy. :)

Muszę kolegę jutro w pracy zapytać ile pali, jego hobby, zbiera sobie takie zabawki;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

ale weź to na logikę - co szkodzi zerwana sieć energetyczna, jeżeli masz agregat? :) Myślisz, że tvp nie stać na agregat, żeby nadawać? Jest prund, jest informacja

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Northeast_blackout_of_2003

A tak to wyglada w praktyce.

Po ptokach.

dokładnie, nic historia nas nie nauczyła

A czego nas miała historia nauczyć ? Chcesz inwestycji w armię ? Komu zabierzesz pieniądze - lekarzom i chorym, nauczycielom i dzieciom czy rencistom i emerytom ? Ba - ich głos liczy się w wyborach tak jak każdy inny i oni w życiu na takie przeniesienie wydatków nie pozwolą.

Zwłaszcza że wydatki na zbrojenia mogą (choć nie muszą) nikomu się nie przydać przez następne 70 lat ...

A czego nas miała historia nauczyć ? Chcesz inwestycji w armię ? Komu zabierzesz pieniądze - lekarzom i chorym, nauczycielom i dzieciom czy rencistom i emerytom ? Ba - ich głos liczy się w wyborach tak jak każdy inny i oni w życiu na takie przeniesienie wydatków nie pozwolą.

Zwłaszcza że wydatki na zbrojenia mogą (choć nie muszą) nikomu się nie przydać przez następne 70 lat ...

stracone 25lat...
Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Wiesław, Ty też tak histeryzujesz i rura Ci mięknie za każdym razem, gdy prąd wyłączają i nie maaa inteeerneeetuuuuu :(

Ja mam junkersa, taki piec na gaz, ktory nie dziala jak nie ma prundu ;]

A internet to jest pikus, bo mam UPS, tablet i laptopa ;)

Ja sądzę ,że jedyna armia , która da radę Ruskim to zmotoryzowane oddziały wyposażone w przenośne urządzenia o dużej sile rażenia - karabiny automatyczne z granatnikami , ręczne wyrzutnie rakiet , wyrzutnie rakiet i działka na szybkich , niewielkich wozach bojowych itp . Talibowie w Afganistanie tylko to mieli i wbili ostatni gwóźdź do trumny imperium Sowieckiemu.

...there is no spoon...

Ja sądzę ,że jedyna armia , która da radę Ruskim to zmotoryzowane oddziały wyposażone w przenośne urządzenia o dużej sile rażenia - karabiny automatyczne z granatnikami , ręczne wyrzutnie rakiet , wyrzutnie rakiet i działka na szybkich , niewielkich wozach bojowych itp . Talibowie w Afganistanie tylko to mieli i wbili ostatni gwóźdź do trumny imperium Sowieckiemu.

Talibowie to mieli że się kryli w jaskiniach po pustych górach które tylko oni znali. Robili zasadzki w miejscach w których atak musiał się powieść - bo robili tam zasadzki już od kilkuset lat. A po akcji wracali do domu, zakładali turban na głowę i udawali przed wszystkimi przykładnych obywateli.

Na Krymie płaski step, w trawie się nie ukryjesz. Ziemia którą ruscy znają równie dobrze jak ukraińcy. Karabinki, wyrzutnie rakiet przeciwko regularnej, świetnie uzbrojonej w najnowsze zdobycze techniki armii - daj spokój. Ruscy jak chcą to mają. A "powstańcy" zginą zanim zobaczą co ich zabiło ...

Ja sądzę ,że jedyna armia , która da radę Ruskim to zmotoryzowane oddziały

pod warunkiem że te świry za Putina plecami nie naduszą klucza z napisem njuki na warszawe krakow wroclaw gdansk torun...

cholera ich wie... nie bedo tu mieszkać więc co im szkodzi walnąć taką skażoną linię???

kto im odpowie? enerdówka merkel ze starego ukłądu staźi???

amerykanie nawet nie pierną...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Polecam obejrzeć skąd się wywodzi Putin i co mówią o dzisiejszej sytuacji w ich kraju ludzie którzy pamiętają czasy gdy w walce z nazizmem zginęło 20 milionów ich rodaków .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polecam obejrzeć skąd się wywodzi Putin i co mówią o dzisiejszej sytuacji w ich kraju ludzie którzy pamiętają czasy gdy w walce z nazizmem zginęło 20 milionów ich rodaków .

Ukryta Zawartość

wstrzasajacy dokument kraju taniego ,pelnego milych ludzi a przeznaczony dla pastuchow w gumofilcach,ultrakatolikow prawdziwych polakow i wszelkiej innej chołoty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

,,O co tak naprawdę chodzi w Ukraińskiej tragedii

Aby zrozumieć przyczyny konfliktu tuż za nasza wschodnią granicą trzeba wyrzucić ten cały syf, jaki nam faszerują w głowy media głównego nurtu i cofnąć się kawałek w przeszłość. Przeanalizować wszystkie konflikty jakie działy się w tym czasie i wyłoni się pewna prawidłowość, na pierwszy rzut oka niezauważalna. Ktoś kiedyś popełnił takie stwierdzenie że ze środka lasu nie widać lasu bo go drzewa zasłaniają. Dokładnie tak samo jest w tym przypadku. Docierają do nas pojedyncze informacje które są pojedynczymi drzewami i dopiero spojrzenie na nie wszystkie razem z odpowiedniego dystansu spowoduje że zauważamy pewne prawidłowości i powiązania - Zobaczymy LAS. Należy zatem wyjść z pomiędzy drzew na odległą polane i spojrzeć na to wszystko z pewnego dystansu. I wtedy puzle tej układanki zaczną nam się pięknie układać w jeden wyrazisty obraz.,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br /> A "powstańcy" zginą zanim zobaczą co ich zabiło ... <br />

Powstania nie będzie , bo zachód nie będzie finansował , szkolił i uzbrajał w stingery , tak jak to było w Afganistanie . Zresztą powstańców garstka .

Putin wygrał. Mamy pozamiatane.

Nie wiem co może powstrzymać dalsze, dla nas raczej nieciekawe czasy. Chyba globalna świadomość.

wiesz - na razie wygrał nie wygrał - inni też chcą się pokazać przed wyborcami - i też COŚ muszą zrobić...

ja mam nadzieje na scenariusz minimum - czyli krym putina - a z reszty się wycofa pokazując jaki dobry i rozumny pan... oby oby...

jak bedzie chciał podziału ukrainy to to zrobi - kto mu przeszkodzi??? ale mam nadzieje że spece wyperswadujo mu że sie po prostu nie opłaca...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Konfident Tomi coś tam, który mi załatwił parę dni urlopu przepadł. Szkoda, bo on polubił jako źródło informacji RT. Rzetelne źródło :)

A tam mamy takie nowinki jak pozowane zdjęcia pięknych mieszkanek Krymu z wyzwolicielami bez naszywek. Zdjęcia zbuntowanych przeciw ukraińskim faszystom mieszkańców, którym trzeba pomóc koniecznie i szybko.

Mamy też informacje powtarzane w kolejnych serwisach, że Rosja jest okradana, atakowana zewsząd i trzeba działać.

No i poparcie jest.

Ha! Demokracja to jednak ch*jowy ustrój. Za ryj, cenzura, propaganda i proszę jakie efekty.

Krym okupują w żołnierskich mundurach o kroju zachodnim Kozacy i jacyś dziwni z samoobrony.

Rosjanie? Ależ skąd!

Rosjanie to dopiero planują zrobić porządek z tym bajzlem jak tylko przyjaciele zaczną mieć problemy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.