Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Jednakże najważniejszą sprawą, którą się pomija, jest uzasadnione przekonanie Moskwy, że walka o Ukrainę to tylko jeszcze jeden rozdział w marszu Zachodu, pod przewodnictwem Stanów Zjednoczonych, na poradziecką Rosję.

Najczęściej pomija się wystapienie putina z monachium gdzie powiedział (wklejałem linki) ,że wojna z zachodem się nie zakończyła.

Ponieważ USA jest tym zachodem to nikt w usa (poza sowietologami, szczególnie tak zasłuzonymi dla rosji jak prof, cohen ) nie zawraca sobie gitary roztrząsaniem racji putina.

Nowy rząd i prezydenta powołała Rada Najwyższa Ukrainy . Zgodnie z zasadmi demokratycznymi władze wybrali przedstawiciele narodu . Co ciekawe wiekszośc w ukraińskim parlamencie ma Partia Regionów - czyli koledzy Janukowycza . Nawet oni nie chcą już tego złodzieja i sowieckiej marionetki dlatego wparlamentarnym głosowaniu przywrócili konstytucje z 2004 roku i odebrali mu władzę . Ci sami koledzy Janukowycza zatwierdzili nowy rząd - prozachodni. Sprawa zamknięta w sposób jawny i demokratyczny z udziałem parlamentu . Koniec .

Kpisz Sobie ?

Jeśli by nie zagłosowali tak jak chciał "zachód" to w imię demokratycznych przemian dostaliby "czapę".

A niby kto wyciął 100 osób na majdanie ? Może Putin i zielone ludki?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

A szkole uważałem co jak widze tobie stwarzało problemy. Jaszcze raz zapytam o kosmiszne według ciebie koszty wizyty amerykańskich f-16 w Łasku i twierdzenia, że musielibyśmy za to zapłacić.

Prosze uprzejmie o jakiekolwiek wyliczenia i dowody. Powtarzam - jakiekolwiek!

Aha - pozdrowienia dla agenta Moskwy Zombiego.

Dalej rżniesz głupa. Tylko po co?

Więc ja tez poproszę o jakiekolwiek dowody na to, ze ten przylot nic nie kosztował - Polskę oczywiście.

Aha - i pozdrowienia dla starego funkcjonariusza UB J23

Zeby koledze ułatwić zrozumienie tego, co napisałem wyjasnienie, co znaczy w języku polskim słowo "prawdopodobnie":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"► prawdopodobny

1. taki, który ma dużą szansę się wydarzyć, nastąpić; możliwy, przypuszczalny

2. taki, który wydaje się być prawdziwy"

oraz jeszcze synonimy dla tego słowa:

Ukryta Zawartość

"bodaj, bodajże, być może, chyba, dowodnie, dowolnie, ewentualnie, hipotetycznie, jak mówią, jak powiadają, jak się zdaje, jak słychać, jak z tego wynika, jakoby, jest rzeczą prawdopodobną, może, możliwe, możliwe że, możliwie, na pewno, najprawdopodobniej, najwidoczniej, najwyraźniej, niechybnie, niewykluczone, niewykluczone, że, pewnie, pewno, podobno, pono, ponoć, potencjalnie, prawdziwie, przekonująco, przekonywająco, przewidywalnie, przewidywanie, przypadkiem, przypuszczalnie, realistycznie, snadź, spodziewanie, według wszelkiego prawdopodobieństwa, widać, widocznie, wszystko wskazuje na to, że, wygląda na to, wygląda na to, że, zapewne, zdaje się, zgodnie z prawdą, że..."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Państwo a władza Państwa to dwa inne byty. NIkt nie musiał na nowo nikogo uznawać bo państwo jest to samo i nie ma tam puczystów. Partia regionów de facto ma nadal przewagę w parlamencie, w tym parlamencie wybranym w wyborach .

To memorandum zostało podpisane. Przez niejakiego Jelcyna. Wywarło także skutki prawne bo Rosja działałą na jego podstawie aż.... sie Rosji to znudziło.

ważna jest nie forma a treść . Memorandum to potwierdza wcześniejsze zobowiązania. Znaczy tyle ,że one były.

Nie jest więc to notatka słuzbowa, nie jest także to traktat. Jest to jakaś deklaracja państwowa.

ale . Kolego Zombywoof. Rosja chciała wykorzystac wyjątek w memorandum w postaci prawa do samoobrony. Dlatego rosjanie mówią o siłach samoobrony, dlatego samoobrona prowokowała i dlatego ukraińcy nie atakowali. NIe ma ataku, nie ma samoobrony i nie mozna uznać wyjątku od stosowania memorandum.

Wiekszość doniesień z Krymu to przykłądy kolejnego łamania prawa międzynarodowego i krajowego. Zajmowanie statków, wiązanie żołnierzy, przejmowanie majatku i ziem.

Jak juz ucichnie , uspokoi sie to rosję czekają lata sądów i wypłat odszkodowań.

Z przykrością muszę wytknąć Ci błędy logiczne.

Państwo bez władz nie istnieje. Natomiast znane są przypadki władz bez państwa. Na U doszło do przewrotu pałacowego w stylu republiki bananowej.

(A tak z ciekawości, jak nazwał byś obecne władze U, "demokratycznym z woli ludu rządem tymczasowym"?).

Podpisanie memorandum nic nie znaczy formalnie. Nie istnieje treść bez formy, ani forma bez treści. (Chociaż Witkacy próbował, he he). To taka żółta karteczka na lodówce: "Kupić piwo, Zenek".

Intencje Rosji są oczywiste. Po rozwodzie, starej żonie U odebrano podarunek rocznicowy.

Krym już jest faktyczną i formalną częścią FR. Dlatego likwidowane są obce bazy wojskowe na swoim terytorium. (Japonia może tylko pomarzyć. Niemcy dostały właśnie głównodowodzącego NATO na terenie Europy). Pozostaje kwestia uznania przez inne państwa i ONZ (który znalazł się w mocnym rozkroku).

Co do samoobrony - tutaj idzie o tzw. wschodnią U. Być może dojdzie do wojny secesyjnej. Ale to nie zależy od Rosji.

Pozostaje sprawą nieznaną, w jaki sposób zachowa się rząd PL, gdy takie lub inne grupy zaczną dokuczać Polakom w U. Na razie puczyści klikają na "lubię to".

Pozdrawiam

Ale ja pytam nie o teorie ekonomiczne tylko o prosty fakt. Przecież o nim piszesz więc moje pytanie o szczegóły. Masz z tym jakiś problem?

Wojna to kosztowna impreza. Wlk. Brytania zbankrutowała po II WŚ, a imperium kolonialne się rozpadło.

To truizmy.

Najczęściej pomija się wystapienie putina z monachium gdzie powiedział (wklejałem linki) ,że wojna z zachodem się nie zakończyła.

Ponieważ USA jest tym zachodem to nikt w usa (poza sowietologami, szczególnie tak zasłuzonymi dla rosji jak prof, cohen ) nie zawraca sobie gitary roztrząsaniem racji putina.

Wojna o wpływy nigdy się nie kończy.

Państwo bez władz nie istnieje. Natomiast znane są przypadki władz bez państwa. Na U doszło do przewrotu pałacowego w stylu republiki bananowej.

Nawet pucz nie przerywa istnienia państwowości. Ukraina to nadal to samo państwo .

Podpisanie memorandum nic nie znaczy formalnie. Nie istnieje treść bez formy, ani forma bez treści.

Nawet Rosja uznaje memorandum i nie idzie tak daleko w interpretacji jak Ty. Próbuje tylko znaleść wymyk aby sie do niego nie stosować. Dlatego udaje ,że Ukraina to nowe Państwo.

To taka żółta karteczka na lodówce: "Kupić piwo, Zenek".

bez porównania

ale jak zenek napisze ,że kupi komuś piwo i sie podpisze to musi kupić

Co do samoobrony - tutaj idzie o tzw. wschodnią U. Być może dojdzie do wojny secesyjnej. Ale to nie zależy od Rosji.

hahahahahaha

Wojna o wpływy nigdy się nie kończy.

no to w czym problem ?

ruscy za don a ich agenci tak samo

Nawet pucz nie przerywa istnienia państwowości. Ukraina to nadal to samo państwo .

Nawet Rosja uznaje memorandum i nie idzie tak daleko w interpretacji jak Ty. Próbuje tylko znaleść wymyk aby sie do niego nie stosować. Dlatego udaje ,że Ukraina to nowe Państwo.

jak na karteczce zenek dopisze ,że kupi to musi kupić.

hahahahahaha

- W historii znanych jest wiele państw, które istniały, a już nie istnieją. Pucz to tylko dobry pretekst. Zobaczymy po wyborach.

- To oczywista oczywistość, że Rosja uznaje! O to idzie.

Nie idę dalej. Staram się przedstawić pewną linię rozumowania, Co zrobi Rosja nie wiem. Może ty wiesz?

- Może się pomylić i kupić marchewkę.

- Oj, czarne chmury znowu nad Rzecząpospolitą.

- W historii znanych jest wiele państw, które istniały, a już nie istnieją. Pucz to tylko dobry pretekst. Zobaczymy po wyborach.

- To oczywista oczywistość, że Rosja uznaje! O to idzie.

Nie idę dalej. Staram się przedstawić pewną linię rozumowania, Co zrobi Rosja nie wiem. Może ty wiesz?

- Może się pomylić i kupić marchewkę.

- Oj, czarne chmury znowu nad Rzecząpospolitą.

1. NIe zmienia to faktu ,że Ukraina dalej istnieje , i ma ciągłośc państwową . Pisanie ,że to juz inne państwo to brednia

2. Piszesz ,że podpisanie memorandum nic nie znaczy . Skoro nic nie znaczy to piszesz ,że to oczywiste iż rosja to uznaje ?

3. To będzie miał marchewke a piwo i tak będzie musiał kupić

Rosja teraz wpakuje tyle kasy w Krym ile trzeba aby zrobić wioskę potiomkinowską i pokazac światu ,że nic się nie stało

Rosja teraz wpakuje tyle kasy w Krym ile trzeba aby zrobić wioskę potiomkinowską i pokazac światu ,że nic się nie stało

Tak się właśnie zaczyna dziać:

"Premier Rosji Dmitrij Miedwiediew opowiedział się w poniedziałek za utworzeniem na Krymie specjalnej strefy ekonomicznej. Zaproponował, by wszystkie krymskie firmy, które przeszły pod jurysdykcję Rosji, do końca 2014 roku zostały zwolnione z płacenia podatków.

Miedwiediew polecił opracowanie do końca pierwszego półrocza 2014 roku federalnego programu rozwoju społeczno-gospodarczego dla Półwyspu Krymskiego."

Ukryta Zawartość

Aha, jeszcze jedno:

"Według dziennika "Wiedomosti" Kozak, jeden z najbardziej zaufanych współpracowników prezydenta Rosji Władimira Putina, na jego polecenie już od kilku tygodni zajmuje się problemami rozwoju Krymu."

Kiedy było "referendum"?

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

1. NIe zmienia to faktu ,że Ukraina dalej istnieje , i ma ciągłośc państwową . Pisanie ,że to juz inne państwo to brednia

2. Piszesz ,że podpisanie memorandum nic nie znaczy . Skoro nic nie znaczy to piszesz ,że to oczywiste iż rosja to uznaje ?

3. To będzie miał marchewke a piwo i tak będzie musiał kupić

1. Istnieje jako terytorium. Władza w państwie została obalona siłą.

2. Zapętliłeś się, przecież chodziło o broń atomową - nieprawdaż? (która nb. była własnością ZSRR) A nie o samostinną U

3. Polityka marchewki i Kijowa (taki żarcik)

Oczywiście, że nic się nie stało. Już wszyscy zapomnieli o tym Krymie. Teraz knują jak zaszkodzić Rosji "za karę"

Warto pamiętać jak pucz wygląda

Ukryta Zawartość

A tak to namalował wizjoner

23right.jpg

Ukryta Zawartość

to samo pisano o Polsce wielokrotnie :)

I słusznie pisano patrząc na takie durne wpisy kilku prawiczkowatych pokrzykiwaczy forumowych. Nasze władzunie posiełki, też wiele więcej w główkach nie mają. Od internetowych idiotów różnią się tylko tym, że jeszcze nie wpadli na pomysł odbicia Lwowa. Ale i tak zdają się nie widzieć że banderowskie chechły uważają Polaków za wrogów.

" Jaro_747

Użytkownicy

1939 postów

Napisano wczoraj, 16:21

Wyświetl postUżytkownik ArtDeco dnia 24.03.2014 - 13:55 napisał

Tak się właśnie zaczyna dziać:

"Premier Rosji Dmitrij Miedwiediew opowiedział się w poniedziałek za utworzeniem na Krymie specjalnej strefy ekonomicznej. Zaproponował, by wszystkie krymskie firmy, które przeszły pod jurysdykcję Rosji, do końca 2014 roku zostały zwolnione z płacenia podatków.

Miedwiediew polecił opracowanie do końca pierwszego półrocza 2014 roku federalnego programu rozwoju społeczno-gospodarczego dla Półwyspu Krymskiego.""

No ja pier**lę, proszę państwa ależ ten Miedwiediew z Putinem podstępny oprawca przedsiębiorców rosyjskich i ukraińskich na Krymie. Jak on w ogóle śmie tworzyć jakiekolwiek programy rozwoju gospodarczego regionu. Tak bez zgody UE - to po to mu była potrzebne oderwanie Krymu od Ukrainy! A to łobuz i dzicz po prostu.

Zamiast tak jak cywilizowany rzad donaldu tusku mieć wszystko centralnie w dupie.

No ja pier**lę, proszę państwa ależ ten Miedwiediew z Putinem podstępny oprawca przedsiębiorców rosyjskich i ukraińskich na Krymie. Jak on w ogóle śmie tworzyć jakiekolwiek programy rozwoju gospodarczego regionu. Tak bez zgody UE - to po to mu była potrzebne oderwanie Krymu od Ukrainy! A to łobuz i dzicz po prostu.

Zamiast tak jak cywilizowany rzad donaldu tusku mieć wszystko centralnie w dupie.

Niektórym UE całkiem zryła już mózg, próbę rozwoju regionu porównują do jakiegoś spisku. Pewnie lepiej pozamykać rodzime firmy, wpuścić zagranicznych "inwestorów", dać im wszystkie możliwe ulgi i cieszyć się jakich to wspaniałych przemian gospodarczych się dokonało.

Najgorszą rzeczą jaka mogłaby spotkać Rosję to nie te śmieszne sankcje, ale wstąpienie do UE i powolne wykańczanie jak Polski.

UE nic im nie zryła tam w zwojach mózgowych forumowych politykierów gładko tak że żadna myśl się nie zagłębi. Teraz jest idiotyczny argument że Rosja chce rozwijać Krym którego Ukraina nie rozwijała. Ale o tym ze finansowała stale Ukrainę niepłacącą permanentnie za gaz, to cisza. A to właśnie pożyczki z krajów UE mają spłacić ukraińskie zadłużenie wobec Gazpromu.

Naprawdę zaciekawiony jestem wysypem osób uważających, że Zachód to samo zło.

Może jakoś bym to pojął, ale jednoczesna akceptacja imperialistycznej polityki Putina?

Znaczy sie imperializm zachodni zły a wschodni dobry? Kto tu ma zryte zwoje mózgowe?

Jestem Europejczykiem.

Imperialistyczna polityka Putina polega na tym że odebrał rosyjski kawałek suchej ziemi który w czasach imperium ZSRR Ukraina będąca częścią tego imperium dostała w prezencie kosztem Rosji.

Imperialistyczna polityka zachodu prowadzi do tego że za swoja granica godzimy się mieć państewko z aspiracjami do broni atomowej rządzone przez pogrobowców banderowskich zbrodniarzy wojennych.

Wystarczy odrobina inteligencji i pamięci żeby dostrzec wielkomocarstwowe, imperialistyczne tęsknoty Putina trwające od dawna i dotyczą praktycznie wszystkich jego posunięć.

Jestem Europejczykiem.

Na Ukrainie robi się bardzo dziwna sytuacja. Gospodarka kraju leży na łopatkach, rząd który się stworzył raczej nie ma potencjału do rozwiązywania problemów ekonomicznych i te sprawy chyba nie są dla niego priorytetowe bo bierze się w tak trudnej sytuacji za ustawy narodowościowe, faktycznie bardzo palące w obecnej sytuacji.

Na dodatek kończy się istotna pomoc Rosji tj. tańszy gaz. Nie wiadomo co Rosja zrobi z Ukraiński importem, którego nikt nie chce na zachodzie, być może zablokuje jak Polski.

Czyli mamy obraz zniszczonego gospodarczo kraju z szansą na pogorszenie i faszystami u władzy. Na dodatek kraj mocno podzielony społecznie.

Ciekawe jak to się rozwinie.

Nie wiem czy słyszeliście już telefoniczną rozmowę J. Tymoszenko, która tłumaczy, że należałoby wymordować wszystkich Rosjan na Ukrainie - raptem 8 mln.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wystarczy odrobina inteligencji i pamięci żeby dostrzec wielkomocarstwowe, imperialistyczne tęsknoty Putina trwające od dawna i dotyczą praktycznie wszystkich jego posunięć.

Patrzę i słucham - na myśli mam - ruskich imperialistów Putina i Miedwiediewa. Żaden nie mówi o tymczasowych granicach Polski. czy o jakiś rdzennie ruskich terytoriach i miastach, które należy odebrać. Co najwyżej mówi o USAmerykańskich przeciwrakietach wymierzonych w ich rakiety balistyczne i o antyrosyjskiej nagonce trwającej od lat w Polsce. Do tego Ruskie już dawno przeprosili za Katyń.

Patrzę i słucham - teraz mam na myśli - przyjaciół naszych Ukraińców. Za Wołyń nie przeprosili, granice nasze uznają za tymczasowe i ciągle Zakierzonia im się marzy, aż po stary ukraiński Kraków, a do tego Polaków i Rusków lubią tak samo - najlepiej martwych.

Inteligencja jest tu zbyteczna, ważniejszy jest rozum - nawet taki zwykły, chłopski...

rozum - nawet taki zwykły, chłopski...

podpowiada nam, że Ukraińcy to nam mogą skoczyć.

W przeciwieństwie do Rosjan

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

podpowiada nam, że Ukraińcy to nam mogą skoczyć.

W przeciwieństwie do Rosjan

Dopóki zajęci są Rosjanami. Dlatego nie mamy żadnego interesu, aby mieszać się w konflikt Ukrainy z Rosją, czy jak wcześniej i teraz w wewnętrzne sprawy Ukrainy.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziadekwlodek powtarza wszystkie twierdzenia putinowskiej propagandy.

Zastanawiam się, który już raz oceniasz moje wypowiedzi i... rachubę straciłem.

Tylko, że z tych ocen pustką wieje, a nie meritum. No cóż, takich mam adwersarzy.

Odstrzelili szyszkę z Prawego Sektora:

Ukryta Zawartość

Facet był na tym filmiku co kilka dni temu wklejałem jak tłukł prokuratora.

Ciekawie się robi, czyżby już jakieś wewnętrzne rozgrywki. Teraz prawy sektor wygraża się ministrowi.

Ukryta Zawartość

Zastanawiam się, który już raz oceniasz moje wypowiedzi i... rachubę straciłem.

Tylko, że z tych ocen pustką wieje, a nie meritum. No cóż, takich mam adwersarzy.

To nie jest ocena tylko stwierdzenie faktu. Nie piszę, że piszesz głupstwa tylko, że powtarzasz twierdzenia putinowskiej propagandy a to bardzo łatwo sprawdzić.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To nie jest ocena tylko stwierdzenie faktu. Nie piszę, że piszesz głupstwa tylko, że powtarzasz twierdzenia putinowskiej propagandy a to bardzo łatwo sprawdzić.

To jest ocena, a nie teza. Teza wymaga udowodnienia. Samo twoje twierdzenie nie jest jeszcze dowodem. Niczego nie dowodzisz tylko oceniasz.

Wszystkich, których argumenty nie mieszczą się w twoim światopoglądzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.