Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ministerstwo Prawdy ;-).

Tak lepiej oglądać CNN :) To dopiero jest obiektywna korporacja.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Z pewnością jest o wiele bardziej obiektywna niż to propagandowe gówno RT którym się tak zachwycasz.

Jestem Europejczykiem.

Z pewnością jest o wiele bardziej obiektywna niż to propagandowe gówno RT którym się tak zachwycasz.

CNN Obiektywna?

Napisz że Robisz sobie jaja !

Prorosyjskie lobby na naszym forum jakby zamilkło!Ciekawe dlaczego?

To może coś w temacie wątku.Poczatkowo Putin realizował politykę zbliżenia z Zachodem,miał świetne stosunki z Niemcami,Francją wtedy wydawało się,że z Rosją mozna się dogadać.Sam byłem wówczas zwolennkiem dobrych stosunków z tym krajem.Ówczesne próby polityki antyrosyjskiej niektórych naszych polityków(prezydent Kaczyński) były nierozsądne i niebezpieczne( Gruzja) bo skazywały Polskę na izolację w konfrontacji z Rosją.

Jednak od kilku lat Kreml zmienił strategię.W obliczu narastających problemów gospodarczych,złych nastrojów społecznych i spadajacego poparcia( nawet w Rosji trzeba to brać pod uwagę) doradcy Putina zalecili drastyczną zmianę polityki zagranicznej.Doszli do wniosku,że najlepiej pojechać znaną i sprawdzoną od lat metodą zafundowania sobie małej zwycięzskiej wojenki i popłynięcia na fali rosyjskiego nacjonlizmu,a nawet szowiznimu narodowego i odwiecznej niechęci Rosjan do Zachodu.I to na krótką metę się sprawdziło,akcja na Krymie i we Wsch.Ukrainie spowodowała wzrost poprcia dla Putina do 70%.Teraz pyatnie na jak długo i jak ostatnia katastrofa na to wpłynie.Ja przypuszczam,że w perspektywie długoterminowej Rosja na tym straci bo Europa będzie kierować swoje zainteresowania w inne rejony a Rosja bez zachodnich technologii wypadnie z gry

A ostatnia katastrofa to prawdziwy cios w politykę Putina na Ukrainie.Prawdopodobnie będzie musiał okiełznać tzw. separatystów co być może spowoduje jakiś kompromis w tej awanturze.Wtedy tragiczna śmierć tych ludzi być może nie poszłaby na marne.Ale wracając do meritum.Myślę,że polityka Putina na dłuższą metę dla Rosji będzie szkodliwa co o inteligencji popierajacych ją Rosjan nie najlepiej świadczy.Ale w tym kraju często dominowało myślenie,że nie ważne jak się żyje,ważne aby wszyscy Rosji się bali.

Prorosyjskie lobby na naszym forum jakby zamilkło!Ciekawe dlaczego

Pewnie pradziadekwłodek zasiadł do BUK'a.

_________

Edit moderator

Ostrzeżenie za Trolling (Netykieta pkt. 11)

Próba wywołania personalnej kłótni, w miejsce dyskusji merytorycznej.

Edytowane przez SlawekR

Odezwał się nielot!

Edit moderator

OStrzeżenie za Trolling (Netykieta pkt. 11)

Eskalacja personalnej przepychanki w miejsce dyskusji merytorycznej.

Edytowane przez SlawekR

CNN Obiektywna?

To ty sie osmieszasz! Porownac RT do CNN to jak porownac kielbasa z Costco do polskich kabanosow. Czyli plastykowe g..no do prawdziwego miesa. Mysle ze to adekwatne porownanie.

prawdziwego miesa

CNN .......To prawdziwe mięso takie jak z KFC i McDonald's ?

Czy inne takie jak Rosjanie nie chcą go siebie wpuścić ?

No tak bo w Rosji są najwyższe na świecie wymagania sanitarno-epidemiologiczne.Takie czyściochy są.

CNN Obiektywna?

Jeżeli w ogóle umiesz czytać ze zrozumieniem to chyba widzisz, że tego nie napisałem.

Natomiast faktej jest, że przy tym propagandowym gównie które podaje Russia Today CNN to wzór obiektywizmu.

O BBC już nawet nie wspominam, bo to już pułap nieosiągalny.

A tak na marginesie - gygląda na to, że nasz Tommiashi naprawde wierzy w te wszystkie brednie. Szkoda człowieka.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

To może coś w temacie wątku.Poczatkowo Putin realizował politykę zbliżenia z Zachodem,miał świetne stosunki z Niemcami,Francją wtedy wydawało się,że z Rosją mozna się dogadać.Sam byłem wówczas zwolennkiem dobrych stosunków z tym krajem.Ówczesne próby polityki antyrosyjskiej niektórych naszych polityków(prezydent Kaczyński) były nierozsądne i niebezpieczne( Gruzja) bo skazywały Polskę na izolację w konfrontacji z Rosją.

Jednak od kilku lat Kreml zmienił strategię.W obliczu narastających problemów gospodarczych,złych nastrojów społecznych i spadajacego poparcia( nawet w Rosji trzeba to brać pod uwagę) doradcy Putina zalecili drastyczną zmianę polityki zagranicznej.Doszli do wniosku,że najlepiej pojechać znaną i sprawdzoną od lat metodą zafundowania sobie małej zwycięzskiej wojenki i popłynięcia na fali rosyjskiego nacjonlizmu,a nawet szowiznimu narodowego i odwiecznej niechęci Rosjan do Zachodu.I to na krótką metę się sprawdziło,akcja na Krymie i we Wsch.Ukrainie spowodowała wzrost poprcia dla Putina do 70%.Teraz pyatnie na jak długo i jak ostatnia katastrofa na to wpłynie.Ja przypuszczam,że w perspektywie długoterminowej Rosja na tym straci bo Europa będzie kierować swoje zainteresowania w inne rejony a Rosja bez zachodnich technologii wypadnie z gry

A ostatnia katastrofa to prawdziwy cios w politykę Putina na Ukrainie.Prawdopodobnie będzie musiał okiełznać tzw. separatystów co być może spowoduje jakiś kompromis w tej awanturze.Wtedy tragiczna śmierć tych ludzi być może nie poszłaby na marne.Ale wracając do meritum.Myślę,że polityka Putina na dłuższą metę dla Rosji będzie szkodliwa co o inteligencji popierajacych ją Rosjan nie najlepiej świadczy.Ale w tym kraju często dominowało myślenie,że nie ważne jak się żyje,ważne aby wszyscy Rosji się bali.

Wojtku parafrazując Twoją wypowiedź myślę że pomyliły Ci się problemy gospodarcze Rosji z tymi które dotykają USEJ.

A o Rosję technologiczną Putina nie martwiłbym się za bardzo.

Chiny pomogą.

Jeżeli w ogóle umiesz czytać ze zrozumieniem to chyba widzisz, że tego nie napisałem.

Natomiast faktej jest, że przy tym propagandowym gównie które podaje Russia Today CNN to wzór obiektywizmu.

O BBC już nawet nie wspominam, bo to już pułap nieosiągalny.

A tak na marginesie - gygląda na to, że nasz Tommiashi naprawde wierzy w te wszystkie brednie. Szkoda człowieka.

Widzisz jaro warto obejrzeć zarówno "gówniany CNN" jak i gówniany RT" i wg mnie równie "gówniany BBC" żeby wyrobić sobie zdanie że te wszystkie stacje "ostro" lasują mózgi.

Dziś korporacje telewizyjne są na usługach możnych tego świata, tak więc trudno doszukiwać się obiektywizmu w tej czy innej "sieci kłamstw" produkującej wygodne dla siebie fakty".

Oczywiście w nic co dotyczy konfliktu na linii wschód - Zachód nie wierzę..........Historia to dopiero oceni i tutaj mogę podać choćby przykład Iraku,Libii,Afganistanu etc......

Nic mi się nie pomyliło.Takie są opinie i prognozy ekspertów.Wzrost gospodarczy w Rosji spada i osiagnął 1%.Dotychczasowe formy eksploatcji kopalin( bo Rosja to kraj surowcowy) się wyczerpują i potrzebny jest gigantyczny zastrzyk technologii.

Nic mi się nie pomyliło.Takie są opinie i prognozy ekspertów.Wzrost gospodarczy w Rosji spada i osiagnął 1%.Dotychczasowe formy eksploatcji kopalin( bo Rosja to kraj surowcowy) się wyczerpują i potrzebny jest gigantyczny zastrzyk technologii.

I go dostaną. największym producentem nowej technologii w nowoczesnych odnawialnych źródłach energii np.Fotowoltaicznej są Chiny!

Powołanie i zacieśnienie współpracy w ramach BRICS spowoduje że świat już nie będzie już jednobiegunowy!

Najważniejszy w obecnej sytuacji jest czas!!! Bo Amerycka przebiera już nóżkami żeby położyć swe wstrętne zakrwawione łapska na rosyjskich złożach.

A bankierzy związani z MFW już liczą straty związane z wpompowaniem miliardów w projekty które mogą okazać się fiaskiem.... ( przykład Ukrainy )

Ale czy uda im się zacieśnić współpracę żeby z nie dopuścić do wywołania 3 wojny światowej przez Usrael ?

Mam nadzieję że tak!

I tak Putin i Chiny mają nerwy ze stali !!

A zima się zbliża .....wielkimi krokami....Czasu coraz mniej ...Ciekawe co jeszcze nas czeka Był Majdan,Ludobójstwo, Naloty fosforowe,Podpalanie żywcem ,Samolot Widmo,...

..........Ciekawe co jeszcze wymyślą żeby nastąpił "Decydujący strzał"....Który wprowadzi upragnioną demokrację i ogólną szczęśliwość.

Pewnie pradziadekwłodek zasiadł do BUK'a.

_________

Edit moderator

Ostrzeżenie za Trolling (Netykieta pkt. 11)

Próba wywołania personalnej kłótni, w miejsce dyskusji merytorycznej.

Nie kłótni, tylko serdecznej wymiany poglądów u wiadomo kogo. On powinien przyjąć moje, płacić nie musi. :)

W relacjach Rosja Chiny ta pierwsza może być niedługo kolonią.

Tak ale... tylko kolonią karną dla kapitalistycznych , imperialistycznych burżuazyjnych ......dopisz sobie

Obydwa te kraje mają duże osiagnięcia w tym temacie.

Podobnie do tych co miłują wolność i demokrację!

Coś ci się ze ZBOWiDem pomyliło.

Wojciechu jako autor wątku od Ciebie jako człowieka z wyższym wykształceniem ( zwłaszcza humanistycznym ), oczekuję więcej obiektywizmu.

To zacznij najpierw od siebie.Gdybyś wystrzelił ze swojego domu rakietę w mój dom to bym odpowiedział tym wszystkim co mam.I byłaby to naturalna reakcja.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

propoaganda sowiecka/rosyjska jest jak dobry hipermarket. Ma towar dla kazdego odbiorcy

Jednym zodbiorców są kanalie, spotykane w każdym społeczeństwie .

Np. po wojnie rozpuszczano plotkę ,że Żydzi dzieci zabijają na macę. I były kanalie ,które to kupowały.

Dzis propoaganda stawia tezę ,że samolot był tym zaginionym w marcu lub tez pełnym był zwłok.

I jak widac też sa tacy co to kupują

Edytowane przez ArtDeco

Ludzie wszystko kupią.

Czytając brednie którymi raczy nas Kolega Tommiashi rzeczywiście można dojść do takiego wniosku. Coś tam chłopak słyszal, ale niewiele zrozumiał a reszte sobie dokombinował na chłopski rozum. Tak jak z tą technologią u Chińczyków. Pomylił technologię z masową produkcją po dumpingowych cenach, ale to przecież tylko drobny szczegół.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

ak jak z tą technologią u Chińczyków

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kogo Jaro odgrywasz w tej scence?

Ja już znam odpowiedź!!

CZEPIEC

Cóż tam, panie, w polityce?

Chińcyki trzymają się mocno!?

DZIENNIKARZ

A, mój miły gospodarzu,

mam przez cały dzień dosyć Chińczyków.

CZEPIEC

Pan polityk!

DZIENNIKARZ

Otóż właśnie polityków

mam dość, po uszy, dzień cały.

CZEPIEC

Kiedy to ciekawe sprawy.

DZIENNIKARZ

A to czytaj, kto ciekawy;

wiecie choć, gdzie Chiny leżą?,

CZEPIEC

No daleko, kajsi gdzieś daleko;

a panowie to nijak nie wiedzą,

że chłop chłopskim rozumem trafi,

choćby było i daleko.

A i my tu cytomy gazety

i syćko wiemy.

DZIENNIKARZ

A po co - ?

CZEPIEC

Sami się do światu garniemy.

DZIENNIKARZ

Ja myślę, że na waszej parafii

świat dla was aż dosyć szeroki.

CZEPIEC

A tu ano i u nas bywają,

co byli aże dwa roki

w Japonii; jak była wojna.

DZIENNIKARZ

Ale tu wieś spokojna. -

Niech na całym świecie wojna,

byle polska wieś zaciszna,

byle polska wieś spokojna.

CZEPIEC

Pon się boją we wsi ruchu.

Pon nos obśmiwajom w duchu. -

A jak my, to my się rwiemy

ino do jakiej bijacki.

Z takich, jak my, był Głowacki.

A, jak myślę, ze panowie

duza by juz mogli mieć,

ino oni nie chcom chcieć!

Ludzie wszystko kupią.

Tak techniki sprzedaży mają opanowane w 100 % i ciągle się rozwijają a konsument tej papki niestety nie odróżnia już co jest prawdą a co tylko bełkotem i pseudo-informacją wyssaną z brudnego palca !!!!!

propoaganda sowiecka/rosyjska jest jak dobry hipermarket. Ma towar dla kazdego odbiorcy

A myślałem że najlepsze "Hipermarkety informacyjne" pochodzą zza oceanu?

Przypadek?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kogo Jaro odgrywasz w tej scence?

Ja już znam odpowiedź!!

Coraz bardziej mnie rozbawiasz Kolego! Co niby ma z tej strony wynikać? Przecież to tylko potwierdza to, co napisałem.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Coraz bardziej mnie rozbawiasz Kolego! Co niby ma z tej strony wynikać? Przecież to tylko potwierdza to, co napisałem.

Jakbyś miał więcej informacji w temacie OZE to byś wiedział że Chińczycy już nie potrzebują technologii z zachodu bo sami świetnie sobie radzą w poprawianiu sprawności modułów PV.

A tutaj masz coś na dokładkę:)

"Grupę największych producentów paneli fotowoltaicznych w 2013 r. ponownie zdominowały firmy z Chin. Jedynie 4 firmy obecne w rankingu są z poza tego kraju - wspomniana Kyocera, japoński Sharp, kanadyjski Canadian Solar oraz amerykański First Solar, który kilka lat temu notował największą sprzedaż paneli PV, a obecnie spadł na pozycję 7."

Czołowa 10. producentów paneli fotowoltaicznych pod względem sprzedaży w 2013 r. wg NPD Solarbuzz (w nawiasie porównanie z rankingiem za 2012 r.):

1. Yingli Green (-)

2. Trina Solar (wzrost o 1 pozycję)

3. Sharp Solar (wzrost o 3 pozycje)

4. Canadian Solar (-)

5. Jinko Solar (wzrost o 3 pozycje)

6. ReneSola (wzrost o 7 pozycji)

7. First Solar (spadek o 2 pozycje)

8. Hanwha SolarOne (-)

9. Kyocera (wzrost o 5 pozycji)

10. JA Solar (spadek o 3 pozycje)[/size]

Edytowane przez Tommiashi

Chińczycy już nie potrzebują technologii z zachodu bo sami świetnie sobie radzą w poprawianiu sprawności modułów PV.

Panele do zwiększania kosztów energii elektrycznej nie są jedyną technologią potrzebną Chinom.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.