Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Jednym słowem umnyje Kazachi, jak powiedział znajomy Mołdawianin. I że to tak cały naród za jednym zamachem przejrzał na oczy i pluje na te zachodnie zatrute luksusy i nic, tylko Chiny i Brazylia, no no... Ale ja wierzę. Że Rosjanom nawet poziom życia w Chinach, Indiach i Brazylii wydaje się atrakcyjny w porównaniu z tym, co mają na miejscu. To trzeźwość postradzieckiego człowieka: Ameryki nie dogonisz, choćbyś i na sanki wsiadł, ale jakiegoś Indusa może się udać, kto wie?

Ci którzy mają inne zdanie niż obecny nurt polityki i propaganda zachodnia są posądzani o to że korzystają z instrukcji Kremla ( to takie prymitywne żarty skierowane do podobnych sobie ) . Ci " żartownisie forumowi " postrzegają rzeczywistość jakby byli nadal w głębokim polskim socjalizmie za czasów ZSRR i PZPR .

Ameryki nie dogonisz,

Jeśli nic nie zrobią to Ameryka ich może dogonić!

Tutaj chodzi o przeżycie i to Rosjanie są w lepszej sytuacji niż ameryka i nawet ta magiczna drukarka nic nie pomoże.

74453774835102573852.jpg

A Tutaj info które dla mnie jest jak ponury żart i kwintesencja obecnej sytuacji .

Wina Rosjan?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

78607823294601528996.jpg

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Wina Rosjan?

Raczej Ukraińców , lub Amerykanów którzy pchali łay w konstrukcje z przed 40 - stu lat .

To takie komentarze :

"Jest informacja, że eksplodowała również amerykańska rakieta transportowa na stację orbitalną. Dlaczego tylko taka krótka o tym wzmianka. Ciekawostką jest to, że ta rakieta została wyprodukowana w zakładach w Dniepropietrowsku na Ukrainie tam gdzie produkują rakiety i silniki do rakiet również dla Rosji. Widać, że amerykanie już przejęli za pomocą Kołomojskiego /jest on gubernatorem tego miasta/ zakłady na Ukrainie produkujące za czasów ZSRR i później istotne rakiety kosmiczne. Ale im to nie pomogło i sprawę tylko popsuli dodając jakieś swoje ulepszenia do tych rakiet. Widać co boli USA. Nie mogą znieść, że latają na Rosyjskich rakietach i zagarnęli postsowiecki zakład na Ukrainie. Chyba przejęli też istotne zakłady zbrojeniowe gdyż Ukraina za ZSRR było najważniejszym producentem uzbrojenia i rakiet. Myślałem po tym co na Ukrainie zaistniało wszystkie te fabryki zniszczą ale widać , że przejmują za bezcen amerykanie... "

"

te stare poradzieckie silniki NK 33, zaprojektowane i wyprodukowane na potrzeby radzieckiego programu księżycowego nawet na dzień dzisiejszy są, w swojej klasie, najlepsze na świecie. Tylko projektowany przez amerykańską firmę Space X silnik Merlin 1 D będzie miał nieco lepsze parametry. Pod względem konstrukcji, masy własnej, mocy, zużycia paliwa. Amerykanie byli mocno zdziwieni, gdy kilkanaście lat temu "odkryli" je w rosyjskich magazynach. Silniki przeszły pomyślnie wszystkie niezbędne testy, zarówno w Rosji jak i USA. Amerykanie wymienili tylko układy sterowania na współczesne i przystosowali silniki do ich montażu w pierwszym stopniu rakiety Antares. "

Nie wiem czy silniki NK 33 są montowane w jakiejś innej rakiecie amerykańskiej ( rakiecie największej , rakiecie NASA ? ) . Wiem , że ZSRR rozwijał ten rodzaj silnika , chodzi o zasadę działania który USA zarzuciło . Jelcyn kazał je zniszczyć ( ze 200 sztuk ) , a jakiś generał zakonserwował je w magazynach na Syberii i uchował je .Od dawna USA korzysta z tych silników .

Edytowane przez czester15.30
  • Redaktorzy

Ciekawostką jest to, że ta rakieta została wyprodukowana w zakładach w Dniepropietrowsku na Ukrainie tam gdzie produkują rakiety i silniki do rakiet również dla Rosji. Widać, że amerykanie już przejęli za pomocą Kołomojskiego /jest on gubernatorem tego miasta/ zakłady na Ukrainie

A może Amerykanie kupili tam silniki? Różne potrzebne rzeczy się zwykle kupuje.

A może Amerykanie kupili tam silniki? Różne potrzebne rzeczy się zwykle kupuje.

Tego nie wiem czy ukraiński zakład wykonał w całości ten silnik , czy został wykonany z Rosją i Ukrainą , czy był to silnik zakonserwowany i wcześniej wyprodukowany prawdopodobnie za czasów ZSRR .

Podważasz że USA kupuje silniki konstrukcji radzieckiej ?

Ci którzy mają inne zdanie niż obecny nurt polityki i propaganda zachodnia są posądzani o to że korzystają z instrukcji Kremla ( to takie prymitywne żarty skierowane do podobnych sobie ) . Ci " żartownisie forumowi " postrzegają rzeczywistość jakby byli nadal w głębokim polskim socjalizmie za czasów ZSRR i PZPR .

Tak Kolego. Ponieważ mamy tu do czynienia z festiwalem bredni wyjątkowego kalibru nawet, jak na to forum.

Np. co mam powiedzieć na stwierdzenie, że Rosja jest ostoją demokracji w odróżnieniu od Polski czy innych krajów Zachodu? Czy podpiszesz się pod takim stwierdzeniem?

I kto tu tkwi w objęciach propagandy minionych czasów?

Jestem Europejczykiem.

Tommiashi

Szkoda tylko,że ta "swojska droga" współczesnej Rosji nawiązuje do najgorszych tradycji tej carskiej i radzieckiej.

Tak Kolego. Ponieważ mamy tu do czynienia z festiwalem bredni wyjątkowego kalibru nawet, jak na to forum.

Np. co mam powiedzieć na stwierdzenie, że Rosja jest ostoją demokracji w odróżnieniu od Polski czy innych krajów Zachodu? Czy podpiszesz się pod takim stwierdzeniem?

I kto tu tkwi w objęciach propagandy minionych czasów?

Masz rację. To propaganda minionych czasów. Teraz obowiązujaca propaganda nakazuje wszystkim wierzyć, że USA niosą światu wyłacznie pokój, bezpieczeństwo, wolność i dobrobyt i że NATO jest nadal paktem obronnym. Zachód w ogóle jest jedynym lekiem na całe zło.

Te prawdy mainstreamowej propagandy są obecnie wszechobowiązujace. Wszelkie odstepstwa od nich są wyszydzane i napiętnowane na rózne sposoby. Na razie. Nie wykluczone, że wolność i demokracja rozwiną się w ten sposób, iż będą one objęte zakazem, a może i karą.

Polska to wypaczona demokracja ze względu na silną cenzurę , nawet cenzurę silniejszą niż za czasów socjalizmu ( mam na myśli mniej więcej od 80- tych lat bo taką pamiętam ) . Zastanów się Jaro dlaczego w polskich mediach nie ma nic o protestach rodzin których bliscy zostali wymordowani na Wołyniu , dlaczego nie ma nic o odwołanym koncercie w Polsce ukraińskiej grupy , w którym dochód miał iść na leczenie batalionu " Ajdar " , " Azow " . Zastanów się dlaczego nie pisali co powiedział Kurski który pojechał na majdan , dlaczego zamiast jego wypowiedzi , poglądów , za chwilę ukazały się w necie jego meny i długo wisiały ?

Podejrzewam , że politycy boją się zmienić kurs co do Ukrainy , nie chcą wypowiadać się w inny sposób niż obowiązujący , gdyż dobrze wiedzą iż media ich zabiją .

Rosja nie jest jeszcze ostoją demokracji i nie chce być demokratyczną kolonią zachodu .

<br />Polska to wypaczona demokracja ze względu na silną cenzurę , nawet cenzurę silniejszą niż za czasów socjalizmu ( mam na myśli mniej więcej od 80- tych lat bo taką pamiętam <br />
a ona sie miesci ..gdzie??

<br />Zastanów się dlaczego nie pisali co powiedział Kurski który pojechał na majdan , dlaczego zamiast jego wypowiedzi , poglądów , za chwilę ukazały się w necie jego meny i długo wisiały ?<br />
a ciebie to interesuje co mowi kurski.Bo wydaje sie ze przestalo to interesowac nawet jego zone.

<br />rodzin których bliscy zostali wymordowani na Wołyniu , dlaczego nie ma nic o odwołanym koncercie w Polsce ukraińskiej grupy , w którym dochód miał iść na leczenie batalionu " Ajdar " , " Azow " . Zastanów się dlaczego nie pisali co powiedział Kurski który <br />
i twoje gazety na ten bardzo wazny temat ani mrumru??to zmien gazety.

u mnie w nocy zdechł pies i tez zadna ani slowa.

Edytowane przez muls

a ciebie to interesuje co mowi kurski.Bo wydaje sie ze przestalo to interesowac nawet jego zone.

Mówił dorzeczy , a żona to pewnie sprawy małżeńskie .

i twoje gazety na ten bardzo wazny temat ani mrumru??to zmien gazety.

Dobrze byłoby gdyby te inne gazety były także cytowane w necie .

A kurski to jest..kto??

Były polityk PiS , odszedł od PiSu , czy tam go wyrzucił Jarek i jest chyba w jakiejś nowej partii razem z Ziobro , były czy obecny europoseł.

u mnie w nocy zdechł pies i tez zadna ani slowa.

Twój pies nie jest ważny nic w tym dziwnego , że nie ma o tym w mediach .

• Redaktorzy

Były polityk PiS , odszedł od PiSu , czy tam go wyrzucił Jarek i jest chyba w jakiejś nowej partii razem z Ziobro , były czy obecny europoseł.

Już wrócił na łono, pokajał się i wrócił, służy obecnie do podrzędnych prac o ile mi wiadomo.

Masz rację. To propaganda minionych czasów. Teraz obowiązujaca propaganda nakazuje wszystkim wierzyć, że USA niosą światu wyłacznie pokój, bezpieczeństwo, wolność i dobrobyt i że NATO jest nadal paktem obronnym. Zachód w ogóle jest jedynym lekiem na całe zło.

Aha, piękne. Odwracanie przy pomocy młotka. Biedny kotek:-)

Zadałem proste pytanie o demokrację w Rosji.

Jeden z obrońców Putina odpowiedział wywodem na temat USA a drugi na temat Polski.

Czyżby jednak jakiś kłopot?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Nie udzielam sie ostatnio na bocznicy ale widze ze ruskiego nikt nie zbanowal dalej i spamuje. Nie jest to dobra droga pozwalac na rosyjska propagandę na dosc poważnym forum.

chwilowy brak działalności w audio.

Nie udzielam sie ostatnio na bocznicy ale widze ze ruskiego nikt nie zbanowal dalej i spamuje. Nie jest to dobra droga pozwalac na rosyjska propagandę na dosc poważnym forum.

Widocznie inne poglądy nie są spamem , trolowaniem i nie ma za co zbanować.

Jeden z obrońców Putina odpowiedział wywodem na temat USA a drugi na temat Polski.

Czyżby jednak jakiś kłopot?

Rosja nie jest jeszcze ostoją demokracji

Osiem wierszy o Polsce i Ukrainie, jeden o Rosji i to w dodatku dość dziwne:

"Rosja nie jest jeszcze ostoją demokracji i nie chce być demokratyczną kolonią zachodu."

Nie jest "jeszcze" to znaczy co? Jest na dobrej drodze? Według mnie właśnie idzie w odwrotnym kierunku, czyli odchodzi od demokracji.

Co to jest "demokratyczna kolonia zachodu"??? Jakiś nowe propagandowe hasło Putina?

Jestem Europejczykiem.

W zeszłym miesiącu Gazprom wyeksportował na Zachód 10,4 mld m sześc. gazu, o 17 proc. mniej niż przed rokiem - poinformowała agencja Interfax. Był to najniższy październikowy eksport gazu z Rosji od czterech lat.

Interfax wskazuje, że Gazprom od początku września ograniczał eksport gazu do państw Europy Środkowej - między innymi do Polski - aby powstrzymać dostawy gazu z Zachodu na Ukrainę. Rosyjski koncern nie obciął dostaw jedynie do Turcji, która nie może dostarczać gazu Ukrainie.

Ale rachuby rosyjskiego koncernu wzięły w łeb, bo jak wskazuje Interfax: "do Europy jeszcze nie nadeszły mrozy". Za to Gazprom strzelił sobie w stopę, prowadząc takie politycznie gierki.

Rosyjski koncern nie tylko świadomie ograniczył swoje przychody z eksportu gazu, ale musi już płacić kary za niewypełnienie zobowiązań wobec zachodnich kontrahentów. Według Interfaksu te kary wynosiły 4 proc. wartości niewykonanych we wrześniu zleceń eksportowych, a od października wysokość kar się podwoiła. Interfax podał, że nieoficjalnie gazownicy przyznają, iż ta sytuacja psuje wizerunek rosyjskiego gazu.

Ograniczenie eksportu rosyjskiego gazu do Europy Zachodniej i Ukrainy doprowadziło też do dramatycznego spadku wydobycia "błękitnego paliwa" w Rosji, przede wszystkim ze złóż Gazpromu.

Według oficjalnych statystyk w październiku w Rosji wydobyto 53 mld m sześc., o jedną szóstą mniej niż przed rokiem. Przy tym wydobycie Gazpromu zmalało w zeszłym miesiącu aż o 25 proc., licząc rok do roku. Od stycznia do końca października ze złóż tego koncernu popłynęło zaś 353 mld m sześc. gazu, o jedną dziesiątą mniej niż przed rokiem.

Przed zimą Gazprom zapowiadał, że zgromadzi w podziemnych magazynach w Rosji 72 mld m sześc. gazu na zimowe zapasy. Ale tych deklaracji koncern nie spełnił i maksymalnie miał w magazynach 71,4 mld m sześc. "błękitnego paliwa", a w zeszłym miesiącu Gazprom już zaczął pobierać gaz z magazynów.

Read more:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jeszcze raz potwierdza sie to co napisalem na poczatku awantury..Rosji zaczyna z róznych przyczyn brakowac gazu a reszta to szukanie winnych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

"Rozważmy teraz jak wygląda ustrój demokratyczny w Rosji. Demokracja traktowana jest głównie przez pryzmat zasady większości, która wyraża się w rządach mniejszości. Ma to określone skutki dla rosyjskiego systemu politycznego. Prawdą jest, że w Rosji ma teraz miejsce wstępny etap rozwoju demokracji, rządy jednak mają podobny charakter do tych, jakie miały miejsce we wcześniejszym systemie, czyli charakter ograniczony - elitarny. Mamy do czynienia nie tyle z samą demokracją w Rosji, lecz z ogólnym procesem demokratyzacji tego kraju."

Ukryta Zawartość

Można zatem przyjąć, że Rojsa jest państwem, które wkroczyło na drogę demokracji. Nie będzie to z pewnoscią proces szybki, ani zgodny z wyobrażeniami Zachodu. Procesu tego nie ułatwia także postawa Zachodu wobec Rosji:

Ukryta Zawartość

Zresztą nie wszędzie demokracja w wydaniu Zachodnim sprwdza się - wskazują na to kompromitujące przykłady Iraku i Libii - mimo to Zachód nadal brnie tą ślepą ulicą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Włodzimierz

"Można zatem przyjąć,że Rosja jest państwem,które wkroczyło na drogę demokracji" dla mnie najzabawniejszy cytat roku!

Nawet nie podejrzewałem autora tych słów o tyle poczucia humoru.

<br />Zresztą nie wszędzie demokracja w wydaniu Zachodnim sprwdza się - wskazują na to kompromitujące przykłady Iraku i Libi<br />
wynika z tego ze byla wprowadzona ale sie nie sprawdzila.. czyz nie geniuszu??

czyli oderwanie znacznej sily od rzadzenia i udzialów w rzadzeniu to byla ta demokracja ale sie nie sprawdzila.. geniuszu.Moze zorientujesz sie kiedy JEST demokracja.I czy wtedy sie sprawdza.

Edytowane przez muls

I rodzi się pytanie kiedy wkroczyła.Bo mnie o demokracji w Rosji nic nie wiadomo.Może więc wkroczyła dopiero wczoraj a my o tym jeszcze nie wiemy!

Jak zwykle jest to demokracja wladimira putinowicza i dopiero teraz sa pisane prace wyjasniajace jej zawilosci.

co potrwa do erupcji i nastepnej demokracji.

No proszę - znowu chodzą parami. Nie do mnie jednak pretensja - tak nauczają w SGH w Warszawie. No, ale owa dwójka oczywiscie zna sie na wszystkim lepiej. Cóż dla nich znaczy wykład jakiegoś tam prof. dr hab. On sie na tym wcale nie zna, ale owi wesołkowie owszem.

Mnie natomiast smieszą takie rzeczy z innej demokracji, gdzie obywatele głosują na swojego prezydenta, ale tak faktycznie wcale go nie wybierają:

Ukryta Zawartość

"Automat wyborczy z Colorado przypomina ten z odcinka serialu "Simpsonowie" nadanego w Halloween 2008 r. Podobnie jak rysunkowy bohater cztery lata temu tak w 2012 roku Amerykanie nie mogą wskazać tego, kogo chcą. Automat zawsze wybiera jedno nazwisko - donosi news.yahoo.com."

Filmik z 2012 i opis odnoszący sie do sytuacji z 2008 roku pokazują, że nie sa do odosobnione przypadki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Włodzimierz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.