Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Żołnierze Wyklęci walczyli z rakiem komunizmu toczącym naszą umęczoną Ojczyznę i dlatego należy im się SZACUNEK!

Oderwany jesteś od rzeczywistości . Mordowali cywili w ogóle niezwiązanymi z władzą .

Wyraźnie czuć banderowską kontrę.

Dobrze czujesz, właśnie ostrzę na faszystowskiej szlifierce banderowski tryzub i trochę śmierdzi ;-).

Jestem Europejczykiem.

Oderwany jesteś od rzeczywistości . Mordowali cywili w ogóle niezwiązanymi z władzą .

A rzeczywistość była też taka. Wprawdzie ten mord dotyczył działacza PPR, czyli nie

Nie ludzi, tylko komuchów.

(...)

, ale pokazuje wyjątkowe bestialstwo obecnych narodowych bohaterów:

"Wnuczka zamordowanego przez NSZ Jana Rybaka domaga się sprawiedliwości

Szanowny Panie Prezydencie,

(…) List otwarty

Szanowny Pan

Bronisław Komorowski

Prezydent

Rzeczypospolitej Polskiej

Szanowny Panie Prezydencie,

Zapewne również w tym roku weźmie Pan udział w obchodach poświęconych żołnierzom wyklętym, i jak co roku będzie Pan gloryfikował ich czyny. Tym listem sprzeciwiam się tak pojętej polityce historycznej i uznaniu za patriotów żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych.

18 lipca 1945 r. zginął w sposób okrutny, przestrzelona czaszka, połamane ręce, nogi, żebra, wydłubane oczy, obcięty nos, uszy i język, ciało owinięte drutem kolczastym i utopione w Sanie, mój dziadek, Jan Rybak w Radomyślu nad Sanem, z rąk Komendanta Rejonu Nadsania, Alfonsa Chmielowca, jego brata Bolesława, i innych żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych. Jan Rybak miał 61 lat. Był sekretarzem 22 osobowej komórki Polskiej Partii Robotniczej, do której wstąpił 7 grudnia 1944 r., po powrocie z robót przymusowych z Niemiec. Alfons Chmielowiec po tym morderstwie uciekł do Ameryki, a pozostali skorzystali z amnestii, niejednokrotnie zmieniając nazwiska.

Miesiąc wcześniej, w ten sam sposób, zginęła 40-letnia kobieta Antonina Delbas z Woli Rzeczyckiej, w gminie Radomyśl n/Sanem, również działaczka PPR. Opis obu morderstw jest mi znany z dokumentów, które zachowały się w Archiwum Państwowym w Rzeszowie.

Sposób popełnienia morderstwa wskazuje na to, że dokonały tego te same osoby, których nazwiska znam. Rozumiem, że wyżej wymienione czyny są chlubą i honorem żołnierza polskiego i zasługują na wieczną chwałę.

Bolesława Chmielowca odznaczył Pan, jako Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, na wniosek Ministra Obrony Narodowej, dwukrotnie; Krzyżem Partyzanckim i Krzyżem Narodowego Czynu Zbrojnego.

Uhonorował Pan również, w 2009 r., na wniosek Ministra Obrony Narodowej, aktem nominowania na wyższy stopień oficerski, mjr Emila Skoczka, lekarza z Kłodzka.

Mogę tylko wyrazić ubolewanie i zdumienie, że za wyżej wymienione okrutne morderstwa nagrodził Pan bandytów tak wysokim odznaczeniem.(...)"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy tym UB-ecka kulka w potylicę to normalnie niemal czyn godny samarytanina.

Niejako przy okazji, skoro mowa o Komorowskim: "Prezydent Bronisław Komorowski wyraził nadzieję, iż motywy i okoliczności zabójstwa rosyjskiego opozycjonisty Borysa Niemcowa zostaną wyjaśnione. Prezydent skierował też wyrazy współczucia do rodziny Niemcowa, jego przyjaciół oraz do wszystkich Rosjan."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bez wiedzy Kremla żaden polityczny w Rosji nie ginie.

To tak jak na Psach: "Sprzątnęli nam sekretarkę? Kto miałby ją sprzątnąć, jak nie my???"

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

18 lipca 1945 r. zginął w sposób okrutny, przestrzelona czaszka, połamane ręce, nogi, żebra, wydłubane oczy, obcięty nos, uszy i język, ciało owinięte drutem kolczastym i utopione w Sanie, mój dziadek, Jan Rybak w Radomyślu nad Sanem, z rąk Komendanta Rejonu Nadsania, Alfonsa Chmielowca, jego brata Bolesława, i innych żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych. Jan

dziwne ze jakos tak jak na wolyniu.U nas takie rzeczy, jaja sobie robicie?po wojnie.Moderacja to jest napasc na narod polski.

tak, zwłaszcza dla tych, którym mózg wybrali, łyżeczką.

wlasnie warek o tym mowilem.jestes wybrany.caly.

tak wiec..kontynuji.

Edytowane przez muls

O, to fajnie.

Zupełnie jak fryzjer mojej żony :)

Pozdrów go! :)

Musi być swój chłop.

Ja w tym roku szukałem kogoś ze znajomych z Polski na wspólny wypad na Kanary- niestety wszyscy odmówili tłumacząc się stanem finansów.

Muszę do nich zadzwonić z podpowiedzią biznesową - niech salon fryzjerski otworzą. :)

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To tak jak na Psach: "Sprzątnęli nam sekretarkę? Kto miałby ją sprzątnąć, jak nie my???"

Nie ma to jak czerpać rzeczywistość z filmów fabularnych.

A Czestmir nawet latał.

Nie ma to jak czerpać rzeczywistość z filmów fabularnych.

A Czestmir nawet latał.

Rzeczywistość idzie duzo dalej niż filmy fabularne.

Weźmy Smoleńsk... czy któryś scenarzysta w ogóle coś takiego mógłby przewidzieć, że kacapy i ich polskie sługusy odwalą nam urzędującego prezydenta?

Ja w tym roku szukałem kogoś ze znajomych z Polski na wspólny wypad na Kanary- niestety wszyscy od

mysle ze juz poznalli cie doglebnie i za rok powiedza to samo.Teraz juz sie nie szpanuje kanarami...chlopcze.Poza tym dotarło ze na kanary cie stac.Tak trzymac. Edytowane przez muls
Gość vasa

(Konto usunięte)

odmówili tłumacząc się stanem finansów.

A nie przyszło Ci do głowy że to wymówka?

O, Muls mnie wyprzedził :)

Edytowane przez vasa

A rzeczywistość była też taka. Wprawdzie ten mord dotyczył działacza PPR, czyli nie

Mordowali ludzi " partyjnych "także . Na Podlasiu w okolicach Bielska Podlaskiego spacyfikowali wiele wiosek , najczęściej wyznania prawosławnego , lub " mieszanych " . Młot zabijał przejezdnych i rabował nawet chłopów spodkanych po drodze z podjazdów dokonywanych na wioskach ( nawiasem mówiąc Młot dokonał tylko jednej potyczki z Niemcami ) . Bury oprócz wiosek ma na sumieniu wozaków , ale któż o tym wie .

Dyskusja jak zwykle nie na temat, ale faktem jest, że pod wspólną nazwą "niepodległościowego podziemia" bardzo często mieszczą się zwykli bandyci i nie jest to żadna komunistyczna propaganda, tylko potwierdzone fakty.

Wrzucając do jednego worka bohaterów i bandytów ośmiesza się samo pojęcie i robi krzywdę pamięci rzeczywistych bohaterów.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Wrzucając do jednego worka bohaterów i bandytów ośmiesza się samo pojęcie i robi krzywdę pamięci rzeczywistych bohaterów.

Kiedy ci bohaterowie mordowali niewinnych cywili , mówię o Młocie i o Burym .

Kiedy ci bohaterowie mordowali niewinnych cywili , mówię o Młocie i o Burym .

Mnie chodzi o rzeczywistych bohaterów, np. wspominanego ostatnio rtm. Pileckiego.

Jestem Europejczykiem.

trzymajac sie Niemcowa to jest pewne ze był on caly czas sledzony przez funkcjonaruiszy FSB z uwagi na to co robił i co przygotowywal niebawem.Tak wiec zastrzelenie Niemcowa pod okiem rosyjskich agentow to faktycznie mogli zrobic tylko amerykanie.Prawdziwi.

Edytowane przez muls

Mnie chodzi o rzeczywistych bohaterów, np. wspominanego ostatnio rtm. Pileckiego.

Rozważania o bohaterstwie rotmistrza Pileckiego to temat godny osobnego wątku. Dla mnie Pilecki był niewątpliwie bohaterem, kiedy uczestniczył w Wojnie 1920, Wojnie Obronnej Polski 1939 i w konspiracji do Powstania Warszawskiego 1944. Od tego momentu rozpoczyna się jego szarżowanie, bohaterszczyzna i niesubordynacja wobec przełożonych. Walczył w Powstaniu i opuścił kraj, mimo zakazu obowiązującego go jako członka organizacji NIE. Potem na Zachodzie związał się z gen. Andersem i prowadził na jego rozkaz działalność wywiadowczą przeciwko PRL. Tu warto wspomnieć, że działalność gen. Andersa w okresie powojennym przybrała charakter prywatnej współpracy z CIG, co budziło kontrowersje nawet przedstawicieli rządu londyńskiego, a zakończyło wypowiedzeniem posłuszeństwa prezydentowi RP na emigracji przez Andersa. Pilecki mimo, że był doświadczonym konspiratorem powojenna działalność konspiracyjną wbrew zasadom konspiracji, a zagrożony znowu nie wykonał rozkazu Andersa nakazującego mu opuszczenie kraju.

Moim zdaniem należy wiec rozgraniczyć okresy w działalności Pileckiego i oceniać je zgodnie z faktami. Wyraźnie widać, że od pewnego czasu jego postępowanie z bohaterstwem nie miało wiele wspólnego. Z bohatera zamieniał się w watażkę, niesubordynowanego ryzykanta czy wręcz samobójcę. A jego poczynania pod patronatem Andersa? Przecież w tym czasie bomby jądrowe USA nie niszczyłyby tylko PPR-owskiej władzy i radzieckiego okupanta, ale i innych Polaków. A z użyciem bomb jądrowych i wybuchem III WŚ zbrojne podziemie w Polsce i środowiska emigracyjne wiązały swój powrót do władzy.

trzymajac sie Niemcowa to jest pewne ze był on caly czas sledzony przez funkcjonaruiszy FSB z uwagi na to co robił i co przygotowywal niebawem.Tak wiec zastrzelenie Niemcowa pod okiem rosyjskich agentow to faktycznie mogli zrobic tylko amerykanie.Prawdziwi.

Nie wiem kto to zrobił, ale dziwi mnie że w komentarzach (na różnych portalach) pojawiają się wpisy sugerujące że to była totalna amatorszczyzna a przecież dopracowanie wszystkiego było perfekt, nawet były brane pod uwagę kąty kamer z monitoringu miejskiego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.