Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie Twoja pisanina jest potwierdzeniem, że propaganda skutecznie wyłącza mózg nawet u ludzi niegłupich.

Nie napisałem ani słowa wybielającego kogokolwiek. Wskazuję tylko na kłamstwa propagandy.

Oczywista oczywistość. Wiem. :) Tylko, że płytkość myślenia oraz bezkrytyczna wiara w to co piszą w gazetach i pokazują w TV moim zdaniem nie najlepiej świadczy o człowieku.

Następny facet z urojeniami. Ciekawe, że sporo tutaj takich. Zachodnie media be, za to Russia Today, Spotnik i inne to sama prawda.

Ciekawe tylko skąd ta piana jak cytuje oficjalne wypowiedzi rosyjskich urzędników nie pasujące do waszej wizji Rosji jako cudownego miejsca oraz ratunku dla świata.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

waszej wizji Rosji jako cudownego miejsca oraz ratunku dla świata

Walczysz z własnymi urojeniami na temat innych. Nie wiem jak "my" ale ja takiej wizji nie mam. Nie mam też waszej wizji Rosji jak największego zła na świecie. Świat to nie komputer, nie jest zero-jedynkowy.

Walczysz z własnymi urojeniami na temat innych. Nie wiem jak "my" ale ja takiej wizji nie mam. Nie mam też waszej wizji Rosji jak największego zła na świecie. Świat to nie komputer, nie jest zero-jedynkowy.

Ależ ja też nie mam takiej wizji. Powiem więcej - osobiście lubię Rosjan. Niestety w tej chwili tym pięknym krajem rządzi psychopata i karierowicz oraz jego kamaryla. To chyba jest konkretny powód do obaw.

Jestem Europejczykiem.

dziwnie ze jakos ci madrzy rosjanie ktorzy albo uciekli albo dostaja w dupe na miejscu dystansujac sie w całosci do go..na lejacego sie z informatorów.

miejscowych i podobnych na zachodzie.

pewnikiem pachołki ameryki.

Z drugiej strony to doskonaly przyklad jak mozna oglupic ludzi dajac im odpowiednio spreparowane gówno.i to zarówno krajowe jak i zagraniczne.Było to juz wiadomo od gebelsa ale teraz jest to jak na dłoni.

Edytowane przez muls

(...) Niestety w tej chwili tym pięknym krajem rządzi psychopata i karierowicz oraz jego kamaryla. To chyba jest konkretny powód do obaw.

Tym samym podzielasz opinię większości społeczeństwa rosyjskiego... Tego w opozycji do Kremla.

Gość

(Konto usunięte)

http://biznes.interia.pl/finanse-osobiste/news/coraz-wiecej-kupujemy-w-rosji-to-efekt-oslabienia-rubla,2113646,4141

Ciekawe informacje:

Po tym jak Rosja wprowadziła embargo na zachodnią - w tym polską - żywność, eksport do Rosji spadł w ub.r. prawie 30 proc., do rekordowo niskiego poziomu 880 mln euro. Tymczasem my kupiliśmy od Rosjan produkty żywnościowe za 160,6 mln euro, to 78,9 proc. więcej niż w 2013 r. - wynika ze wstępnych danych resortu rolnictwa.

Takiego boomu na rosyjskie produkty rolno-spożywcze nigdy nie było.

Czy ktoś w sklepach widział produkty z napisem "Made in Russia"?

Edytowane przez JuG

Zielone ubranka, kałachy, wyrzutnie Grad i Buk, czołgi i tego typu akcesoria dla hobbystów. Putin widział ;-). Ceny na każdą kieszeń.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Poniżej Putin testuje produkt na rynek cywilny :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Edytowane przez Krak_oN

a taka ciekawostka rosyjska.Czarne Skrzynki niemieckiego samolotu badaja francuzi. Onego lata badali rosjanie.Co na to nasz czolowy idiota narodowy maciarek??

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)

Zielone ubranka, kałachy, wyrzutnie Grad i Buk, czołgi i tego typu akcesoria dla hobbystów.

Do którego sklepu w Polsce zawieźli?

Poniżej Putin testuje produkt na rynek cywilny

W 2014 r. w Rosji sprzedano ok. 2,5 mln nowych aut (spadek o 10% w porównaniu do 2013). Z tego 387.307 Lad (spadek o 15%), w tym 152.810 szt. testowanego w filmie modelu Lada Granta.

Projekt Jo-mobil (Ё-мобиль, drugi film) na razie nie doszedł do fazy produkcyjnej.

Co na to nasz czolowy idiota narodowy maciarek??

to-by-zamach-.jpg

Edytowane przez JuG

psychopata i karierowicz

Dla Ciebie Psychopata i karierowicz a dla innych

.................................

89476397939679869166.jpg

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

a taka ciekawostka rosyjska.Czarne Skrzynki niemieckiego samolotu badaja francuzi. Onego lata badali rosjanie.Co na to nasz czolowy idiota narodowy maciarek??

Ani chybi pojedzie ich opierdolić.

Zje obiad i wróci.

A! Może jeszcze weźmie tego idiotę "Bziuuuuu!"

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Dla Ciebie Psychopata i karierowicz a dla innych

.................................

Mam nadzieję, że nie należysz do tych idiotów oraz otumanionych biedaków.

Jestem Europejczykiem.

Mam nadzieję, że nie należysz do tych idiotów oraz otumanionych biedaków.

Raczej zgadzam się z opinia Al-Asad'a

Dla Zachodu naród nie istnieje :)

źródło Sputnik:..:)

Prezydent Syrii podkreślił, że próby ingerowania krajów zachodnich w sprawy suwerennych państw nie ustaną, a sytuacja z sankcjami wobec Rosji przypomina blokadę gospodarczą Kuby.

Prezydent Syrii Baszar al-Asad nazwał antyrosyjskie sankcje krajów zachodnich próbą osłabienia Rosji od środka.

„Blokada Rosji to nic innego jak tylko próba jej osłabienia od środka" — oznajmił prezydent rosyjskim dziennikarzy. Podkreślił on, że przeciwko Syrii również w ciągu kilku lat wprowadzono blokadę, która przybiera na sile.

„Tak jak było to w przypadku Kuby. Zarówno tam, jak i tu ponieśli oni porażkę" — oznajmił on.

Al-Asad podkreślił, że próby ingerowania krajów zachodnich w sprawy suwerennych państw nie ustaną.

„Wydaje mi się, że kraje zachodnie nie zaprzestaną tych prób, ponieważ jest to logika historii. Zawsze są państwa, chcące narzucić własną wolę innym krajom w drodze militarnej, gospodarczej lub poprzez stwarzanie problemów i szantaż" — podkreślił al-Asad.

oraz :

(USA) chcą, abyśmy nie wspierali przedstawicieli ruchu oporu w Libanie lub Palestynie, którzy bronią praw narodu palestyńskiego. Na kilka lat przed wybuchem kryzysu naciskały na Syrię, aby oddaliła się od Iranu, oraz chciały wykorzystać relacje między Syrią i Iranem w dossier nuklearnym. Było wiele innych rzeczy. W rezultacie kraje zachodnie chciały, żeby Syria zależała od nich i sprzyjała realizacji ich planów w tym regionie, lecz zrezygnowaliśmy" — podkreślił on.

Według niego, rozwiązanie polityczne konfliktów kraje zachodnie upatrują albo w zmianie ustroju państwowego, albo w obaleniu rządu kraju, jak to się stało na Ukrainie.

Odpowiadając na pytanie dziennikarzy na temat prognoz zachodnich ekspertów, zgodnie z którymi jego rząd miał przetrwać nie dłużej niż kilka miesięcy, al-Asad oznajmił, że podobnego rodzaju prognozy odzwierciedlają zachodnią mentalność, a mianowicie — imperialistyczną.

„Zachód nie uznaje partnerów. Jeśli Zachodowi nie podoba się jakiś rząd w jakimś kraju, to on dąży do zmiany rządu lub prezydenta tego kraju. Podążając za tą logiką, nie zwraca uwagi na interesy narodu. Dla Zachodu naród nie istnieje" — powiedział.

Fajne masz lektury i autorytety.

Już jakieś 10 lat temu wszystkie lektury Singera jakie miałem w domu wystawiłem w ulubionym serwisie za 1 zł w opcji "KUP TERAZ".

Kupiłeś jakieś?

P.S. ten alawita to piekielnie mądry facet...........

Przeprowadź się do niego.

Przed amerykańską inwazją na Irak może bym się przeprowadził :)

Teraz dzięki USA nie jest tam bezpiecznie ......

Przed amerykańską inwazją na Irak może bym się przeprowadził :)

Teraz dzięki USA nie jest tam bezpiecznie ......

W Rosji jest bezpiecznie, o ile nie przeszkadza się Putinowi oczywiście. Może tam?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

W Rosji jest bezpiecznie, o ile nie przeszkadza się Putinowi oczywiście. Może tam?

Znany amerykański sowietolog prof. Stephen Cohen:

Co by świadczyło o tym Jaro że najbezpieczniejszym miejscem na ziemi będzie wkrótce Moskiewskie Metro :)

Co by świadczyło o tym Jaro że najbezpieczniejszym miejscem na ziemi będzie wkrótce Moskiewskie Metro :)

No to krzyżyk na drogę...

Jestem Europejczykiem.

Widzisz Jaro jest tak jak wcześniej pisałem. USA dążą do wojny z Rosją i za wszelką cenę chcą ją sprowokować, użyją wszelkich możliwych sposobów aby doprowadzić do konfrontacji.

Tak działa to zbrodnicze państwo!!!

Fajnie że coraz więcej osób otwarcie o tym mówi i pisze.

Dalsza eskalacja to "naciąganie struny" o której w innym wątku pisał już " kolega "JuG"

Putin ma nerwy ze stali , nie zazdroszczę mu ..........

USA dążą do wojny z Rosją

większych bzdur na darmo szukać..........w ostatnich 20 latach USA mogły zgnieść ZSRR ze 4 razy lekko licząc.

większych bzdur na darmo szukać..........w ostatnich 20 latach USA mogły zgnieść ZSRR ze 4 razy lekko licząc.

Chyba jednak nie mogły, skoro tego nie zrobiły. USA nigdy nie zdecydują się na otwarty konflikt z Rosja, dopóki ta będzie miała sprawną chociaż jedną głowicę jądrową.

Edytowane przez Włodzimierz

Chyba masz rację. Paradoksalnie posiadanie arsenału nuklearnego przez skonfliktowane praktycznie od końca IIWŚ mocarstwa uchroniło i dalej chroni świat przed globalnym konfliktem konwencjonalnym.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość

(Konto usunięte)

USA dążą do wojny z Rosją

Jak na razie USA tylko podszczypują Rosję cudzymi rękami. Pierwsza ręka była gruzińska - nie wyszło, paluszki straciła. Teraz ukraińska - już lepiej: na razie jest to gra wstępna ale są już pozytywy: sankcje, izolacja polityczna, ... Po woli kolejne ręce próbują wepchać: bałtyckie, polskie, rumuńskie, ... Środkowoazjatyckie rączki w kolejce...

Paradoksalnie posiadanie arsenału nuklearnego przez skonfliktowane praktycznie od końca IIWŚ mocarstwa uchroniło i dalej chroni świat przed globalnym konfliktem konwencjonalnym.

Oprócz tego w Europie była równowaga militarna pomiędzy NATO i Układem Warszawskim.

Rosja, dopóki ta będzie miała sprawną chociaż jedną głowicę jądrową.

Chyba, że Amerykanie 100% skuteczną tarczę antyrakietową wymyślą pierwsze. Jest to raczej mało prawdopodobne.

o tym to wszyscy wiedzą, ale tłumacz innemu, który twierdzi że USA chcą wojny.......

Nie zmienia to jednak faktu, że wzajemnie wrogie działania prowadza przeciwko sobie oba te mocarstwa. Na razie wystarczają działania polityczne, gospodarcze, etc. Na razie działania militarne pozostawiono innym. Ukraina, a wcześniej Gruzja czy Afganistan są tego przykładem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.