Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

trudno się z tym nie zgodzić.

co chcesz, to prosty zabieg manipulacyjny. zrównać wschód z zachodem, i pokazać, że wszyscy robią to samo.ja się nie dziwię. tak ich uczyli.

Stalin jest odpowiedzialny za śmierć większej ilości obywateli ZSRR niż Hitler.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Chyba nikt jeszcze Ruskich nie pokonał w strzelaniu do celu, w potylicę. Bezwzględni mistrzowie świata - ścisła czołówka. A tak a propos: który lider był lepszy? Mao czy Józef?

Parker's Mood

Wielki głód w ZSRR to zbrodnia przeciwko ludzkości, a wielki światowy kryzys gospodarczy już nie. Potrafisz to wyjaśnić? Przecież tu i tam powodem były błędy w zarządzaniu.

Tu i tam był kryzys. A więc to jakby to samo. W gruncie rzeczy żadnej zasadniczej różnicy nie ma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Podaj mi Czester powód dla którego podajesz linki do tej sowieckiej propagandy?

Bo kocham Rosję , to taka równowaga dla zaślepionych nienawiścią ludzi i to ludzi inteligentnych .

Edytowane przez czester15.30

Generalnie każda nacja ma coś za paznokciami - nie ma zmiłuj. Wystarczy sięgnąć do historii lub legend - co wyprawiali np. Rzymianie? Grecy? A tak przez wszystkich audiofilów uwielbiani Japończycy? Turcy? Niemcy? Anglicy? Franzuzi? Wikingowie? Mongołowie? Wychodzi na to, że populacja ludzka jest największym szkodnikiem tej planety. Wszyscy na wzajem się zjadają - kwestia tylko tego, jak się zjadają.

Parker's Mood

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Chyba nikt jeszcze Ruskich nie pokonał w strzelaniu do celu, w potylicę. Bezwzględni mistrzowie świata - ścisła czołówka. A tak a propos: który lider był lepszy? Mao czy Józef?

Piszesz tak, jakbyś oberwał rykoszetem w potylicę. Rozumiem, że możesz mieć pretensje do Stalina, bo może wydał rozkaz zbicia twojego dziadka w Katyniu albo zesłał go na Syberię. Ale do Mao? Uważasz, że szyderstwo zastąpi argumenty?

Oj tam, oj tam. To było szyderstwo, to prawda, jednak nie wynika ono z nienawiści lub pogardy. Broń boże!

Jak ja się cieszę, że wyjechałem z Polski już ćwierć wieku temu.

Parker's Mood

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Konował znowu wrednie się wcina i zajmuje moim sposobem myślenia, przy czym nie podaje o co faktycznie mu chodzi. Taki przebiegły doktorek wykształciuch. Domniemywam, że jest to jak zwykle w jego wykonaniu wredny atak personalny. Bo przecież, ani słowem nie odnosi się tego, co napisałem, aby rozpocząć dyskusję z innym użytkownikiem (ten jednak wyraźnie zdezerterował).

iwaszczukiewicz nie napisał ani słowa o Stalinie czyi o Mao. Za to swoim starym zwyczajem ocenzurował innego użytkownika.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

Chciałbyś abym zastanawiał się kto więcej zabił ludzi?Stalin czy Mao?A jaki to ma sens?Jesteś ostatnim człowiekiem na tym forum,który ma prawo obrażać się z powodu etykiety.Twoje wpisy to popisy zwykłego chamstwa.Używanie w każdym wpisie określenia konował kwalifikuje się do zgłoszenia do moderacji.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Chciałbyś abym zastanawiał się kto więcej zabił ludzi?Stalin czy Mao?A jaki to ma sens?Jesteś ostatnim człowiekiem na tym forum,który ma prawo obrażać się z powodu etykiety.Twoje wpisy to popisy zwykłego chamstwa.Używanie w każdym wpisie określenia konował kwalifikuje się do zgłoszenia do moderacji.

To zgłoś i zastanów się przy okazji, czy nie jest chamstwem sposób prowokujesz do dyskusji. Jeżeli jeszcze nie pojmujesz - to mój nick jest nad awatarem. Przestrzegaj zasad dyskusji, nie będziesz miał problemu. I nie ucz mnie kultury, bo sam nią nie grzeszysz.

Jakbym chciał to już bym dawno to zrobił. Nieprzypadkowo występujesz pod kolejnym nickiem. Nie długo już ci zabraknie pomysłów na kolejne.Nie skarżę się do moderacji bo cię olewam.Jak to się mówi strumieniem środkowym.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

A ty dziadzia, w której jesteś grupie? Osiemdziesięcio procentowej, czy dwudziesto?

Miałeś okazję pobrylować w dyskusji. Za cienki byłeś. Teraz próbujesz ssie odgryźć, ale nawet ujadanie ci nie wychodzi.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

iwaszczukiewicz w innym wątku już wam powiedziano, że szkoda czasu na dyskusje z wami, bo nie macie nic do powiedzenia. Tu też wam to samo powtórzę. I kropka.

Bo kocham Rosję , to taka równowaga dla zaślepionych nienawiścią ludzi i to ludzi inteligentnych .

Jest wielu inteligentnych ludzi kochających Rosję i uważających Putina za bandytę. Przecież Rosja to nie jest grupa KGBistów bedących obecnie u władzy.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jest wielu inteligentnych ludzi kochających Rosję i uważających Putina za bandytę. Przecież Rosja to nie jest grupa KGBistów bedących obecnie u władzy.

Vladimir to smart guy; sądzę, że wie jak postępować ze swoim narodem. To dobrze, że ich za mordę trzyma - z nimi tak trzeba. Jak się im poluzuje, to pokazują kły. Pięknym przykładem jest Pałac Zimowy - konsekwencje zamachu świat ponosi do dziś.

Parker's Mood

Trzymanie za mordę to jedno, a pomysł po co trzymać za mordę to drugie. Niestety pomysł Putina nie jest dobry dla nikogo poza nim i jego kamarylą. Ani niejest dobry dla Rosji, ani dla reszty świata.

Jestem Europejczykiem.

Niech sobie trzyma swoich za mordę ale czemu chce to robić również innym.

czester

To raczej Twoja miłość jest ślepa (tak już jest zazwyczaj z miłością).W moim przypadku nie odczuwam nienawiści do Rosji a do systemu władzy w tym kraju.Nie mam nic do Rosjan,kocham ich muzykę i literaturę.Przecież swego czasu założyłem wątek poświęcony Rosji i stereotypom związanym z tym krajem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wiadomo najwięcej demokratów jest u władzy na Ukrainie. Tam tez maja właściwe wzorce z przeszłości, które chcą odświeżyć na przyszłość. OUN i UPA to świętość.

Nie rozumiem Bocznicowych myślicieli, którzy z powodu Putina i braku tam demokracji zachodniej cierpią bardziej niż rosyjskie społeczeństwo. Tak naprawdę ch*j wam do tego. Przecież dla was Rosja to nie Europa.

(...).W moim przypadku nie odczuwam nienawiści do Rosji a do systemu władzy w tym kraju.Nie mam nic do Rosjan,kocham ich muzykę i literaturę.Przecież swego czasu założyłem wątek poświęcony Rosji i stereotypom związanym z tym krajem.

No i co doktorku?! Taki z ciebie wielki miłośnik Rosji i Rosjan, a watek zaniedbany, że trudno go znaleźć na Bocznicy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.