Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z okazji zakupu Patriotów zaobserwowałem spore ożywienie kremlowskich trolli na polskich portalach.

Z czego spory procent tzw ''kremlowskich'' troli to ewidentne podszywy pisane tak naprawdę przez ich konkurencję geostrategiczną i odwrotnie, tutaj też.

Edytowane przez Krak_oN

Z czego spory procent tzw ''kremlowskich'' troli to ewidentne podszywy pisane tak naprawdę przez ich konkurencję geostrategiczną i odwrotnie, tutaj też.

Taaa???

A skąd taki wniosek?

Że niby debilność niektórych wpisów wynika z tego, że nie są sterowane sympatiami prorosyjskimi lub opłacane z Kremla?

A tak konkretnie kto, (....)?

Jestem Europejczykiem.

PiS jest na rękę podtrzymywanie fobii antyrosyjskich - musi być wróg wokół którego można zjednoczyć wyborców.

Wystarczy pochwalić Putina a już wszyscy znowu razem :)

Może o to chodzi? ;)

Co nie przeszkadza działać w imię interesów rosyjskich.Podkopywanie jedności UE,rozluźnianie więzów z UE czy USA to wszystko jest na rękę Putinowi.Nie wiem na ile jest to działanie świadome a na ile wynika z głupoty ale skutek jest ten sam.

PiS jest na rękę podtrzymywanie fobii antyrosyjskich - musi być wróg wokół którego można zjednoczyć wyborców.

Wystarczy pochwalić Putina a już wszyscy znowu razem :)

Może o to chodzi? ;)

Nie zauważyłem żeby PiS ostatnio podkręcał nastroje antyrosyjskie. Nawet wokół smoleńska jest ostatnio cicho za wyjątkiem wewnątrzpisowskiej wojny podjazdowej.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Kolejna ciekawostka wypłynęła: rozpowszechnianie radykalnego islamu (wahhabizmu) Saudyjczycy robili na prośbę "sojuszników". A co człowiek sieje, to i żąć będzie.

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/saudi-prince-denies-kushner-is-in-his-pocket/2018/03/22/701a9c9e-2e22-11e8-8688-e053ba58f1e4_story.html

Asked about the Saudi-funded spread of Wahhabism, the austere faith that is dominant in the kingdom and that some have accused of being a source of global terrorism, Mohammed said that investments in mosques and madrassas overseas were rooted in the Cold War, when allies asked Saudi Arabia to use its resources to prevent inroads in Muslim countries by the Soviet Union.

Successive Saudi governments lost track of the effort, he said, and now “we have to get it all back.” Funding now comes largely from Saudi-based “foundations,” he said, rather than from the government.

Zachowaj trochę dystansu....

"Werdykt NATO" to to taka sama emanacja interesów, jak każda inna.np Rosji, czy Chin.

Rosja jest chłopcem do bicia, bo ruszać Chin się boją. A Chiny rosną w potęgę niesamowicie. Na razie na nich się dobrze zarabia.

Szanowny Kolega jakoś dziwnie zapomina, że NATO to też my.

Jestem Europejczykiem.

Co nie przeszkadza działać w imię interesów rosyjskich.Podkopywanie jedności UE,rozluźnianie więzów z UE czy USA to wszystko jest na rękę Putinowi.Nie wiem na ile jest to działanie świadome a na ile wynika z głupoty ale skutek jest ten sam.

My też wstajemy z kolan i wypowiedzieliśmy wojnę EU. Cele są więc zbieżne.

Głupota jest na ogół odpowiednio sterowana i wykorzystywana.

Nie zauważyłem żeby PiS ostatnio podkręcał nastroje antyrosyjskie. Nawet wokół smoleńska jest ostatnio cicho za wyjątkiem wewnątrzpisowskiej wojny podjazdowej.

Bez wroga PiS zdycha. Im więcej wrogów tym lepiej. Nie ma dyktatury bez strachu.

Smoleńsk stał się już mało nośny, choć z pewnością jeszcze o nim usłyszymy. Na razie zbyt mocno się kojarzy z Macierewiczem, który jeszcze nie wiadomo co zrobi.

Bez wroga PiS zdycha. Im więcej wrogów tym lepiej. Nie ma dyktatury bez strachu.

Smoleńsk stał się już mało nośny, choć z pewnością jeszcze o nim usłyszymy. Na razie zbyt mocno się kojarzy z Macierewiczem, który jeszcze nie wiadomo co zrobi.

Zgadza się, ale teraz na celowniku reżimu są Żydzi, Unia Europejska i Niemcy.

Oczywiście sytuacja zmienia się dynamicznie, przykładowo przed wizytą Merkel PiS wyciszył antyniemieckie ataki. Jak trzeba będzie antyrosyjska retoryka wróci, tak naprawdę to kwestia bieżących potrzeb i nastroju Kaczyńskiego. Kurski i ferajna zrobią resztę.

Jestem Europejczykiem.

A niech sobie siedzi. Ważne tylko to by siedzenie w tym gabinecie zmieniło się na siedzenie, ale już zupełnie gdzie indziej.

• Redaktorzy

Taa, jasne, to jest tzw. ostatnia linia obrony, niemal urocza w swojej naiwności. Sprowadza sie do ogłoszenia, że jak jakiś "nasz" wypisuje kompletne już kretyństwa albo zdradzieckie teksty, to on PRZECIEŻ nie może być nasz.

Taaa???

A skąd taki wniosek?

Że niby debilność niektórych wpisów wynika z tego, że nie są sterowane sympatiami prorosyjskimi lub opłacane z Kremla?

A tak konkretnie kto, (....)?

A ciekawe jak to się stało że treść twojego posta po czasie (po upływie dnia) została zmieniona pomimo że nie ma daty edycji ?

Edytowane przez Krak_oN

A ciekawe jak to się stało że treść twojego posta po czasie (po upływie dnia) została zmieniona pomimo że nie ma daty edycji ?

A to akurat bardzo proste. Nie zrobiłem tego ja, zrobiła moderacja usuwając nicka pewnego forumowicza.

Ciekawość zaspokojona?

Jestem Europejczykiem.

A to akurat bardzo proste. Nie zrobiłem tego ja, zrobiła moderacja usuwając nicka pewnego forumowicza.

Ciekawość zaspokojona?

Potwierdzam.

Nie ma w działaniu moderacji żadnych podtekstów antyrosyjskich. Usunięto wyłącznie nick forumowicza aby wpis nie miał charakteru ataku personalnego.

Taa, jasne, to jest tzw. ostatnia linia obrony, niemal urocza w swojej naiwności. Sprowadza sie do ogłoszenia, że jak jakiś "nasz" wypisuje kompletne już kretyństwa albo zdradzieckie teksty, to on PRZECIEŻ nie może być nasz.

To jest bardzo łatwe do zweryfikowania w praktyce przez jakiekolwiek agencje zatrudniające tzw pisarzy internetowych, ponieważ każdy nick jest z całą pewnością oddzielnie rozliczany nie tylko od ilości ale i na pewno od treści, i na pewno każda taka agencja doskonale wie kto dla nich pracuje a kto się podszywa (od konkurencji) w celach ''samokompromitacji'' .

Natomiast ciekawy bym był rezultatów (w sensie jaka by była ilość nicków w takim spisie) jakby powstała taka Rosyjska stronka gdzie by publikowali nicki (ludzi którzy do nich nie należą) i kompromitujące treści tych ludzi którzy się podszywają pod tzw Rosyjskie trole. Nie chodzi mi o obronę Rosji tam a zwłaszcza tam gdzie prowadzi niechwalebne działania ale o to że prowadzona jest bezwzględna manipulacyjna walka gdzie nasze dobro i interes nie jest w tym wszystkim tak na prawdę najważniejsze.

EDIT:

Ale takie celowe działania (podszywy) w celu takiego a nie innego postrzegania zwolenników tj w celu negatywnego wyrabiania zdania wśród opinii publicznej dotyczą również z całą pewnością zwolenników różnych partii politycznych, wszelakich ideii, poglądów itp.

Edytowane przez Krak_oN

"Czechy wydały rosyjskiego hakera USA. Prestiżowa porażka Moskwy"

Po zażartych sporach sądowych i dyplomatycznych rząd Czech wydał USA rosyjskiego hakera oskarżanego o wielkie włamania do sieci firm z Doliny Krzemowej. Ekstradycji tego hakera domagała się też Rosja wspierana przez prezydenta Czech.

W piątek rano czeskie media poinformowały, że tamtejsze ministerstwo sprawiedliwości zgodziło się na ekstradycję do USA rosyjskiego hakera Jewgienija Nikulina. Kilka godzin później czeskie ministerstwo sprawiedliwości potwierdziło te doniesienia. Rzecznik tego resortu dodał, że rosyjski haker już odleciał do Stanów Zjednoczonych.

Według nieoficjalnych doniesień specjalny amerykański samolot z Rosjaninem na pokładzie odleciał ze stolicy Czech w piątek tuż po północy. Adwokat Nikulina twierdzi, że nie został poinformowany o ekstradycji swojego klienta.

Decyzja władz Czech oznacza prestiżową porażkę Rosji, która przez wiele miesięcy próbowała powstrzymać Pragę przed wydaniem Nikulina Amerykanom.

W piątek ambasada Rosji w Czechach oświadczyła, że

„Praga kolejny raz oddała preferencje przysłowiowej sojuszniczej solidarności bez uwzględnienia wszystkich czynników i okoliczności sprawy”.

Za Wp.pl

I to Rosję tak bardzo dziwi??? :-)))) NIE MA JUŻ CZECHOSŁOWACJI - towarzysze Rosjanie! A Czechy są członkiem NATO!

Bardzo ciężko Rosji idzie uznać ten stan dzisiejszej Europy za fakt.

Gość

(Konto usunięte)

Czechy

Jeżeliby to Rosja żądała od Czech wydania amerykańskiego hakera to niezależne Czechy na pewno go by wydały. :) Zmiana pana nie oznacza wolności. Jak w starym kawale - ogłoszenie w gazecie: z dniem xx Iwan Gównojadow zmienia imię na Piotra.

Edytowane przez JuG

Jeżeliby to Rosja żądała od Czech wydania amerykańskiego hakera to niezależne Czechy na pewno go by wydały. :)

To oczywistość że nie wydałaby członka NATO Rosji. Stawiasz to jako zarzut??? Masz nas za dzieci? :-)

Gość

(Konto usunięte)

Czyżby stadność NATO Ci rozum odbiera? ;) Przestępca jest przestępcą bez zależności czyim członkiem jest. Pewnie w UK o tym nie wiedzą, tak samo jak o domniemaniu niewinności i obowiązku udowodniania winy i nie niewinności.

Edytowane przez JuG

Przestępca jest przestępcą bez zależności czyim członkiem jest. Pewnie w UK o tym nie wiedzą, tak samo jak o domniemaniu niewinności i obowiązku udowodniania winy i nie niewinności.

Jak w przypadku zbrodni rosyjskich popełnionych i nadal popełnianych na Ukrainie? Prawda Juroczka? :-)))

"Advocatus diaboli" to bardzo trudna profesja. Profesja która tak zmienia ludzi, że już nigdy nie powiedzą sobie że byli prawi :-(

Gość

(Konto usunięte)

Jak w przypadku zbrodni rosyjskich popełnionych i nadal popełnianych na Ukrainie?

Te zbrodnie są nieporównywalnie mniejsze od zbrodni popełnianych przez Anglosasów i innych członków NATO na całym świecie.

Te zbrodnie są nieporównywalnie mniejsze od zbrodni popełnianych przez Anglosasów i innych członków NATO na całym świecie.

Ale zbrodnie na Ukrainie to przeciez nie jedyne zbrodnie popełniane przez Rosje na Świecie.

Czy jednak jedyne ??? :-)

Teksty Jurija naprawdę żałosne. Plust ten standardowy zestaw haseł które dawno już się znudziły.

Na innych stronach internetowych kremlowska propaganda działa lepiej, no ale co sam Jurij może zdziałać. Przynajmniej się chłopisko stara ;-).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Czyżby stadność NATO Ci rozum odbiera? ;)

Jurku, rozum odebrałoby mi wtedy, kiedy zacząłbym wierzyć w Twoje propagandowe matactwa :-))

Trudno jest zmataczyć zmataczonego.

Jakoś w Twoim przypadku Juroczka, władza radziecka i obecna rosyjska nie miały problemu. Zyjesz w absolutnym przekonaniu, że CCCP to kraj który zbawił ludzkość przed tyranią zbrodniczych ideologii i ich przywódców. Oraz w to, że dzisiejsza władza Rosji to ludzie o czystych sercach, pragnący pokoju, wolności i sprawiedliwości na Świecie, który wciąż na nią czyha z niecnymi zamiarami.

Tak to zawsze u was było z opisem rzeczywistości. Wpierw była czerwono-czarna, teraz jest biało-czarna. Przy czym wy jedynie czerwoni lub biali :-)))

Jednak trudno mi uwierzyć, że tak inteligentny człowiek jak Ty nie udaje jedynie tak zmataczonego. :-) Zwyczajnie wykonujesz tu swe obowiązki :-)

Gość

(Konto usunięte)

Zyjesz w absolutnym przekonaniu

Żyję w absolutnym przekonaniu, że każda propaganda jest kłamliwa. Ty żyjesz w absolutnym przekonaniu, że każda oprócz Twojej.

CCCP to kraj który zbawił ludzkość

СССР zbawił m.in. Słowian, w tym Polaków, od całkowitej zagłady. Wiem, że niektórym trudno jest zauważyć tą "subtelną" różnicę pomiędzy niezależnym nieistnieniem i zależnym istnieniem.

Np. w Israelu rozumieją komu zawdzięczają swoje istnienie (tak niezgładzonych jak i państwa) - świętują Dzień Zwycięstwa 9 maja, który jest dniem wolnym od pracy. A w Polsce degradują uczestników II WŚ i niszczą pomniki z nią związane.

СССР zbawił m.in. Słowian, w tym Polaków, od całkowitej zagłady.

Za przeproszeniem gówno prawda. Ani nie zbawił, ani nawet nie chciał zbawiać. Chciał pokonać Hitlera, a to, że droga do Berlina wiodła przez Polskę, nie Pernambuco, to tylko geografia, nic więcej. Nie tylko w owym "zbawianiu" były liczne przystanki, np. od sierpnia `44 do stycznia 45 na linii Wisły, to jeszcze jak "zbawił" to jeszcze przez blisko 50 lat potem okupował by okupowani pamiętali kto ich "zbawił".

który jest dniem wolnym od pracy.

Kłamiesz, nie jest.

A w Polsce degradują uczestników II WŚ i niszczą pomniki z nią związane.

Nie degradują (o wecie długopisa nie słysząłeś?) i nie niszczą. Z rzadka niszczą tylko pomniki związane z ACz. Z wdzięczności za cudowne, mlekiem i miodem oraz najczystszą demokracją płynące lata `45-89 zapewne.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.