Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A w Polsce degradują uczestników II WŚ i niszczą pomniki z nią związane.

I znowu Jurku epatujesz swoją skrzywioną na rosyjska modłę rzeczywistością.

NIKT w Polsce nie degraduje uczestników II WŚ!!! Ani radzieckich, ani żadnego innego Państwa biorącego w niej udział! Nawet Niemców.

A pojedyncze przypadki szowinistycznych grup debili, są obecne we wszystkich Narodach! A bywają również prowokacje czynione w określonym celu!

Natomiast usuwanie pomników chwały okupantów, to obowiązek rządów wolnego kraju.

pokonanie Hitlera przez samych zachodnich aliantów trwałoby parę miesięcy dłużej niż do maja `45, ale skończyłoby się zwycięstwem tak czy owak. Od lipca 45 Amerykanie mieli broń jądrową gdybyś nie pamiętał...

A Niemcy mieli odrzutowce, tylko w zbyt małej ilości. Gdyby zdążyli wyprodukować więcej... Kto wie?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Wiele sowieckich dup uważa, że oszczędzając własnych obywateli trzeba było w 1944 r. zatrzymać się na granice z 1941 r. i dać kumplowi Hitlerowi czas na zwolnienie przestrzeni życiowej w Europie.

Użytkownik JuG edytował ten post dziś, 19:34

O! Wreszcie odpowiedziałeś szczerze po rosyjsku. Brawo Jurij!

A Niemcy mieli odrzutowce, tylko w zbyt małej ilości. Gdyby zdążyli wyprodukować więcej... Kto wie?

Bardzo wątpię czy nawet i duża liczba M 262 przeszkodziłaby jankesom zrzucić atomówkę na Berlin. Przewaga w powietrzu po wejściu na europejski teatr wojny amerykańskiej 8 Armii Lotniczej (początek `44) była tak wielka, że i odrzutowe myśliwce, choćby w wielokrotnie większej liczbie, nie były w stanie nic zrobić.

Gość

(Konto usunięte)

NIKT w Polsce nie degraduje uczestników II WŚ!!!

NIKT na razie zawetował ustawę degradacyjną. W końcu i tak ją podpisze. Ale i tak żołnierzy Wojska Polskiego to w wolnej Polsce temat tabu.

Ciekawe czy komuniści zdegradowali znienawidzonego Piłsudskiego i innych "wrogów"?

Jurko o tej swołoczy, która wolą ludu stała się władza w mej Ojczyźnie, wypowiadam się otwarcie w wątkach politycznych.

Mnie wychowano w ten sposób, że nawet pokonanemu wrogowi nalezy się szacunek. A grób poległych w wojnie, to świętość nietykalna. Zemsta na zmarłych to nikczemność i małość owej władzy, która się takich praktyk dopuszcza. Historia ma jedyny mandat do oceny zmarłego!

Gość

(Konto usunięte)

Historia ma jedyny mandat do oceny zmarłego!

Dlatego nie rozumiem tej walki ze zmarłymi i pomnikami. Likwidują nie tylko tzw. pomniki wdzięczności (często wbrew lokalnym mieszkańcom) ale i zmieniają odgrodzone cmentarzy wojskowe ACz.

Kiedyś w fińskim Turku zdziwił mnie niewielki biust Lenina w parku niedaleko od centrum, na który trafiłem przypadkiem pod czas spaceru po tym mało ciekawym mieście. Znajomy Fin na moje zdumienie spokojnie odpowiedział, że to część historii.

Sam użył argumentów o pomnikach no to ma.Nie chodzi mi o rewolucję ale np. o to co Armia Czerwona robiła na kresach po 17.09.Dokładnie to co potępia u innych.

Czyli filozofia Kalego.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
Gość

(Konto usunięte)

Top20, Ty jak byłeś niewychowany i niegrzeczny tak i pod nowym nick-em nadal jesteś. Przypominałeś mi, że muszę listę ignorowanych aktualizować - jesteś na niej jako jedyny.

Czyli filozofia Kalego.

Swojej filozofii mnie nie przepisuj.

Ta dyskusja o zaszłościach sprzed 80 lat nie ma sensu.To jest jałowe.

Po co były wybory w Rosji?

Jeżeli jest tak jak piszesz,żę Putin jest błogosławieństwem dla Rosji i nie ma dla niego alternatywy to po co bawić się w wybory.Zrobić go prezydentem dożywotnim i już.Czy jesteś za?

Gość

(Konto usunięte)

Czy jesteś za?

Jest to pytanie do obywateli Rosji.

Chińczycy zrobili dożywotniego - znieśli ograniczenie kadencyjne.

Edytowane przez JuG

Dla mnie miano dożywotni brzmi jak wyrok. Bo kiedy suweren zmieni zdanie, to wyjście ma tylko jedno :-) A może i lepiej, emerytury cesarzowi/carowi wypłacać z ludzkiej krwawicy nie będzie trzeba :-))

Gość

(Konto usunięte)

Dla mnie miano dożywotni brzmi jak wyrok.

Ja uważam, że wybory być muszą ale ograniczenie do dwóch kadencji jest zbędne. To zdanie ogólne, dotyczące każdego państwa. Tak jest obecnie w Chinach.

Najzabawniejsze jest to,że JuG cały czas powołuje się na Chiny.To przecież ojczyzna i ostoja demokracji.

Ale pytanie jest na serio.Skoro JuG uważa,że nie ma lepszego niż Putin to po co ta farsa?Bo to nie były wybory tylko plebiscyt.I nie ważne było ile otrzyma głosów ale jaka będzie frekwencja.

..."Według Janusza Korwina-Mikke Rosja nie miała najmniejszego interesu w otruciu Siergieja Skripala. – Sojusznicy Wielkiej Brytanii stosują zasadę ślepej solidarności euroatlantyckiej z pogwałceniem zdrowego rozsądku, norm cywilizowanego dialogu i prawa międzynarodowego –mówił w wywiadzie dla prokremlowskiego portalu SputnikJanusz Korwin-Mikke absolutnie nie wierzy, że to Rosja stała za otruciem eks-szpiega

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . – Całkowicie solidaryzuję się z Włodzimierzem Putinem, który powiedział: albo macie dowody, albo przeproście. To jest jasne postawienie sprawy – mówił szef partii "Wolność" w wywiadzie dla Sputnika.

75-letni polityk wyśmiał również doniesienia o rzekomym użyciu broni chemicznej. – Oskarżenia o użycie broni chemicznej to jest w ogóle humoreska. To jest śmieszne. Jeżeli bym ja podał Panu kieliszek denaturatu i Pan by się tym zatruł, to też użyłbym broni chemicznej? Niewątpliwie. To jest jakiś absurd – śmiał się Korwin.

Dla Janusza Korwin-Mikkego "Rosjanie to dobrzy szachiści i na pewno takiej głupoty by nie zrobili". Winowajców otrucia eks-szpiega polityk dopatruje się w amerykańskim wywiadzie, agencji CIA. Dla Korwina to oni, a nie Rosja mieliby interes w zabójstwie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . – Otóż instytucją, która to zrobiła jest według mnie CIA. Ona potrafiła przecież sfałszować dane o broni w Iraku itd. CIA miała interes w tym, żeby nakręcić opinię amerykańską i światową przeciwko Rosji – mówił Korwin-Mikke.

– Tylko nacisk Stanów Zjednoczonych powoduje, że sobie zrażamy Rosję, która może być nam potrzebna, jeśli dojdzie do jakiś nieprzyjemnych napięć między Polską a Ukrainą. Ja nie mam najmniejszego zamiaru się do Rosji zrażać, ale obecne władze polskie wbrew interesom Polski są zdecydowanie antyrosyjskie pod dyktando amerykańskie – dodał."...

Zapewne agenci wpływu CIA i NATO zaraz zdezawuują tę wypowiedź, ale już starożytni Rzymianie zalecali szukać przyczyn wśród mających interes.

Ja jestem za zdrowym rozsądkiem.

Rosjanie mieli czas przez kilka lat na "wybadanie" swojego sprzedawczyka ze wszystkiego, łącznie ze snami z okresu prenatalnego.

Był bezwartościowy, to go wymienili.

Zaraz dowiemy się, czyim gazem zostanie zastąpiony gaz rosyjski w Anglii.Tu jest interes do zrobienia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez piramidon

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

• Redaktorzy

Cóż, Mikke to nie tylko półgłówek (czego dowodził wielokrotnie), ale również zwolennik imperialnej polityki rosyjskiej. Zresztą w polskich warunkach te dwie przywary są powiązane.

• Redaktorzy

Od czasów kiedy mawiano, że partia walnęła czyjąś morda o stół nie dlatego, że to się na coś bezpośrednio przydało, ale dlatego, że ma taki zwyczaj, niewiele się w Rosji zmieniło. I na przykład Rosjanie nie mają zupełnie problemu z tym, że wywiad zagraniczny załatwił typa, który 30 lat temu podpadł partii. To tylko na użytek ludzi Zachodu (jakimi chcąc nie chcąc są Polacy) preparuje się legendę, jakoby to nieprawda, "bo nie miałoby sensu". Zależy dla kogo, i nie każdy rozumie sens tak samo.

Fakt, dla niektórych jedynie to ma sens co sensu nie ma. Fobie trzeba leczyć - zdrowych Świąt życicę.

Już ci Jurij sto razu tłumaczyłem, że kremlowska gadka o fobiach już na nikogo nie działa - stare i śmierdzi onucą. Nowego pomysłu nie podrzucili?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Z empatią piszę o leczeniu fobii żeby nie odbierać u niektórych chorych ostatniej nadziei - oligofrenia niestety nie jest uleczalna.

Jeżeli onuce Ci śmierdzą to ich wypierz. Może jednak to angielski zdechły kot Ci śmierdzi?

http://www.dailymirror.lk/article/When-the-dots-are-connected-you-get-a-dead-cat-147293.html

The term is attributed to Lynton Crosby, a political strategist who has managed campaigns of right-of-centre parties in several countries. Boris Johnson, who employed Crosby during London mayoral elections explains the term thus:

“There is one thing that is absolutely certain about throwing a dead cat on the dining room table – and I don’t mean that people will be outraged, alarmed, disgusted. That is true, but irrelevant. The key point, says my Australian friend, is that everyone will shout, ‘Jeez, mate, there’s a dead cat on the table!’ In other words, they will be talking about the dead cat – the thing you want them to talk about – and they will not be talking about the issue that has been causing you so much grief.”

Gdyby jeden z drugim ruski troll nie zauważył - ostatnio ani słowem nie wypowiadałem się na temat kto kogo otruł i po co, i czy czy w ogóle otruł.

Pisałem na temat solidarności Zachodu i niemożności dogadania się z bandyckim reżimem Putina.

Pierwsze jest potrzebne, zwłaszcza Polsce, drugie jest widoczne gołym okiem.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Jak sądzisz kiedy gołe oko Zachodu zauważy niemożność dogadania się z bandyckim reżymem Netanjahu? Czy jednak to gołe oko w tym przypadku zasłania amerykańska statua Wolności?

Walą mnie twoje teksty o Ameryce bo to jeden z bolszewickich trików które stosujesz bez umiaru w związku z czym już nie działają.

Toż samo o Izraelskich imperialistach, cierpieniach Murzynów itp..

Żyjemy tu i teraz, w tym kraju z takim położeniem i takimi sojuszami jakie wybraliśmy.

Właśnie - wybraliśmy. Dlaczego muszę to w kółko powtarzać?

Wybraliśmy Zachód, Unię i NATO. Zapisz to sobie i czytaj od czasu do czasu bo widzę, że nie możesz tego pojąć.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Wybraliśmy Zachód, Unię i NATO.

Wraz z moralnością Kalego.

Ciekawe czy UK wyjdzie z UE w sytuacji tego śmiertelnego zagrożenia ze strony bandyty Putina i przy takim wysokim poziome solidarności. Oraz po ile będzie amerykański gaz dla solidarnych.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.